:
كمينه:۱۴.۷۹°
بیشینه:۱۴.۹۹°
Updated in: ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۳
بانک مرکزی: مراجع قضایی پیگیر رفع تعهدات ارزی سال ۹۷ هستند

سکه 13 میلیون و 360 هزار تومان

در بازار طلا نیز با اعلام اونس جهانی طلا به قیمت 1952 دلار، با افزایش همراه شده و هر مثقال طلا 5میلیون و 417 هزار تومان، قیمت طلای ۱۸عیار هرگرم یک‌میلیون و ۲۵۰ هزار تومان، قیمت سکه تمام‌بهار آزادی طرح جدید ۱۳میلیون و ۳۶۰ هزار تومان، قیمت سکه طرح قدیم 12میلیون و 350 هزار تومان، قیمت نیم‌سکه بهار آزادی 6میلیون و 900 هزار تومان، ربع‌سکه بهار آزادی 3میلیون و 900 هزار تومان و سکه گرمی2 میلیون و 20 هزار تومان معامله شد
کد خبر: ۱۶۰۶۹۵
تاریخ انتشار: ۳۱ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۱
اقتصاد گردان - محسن شمشیری 
رییس کل بانک مرکزی دستور رسیدگی فوری برای رفع مشکلات مطرح شده میز خدمت ارزی بانک‌ مرکزی را صادر کرد و براین اساس قرار است که  امکانات و پاسخگویان بیشتری برای مراجعان ارزی در نظر گرفته شود. 



به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، به دنبال انتشار ویدیویی در فضای مجازی مبنی بر مراجعه یکی از صادرکنندگان به میز خدمت این بانک به منظور رفع تعهد ارزی سال ۹۷ و مشکلات مطرح شده در این ویدیو رئیس کل بانک مرکزی بلافاصله دستور بررسی و رفع مشکلات پیش‌آمده را صادر کرد.
بر این اساس معاون ارزی بانک مرکزی نشست فوری با مدیران و معاونان ادارات ارزی برگزار و بر لزوم تسریع و تسهیل پاسخگویی به مراجعان تاکید کرد. پس از این دستورات تعداد افراد پاسخگو و امکانات زیرساختی لازم برای ارایه خدمت به مراجعان در ساختمان مذکور افزایش یافت.
لازم به توضیح است که طی روزهای گذشته و براساس پیگیری های مراجع قضایی و نظارتی برای رفع تعهد ارزی سالهای ۹۷ و ۹۸، مراجعه تعداد زیادی از صادر‌کنندگان برای رفع تعهدات ارزی مربوطه باعث تجمع تعداد بیشتری ارباب رجوع در محل میز خدمت ارزی شده بود که با دستور فوری رییس کل بانک مرکزی تمهیدات لازم برای پاسخگویی سریعتر اندیشیده و در حال حاضر روند اشاره شده در ویدیو به صورت کامل اصلاح شده است. بانک مرکزی اعلام آمادگی کرده تا هرگونه همکاری و پاسخگویی به صادرکنندگان و سایر هموطنان گرامی در حوزه‌های کاری مرتبط انجام شده و برای رفع مشکلات احتمالی و موردی آماده است. 

نرخ ها در بازار 

قیمت  ارز در روز دوشنبه 31 شهریور 99 نسبت به روز یکشنبه تغییری نکرده و دلار 27200، یورو 32 هزار، درهم 7450 تومان دادو ستد می شود. البته ارز برای معاملات فردایی با نرخ های بالاتری اعلام شده و دلار 27440 تومان اعلام شده است. 
قیمت فروش دلار در صرافی ها نیز با کاهش 350 تومانی نسبت به روز کاری قبل 26 هزار و 850 تومان و قیمت خرید دلار نیز 26 هزار و 750 تومان درج شده است.قیمت فروش یورو نیز با کاهش 300 تومانی معادل 31 هزار و 700 تومان و قیمت خرید یورو 31 هزار و 600 تومان تعیین شده است.
در بازار طلا نیز با اعلام اونس جهانی طلا به قیمت 1952 دلار، با افزایش همراه شده و  هر مثقال طلا 5میلیون و 417 هزار تومان، قیمت طلای ۱۸عیار هرگرم یک‌میلیون و ۲۵۰ هزار تومان، قیمت سکه تمام‌بهار آزادی طرح جدید ۱۳میلیون و ۳۶۰ هزار تومان، قیمت سکه طرح قدیم 12میلیون و 350 هزار تومان، قیمت نیم‌سکه بهار آزادی 6میلیون و 900 هزار تومان، ربع‌سکه بهار آزادی 3میلیون و 900 هزار تومان و سکه گرمی2 میلیون و 20 هزار تومان معامله شد.
فعالان بازار، علت اصلی افزایش قیمت طلا و سکه در روزهای اخیر را افزایش چشم‌گیر قیمت ارز می‌دانند و می‌گویند: از یکی دو روز گذشته تقاضا برای خرید طلای خام و سکه در بازار افزایش یافته و همین امر موجب افزایش حباب سکه شده است.همزمان با کاهش ارزش دلار و در حالی که بحران کرونا سبب شده تا امیدها برای ترمیم سریع اقتصاد جهانی کمرنگ شود، قیمت طلا در معاملات اولیه شاهد اندکی افزایش بود.
بر اساس این گزارش، قیمت هر اونس طلا با 0.11 درصد افزایش به 1952 دلار و 92 سنت رسید. قیمت فلز زرد در معاملات آتی و برای تحویل در ماه دسامبر با 0.15 درصد افت به 1959 دلار و 10 سنت رسید. شاخص ارزش دلار در برابر ارزهای رقیب 0.1 درصد کاهش داشت و موجب جذاب تر شدن طلا برای خریدارانی شد که از ارزهای غیردلاری استفاده می کنند.

در بازار ارز رسمی نیز، بانک مرکزی روز ۳۱ شهریور نرخ رسمی ۴۷ ارز عمده  را اعلام کرد. طبق این گزارش بهای ۲۹ ارز افزایش یافت و هفت ارز با کاهش قیمت روبرو شد. بهای بقیه ثابت ماند. هر دلار آمریکا ۴۲ هزار ریال هر پوند انگلیس ۵۴ هزار و ۴۳۸ ریال و هر یورو ۴۹ هزار و ۸۵۸ ریال اعلام شد.
سیاستگذاران فدرال رزرو از روز جمعه شروع به تشریح سیاست جدید بانک مرکزی آمریکا در مورد نرخ تورم کرده اند، موضوعی که در شکل دهی به نحوه نگاه سرمایه گذاران و خانوارهای آمریکایی به چشم انداز آینده اقتصادی اهمیت دارد.
سرمایه گذاران اکنون منتظر سخنرانی های عمومی چند سیاستگذار فدرال رزرو در اواخر این هفته هستند که می تواند سرنخ هایی از سیاست پولی آتی بانک مرکزی آمریکا به دست دهد.
تشدید مجدد شیوع کرونا در جهان طی ماه های اخیر سبب شده تا مقامات کشورهای مختلف به تدریج اقدام به وضع مجدد برخی ممنوعیت ها از جمله اجباری شدن استفاده از ماسک در تمام مکان های سربسته عمومی کنند. مت هانکوک وزیر بهداشت انگلیس گفت، اگر مردم از مقررات دولتی برای توقف شیوع کرونا تبعیت نکنند، یک قرنطینه سراسری دیگر برقرار خواهد شد. در عین حال برخی از شهرهای اروپایی محدودیت های جدیدی را برای جلوگیری از گسترش ویروس اتخاذ کرده اند.
حجم دارایی های اس پی دی آر گلد تراست بزرگترین صندوق سرمایه گذاری در بازار طلا روز جمعه با 1.03 درصد رشد به 1259.84 تن رسید.
جواهرفروشان در هند امیدوارند با آغاز فصل جشنواره های سنتی تقاضا برای خرید افزایش یابد. دلالان نیز برای تشویق مصرف کنندگان به خرید تخفیف هایی را ارائه کرده اند، اما فعالیت بازار طلا و جواهرات در آسیا همچنان رونق چندانی ندارد.
گفتنی است، تشدید نوسانات ارزی و ورود دلار به کانال 27 هزار تومان موجب شد تا بازارساز تصمیم جدی برای مدیریت عرضه و تقاضا بگیرد و برهمین اساس علاوه بر افزایش عرضه در بازار با برداشتن سقف فروش در سامانه نیما، از سرگیری فروش ارز سهمیه‌ای و کاهش اختلاف دلار در بازار رسمی و آزاد و البته آزاد شدن فروش ارز پتروشیمی ها در صرافی های مجاز مقدمات کاهش قیمت‌ها را در بازار ارز فراهم کرد.


پایان مهلت پرداخت مالیات سکه در سال ۹۷ 
تمام اشخاص حقیقی که در سال ۱۳۹۷ اقدام به خرید و تحویل حداکثر ۲۰۰ قطعه سکه از بانک مرکزی کرده‌ بودند تا پایان شهریورماه سالجاری فرصت دارند که با مراجعه به میز خدمت عملیات الکترونیکی مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور به نشانی tax.gov.ir نسبت به پرداخت مالیات متعلق اقدام کنند تا از تسهیلات تعیین شده در بخشودگی جریمه‌های مالیاتی با رعایت مقررات مربوط بهره‌مند شوند. اگر این دسته از مؤدیان مالیات مربوطه را پرداخت نکنند، بدهی قطعی شده در مهلت تعیین شده و برای اجرای مقررات نسبت به وصول بدهی مالیاتی قطعی شده و جریمه‌های مترتب، از طریق عملیات اجرایی اقدام خواهد شد.
با این حساب، خریداران سکه از بانک مرکزی در سال ۹۷ تنها تا پایان امروز فرصت دارند که مالیات موردنظر را پرداخت کنند. پیش از این، معاون سازمان مالیاتی به ایسنا اعلام کرده بود: افرادی که در سال ۱۳۹۷ بیشتر از ۲۰۰ سکه خریده‌اند، امسال می‌توانند اظهارنامه پر کنند اما کسانی که کمتر از ۲۰۰ سکه خریده‌اند، طبق دستورالعمل سال ۱۳۹۷ می‌توانند مالیات خود را پرداخت کنند.
از سوی دیگر، طبق دستورالعمل سازمان مالیاتی درباره اخذ مالیات از خریداران سکه در سال ۱۳۹۸ که در مردادماه امسال منتشر شد، تمامی اشخاص حقیقی که در سال ۱۳۹۸ به خرید حداکثر ۱۸۵ قطعه سکه اقدام کرده‌اند، مشمول مالیات می‌شوند و میزان مالیات مقطوع قابل پرداخت آن‌ها براساس تعداد سکه تحویلی طی سال ۱۳۹۸ بدین گونه است که تا ۱۰ قطعه سکه مشمول مالیات نمی‌شوند و نسبت به مازاد ۱۰ تا ۳۰ سکه به ازای هر سکه ۴۰۰ هزار تومان و نسبت به مازاد ۳۰ تا ۵۰ سکه به ازای هر قطعه سکه ۵۲۰ هزار تومان مشمول پرداخت مالیات می‌شوند. علاوه بر این، نسبت به مازاد ۵۰ تا ۱۸۵ عدد سکه به ازای هر قطعه سکه معادل ۶۵۰ هزار تومان مالیات مقطوع برای آن‌ها محاسبه می‌شود.
این در حالی است که خریداران سکه در سال ۱۳۹۷ تا ۲۰ سکه از پرداخت مالیات معاف بوده و نسبت به مازاد ۲۰ تا ۶۰ سکه به ازای هر سکه معادل ۱۵۰ هزار تومان و به مازاد ۶۰ تا ۱۰۰ سکه به ازای هر سکه باید ۲۰۰ هزار تومان مالیات بپردازند. همچنین نسبت به مازاد ۱۰۰ تا ۲۰۰ سکه، به ازای هر سکه مکلف به پرداخت ۲۵۰ هزار تومان مالیات مقطوع هستند.  



اثر کسری ۱۷۰ میلیارد دلاری بر نرخ دلار و طلا
کسری حساب جاری آمریکا در سه ماهه دوم سال و متاثر از ضربه کرونا به صادرات این کشور، به شکلی چشمگیر افزایش یافت و به ۱۷۰ میلیارد دلار رسید. این شاخص در کنار تزریق شدید پول و حمایت های دولت از کسب وکارها و خانوارها در شرایط کرونا، نه تنها تورم زا خواهد بود و ارزش دلار را کاهش می دهد بلکه قیمت طلا را نیز افزایش خواهد داد و احتمالا تا سه سال آینده اثر خود را بر اقتصاد خواهد داشت و به تدریج جذب اقتصاد می شود. 
به گزارش مارکت واچ، کسری حساب جاری که معیاری برای اندازه گیری بدهی یک کشور به کشورهای دیگر محسوب می‌شود، در آمریکا در سه ماهه نخست سال و پس از اعمال اصلاحات ۱۱۱.۵ میلیارد دلار اعلام شده بود.
براساس محاسبات، اختلاف کسری حساب جاری مابین سه ماهه اول و سه ماهه دوم این کشور افزایش ۵۲.۹ درصدی را نشان می‌دهد. دولت واشنگتن اعلام کرده که این افزایش چشمگیر انعکاس دهنده کسری کالا و کاهش مازاد بر درآمد اولیه و خدمات است.
حساب جاری مشخص می‌کند که یک کشور، یک مقروض خالص است یا یک وام دهنده خالص. کسری حساب جاری آمریکا در سه ماهه دوم سال معادل ۳.۵ درصد تولید ناخالص داخلی گزارش شده که در مقایسه با سه ماهه نخست ۲.۱ درصد افزایش یافته است.
کسری حساب جاری آمریکا در سال ۲۰۰۵ با رقم ۶.۳ درصد رکورد زد. اقتصاد آمریکا در سه ماهه دوم و تحت تاثیر پاندمی کرونا نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۱.۷ درصد کوچک شد تا عمیق‌ترین رکود اقتصادی این کشور از آغاز ثبت آمار در سال ۱۹۴۷ برجای بماند.