:
كمينه:۱۵.۷۹°
بیشینه:۱۶.۹۹°
Updated in: ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۴
711 میلیون دلار در سامانه نیما طی هفته سوم آبان ماه عرضه شد

بازگشت دلار صرافی به کانال ۲۶ هزار تومانی / سکه در کانال 13 میلیون

روز جمعه قیمت سکه به 13 میلیون تومان رسید. روز پنج شنبه نیز با اعلام اونس طلا به قیمت 1870 دلار و قیمت دلار به نرخ 27 هزار تومان در بازار آزاد، بهای سکه تمام بهار آزادی طرح جدید با کاهش ۲۲۰ هزار تومانی به کانال ۱۲ میلیون تومان بازگشت و ۱۲ میلیون و ۹۳۱ هزار تومان قیمت خورد.سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم با کاهش ۲۰۰ هزار تومانی، ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان فروخته شد.همچنین قیمت نیم‌سکه بهار آزادی با کاهش ۵۰ هزار تومانی به هفت میلیون و ۲۵۰ هزار تومان، ربع ‌سکه با کاهش ۵۰ هزار تومانی به ۴ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان و سکه یک گرمی با کاهش ۵۰ هزار تومانی نسبت به دیروز،‌ ۲ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان تعیین شد.هر گرم طلای ۱۸ عیار با کاهش قیمت به مبلغ یک ‌میلیون و ۲۱۳ هزار تومان و هر مثقال طلا به بهای ۵ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان فروخته شد
کد خبر: ۱۶۳۵۲۹
تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۹ - ۲۲:۵۵
خبراقتصادی – محسن شمشیری
قیمت هر اسکناس دلار آمریکا، روز پنجشنبه ۲۲ آبان ۹۹ در صرافی‌های بانکی به کانال ۲۶ هزار تومان بازگشت.قیمت هر اسکناس دلار آمریکا با کاهشی ۱۵۰ تومانی با نرخ ۲۶ هزار و ۸۵۰ تومان به فروش رسید.قیمت خرید هر اسکناس دلار نیز ۲۵ هزار و ۹۵۰ تومان اعلام شد.همچنین قیمت هر اسکناس یورو  در صرافی‌های بانکی برای خرید ۳۰ هزار و ۸۷۰ تومان و برای فروش ۳۱ هزار و ۸۷۰ تومان تعیین شد.
در بازار آزاد ارز نیز قیمت دلار 27 هزار تومان، یورو 31 هزار و 800 تومان و درهم امارات 7 هزار و 450 تومان اعلام شد و قیمت دلار تا 27100 تومان نیز دادو ستد شد.
در سامانه سنا نیز در روز چهارشنبه هر دلار با نرخ میانگین ۲۶ هزار و ۵۵۷ تومان و هر یورو با نرخ ۳۰ هزار و ۳۳۲ تومان معامله شد.
علاوه بر این، در سامانه نیما نیز حواله یورو با میانگین قیمت ۳۰ هزار و ۱۸۵ تومان و برای حواله دلار قیمتی اعلام نشد.
در هفته منتهی به ٢٢ آبان ١٣٩٩، قریب به ٧١١ میلیون دلار به صورت حواله ارزی توسط صادرکنندگان و به ارزهای مختلف در سامانه نیما عرضه و بفروش رسید که بر اساس معاملات انجام شده میانگین نرخ موزون معاملات دلاری حدود ٢۴٩۵٠ تومان بوده است.


اگرچه در مقطعی نرخ دلار تا بالای ۳۲ هزار تومان افزایش یافت اما در روزهای اخیر روند افزایشی قیمت شکسته شد و از ۱۴ آبان سیر نزولی قیمت ها آغاز شد و همچنان ادامه دارد و دلار از ۳۰ هزار تومان ظهر چهارشنبه ۱۴ آبان به ۲۷ هزار و ۱۰۰ هزار تومان در ظهر روز چهارشنبه ۲۱ آبان رسید.
از دیدگاه فعالان بازار ارز، مهمترین عامل تاثیرگذار چشم انداز مثبت به آینده بازار ارز است؛ از آنجا که از ماه قبل بازار به انتخابات امریکا چشم دوخته بود، با نهایی شدن گزینه ریاست جمهوری آمریکا، سناریوهای بدبینانه برای آینده کنار رفت و بازار با امیدواری بیشتر به آینده شاهد کاهش قیمت هاست. همچنین احتمال بازگشت ارزهای ایران در عراق و کشورهای دیگر نیز در حال پیگیری است.

سکه ۲۲۰ هزار تومان ارزان شد

روز جمعه قیمت سکه به 13 میلیون تومان رسید. روز پنج شنبه نیز با اعلام اونس طلا به قیمت 1870 دلار و قیمت دلار به نرخ 27 هزار تومان در بازار آزاد،  بهای سکه تمام بهار آزادی طرح جدید با کاهش ۲۲۰ هزار تومانی به کانال ۱۲ میلیون تومان بازگشت و ۱۲ میلیون و ۹۳۱ هزار تومان قیمت خورد.سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم با کاهش ۲۰۰ هزار تومانی، ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان فروخته شد.همچنین قیمت نیم‌سکه بهار آزادی با کاهش ۵۰ هزار تومانی به هفت میلیون و ۲۵۰ هزار تومان، ربع ‌سکه با کاهش ۵۰ هزار تومانی به ۴ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان و سکه یک گرمی   با کاهش ۵۰ هزار تومانی نسبت به دیروز،‌ ۲ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان تعیین شد.هر گرم طلای ۱۸ عیار با کاهش قیمت به مبلغ یک ‌میلیون و ۲۱۳ هزار تومان و هر مثقال طلا به بهای ۵ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان فروخته شد.

بیت کوین ۱۶ هزار دلار

   ارزش بیت کوین ۱۲۳ درصد از ابتدای سال جاری تا حالا و ۵۰ درصد طی همین فصل بالا رفته است.ارزش برترین ارز مجازی دنیا، بیت کوین، در روز پنجشنبه از 16157 گذشت و به بالاترین رقم از ششم ژانویه 2018 رسید. تحلیلگران می گویند بسیاری از شرکت‌های مالی به ارزهای دیجیتال روی آورده‌اند.

 

عقبگرد دلار

تمایل معامله گران به خرید پوند و یورو باعث عقب رفتن دلار شد.
به گزارش رویترز، رشد اقتصادی در نقاط مختلف جهان مجددا از سر گرفته شده اما نرخ تورم بیانگر این وضعیت است که بانک های مرکزی کار سختی را برای تداوم حمایت از بازارهای مالی و تقویت رشد اقتصادی خواهند داشت.
 شاخص دلار روز جمعه که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می‌گیرد، در معاملات با ۰.۳۱ درصد افزایش در سطح ۹۳.۰۱۳ واحد بسته شد. روز پنج شنبه نیز  شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می‌گیرد، در معاملات امروز با ۰.۱۵ درصد کاهش نسبت به روز گذشته در سطح ۹۲.۸۸۲ واحد بسته شد. در تازه‌ترین دور از معاملات، پوند با ۰.۴۵ درصد افزایش نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۳۱۳ دلار مبادله شد. یورو ۰.۴۴ درصد بالا رفت و با باقی ماندن در کانال ۱.۱۸ به ۱.۱۸۱ دلار رسید. در معاملات بازارهای ارزی آسیایی، هر دلار با ۰.۱۴ درصد کاهش به ۱۰۵.۱۲۱  ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای ۱.۳۷۶ دلار مبادله شد. همچنین نرخ برابری دلار معادل ۶.۶۱۲ یوان چین اعلام شد.

تحولات یک هفته اخیر

در هفته‌های اخیر، نوسانات ارزی و سیر نزولی قیمت ارز که از عصر چهارشنبه ۱۴ آبان آغاز شد و ادامه دارد، روی بازار سکه و طلا نیز تاثیرگذار بود و بازار سکه و طلا امروز کاهش قیمتی را تجربه کرد، البته در بازارهای جهانی نیز شاهد کاهش قیمت طلا بودیم و ثبت بزرگترین ریزش قیمت طلا در هفت سال اخیر رخ داد و قیمت طلا تحت تاثیر خبر نتایج امیدبخش واکسن کووید ۱۹ و قوی شدن ارزش دلار، با کاهش همراه شد.کاهش قیمت‌ در بازار سکه و طلا ادامه دارد

به گفته نایب رییس دوم اتحادیه طلا و جواهر تهران، در طول یک هفته اخیر بازار سکه و طلا داخلی، علاوه بر کاهش حدود ۸۰ دلاری هر اونس جهانی، در داخل نیز همچنان تاثیر نوسانات کاهشی نرخ ارز مشهود بوده است که سبب شده قیمت سکه در طول یک هفته اخیر کاهشی ۸۰۰ هزار تومانی داشته باشد.

محمد کشتی‌آرای در رابطه با تغییرات یک هفته اخیر بازار داخلی سکه و طلا، اظهار کرد: با توجه به تحولات سیاسی-اقتصادی آمریکا، در هفته‌ای که گذشت، شاهد نوسان کاهشی قیمت جهانی طلا را داشته‌ایم. در حالی که در قیمت‌های جهانی هر اونس طلا تا ۱۹۶۴ دلار رسیده بود، در طول یک هفته اخیر به ۱۸۸۰ دلار  رسید و کاهش ۸۰ دلاری را تجربه کرد و همانطور که پیش‌بینی شده بود، آرامشی بود که در این زمینه اتفاق افتاده بود. اگرچه تحولات سیاسی به سمت بحران در آمریکا پیش می‌رفت، طبیعتا قیمت‌های جهانی طلا افزایشی بود اما با آرامشی که فعلا ایجاد شده است، قیمت انس جهانی کاهشی بوده است.

نایب رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران ادامه داد: در بازار داخلی نیز قیمت سکه و طلا همچنان تحت تاثیر نرخ ارز نیز بوده است. در حالی که قیمت جهانی طلا کاهش پیدا کرد، نوسانات نرخ ارز تعیین‌کننده بود. در طول هفته‌ای که گذشت، با توجه به نوسانات کاهشی نرخ ارز، می‌توان گفت که به طور متوسط قیمت سکه نوسان ۸۰۰ هزار تومانی داشت و در حالی که در ابتدای هفته در محدوده ۱۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تومانی قرار گرفته بود، هفته را با قیمت ۱۳ میلیون تومان به پایان رساند.

وی افزود: در مجموع  باتوجه به اتفاقاتی که در بازار داخلی رخ داد و معاملات فیزیکی و کاغذی طلا ممنوع شد و تعدادی از معامله‌گران این حوزه و افرادی که موجب اختلالات ارزی و اختلال در قیمت سکه و طلا بودند، دستگیر شدند، سطح معاملات در روزهای پایانی هفته در بازار به شدت کاهش پیدا کرد و روزهای پایانی هفته، قیمت سکه رو به کاهش پیش رفت که این کاهش چشمگیر نیز بود. در حال حاضر هر قطعه سکه حدودا یک میلیون ۲۰۰ هزار تومان تا یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان دارای حباب است که البته نسبت به ابتدای هفته، کاهش یافته است.

نایب رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران، ضمن تاکید براینکه در مجموع بازار سکه و طلا داخلی در یک هفته اخیر روندی نزولی در قیمت‌ها داشته است، در رابطه با آخرین قیمت‌های معاملاتی سکه و طلا، گفت: در حال حاضر قیمت هر قطعه سکه تمام بهار طرح جدید ۱۳ میلیون تومان و سکه تمام طرح قدیم ۱۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان است. هر قطعه نیم سکه هفت میلیون و ۲۵۰ هزار تومان، ربع سکه چهار میلیون و ۸۵۰ هزار تومان و سکه‌های یک گرمی دو میلیون و ۶۵۰ هزار تومان قیمت دارند.هر مثقال طلا پنج میلیون و ۳۰۰ هزار تومان و هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز یک میلیون و ۲۲۳ هزار و ۵۰۰ تومان قیمت دارند. همچنین آخرین نرخ ثبت شده برای اونس جهانی نیز ۱۸۷۲ دلار است.
قیمت طلای ۱۸عیار هرگرم یک‌میلیون و ۲۲۳ هزار تومان، قیمت سکه تمام‌بهار آزادی طرح جدید ۱۲ میلیون و ۹۵۰ هزار تومان و قیمت دلار ۲۷ هزار تومان است.
گفتنی است، قیمت طلا، سکه و ارز در بازار طی روزهای نخست ابتدای هفته جاری نسبت به روزهای قبل با افزایش همراه شده‌اند که یکی از دلایل اصلی اعمال تحریم‌های مجدد برخی بانک‌های ایرانی است، جو روانی حاکم در بازار ارز موجب شده تا بار دیگر نوسانات شدید قیمتی در بازار بوجود آید و دلار نیز از سد قیمتی 30 هزار تومان عبور کند.


شوک بازار جهانی طلا

در دو هفته گذشته قیمت جهانی انس طلا دو شوک قیمتی را تجربه کرد. به ترتیب افزایش ۵۰ دلاری و کاهش ۹۰ دلاری قیمت انس جهانی در روزهای ۱۴ و ۱۹ آبان، اتفاقات مهمی در عرصه جهانی طلا بودند، که بازار داخلی ایران بدون توجه به آن‌ها، در هر دو مقطع مسیری دیگر را پیمود.

کارشناسان بازار طلا عوامل تاثیرگذار بر قیمت‌گذاری طلا در ایران را متاثر از دو عامل قیمت انس جهانی و قیمت ارز در بازار آزاد می‌دانند. البته برخی از کارشناسان این بازار مانند «ابراهیم محمدولی»، رئیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر، بر تاثیر عامل عرضه و تقاضا در بخش سکه این بازار هم اشاره دارند.

محمدولی تاکید کرد: در بازار سکه، علاوه بر دو عامل فوق، در مواقع هیجانی و افزایش شدید تقاضا، امکان تخطی از فرمول فوق و افزایش قیمت سکه نسبت به قیمت ذاتی طلای آن وجود دارد. امری که روند بازار طلای داخل کشور در هفته‌های تاثیر گذاشته است و به عنوان مثال در معاملات روز گذشته شاهد بودیم که قیمت سکه امامی حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان حباب داشت.

این حباب همچنان در قیمت سکه طلا وجود دارد که بررسی روند قیمت‌گذاری بازارهای داخلی و جهانی طلا نشان می‌دهد قیمت گذاری طلا و سکه در معاملات روزهای اخیر بازار ایران از فرمول فوق پیروی نمی‌کنند.

طی روزهای گذشته در بازار جهانی طلا قیمت از هشتم آبان‌ماه و کف قیمتی ۱۸۷۰ دلار مسیر صعودی به خود گرفته بود و پس از مشخص شدن احتمال شکست ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، این روند شدت یافت و در یک روز با افزایش ۵۰ دلاری در مسیری قرار گرفت که بسیاری از کارشناسان احتمال گذر قیمت دلار از مرز ۲۰۰۰ دلار را می دادند. اما اعلام خبر تولید واکسن کرونا در یکی از مراکز معتبر داروسازی در ۱۹ام آبان این روند را ناکام گذاشت و قیمت هر انس طلا با کاهشی حدود ۹۰ دلاری به محدوده قیمت‌گذاری ابتدای آبان‌ماه بازگشت.
اما بازار داخلی طلا روندهای متفاوتی را در این بازه زمانی شاهد بود. در این بازار قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار از رقم ۱ میلیون و ۱۷۴ هزار تومان روز دهم آبان ماه در شیب افزایشی ملایمی به محدوده قیمتی یک میلیون و ۳۱۰ هزار تومانی در روز ۱۴ آبان رسید و بعد از آن روند نزول قیمت طلا در ایران آغاز شد، تا جایی که در ۱۷ آبان ماه به کف قیمتی یک میلیون و ۱۴۱ هزار تومان رسید. البته پس از این تاریخ روند افزایش قیمت طلا شروع شد.

قیمت‌گذاری سکه هم با منحنی مشابه با طلای خام در روزهای اخیر مسیر خود را طی کرد. سقف قیمتی ۱۵ میلیون و ۴۰ هزار تومان در روز ۱۴ آبان و کف قیمتی ۱۲ میلیون و ۱۷۲ هزار تومان در ۱۷ آبان بالا و پایین این نمودار را برای قیمت سکه تمامی بهار آزادی طرح جدید در بازه مورد بررسی نشان می‌دهند.

موضوع زمانی جالب توجه است که در تطبیق روند بازار داخلی و جهانی طلا، بی‌توجهی یا کم توجهی نسبی روند بازار داخلی به بازار جهانی است که خود را نشان می‌دهد. در این بازه زمانی نمودار قیمت انس جهانی طلا دو حرکت ناگهانی داشته که در هر دو مقطع بازار داخلی معکوس رفتار کرده است.

 مقطع اول در روز ۱۵ آبان است که با اعلام خبر پیش افتادن جو بایدن و معاقب آن کاهش ارزش دلار در سطح جهانی، قیمت انس طلا در یک روز افزایش بیش از ۵۰ دلار را تجربه کرد، اما در همین روز در بازار ایران هر گرم طلای ۱۸ عیار نزدیک به ۸۰۰ هزار تومان و قیمت سکه امامی بیش از دو میلیون تومان نسبت به قیمت‌های روز گذشته خود کاهش داشت. همچنین در مقطع دوم نیز که در روز ۱۹ آبان و در واکنش به خبر تولید واکسن کرونا بازار جهانی رخ داد، دیده شد که تاثیر کاهش قیمت حدود ۹۰ دلار در هر انس طلا، در بازار ایران با روندی صعودی قیمت ها پاسخ گرفت و هر گرم طلای ۱۸ عیار حدود ۵۵۰ هزار تومان و سکه امامی بیش از ۸۰۰ هزار تومان نسبت به قیمت روز قبل خود افزایش قیمت داشتند.

در توضیح این روند غیر طبیعی ابراهیم محمدولی به تاثیر وجود التهاب بازار ارز بر بازار طلا اشاره کرد و گفت: تا زمانی در بازار ارز شاهد التهاب هستیم، نمی‌توانیم منتظر واکنش سریع قیمت طلای داخلی متناسب با قیمت‌های جهانی باشیم.

محمدولی در ادامه توضیح داد: به همین دلیل در سه روز اخیر مشاهده می‌کنیم که با وجود آن که بازار جهانی با سقوط مقطعی قیمت مواجه بوده است، اما به دلیل این که قیمت‌ها در بازار آزاد ارز دارای روند صعود بودند، معاملات سکه هم در بازار داخلی بدون توجه به این رفتار، پیرو قیمت‌گذاری در بازار ارز به راه خود ادامه داده است.

به اعتقاد کارشناسان اقتصادی موضوعی که رئیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر به آن اشاره می‌کند، پرده از تحولات جدیدی در بازار طلای کشور برمی‌دارد. مقاومت در بازار طلا نسبت به تحولات جهانی قیمت طلا به شکلی که حتی پس از کاهش ۹۰ دلاری قیمت جهانی طلا، همچنان حبابی بیش از یک میلیون تومانی در قیمت سکه تمام بهار آزادی وجود دارد، نشان می‌دهد که این بازار تبدیل به محل مناسبی برای دلالان و نوسان‌گیران شده است و آنها توانسته‌اند برای پوشش سودهای خود، مانع از قیمت‌گذاری طبیعی این فلز گران‌بها مطابق با عرف حاکم بر بازار طلا بشوند.


ایستادگی شایعه‌سازان در مقابل کاهش قیمت ارز

در هفته‌ای که گذشت، بازار ارز در ادامه روند کاهشی خود شاهد روند نزولی قیمت ارز تا کانال ۲۳ هزار تومانی هم بود، اما برخی گروه‌های فعال در این بازار با ایجاد و انتشار شایعات، برای برهم زدن این روند تلاش کردند. بازار ارز هفته گذشته را در حالی شروع کرد که نمودار قیمت‌ها در هفته پیش از آن شیب نزولی پیدا کرده و قیمت دلار در بازار آزاد از محدوده ۳۰ هزار تومان به مرز ۲۵ هزار تومان کاهش یافته بود؛ بنابراین در روزهای ابتدایی این روند تداوم یافت. اما از روز معاملاتی دوشنبه، هیجانی در بازار توانست روند منطقی شدن قیمت ارز را متوقف کرده و در روز سه‌شنبه باردیگر بازار روند صعودی به خود بگیرد. روندی که البته دوام نیافت و در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه شاهد سکون نسبی قیمت دلار در مرز ۲۷ هزار تومان بودیم.