:
كمينه:۱۶.۵۱°
بیشینه:۱۶.۹۹°
Updated in: ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۴
فاصله تورمی دهک‌ها در شهریورماه به ٦.٥ درصد رسید

تورم یک ماه شهریور از 2 تا 6 درصد در استان‌های مختلف / افزایش ۴۱ درصدی هزینه‌های دهک دهم

براساس اعلام مرکز آمار، فاصله تورمی دهک‌های هزینه‌ای در شهریور ماه به ٦,٥ درصد رسید که نسبت به ماه قبل (٥.٤ درصد)، ١.١ واحد درصد افزایش داشته است./ بیشترین نرخ تورم ماهانه خانوارهای کشور در شهریور ۹۹ مربوط به استان کهگیلویه وبویراحمد با ٦.٣ درصد افزایش و کمترین نرخ تورم ماهانه مربوط به استان اردبیل با ١.٧ درصد افزایش است
کد خبر: ۱۶۱۱۰۸
تاریخ انتشار: ۰۶ مهر ۱۳۹۹ - ۱۳:۴۴
اقتصاد گردان -  در شهریورماه سال جاری دهک دهم با افزایش ۴۴.۶ درصدی هزینه‌های خود نسبت به پارسال مواجه شده است.
 اعلام رسمی نرخ تورم از سوی مرکز آمار از این حکایت داشت که نرخ در هر سه شاخص افزایش یافته بود؛ به گونه‌ای که تورم سالانه به ۲۶، ماهانه ۳.۶ و تورم نقطه به نقطه به ۳۴.۴ درصد گزارش شد.این در حالی است که بررسی وضعیت تورم بین ۱۰ دهک مختلف هزینه‌ای نشان می‌دهد که نرخ تورم ۱۲ ماهه منتهی به شهریورماه بین ۲۳.۴ تا ۲۹.۹ در دهک اول تا دهم نوسان داشته است که بیانگر فاصله ۶.۵ درصدی تورم بین دهک‌ها است.

بر این اساس، فاصله ۶.۵ درصدی تورم بین دهک ها نسبت به ماه قبل که ۵.۴ درصد گزارش شده بود ۱.۱ درصد افزایش داشته است.اما وضعیت تورم نقطه به نقطه که نشان‌دهنده تغییر هزینه خانوارها نسبت به ماه مشابه سال قبل است نشان می‌دهد که بین ۳۱.۱ تا ۴۴.۶ از دهک اول تا دهم نوسان دارد و فاصله تورمی در این شاخص بین دهک‌ها به بیش از ۱۳ درصد می‌رسد.

به عبارتی هزینه های دهک دهم نسبت به پارسال ۴۴.۶ و هزینه دهک اول ۳۱.۱ درصد افزایش داشته است؛ در بین سایر دهک ها نیز هزینه دهک دوم  ۳۱.۷، دهک سوم ۳۱.۹، دهک چهارم ۳۲، دهک پنجم ۳۲.۲، دهک ششم ۳۲.۷، دهک هفتم ۳۴.۲، دهک هشتم ۳۵.۴ و دهک نهم ۳۸.۵ درصد نسبت به شهریور پارسال افزایش یافته است.

مرکز آمار اعلام کرد: نرخ تورم کل کشور در شهریور ماه ١٣٩٩ برابر ٢٦ درصد است که در دهک‌های مختلف هزینه‌ای در بازه ٢٣.٤ درصد برای دهک اول تا ٢٩.٩ درصد برای دهک دهم نوسان دارد. محدوده تغییرات تورم دوازده ماهه در گروه عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» بین ٢٠.٨ درصد برای دهک دهم تا ٢١.٩ درصد برای دهک دوم است. هم چنین اطلاع مذکور در مورد گروه عمده «کالاهای غیر خوراکی و خدمات» بین ٢٥.١ درصد برای دهک اول تا ٣٢.٣ درصد برای دهک دهم است.

بر اساس اعداد مربوط به تورم در میان دهک‌های مختلف هزینه‌ای، فاصله تورمی دهک‌ها در این ماه به ٦,٥ درصد رسید که نسبت به ماه قبل (٥.٤ درصد) ١.١ واحد درصد افزایش داشته است. فاصله تورمی در گروه عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» نسبت به ماه قبل ٠.٥ واحد درصد و در گروه عمده «کالاهای غیر خوراکی و خدمات» نسبت به ماه قبل ١.٨ واحد درصد افزایش نشان می‌دهد.

تورم شهریورماه به تفکیک استان‌ها اعلام شد


براساس اعلام مرکز آمار، در شهریور ماه ١٣٩٩ عدد شاخص کل برای خانوارهای کشور (١٠٠=١٣٩٥) به ٢٤٤,٣ رسید که نسبت به ماه قبل ٣.٦ درصد افزایش نشان می­دهد. در این ماه بیشترین نرخ تورم ماهانه خانوارهای کشور مربوط به استان کهگیلویه وبویراحمد با ٦.٣ درصد افزایش و کمترین نرخ تورم ماهانه مربوط به استان اردبیل با ١.٧ درصد افزایش است. درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) برای خانوارهای کشور ٣٤.٤ درصد است.

بیشترین نرخ تورم نقطه به نقطه مربوط به استان هرمزگان (٣٨.٢ درصد) و کمترین آن مربوط به استان آذربایجان غربی  (٢٨.٦ درصد) است. نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به شهریور ماه ١٣٩٩ برای خانوارهای کشور به عدد ٢٦.٠ درصد رسید. بیشترین نرخ تورم دوازده ماهه مربوط به استان هرمزگان (٣١.٤ درصد) و کمترین آن مربوط به استان ­آذربایجان غربی (٢١.٥ درصد) است.

خانوارهای شهری

در شهریور ماه ١٣٩٩ عدد شاخص کل برای خانوارهای شهری (١٠٠=١٣٩٥) به ٢٤٣,١ رسید که نسبت به ماه قبل ٣.٦ درصد افزایش نشان می­دهد. در این ماه بیشترین نرخ تورم ماهانه خانوارهای شهری مربوط به استان کهگیلویه وبویراحمد با ٦.٨ درصد افزایش و کمترین نرخ تورم ماهانه مربوط به استان اردبیل با ١.٨ درصد افزایش است. درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) برای خانوارهای شهری کشور ٣٤.٥ درصد است.

بیشترین نرخ تورم نقطه به نقطه خانوارهای شهری مربوط به استان هرمزگان (٣٨.٥ درصد) و کمترین آن مربوط به استان آذربایجان غربی (٢٧.٨ درصد) است. نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به شهریور ماه ١٣٩٩ برای خانوارهای شهری به عدد ٢٦.١ درصد رسید. بیشترین نرخ تورم دوازده ماهه مربوط به استان هرمزگان  (٣١.٣ درصد) و  کمترین آن  مربوط به  استان  آذربایجان غربی (٢١.٩ درصد) است.

خانوارهای روستایی

در شهریور ماه ١٣٩٩ عدد شاخص کل برای خانوارهای روستایی (١٠٠=١٣٩٥) به ٢٥١,٠ رسید که نسبت به ماه قبل ٣.٥ درصد افزایش داشته است. در این ماه بیشترین نرخ تورم ماهانه خانوارهای روستایی مربوط به استان گیلان با ٥.٥ درصد افزایش و کمترین نرخ تورم ماهانه مربوط به استان اردبیل با ١.٥ درصد افزایش است. درصد تغییر شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) برای خانوارهای روستایی ٣٤.١ درصد است. ب

یشترین نرخ تورم نقطه به نقطه مربوط به استان­ یزد (٤١.٨ درصد) و کمترین آن مربوط به استان ایلام (٢٨.٦ درصد) است. نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به شهریور ماه ١٣٩٩ برای خانوارهای روستایی به عدد ٢٥.٤ درصد رسید. بیشترین نرخ تورم دوازده ماهه مربوط به استان هرمزگان (٣١.٧ درصد) و کمترین آن مربوط به استان­ خوزستان (٢٠.٣ درصد) است.