:
كمينه:۲۲.۷۹°
بیشینه:۲۳.۹۹°
Updated in: ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۰
افزایش اندک قیمت ارز و طلا

افزایش 400 تومانی قیمت ارز در صرافی ها/ بیتکوین به 11 هزار دلاررسید

در بازار سکه و طلا نیز با اعلام اونس به قیمت 1973 دلار و دلار به قیمت 23300 تومان، قیمت طلا و سکه افزایش یافت شاهد افزایش ۷۵ هزار تومانی قیمت‌ها بود و سکه تمام بهار آزادی به بهای ۱۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان معامله شد. همچنین یک گرم طلای خام ۱۸عیار نیز به ارزش یک میلیون و ۸۶ هزار تومان فروخته شد و هر مثقال طلا نیز با بهای چهار میلیون و ۷۰۵ هزار تومان به فروش رسید
کد خبر: ۱۵۷۷۵۵
تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۵:۴۸
اقتصاد گردان  – محسن شمشیری
روز دوشنبه نرخ خرید و فروش دلار و یورو ۴۰۰ تومان افزایش یافت و صرافی‌های بانکی هر دلار آمریکا را به قیمت ۲۰ هزار و ۳۰۰ تومان می‌خرند و معادل ۲۱ هزار و ۹۰۰ تومان نیز می‌فروشند. همچنین، این صرافی‌ها هر یورو را معادل ۲۳ هزار و ۸۰۰ تومان می‌خرند و به قیمت ۲۵ هزار و ۷۰۰ تومان نیز می‌فروشند. بانک‌ها نیز هر دلار آمریکا را به قیمت ۲۰ هزار و ۲۹۰ تومان و هر یورو را معادل ۲۳ هزار و ۸۸۰ تومان می‌خرند. 
تابلوی صرافی ها برای فروش یورو افزایش قیمت ۵۰۰ تومانی را نشان دادند و بهای آن را  ۲۵ هزار و ۸۰۰ تومان ثبت کردند. بهای فروش یورو هم افزایش قیمت ۳۰۰ تومانی داشت و به بهای ۲۳ هزار و ۷۰۰ تومان معامله شد.

در بازار آزاد ارز نیز نرخ خرید و فروش روندی افزایشی داشته است. در حالی که روزیکشنبه خرید و فروش نقدی دلار در این بازار زیر مرز ۲۳ هزار تومان انجام شد، روز دوشنبه نرخ این ارز از حدود ۲۳ هزارتومان آغاز و تا  ۲۳ هزار و ۳۰۰ تومان معامله شد. 

همچنین در سامانه سنا نیز میانگین بهای فروش دلار و یورو ثبات را نشان می دهد. در بازار معاملاتی روز یکشنبه این سامانه برای فروش هر یورو مبلغ میانگین ۲۶ هزار و ۳۹۴ تومان را نشان می دهد و بهای میانگین فروش دلار نیز رقم ۲۲ هزار و ۴۲۵ تومان ثبت شد.

علاوه براین در سامانه نیما نیز هر حواله فروش یورو با میانگین قیمت ۲۱ هزار و ۶۳۱تومان به ثبت رسید. بهای فروش حواله دلار نیز میانگین قیمت ۱۸ هزار و ۳۰۳ تومان را نشان داد که حاکی از افزایش حدود ۶۰۰ تومانی یورو و ۳۰۰ تومانی دلار است. اختلاف دلار نیما و سنا نیز به 4120 تومان رسیده است. 
 
افزایش اندک قیمت سکه

در بازار سکه و طلا نیز با اعلام اونس به قیمت 1973 دلار و دلار به قیمت 23300 تومان، قیمت طلا و سکه افزایش یافت شاهد افزایش ۷۵ هزار تومانی قیمت‌ها بود و سکه تمام بهار آزادی به بهای ۱۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان معامله شد.
سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم نیز به قیمت ۱۰ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان معامله شد. نیم سکه پنج میلیون و ۵۵۰ هزار تومان، ربع سکه سه میلیون و ۲۵۰ هزار تومان و هر قطعه سکه یک گرمی یک میلیون و ۷۵۰ هزار تومان تعیین قیمت شد.
همچنین یک گرم طلای خام ۱۸عیار نیز به ارزش یک میلیون و ۸۶ هزار تومان فروخته شد و هر مثقال طلا نیز با بهای چهار میلیون و ۷۰۵ هزار تومان به فروش رسید.

بیتکوین بالای 11 هزار دلار 

ارزش بیتکوین نتوانست در محدوده ۱۲ هزار دلار باقی بماند. به گزارش سی ان بی سی، همان طور که پیشتر نیز انتظار می رفت، موفقیت بیت کوین در شکستن کانال ۱۰ هزار دلاری باعث صعود بیشتر این ارز دیجتالی شد تا جایی که بهای هر بیت کوین به بالای ۱۲ هزار دلار نیز صعود کرد اما تشدید عرضه پس از این اتفاق باعث شد تا بیت کوین به کانال ۱۰ هزاردلاری وارد شود. این ریزش پایان کار نبود و در نهایت در یک رفت و برگشت، بیت کوین در معاملات امروز با ۳.۹۲ درصد کاهش به ۱۱ هزار و ۲۲۲ دلار رسید.  

به گفته تحلیلگران، تشدید تنش ها بین چین و آمریکا و هم چنین رکوردشکنی طلا در رسیدن بیت کوین به قله ۱۰ ماهه خود موثر بوده اند. از سوی دیگر شمار مبتلایان به کرونا در جهان بار دیگر روندی صعودی به خود گرفته است و بسیاری از کارشناسان نگران بروز موج دوم در پاییز هستند. تاکنون بیش از ۶۵۷ هزار نفر در سراسر جهان جان خود را بر اثر ابتلا به کووید-۱۹ از دست داده اند.

میکا ارستلینگ، تحلیل گر ارزهای دیجیتالی در موسسه " جی اس آر" گفت: بازار به شدت نگران خبرهای مربوط به کرونا، تنش های بین آمریکا و چین و زمان بر بودن عرضه واکسن است. صعود ارزهای امن نظیر طلا در معاملات اخیر، معامله گران بیتکوین را به این نتیجه رسانده که بازار ارزهای دیجیتالی در حال حاضر مقصد جذابی در مقایسه با بازارهای سنتی تر هستند. 

البته ریزش قیمت ها در بازار ارزهای دیجیتالی محدود به بیت‌کوین نبود و قیمت بسیاری از ارزهای دیجیتالی دیگر نزولی بود؛ به گونه‌ای که اتریوم با ۲.۴۸ درصد کاهش به ۳۸۴.۸۶ دلار، بیت کوین کش با ۷.۷۱ درصد ریزش به ۲۹۰.۱۱ دلار، لایت کوین با ۴.۷۹ درصد کاهش به ۵۷.۷۸ دلار، مونرو با ۱.۸۱ درصد کاهش به ۸۶.۳۷ دلار، دش با ۵.۸۶ درصد کاهش به ۸۶.۴۴ دلار، زدکش با ۴.۱۷ درصد کاهش به ۸۳.۸۷ دلار و میکر با ۱.۵۵ درصد کاهش به ۵۷۲.۴۷ دلار رسید.

روز خوب دلار در بازارهای جهانی


شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می‌گیرد، در معاملات امروز با ۰.۲۹ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۹۳.۴۳۵ واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوئیس معادل ۱.۰۹۵ دلار اعلام شد.  

در تازه‌ترین دور از معاملات، پوند با ۰.۰۳ درصد کاهش نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۳۰۷ دلار مبادله شد. یورو ۰.۱۲ درصد پایین رفت و با ماندن در  کانال ۱.۱۷  به ۱.۱۷۷ دلار رسید.


در معاملات بازارهای ارزی آسیایی، هر دلار با ۰.۰۸ درصد افزایش به ۱۰۵.۸۵۵ ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای ۱.۴۰۱ دلار مبادله شد. همچنین نرخ برابری دلار معادل ۶.۹۷۵ یوان چین اعلام شد.

شاخص دلار معاملات هفتگی را با صعود آغاز کرد. به گزارش رویترز، همان طور که انتظار می رفت سه ماهه دوم امسال شاهد ثبت پایین ترین رشد فصلی ثبت شده در طول تاریخ آمریکا تاکنون بود و طبق اعلام وزارت بازرگانی آمریکا، نرخ رشد اقتصادی این کشور منفی ۳۲.۹ درصد اندازه گیری شده که این رقم ۲۴.۵ درصد کمتر از رشد سه ماهه قبل و ۲.۲ درصد بیشتر از نرخ رشد پیش بینی شده قبلی بوده است.

با وجود بازگشایی کسب و کارها در ایالت های مختلف، سرعت شیوع کرونا به ویژه در ایالت های جنوبی و غربی در سطح بالایی باقی مانده است. بانک مرکزی آمریکا در تازه ترین نشست خود همان طور که انتظار می رفت اعلام کرد نرخ بهره را در سطح کنونی حفظ خواهد کرد. با این حال نیاز بازارهای مالی به نقدینگی کماکان در سطح بالایی باقی مانده است و فدرال رزرو به همین خاطر احتمالا تا پایان سال به برنامه خرید اوراق قرضه خود ادامه خواهد داد. 

از سوی دیگر انتظار می رود شاهد روزهای تیره و تارتری در روابط پکن و واشنگتن باشیم. وانگ یی- وزیر خارجه چین در گفت وگو با همتای فرانسوی خود، آمریکا را به تلاش برای سلطه بر جهان متهم کرده و گفته است اگر در برابر زورگویی های آمریکا مدارا کنیم، تنها این کشور جسورتر خواهد شد. وزیر خارجه چین هم چنین آمریکا را به تفرقه افکنی بین دولت و مردم این کشور متهم کرده و افزوده است: چین همواره ترجیح می دهد حداکثر خویشتن داری را از خود نشان دهد اما در برابر یکجانبه گرایی آمریکا پاسخ متناسب و منطقی خواهد داد. 

از سوی دیگر احتمال تحریم برخی از بانک های چینی توسط آمریکا، باعث نگرانی معامله گران شده است. پیشتر کنگره و سنای آمریکا با تصویب لایحه ای دولت را مکلف به تحریم بانک های چینی کرده بودند که با مقامات چینی در خصوص لایحه جنجالی امنیتی هنگ کنگ همکاری داشته اند. 

کمیسیون اروپا اعلام کرد ۷۵۰ میلیارد یورو به مجموع اعتبارات قبلی خواهد افزود که این منابع صرف حمایت از بخش های مختلف اقتصادی به شکل وام یا کمک هزینه خواهد شد و میزان تخصیص آن به هر کشور نیز بستگی به شدت شیوع کرونا در آن خواهد داشت. بدین ترتیب مجموع اعتبارات تخصیص یافته اتحادیه اروپا برای مقابله با پیامدهای کرونا به رقم دو تریلیون یورو رسید.

با این حال اوضاع در کشورهای اروپایی هنوز تا سطح مطلوب فاصله بسیار زیادی دارد: مرکز آمار آلمان در گزارشی اعلام کرد بزرگ‌ترین اقتصاد اروپا در سه ماهه دوم سال ۲۰۲ به میزان ۱۰.۲ درصد کوچک شده که این رشد ، ضعیف‌ترین رشد اقتصادی آلمان از زمان ثبت داده های رشد در سال ۱۹۷۰ میلادی تاکنون محسوب می‌شود. هم چنین در مقایسه با رشد مشابه فصل قبل نیز رشد اقتصادی ۵.۵ درصد کمتر شده است.

روند نرخ تورم و بیکاری در بیشتر کشورهای اروپایی رو به صعود است. طبق اعلام مرکز آمار اتحادیه اروپا، در ماه ژوین نرخ بیکاری به قله پنج ماه اخیر خود رسیده و وضعیت به خصوص برای جوانان وخیم شده است. 

خوان پرز، معامله گر ارزی در واشنگتن گفت: از مدت ها پیش همه منتظر نهایی شدن این بسته محرک بودند و حالا که در خصوص اجرایی شدن و بازه زمانی آن بین کشورهای اروپایی وحدت نظر به وجود آمده است، کسانی که روی یورو شرط بسته بودند خوشحال هستند. این بسته از این جهت هم اهمیت دارد که کشورهای اروپایی بار دیگر بر سر مساله ای مهم و بزرگ با یکدیگر به اشتراک نظر رسیدند و وحدت خود را نشان دادند.

در آسیا، هر چند رشد اقتصادی چین در سطح مثبت باقی مانده است، اما آمارهای منتشر شده نشان می دهد که برای پنجمین ماه متوالی، رشد بخش خرده فروشی در سطح منفی باقی مانده است و این مساله می تواند بر ضعیف باقی ماندن سطح تقاضا در یکی از بزرگ ترین بازارهای مصرفی جهان و در نتیجه تجارت جهانی اثر منفی بگذارد.  

اولریخ لویشتمان، استراتژیست ارزی در "کامرتس بانک"  گفت: چشم انداز دلار با توجه به خبرهای نه چندان مطبوع از اقتصاد آمریکا خیلی روشن نیست و همین مساله فشار عرضه روی دلار را سنگین کرده است. تا زمانی که شیوع کرونا به مرحله کنترل نرسد بعید است دلار به روزهای اوج خود در معاملات باز گردد. 

اخبار مربوط به پیشرفت در ساخت واکسن کرونا نیز دیگر خبر مهم در صدر کانون توجه معامله گران بوده است. دانشگاه آکسفورد اعلام کرده که واکسنش با موفقیت، سطح ایمنی افراد آزمایش شده در آفریقای جنوبی، انگلیس و برزیل را افزایش داده و حالا قرار است کار آزمایش روی یک نمونه نسبتا بزرگ در آمریکا انجام شود که در صورت موفقیت آمیز بودن آن، احتمالا از اواخر امسال شاهد تولید انبوه این محصول برای عرضه جهانی آن خواهیم بود. تاکنون انگلیس، هلند، فرانسه و آمریکا خواستار دریافت این واکسن شده اند.

واسیلی سربریاکوف، استراتژیست مسائل ارزی در بانک یو بی اس گفت: معامله گران نسبت به چشم انداز دلار در کوتاه مدت مردد هستند و تداوم درگیر بودن آمریکا با کرونا در سطح وسیع می تواند احیای رشد اقتصادی این کشور را در مقایسه با چین و اروپا به تاخیر بیاندازد. کاستن از سرعت شیوع کرونا در آمریکا، نقشی کلیدی در اوج گیری مجدد دلار خواهد داشت. 




رشد ۱۸ درصدی انتشار صکوک در سال ۲۰۱۹
حجم صکوک منتشره در جهان با ۱۸ درصد رشد در سال ۲۰۱۹ به مبلغ ۱۴۵.۷۰ میلیارد دلار رسید.
به گزارش در سال ۲۰۱۹ میلادی، دولت ها و شرکت های خصوصی در جهان مجموعا ۱۴۵.۷۰ میلیارد دلار از طریق انتشار اوراق مالی اسلامی تامین مالی شدند و این بالاترین حجم صکوک منتشره سالیانه از ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۹ است.
بر اساس این گزارش، نقش شرکت های دولتی و خصوصی کشورهایی نظیر مالزی، اندونزی و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در رشد حجم صکوک منتشره در سال ۲۰۱۹ چشمگیر است.
حجم صکوک منتشره بین المللی در سال ۲۰۱۹ به بالاترین مقدار خود از زمان آغاز به کار بازار صکوک (۲۰۰۱) یعنی بالغ بر ۳۸.۴۷ میلیارد دلار رسید که در مقایسه با سال پیش از آن ۱۶.۶ درصد رشد داشته است. همچنین، حجم صکوک منتشره داخلی با ۱۸.۹ درصد رشد به ۱۰۷.۲۶ میلیارد دلار رسید که کشورهایی نظیر مالزی با ۵۴ میلیارد دلار، عربستان سعودی با ۱۸.۹۰ میلیارد دلار و اندونزی با ۱۷.۳۰ میلیارد دلار بیشترین سهم را در آن داشتند.
بر اساس این گزارش، بازارهای مالی جهانی تحت تاثیر شیوع ویروس کوید ۱۹ قرارگرفته اند که می تواند تاثیرات مقطعی بر بازار صکوک داشته باشد. با این حال، با توجه به ویژگی های خاص صکوک، پتانسیل بالایی برای استفاده از این ابزار جهت تامین مالی پروژه های اجتماعی، زیست محیطی و آموزشی وجود دارد.