:
كمينه:۱۲.۷۹°
بیشینه:۱۵.۹۹°
Updated in: ۲۹ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۶
با وجود کاهش ۱۰.۸ درصدی تورم تولید در سال ۹۸ رخ داد

رشد 36 درصدي شاخص تورم توليد كننده كالا و خدمات / عدس در رتبه نخست افزایش قیمت در اردیبهشت ماه ۹۹

میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان و ارائه دهندگان کالاها و خدمات، به ازای فروش محصولاتشان در داخل کشور، در سال ١٣٩٨ نسبت به سال ١٣٩٧ به ميزان ٣٦.٧ درصد افزایش داشته است که نسبت به رشد سال ۱۳۹۷ با کاهش ۱۰.۸ درصدی مواجه شده است. طبق اعلام مرکز آمار ایران شاخص قیمت تولیدکننده کل در سال گذشته به ٤٧٤,٨ رسید که در مقایسه با سال گذشته ١٢٧.٥ واحد افزایش داشته است
کد خبر: ۱۵۳۹۰۸
تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۹:۳۳
اقتصاد گردان - مرکز آمار کشور نرخ تورم تولید در سال گذشته را منتشر کرد. بر اساس این گزارش میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان و ارائه دهندگان کالاها و خدمات، به ازای فروش محصولاتشان در داخل کشور، در سال ١٣٩٨ نسبت به سال ١٣٩٧ به ميزان ٣٦.٧ درصد افزایش داشته است که نسبت به رشد سال ۱۳۹۷ با کاهش ۱۰.۸ درصدی مواجه شده است.  
  طبق اعلام مرکز آمار ایران شاخص قیمت تولیدکننده کل در سال گذشته به ٤٧٤,٨ رسید که در مقایسه با سال گذشته ١٢٧.٥ واحد افزایش داشته است.
در بخش‌های اصلی تولیدکننده و ارائه دهنده کالاها و خدمات در سال ١٣٩٨، شاخص سالانه بخش کشاورزی معادل ٤٨٩، معدن ٥٠٧.٦، صنعت (ساخت) ٥٤٢.٣، تولید برق ١٢١.٢ و بخش‌های خدمات ٣٨٢.٥ بوده است. در سال مورد بررسی شاخص تمامی بخش‌های اصلی به جز بخش تولید برق در مقایسه با سال ١٣٩٧ افزایش داشته است.
تغییرات شاخص کل قیمت تولیدکننده نسبت به سال قبل (تورم سالانه) در سال ١٣٩٨ با ١٠.٧ واحد درصد کاهش نسبت به سال قبل از عدد ٤٧.٥ درصد در سال ١٣٩٧ به ٣٦.٧ درصد در سال ١٣٩٨ رسید. به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان و ارائه دهندگان کالاها و خدمات، به ازای فروش محصولات‌شان در داخل کشور، در سال ١٣٩٨ نسبت به سال قبل ٣٦.٧ درصد افزایش داشته است. تورم سالانه مربوط به بخش کشاورزی ٣٢.٨، معدن ٤٥.١، بخش صنعت (ساخت) ٤١.٨، تولید برق ٤- و خدمات ۲۹ درصد در سال مورد بررسی بوده است.
شاخص قیمت تولیدکننده کل در سال ١٣٩٨ به ۴۷۴.۸  رسید که در مقایسه با همین اطلاع در سال ١٣٩٧، ١٢٧.٥ واحد افزایش داشته است.تورم سالیانه مربوط به بخش کشاورزی معادل ٣٢.٨، بخش معدن ٤٥.١، بخش صنعت (ساخت) ٤١.٨، تولید برق منفی چهارو بخشهای خدمات ۲۹ درصد در سال مورد بررسی بوده است.
نرخ تورم تولید محصولات مرغداری‌های صنعتی کشور در سال گذشته ۴۸۹.۲ رسید که معادل ١٩.٣٦ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشته است.شاخص قیمت تولید مرغداری‌های صنعتی نسبت به فصل مشابه سال قبل بجز فصل زمستان، بقیه فصول با افزایش روبرو بوده و بیشترین افزایش شاخص نسبت به فصل مشابه سال قبل مربوط به بهار با ۵۶.۳ و کمترین آن مربوط به فصل زمستان منفی هفت درصد بوده است.
شاخص مرغداری‌های صنعتی نسبت به فصل قبل برای فصل های بهار و زمستان با کاهش و دو فصول دیگر با افزایش همراه بوده و بیشترین افزایش نسبت به فصل قبل در فصل تابستان و معادل ۱۱.۸۷ درصد است. همچنین بیشترین کاهش نسبت به فصل قبل در فصل بهار معادل ١٨.٩٣ درصد بوده است.
در سال ١٣٩٨ متوسط شاخص قیمت در اکثر استان‌ها بجز استان قم نسبت به سال ٩٧ با افزایش روبه‌رو بوده اند. بطوری که بیشترین افزایش شاخص (نرخ تورم) را استان سیستان و بلوچستان با ٥٨,٧٢ درصد داشته است. شاخص استان قم در سال ١٣٩٨ نسبت به سال قبل با کاهشی معادل ٣.٢٧- درصد روبه رو بوده است.
نرخ تورم تولیدکننده محصولات گاوداری‌های صنعتی کشور در سال ١٣٩٨ به عدد ۵۰۵.۴۲ رسید که نسبت به سال قبل ٣٦.١٦ درصد افزایش داشته است. بیشترین افزایش شاخص محصولات گاوداری‌های صنعتی کشور در این سال نسبت به سال قبل مربوط به قلم «گوساله نر زیر چهار ماه» با ۴۳.۷۹ درصد و کمترین افزایش مربوط به «گاو نر» با ۱۸.۲ درصد بوده است.
نرخ تورم تولیدکننده محصولات گاوداری‌های صنعتی کشور در فصل بهار به عدد ۵۰۲.۴۲ رسید که نسبت به فصل قبل ٤.٤٣ درصد و نسبت به فصل مشابه سال قبل ٩٠.٢٧ درصد افزایش داشته است. در این فصل بیشترین افزایش نسبت به فصل قبل مربوط به قلم «کود » با ۱۱.۰۸ درصد و کمترین افزایش مربوط به «گاو شیری» با منفی ۰.۰۴ درصد بوده است.
نرخ تورم تولیدکننده محصولات گاوداری‌های صنعتی کشور در فصل تابستان به عدد ٥١٢,٣٠ رسید که نسبت به فصل قبل ١.٩٧ درصد و نسبت به فصل مشابه سال قبل ٥٣.٨٥ درصد افزایش داشته است. در این فصل بیشترین افزایش نسبت به فصل قبل مربوط به «شیر» (١١.٥٨ درصد) و کمترین افزایش مربوط به نگاو حذفی» (٩.٧٦- درصد) بوده است.
شاخص قیمت تولیدکننده محصولات گاوداری‌های صنعتی کشور در فصل پاییز به عدد ٥٠٦,٧٩ رسید که نسبت به فصل قبل ١.٠٧- درصد و نسبت به فصل مشابه سال قبل ٢٤.٦٥ درصد افزایش داشته است. در این فصل بیشترین افزایش نسبت به فصل قبل مربوط به «شیر» (٥.٦٤ درصد) و کمترین افزایش مربوط به «گاو تلیسه»  (١٦.٠٥- درصد) بوده است.
شاخص قیمت تولیدکننده محصولات گاوداری‌های صنعتی کشور در فصل زمستان به عدد ٥٠٠,١٧ رسید که نسبت به فصل قبل منفی ۱.۳۱ درصد و نسبت به فصل مشابه سال قبل ٣.٩٦ درصد افزایش داشته است. در این فصل بیشترین افزایش نسبت به فصل قبل مربوط به «کود» (١.٦٢ درصد) و کمترین افزایش مربوط به " گاو نر داشتی" (٧.٨٨- درصد) بوده است.شاخص قیمت تولیدکننده محصولات گاوداری‌های صنعتی در استان‌های خوزستان و سیستان و بلوچستان به ترتیب با ٦٨,٢٨ و ٥٩.٠٢ درصد بیشترین افزایش را نسبت به سال قبل داشته اند.

عدس در رتبه نخست افزایش قیمت در اردیبهشت ماه ۹۹
 

بررسی جدول آماری قیمت اقلام خوراکی مناطق شهری در اردیبهشت ماه نشان می‌دهد که بهای عدس در اردیبهشت نسبت به ماه قبل ۳۷.۴ درصد و نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۱۱.۳ درصد رشد داشته است.
مرکز آمار قیمت اقلام خوراکی اردیبهشت ماه در مناطق شهری را اعلام کرد. بر اساس این گزارش، قیمت یک کیلوگرم عدس در اردیبهشت سال گذشته ۹ هزار و ۴۸۰ تومان بود و امسال به ۲۰ هزار تومان رسید.
براساس این گزارش چای خارجی بسته‌ای در یک سال گذشته (فاصله زمانی اردیبهشت ۹۸ تا ۹۹) رشد ۷۷ درصدی داشته است و بسته ۵۰۰ گرمی آن که ۳۴ هزار و ۲۷۰ تومان بود به ۶۰ هزار ۶۴۹ تومان رسید.
لوبیا چیتی با ۶۰ درصد، موز با ۳۴.۱، برنج خارجی با ۳۴ درصد و ماست پاستوریزه با ۳۲.۲ درصد بیشترین رشد قیمت را در اردیبهشت ماه امسال نسبت به اردیبهشت سال گذشته داشته‌اند.همچنین در اردیبهشت امسال پرتقال محصول داخل و سیب درختی زرد هر کدام به ترتیب ۳۲.۵ درصد و ۲۷.۵ درصد افزایش قیمت نسبت به فروردین ماه امسال داشتند.بر اساس این گزارش در این ماه (اردیبهشت ماه) اقلام  پیاز با ۴۸.۲ درصد، خیار با ١٨.٩ درصد و گوجه فرنگی با ١٨.٥ درصد) نسبت به ماه گذشته، کاهش قیمت داشته اند.