:
كمينه:۷.۷۹°
بیشینه:۹.۹۹°
Updated in: ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۴
سیاست پولی و توسعه عملیات بازار باز، قرارداد خرید مجدد Repo و قرارداد خرید معکوسReverse-Repo

سه اقدام بانک مرکزی در سال 99 ؛ سیاست های ارزی، اعتباری، پولی و توسعه عملیات بازار باز / ۷۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات حمایتی در مقابل کرونا

در زمینه سیاست پولی و توسعه عملیات بازار باز، شیوه نامه قرارداد خرید مجدد (Repo) و قرارداد خرید معکوس(Reverse-Repo) ، که برای اولین بار در ایران اجرا می شود را تصویب کردیم و ان شاالله عملیات بازار باز امسال با روند تعمیق بازار بدهی توسعه یافته و هدف کنترل سود بانکی و تورم را با این ابزار مهم سیاست پولی پی می گیریم
کد خبر: ۱۵۱۴۷۰
تاریخ انتشار: ۱۴ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۳:۵۱
اقتصاد گردان - دکتر همتی رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد: در زمینه سیاست های اعتباری سه اقدام صورت خواهیم داد:
 
در مقابله با آثار اقتصادی کرونا، بانک های عامل را مشخص کردیم و ساز و کار پشتیبانی از طرح بزرگ تأمین اعتبار ۷۵ هزار میلیارد تومانی حمایت از کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا با هدف حمایت از تداوم اشتغال نیروی کار واحدهای اقتصادی مورد بررسی و تصویب قرار گرفت.   
                                    
دکتر همتی افزود: در زمینه کمک به ایجاد جهش تولید، مقرر شد واحد نظارت بر زنجیره ی تأمین در جهت تعمیق و توسعه ی زنجیره تأمین مالی تولید کالاها و خدمات در بانک مرکزی ایجاد شود.
 
 رئیس کل بانک مرکزی افزود: تعداد بانک های عامل مجری طرح گام نیز برای تقویت این ساز و کار تامین مالی غیر تورمی افزایش پیدا کرد.
 
دکتر همتی تاکید کرد: در زمینه سیاست پولی و توسعه عملیات بازار باز، شیوه نامه قرارداد خرید مجدد (Repo) و قرارداد خرید معکوس(Reverse-Repo) ، که برای اولین بار در ایران اجرا می شود را تصویب کردیم و ان شاالله عملیات بازار باز امسال با روند تعمیق بازار بدهی توسعه یافته و هدف کنترل سود بانکی و تورم را با این ابزار مهم سیاست پولی پی می گیریم.
 
دکتر همتی افزود: در بخش سیاست ارزی، برنامه ریزی لازم جهت تأمین به موقع ارز کالاهای اساسی از روش ها و کانال هایی که در دسترس بانک مرکزی و بخش خصوصی است را انجام دادیم. برنامه ما تداوم جدی روند مدیریت علمی و بدون هیجان بازار ارز در سال جدید است.
 
دکتر همتی در پایان تاکید کرد: امیدوارم با  اقدامات در دست اجرا، چنان که قبلاً هم گفته ام، ادامه ثبات و پایداری در اقتصاد فراهم شده  و مسیر رشد اقتصادی هموار شود.


وی روز 12 فروردین اعلام کرد: در بانک مرکزی چند تصمیم مهم برای سال 99 گرفته شد:
 
1- در زمینه سیاست های اعتباری سه اقدام صورت می گیرد:
 
1-1 در مقابله با آثار اقتصادی کرونا، بانک های عامل مشخص شد و سازوکار پشتیبانی از طرح بزرگ تامین اعتبار 75 هزار میلیارد تومانی حمایت از کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا با هدف حمایت از تداوم اشتغال نیروی کار واحدهای اقتصادی مورد بررسی و تصویب قرار گرفت.
 
1-2  در زمینه کمک به ایجاد جهش تولید، مقرر شد واحد نظارت بر زنجیره ی تامین در جهت تعمیق و توسعه ی زنجیره تامین مالی تولید کالاها و خدمات در بانک مرکزی ایجاد شود.

1-3 سرانجام، تعداد بانک های عامل مجری طرح گام نیز افزایش پیدا کرد.
 
2- در زمینه سیاست پولی و توسعه عملیات بازار باز: شیوه نامه قرارداد خرید مجدد(Repo) و قرارداد خرید معکوس(Repo-Reverse)، که برای اولین بار در ایران اجرا می شود، تصویب شد.
 
3- در بخش سیاست های ارزی:
 
برنامه ریزی لازم جهت تامین به موقع ارز کالاهای اساسی از روشها و کانالهایی که در دسترس بانک مرکزی و بخش خصوصی است، انجام و بر ضرورت تداوم روند مدیریت علمی و بدون هیجان بازار ارز تاکید شد.
 
 امیدوارم این اقدامات، چنان که قبلا هم گفته ام، ادامه ثبات و پایداری را در اقتصاد فراهم آورده و مسیر رشد اقتصادی را هموار کند.


 توضیحات معاون اقتصادی بانک مرکزی در مورد  تصويب قرارداد توافق بازخرید (ریپو) و شيوه نامه استفاد از آن در عملیات بازار باز
 
جلسه هیئت عامل بانک مرکزی، همزمان با روز جمهوری اسلامی برگزار و در خصوص موضوعاتی چون عملیات بازار باز، نحوه تامین ۷۵۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات حمایتی و ایجاد واحد نظارتی در مدیریت کل اعتباری بانک مرکزی تصمیم گیری شد.
 
به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، پیمان قربانی معاون اقتصادی این بانک،  گفت: هیئت عامل بانک مرکزی در جلسه ای محورهایی زیر را مورد بررسی و تصویب قرار داد.

- بررسی و تصویب شیوه نامه عمومی و قرارداد بازخرید (ریپو) و شیوه نامه استفاده از آن در راستای اجرای عملیات بازار باز
 
- ساز و کار تامین ۷۵۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات در نظر گرفته شده برای اعطا توسط شبکه بانکی با حمایت و پشتیبانی بانک مرکزی به منظور حمایت از فعالیت های اقتصادی آسیب دیده بر اثر شیوع ویروس کرونا
 
- اتخاذ تصمیم در خصوص ایجاد واحدی در مدیریت کل اعتباری بانک مرکزی برای نظارت بر تامین مالی زنجیره تولید در راستای جهش تولید