:
كمينه:۵.۷۹°
بیشینه:۵.۹۹°
Updated in: ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۴
طلسم بیت کوین بالاخره شکست و از 10 هزار دلار عبور كرد

خوش‌بینی به فلز گران‌بها با افزايش بهای طلا / سرکرده دلال بازار ارز دستگیر شد/ سكه در كانال 11 ميليون

نرخ خريد دلار در صرافي هاي ملي و مجاز بانكي 19500 و فروش دلار 20500، خريد يورو 22500 و فروش يورو 23500 تومان اعلام شد. در بازار آزاد و معاملات نقدي نيز، با اعلام دلار به قيمت 23500 تومان، و اونس جهاني طلا به قيمت 1929 دلار، قيمت طلا و سكه نسبت به روي دوشنبه كاهش داشته و طلای 18 عیار 1 ميليون و 72 هزار، مظنه مثقال طلا 4 ميليون و 645 هزار تومان، سکه 11 ميليون و 180 هزار، سكه بهار آزادي 10 ميليون و 600 هزار، نيم سكه 5 ميليون و 540 هزار، ربع سكه 3 ميليون و 300 هزار، سكه گرمي 1 ميليون و 700 هزار تومان معامله شد
کد خبر: ۱۵۷۴۵۸
تاریخ انتشار: ۰۷ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۷:۵۴
اقتصاد گردان  – محسن شمشيري 

رییس پلیس تهران بزرگ گفت: سرکرده دلال بازار ارز که شبکه ٣٠ نفری داشت در یکی از استان‌های غربی دستگیر شد.
سردار حسین رحیمی روز سه شنبه در سی و هفتمین مرحله طرح رعد در جمع خبرنگاران اظهار داشت: پلیس تهران این فرد و شبکه آن را مدت ها در نظر گرفته بود و چون فرد مورد نظر از این موضوع اطلاع داشت در صندوق عقب خودروها پنهان و تغییر مکان می داد.با دستگیری این سرکرده ٢۴ نفر دیگر از اعضای این شبکه که باعث نوسانات ارز در کشور شده بودند شناسایی و دستگیر شدند.  
رییس پلیس تهران بزرگ از بسته شدن ١٠ ها سایت در زمینه ارز و دلار گفت: از صاحبان این سایت ها تعهد گرفته شده است تا در این مورد فعالیت نکنند. پیگیری پلیس فتا در فضای مجازی ادامه دارد و پلیس نسبت به شبکه های تاثیر گذار در بازار ارز اشرافیت پیدا کرده است و آنها را کنترل می کند.
رحیمی هشدار داد: پلیس با تمام قدرت با شبکه ها و عناصر تاثیرگذار در بازار ارز و خودرو که مخل قوانین و باعث افزایش کاذب قیمت شوند برخورد می کند.

برخورد با اتاق‌های معاملاتی غیرمجاز و سفته بازی در بازار ارز
در راستای مقابله با سفته بازی و دلالی در بازار ارز، اخبار واصله حاکی از شناسایی اتاق‌های معاملاتی غیرمجاز در بستر فضای مجازی است.در بین دلالان و برخی از صرافی‌ها گفته می‌شود برخی اتاق‌های معاملاتی مستقر در هرات، استانبول و دبی از طریق واسطه‌ها و رابطان خود در داخل کشور با راه اندازی کانال‌هایی در فضای مجازی با عناوینی چون دماوند، الماس، هرات و ...  با اعلام نرخ‌های متفرقه و غیر واقعی، انجام معاملات فردایی و افزایش انتظارات روانی مردم در بازار ارز التهاب ایجاد می‌کنند. گفته می‌شود این کانال‌ها و شبکه افراد واسطه‌شان در کشور شناسایی شده اند. بر اساس این گزارش پیش بینی می‌شود به‌زودی از طریق اقداماتی چون مسدودسازی حساب و معرفی به نهادهای قضایی از ادامه فعالیت آنها جلوگیری خواهد شد.

نرخ ها در بازار

نرخ خريد دلار در صرافي هاي ملي و مجاز بانكي 19500 و فروش دلار 20500، خريد يورو 22500 و فروش يورو 23500 تومان اعلام شد. در بازار آزاد و معاملات نقدي نيز،  با اعلام دلار به قيمت 23500 تومان، و اونس جهاني طلا به قيمت 1929 دلار،  قيمت طلا و سكه نسبت به روي دوشنبه كاهش داشته و طلای 18 عیار 1 ميليون و 72 هزار،  مظنه مثقال طلا 4 ميليون و 645 هزار تومان، سکه 11 ميليون و 180 هزار،  سكه بهار آزادي 10 ميليون و 600 هزار، نيم سكه 5 ميليون و 540 هزار، ربع سكه 3 ميليون و 300 هزار، سكه گرمي 1 ميليون و 700 هزار تومان معامله شد. 
بانک مرکزی روز (سه‌شنبه) بهای رسمی ۴۷ ارز عمده را اعلام کرد که بر اساس آن، نرخ ۲۰ ارز کاهش داشته است.بانک مرکزی نرخ رسمی ۴۷ ارز عمده بین‌المللی را اعلام کرد که از این میان ۱۹ ارز شاهد افزایش قیمت و ۲۰ ارزش با کاهش ارزش مواجه بودند. نرخ سایر ارزها نیز ثابت بود. بر این اساس هر دلار آمریکا ۴۲ هزار ریال، هر پوند انگلیس ۵۴ هزار و ۸ ریال و هر یورو  ۴۹ هزار و ۲۸۱ ریال نرخ گذاری شدند.
در جریان معاملات بازار ارز، نرخ خرید و فروش دلار و یورو نسبت به روز گذشته تغییری نکرده است. صرافی‌های بانکی هر دلار آمریکا را به قیمت ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان می‌خرند و معادل ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان نیز می‌فروشند که نرخ خرید و فروش دلار ثابت مانده است.  همچنین، این صرافی‌ها هر یورو را معادل ۲۲ هزار و ۵۰۰ تومان می‌خرند و به قیمت ۲۳ هزار و ۵۰۰ تومان نیز می‌فروشند که نرخ خرید و فروش این نوع ارز نیز تغییر نکرده است.

بهای طلا بالا رفت

بورس آسیا جان گرفت، بهای طلا بالا رفت.جدیدترین گزارش‌ها از افزایش بهای طلا در بازارهای جهانی و رشد بورس‌های آسیایی حکایت دارند.
به گزارش رویترز، تشدید اختلافات چین و آمریکا سبب شده است در روز دوشنبه شاخص دلار تضعیف و بهای جهانی فلز زرد با افزایش روبرو شود.گفتنی است قیمت هر اونس طلا امروز با ۱.۵ درصد افزایش به یک هزار و ۹۲۸ دلار و ۸۳ سنت صعود کرد.
این در حالیست که بهای هر اونس فلز زرد در بازارهای آمریکایی نیز با ۱.۴ درصد افزایش به یک هزار ۹۲۴ دلار و ۲۰ سنت رسید.بهای نقره نیز امروز با ۴.۵ درصد افزاش به بالاترین رقم از سپتامبر ۲۰۱۳ یعنی ۲۳ دلار و ۸۶ سنت صعود کرده است.گفتنی است افزایش شمار قربانیان کرونا یکی از مهمترین دلایل افزایش بهای جهانی طلا بر شمرده شده است.از دیگر سو بنابر اعلام سایت ان.بی.سی. بورس‌های آسیایی امروز دوشنبه به یکباره سبزپوش شده اند.
شاخص بورس «تایکس» در تایوان با ۲.۳۱ درصد افزایش به حدود ۱۲,۵۸۸.۳۰ واحد رسید.در کره جنوبی شاخص سهام «کوسپی» در پایان معاملات دوشنبه با افزایش ۰.۷۹ درصدی به ۲,۲۱۷.۸۶ واحد رسید.شاخص ترکیبی سهام شانگهای با ۰.۲۶ درصد افزایش به حدود ۳,۲۰۵.۲۳  واحد صعود کرد. سهام «شنژن» نیز با افزایش ۰.۳۱۸ درصدی در افزایش به حدود ۱۲,۹۷۶.۸۷ واحد رسید. در هنگ کنگ شاخص سهام«هانگ سنگ» نیز معاملات ۰.۳۵ درصد افزایش یافت .
همزمان با تداوم نگرانی ها از همه‌گیری موج دوم کرونا در منطقه آسیا، بازار سهام این منطقه در چند روز گذشته شاهد افت و خیزهای فراوانی بوده است. بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی تاکنون حدود ۱۶ میلیون ۴۲۱ هزار و ۴۶۵ تن به بیماری کرونا در جهان مبتلا شده اند که از این تعداد ۶۵۲ هزار و۲۷۶ تن جان باخته اند و بیش از ۱۰ میلیون بهبود پیدا کرده اند.

خوش‌بینی به فلز گران‌بها با افزايش بهای طلا 
 
طرفداران طلا این فلز گران‌بها را را به عنوان یک بیمه‌نامه در برابر کاهش ارزش پول توسط مقامات مالی تحسین می‌کنند که می‌تواند این روزها راه فراری از تورم باشد.بانک‌های مرکزی در سال‌های اخیر ذخایر بیشتری را به طلا اختصاص داده‌اند.حدود ۱۸درصد از بانک‌های مرکزی در نظر دارند در سال پیش رو موجودی‌های طلای خود را افزایش دهند، در حالی که ۲۳درصد از صندوق‌های ملی قصد دارند تخصیص خود را در این زمینه بالا ببرند.صندوق‌های ملی، طلا را به عنوان یک محافظ در برابر تورم می‌پندارند.
صعود ابتدای هفته بازارهای سهام 
بازارهای سهام ایالات متحده روز دوشنبه با نگاه امیدوارانه سرمایه گذاران به پیشرفت شرکت‌های فناوری در محیط اقتصادی نامشخص روند صعودی در پیش گرفتند. شرکت‌های آمازون، آلفابت و اپل سه شرکت فناوری بودند که در معاملات روز گذشته موجب صعود شاخص‌های اصلی شدند.بر این اساس شاخص داو جونز با ۰.۴۳، اس‌اندپی۵۰۰ با 0.74و نزدک با 1.67 درصد افزایش معاملات روز گذشته را بستند

کاهش ۳۸ درصدی مصرف طلا در چین 
 
انجمن طلای چین امروز (سه شنبه) اعلام کرد که مصرف طلا در این کشور در نیمه نخست سال ۲۰۲۰ نسبت به سال گذشته ۳۸ درصد کاهش پیدا کرده است.
به گزارش ایبِنا از رویترز، مصرف طلا در چین که بزرگ‌ترین مصرف کننده فلز زرد در جهان محسوب می‌شود، در فاصله ماه‌های ژانویه تا ژوئن به ۳۲۳.۲۹ تن رسیده است.
براساس اعلام این انجمن، مصرف طلا در سه ماهه نخست سال نسبت به مدتی مشابه در سال گذشته تقریبا به نصف کاهش پیدا کرده است؛ این برهه با زمان اعمال محدودیت‌های شدید مرتبط با تحدید کرونا و ضربه ناشی از افزایش قیمت‌ها به تقاضا تلاقی دارد.
معاملات لحظه‌ای طلا در جریان ۶ ماه نخست سال ۲۰۲۰ با افزایش حدود ۱۷ درصدی انجام شد زیرا سرمایه گذاران وحشت زده به سمت سرمایه امن و فلز گرانبها حمله‌ور شدند.
طلا امروز (سه شنبه) با ۱۹۸۰.۵۷ دلار به ازای هر اونس به بالاترین قیمت تاریخ رسید.
مصرف طلا در چین در سه ماهه دوم ۱۷.۵ درصد افزایش پیدا کرد و به ۱۷۵.۶۶ تن رسید اما همچنان نسبت به سال گذشته ۲۶.۲ درصد کمتر بود.
تولیدات طلای چین در نیمه نخست سال نسبت به مدت مشابه سال گذشته با افت ۷.۳ درصدی به ۲۱۷.۸ تن رسیده است اما انجمن طلای چین می‌گوید که تولیدات داخلی در سه ماهه دوم سال با رشد ۵.۸ درصدی نسبت به سه ماهه نخست، احیا شده است.
طلسم بیت کوین بالاخره شکست
پس از هفته ها، سرانجام بین کوین سقف ۱۰ هزار دلاری را رد کرد.
به گزارش سی ان بی سی، برای نخستین بار در طول دو ماه اخیر، بیت کوین موفق به شکستن کانال ۱۰ هزار دلاری شد. به گفته تحلیلگران، سد ۱۰ هزار دلاری محدوده مهمی در مقاومت برابر افزایش قیمت بیت کوین محسوب می شود و معامله گران امیدوارند شکسته شدن این سد به جهش مجدد این ارز محبوب دیجیتالی منجر شود. بیت کوین با ۸.۴۱ درصد افزایش به ۱۰ هزار و ۷۳۴.۳۶ دلار رسید.  
به گفته تحلیلگران، تشدید تنش ها بین چین و آمریکا و هم چنین رکوردشکنی طلا در رسیدن بیت کوین به قله ۱۰ ماهه خود موثر بوده اند. از سوی دیگر شمار مبتلایان به کرونا در جهان بار دیگر روندی صعودی به خود گرفته است و بسیاری از کارشناسان نگران بروز موج دوم در پاییز هستند. تاکنون بیش از ۶۵۴ هزار نفر در سراسر جهان جان خود را بر اثر ابتلا به کووید-۱۹ از دست داده اند.

فیل فلیپ، تحلیل گر ارزهای دیجیتالی در موسسه " کوین تلگراف" گفت:بیت کوین دو کانال شکنی مهم ۱۰ هزار دلاری و ۱۰ هزار و ۵۰۰ دلاری را به صورت متوالی با موفقیت به پایان رساند و همین مساله می تواند باعث انگیزه دادن به معامله گران مردد و ورود موج تازه ای از نقدینگی به بازار ارزهای دیجیتالی شود. 

البته افزایش قیمت ها در بازار ارزهای دیجیتالی محدود به بیت‌کوین نبود و قیمت بسیاری از ارزهای دیجیتالی دیگر صعودی بود؛ به گونه‌ای که اتریوم با ۳.۷۴ درصد افزایش به ۳۲۰.۵۹ دلار، بیت کوین کش با ۶.۳۴ درصد افزایش به ۲۶۲.۵۱ دلار، لایت کوین با ۱.۷۱ درصد افزایش به ۴۹.۰۸ دلار، مونرو با ۱.۵۲ درصد افزایش به ۷۶.۷۰ دلار، دش با ۱.۲۶ درصد صعود به ۷۶.۰۴ دلار، زدکش با ۸.۴۳ درصد افزایش به ۷۰.۸۰ دلار و میکر با ۴.۱ درصد افزایش به ۵۰۳.۸۳ دلار رسید.


دلار در کف دو ساله
 
شدت گرفتن شمار مبتلایان به کرونا در آمریکا باعث ریزش مجدد دلار شد.
به گزارش رویترز، شمار مبتلایان به کرونا در آمریکا بار دیگر به سطح نگران کننده ای رسیده است و همزمان با شدت گرفتن سرعت شیوع در ایالت های غربی و جنوبی، فلوریدا پس از کالیفرنیا به دومین ایالتی در آمریکا تبدیل شده است که بیشترین شمار مبتلایان به کرونا را دارد و نیویورک نیز سومین ایالت از این نظر محسوب می شود. عامل دیگری که به گفته تحلیل گران ارزی روند معاملات را تحت تاثیر قرار داده، آن است که نهایی شدن بسته حمایتی بزرگ در سطح اتحادیه اروپا در زمانی که تنش های آمریکا و چین روز به روز بالاتر می گیرد، تمایل معامله گران برای خرید یورو را افزایش داده و فشار عرضه، اسکناس سبز را به عقب رانده است. 
دور تازه تنش های بین آمریکا و چین بار دیگر تقاضا برای ارزهای امن را تقویت و معامله گران را نسبت به وقوع یک جنگ ارزی دیگر نگران کرده است. چین بیش از یک تریلیون دلار اوراق قرضه وزارت خزانه داری آمریکا را در اختیار دارد که می تواند از آن به عنوان یک سلاح موثر ضد دلار استفاده کند. 
ادوارد مویا- تحلیل گر بازار ارز در موسسه اواندا گفت: به نظر می رسد شاهد روزهایی هستیم که تاج پادشاهی از سر دلار افتاده است و با تداوم این وضع، انتظار ما این است که بانک مرکزی آمریکا برای توقف روند فعلی دست به کار شود. اخبارهای رسیده، احتمالا بیانگر این هستند که خبری از یک احیای رشد اقتصادی سریع هم در سطح اتحادیه اروپا و هم در آمریکا نخواهیم بود. 
به گفته میچ مک کانل- رییس سنای آمریکا، نمایندگان جمهوری خواه سنا به زودی از طرح پیشنهادی خود برای حمایت بیشتر از بخش های مختلف اقتصادی این کشور رونمایی خواهند کرد. پیش از این استیون منوچین، وزیر خزانه داری با ارسال نامه ای به اعضای کنگره از آن ها خواسته بود تا مقدمات اجرایی شدن یک بسته حمایتی دیگر را تسهیل کنند. به زودی اعتبار لایحه حمایتی فعلی که مجوز پرداخت یارانه نقدی مستقیم به شهروندان را می دهد، به پایان می رسد. منوچین گفته است تمرکز بسته جدید کماکان روی حمایت از خانوارهای با درآمد پایین و متوسط و کسب و کارهای خرد خواهد بود.
اقدام آمریکا در اجرایی کردن یک بسته حمایتی دیگر در شرایطی صورت می گیرد که پس از چندین ماه بحث، سرانجام سران ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا بر سر لایحه حمایت مالی برای تقویت رشد اقتصادی و کاستن از تبعات ناشی از کرونا با یکدیگر به توافق رسیدند.
کمیسیون اروپا اعلام کرد ۷۵۰ میلیارد یورو به مجموع اعتبارات قبلی خواهد افزود که این منابع صرف حمایت از بخش های مختلف اقتصادی به شکل وام یا کمک هزینه خواهد شد و میزان تخصیص آن به هر کشور نیز بستگی به شدت شیوع کرونا در آن خواهد داشت. بدین ترتیب مجموع اعتبارات تخصیص یافته اتحادیه اروپا برای مقابله با پیامدهای کرونا به رقم دو تریلیون یورو رسید.
خوان پرز، معامله گر ارزی در واشنگتن گفت: از مدت ها پیش همه منتظر نهایی شدن این بسته محرک بودند و حالا که در خصوص اجرایی شدن و بازه زمانی آن بین کشورهای اروپایی وحدت نظر به وجود آمده است، کسانی که روی یورو شرط بسته بودند خوشحال هستند. این بسته از این جهت هم اهمیت دارد که کشورهای اروپایی بار دیگر بر سر مساله ای مهم و بزرگ با یکدیگر به اشتراک نظر رسیدند و وحدت خود را نشان دادند.
در آسیا، هر چند رشد اقتصادی چین در سطح مثبت باقی مانده است، اما آمارهای منتشر شده نشان می دهد که برای پنجمین ماه متوالی، رشد بخش خرده فروشی در سطح منفی باقی مانده است و این مساله می تواند بر ضعیف باقی ماندن سطح تقاضا در یکی از بزرگ ترین بازارهای مصرفی جهان و در نتیجه تجارت جهانی اثر منفی بگذارد.  
یوکیو  ایشیزوکی، استراتژیست ارزی در موسسه "دایوا سکیوریتیز"  گفت: روز به روز رفتار معامله گران تغییر می کند و الگوی ثابتی ندارد. حالا همه به خاطر ویروس (کرونا) مجددا دست به عصا شده اند. چون که هنوز ویروس را تحت کنترل در نیاورده ایم ریسک های جدید نظیر ریسک جنگ ارزی بین پکن و واشنگتن می تواند به سرعت با واکنش منفی بازار مواجه شود.
اخبار مربوط به پیشرفت در ساخت واکسن کرونا نیز دیگر خبر مهم در صدر کانون توجه معامله گران بوده است. دانشگاه آکسفورد اعلام کرده که واکسنش با موفقیت، سطح ایمنی افراد آزمایش شده در آفریقای جنوبی، انگلیس و برزیل را افزایش داده و حالا قرار است کار آزمایش روی یک نمونه نسبتا بزرگ در آمریکا انجام شود که در صورت موفقیت آمیز بودن آن، احتمالا از اواخر امسال شاهد تولید انبوه این محصول برای عرضه جهانی آن خواهیم بود. تاکنون انگلیس، هلند، فرانسه و آمریکا خواستار دریافت این واکسن شده اند.
در حال حاضر با بازگشایی مجدد کسب و کارها، شمار مبتلایان به کرونا در بزرگ ترین اقتصاد جهان بار دیگر رو به فزونی رفته است و این مساله چشم انداز نامطمئنی را پیش روی فعالان اقتصادی قرار داده است. نتایج یک نظرسنجی از مدیران مالی ۵۰۰ شرکت بزرگ آمریکایی که توسط دانشگاه یورک انجام شده است نشان می دهد اکثر آن ها نسبت به باقی ماندن سطح تقاضای مصرف کنندگان در سطوح پایین نگران‌اند.  
تاکنون بیش از ۱۶ میلیون و ۵۳۳ هزار و ۷۴۹ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین ۶۵۴ هزار و ۲۸ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۱۵۰ هزار و ۱۱ نفر، برزیل با ۸۷ هزار و ۱۳۱ نفر، انگلیس با ۴۵ هزار و ۷۵۹ نفر، مکزیک با ۴۳ هزار و ۶۸۰ نفر و ایتالیا با ۳۵ هزار و ۱۱۲ نفر بوده است.
رودریگو کارتیل، استراتژیست مسائل ارزی در بانک ملی استرالیا گفت:بازارها کمی نگران اند که افزایش تنش های ژیوپلتیکی به حدی برسند که بار دیگر اقتصاد جهانی را از ریل خارج کنند. معامله گران تحولات سیاسی (بین آمریکا و چین) را به دقت زیر نظر خواهند داشت و سیر تحولات تعیین خواهد کرد که بازار ارز در نهایت به کدام سمت حرکت خواهد کرد. 
شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می‌گیرد، در معاملات امروز با ۰.۷۱ درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح ۹۳.۵۶۲ واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوئیس معادل ۱.۰۸۶ دلار اعلام شد.  
در مساله برگزیت انگلیس پالس مثبتی را به بازارها مخابره کرده و بوریس جانسون- نخست وزیر انگلیس گفته است کشورش قصد دارد هر چه زودتر شاهد حصول توافق با طرف اروپایی باشد. با وجود گذشت هفت ماه از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، دو طرف هنوز به چارچوب مشخصی بر سر روابط آینده خود نرسیده اند. کنترل مرزها، واردات گمرکی، دسترسی به بازارهای مالی و بانکی اتحادیه اروپا و مساله ماهیگیری در آب های داخلی اصلی ترین کموارد اختلاف بین دو طرف محسوب می شود که هنوز نیز پابرجا هستند.
در تازه‌ترین دور از معاملات، پوند با ۰.۶۱ درصد افزایش نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۲۸۷ دلار مبادله شد. یورو ۰.۸۸ درصد بالا رفت و با عبور از  کانال ۱.۱۶  به ۱.۱۷۵ دلار رسید.
در معاملات بازارهای ارزی آسیایی، هر دلار با ۰.۶۲ درصد کاهش به ۱۰۵.۳۲ ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای ۱.۳۹۹ دلار مبادله شد. همچنین نرخ برابری دلار معادل ۶.۹۹۷ یوان چین اعلام شد