:
كمينه:۱۴.۷۹°
بیشینه:۱۴.۹۹°
Updated in: ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۴
تحلیلی از آینده بازار در اقتصاد ایران

تقاضای سفته بازانه در بازارها فقط ۳ ماه دیگر دوام می‌آورد

در حالی که برخی کارشناسان معتقدند که حتی به قیمت نصف شدن تقاضا برای خرید کالاها و خدمات در ایران، به دلیل رشد نرخ ارز، بخش عمده این کالاها صادر شده و عملا مایحتاج مردم مانند انواع مواد غذایی و میوه و ... با قیمت بالاتر به دست مصرف کننده ایرانی می رسد اما در عین حال برخی صاحب نظران مانند محمد حسین ادیب استاد اقتصاد می گویند که با کاهش فروش شرکت های داخلی، به تدریج وضعیت شاخص قیمت کالاها، قیمت سهام و.... تغییر می کند و روبه نزول خواهد گذاشت
کد خبر: ۱۵۷۴۶۸
تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۱:۳۵
اقتصاد گردان - در حالی که برخی کارشناسان معتقدند که حتی به قیمت نصف شدن تقاضا برای خرید کالاها و خدمات در ایران، به دلیل رشد نرخ ارز، بخش عمده این کالاها صادر شده و عملا مایحتاج مردم مانند انواع مواد غذایی و میوه و ... با قیمت بالاتر به دست مصرف کننده ایرانی می رسد اما در عین حال برخی صاحب نظران مانند  محمد حسین ادیب استاد اقتصاد می گویند که با کاهش فروش شرکت های داخلی، به تدریج وضعیت شاخص قیمت کالاها، قیمت سهام و.... تغییر می کند و روبه نزول خواهد گذاشت. 
 حال باید دید که کدام نظریه عملی می شود و آیا می توان به کاهش قیمت کالاها و خدمات و تورم امیدوار بود و نرخ ارز و انتظارات تورمی تغییر خواهد کرد یا این که مانند 15 سال اخیر قدرت خرید مردم و میزان مصرف بخش خصوصی ودولتی کاهش یافته وسرمایه گذاری نیز کم می شود و کیک اقتصاد ایران و تولید ناخالص و درآمد سرانه کمتر می شود و تورم همچنان می تازد و قیمت سهام و ارز و مسکن بالاتر می رود. 
ادیب کارشناس اقتصادی معتقد است، ظرف سه ماه آینده، تقاضای سفته بازانه از بازار حذف می‌شود و مصرف کننده واقعی به بازار می‌آید و بر این اساس نصف  سال ٩٨ از نظر حجمی و کیلوئی خرید انجام می‌شود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم،  مردم در واکنش نسبت به نرخ ارز ، پس از تثبیت نرخ های موجود ارز ، به شدت مصرف خود را کاهش میدهند و فعالین اقتصادی و شرکتهای بورسی با کاهش فروش مواجه میشوند. فروش  فعالین اقتصادی و شرکتهای بورسی به طور میانگین نصف می‌شود.

شرکت‌هایی که با کاهش 50 درصدی فروش، با بحران فروش مواجه می‌شوند اگر  ارزان اداره شوند میتوانند به جای فروش در داخل، صادر کنند در غیر اینصورت سهام آنها پس از تثبیت این سطح از تورم، نسبت به کاهش فروش واکنش نشان میدهد و کاهش مییابد.

اکنون بازار ملتهب است و همه کس همه چیز را بر اساس انتظارات تورمی بالا می خرد اما اقتصاد از این مرحله عبور می‌کند و پس از مدت کوتاهی نهایتا مصرف کننده واقعی باید این کالا و خدمات را بخرد و چون قدرت خریدش به نسبت افزایش نرخ دلار بالا نرفته، تقاضای مصرفی برای محصولات  شرکتهای بورسی و غیر بورسی در داخل نسبت به سال ٩٨ ، نصف می‌شود.

مشکل بعدی مشکل تقاضاست، اکنون سود در نفروختن است، در سال جاری 90 درصد کسانی که فروخته اند در ضرر هستند چون وقتی کالای فروخته شده را جایگزین می کنند از موجودی اولیه آنها کاسته شده است و همه کس همه چیز را میخرد.

ظرف سه ماه آینده اقتصاد از این فاز عبور میکند و تقاضای سفته بازانه از بازار حذف می‌شود و مصرف کننده واقعی به بازار می آید و مصرف کننده واقعی نصف  سال ٩٨ از نظر حجمی و کیلوئی خرید میکند.

در آن مرحله 90 درصد از فعالین موجود قادر به انتقال ساختار گران اداره شدن به مشتری نیستند و تعدیل می‌شوند.

اکنون 90 درصدیها که به واقع توان رقابت در بازار ندارند سرمست از تورم احساس موفقیت میکنند.