:
كمينه:۱۲.۷۹°
بیشینه:۱۳.۹۹°
Updated in: ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۴
کنگره آمریکا لایحه ۲ تریلیون دلاری مقابله با کرونا را تصویب کرد

افزایش نرخ طلا در بازارهای جهانی به دنبال تزریق سنگین دلار / آمریکا با آزادی دارایی‌های ایران مخالفت کرد

با اعلام اونس جهانی طلا به قیمت 1630 دلار، و قیمت دلار به نرخ 15970 تومان، قیمت طلا و سکه با کاهش نسبت به روزهای پایانی سال قبل همراه شده است. هر گرم طلای 18 عیار 618 هزار، مظنه مثقال طلای 17 عیار 2 میلیون و 724 هزار تومان، سکه گرمی 975 هزار، ربع سکه 1 میلیون و 790 هزار، نیم سکه 3 میلیون و 85 هزار، سکه طرح جدید 6 میلیون و 140 هزار، طرح قدیم 5 میلیون و 975 هزار، داد و ستد شد
کد خبر: ۱۵۱۴۱۶
تاریخ انتشار: ۰۹ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۴:۲۳
اقتصاد گردان - در حالی که به دنبال شیوع کرونا در جهان، بورس های جهانی سقوط کرده و ارزش دلار کاهش یافته، اما به عقیده کارشناسان، طلا آماده افزایش بیشتر قیمت است. در بازار ایران اما بورس اوراق بهادار، تحت تاثیر رشد نقدینگی سال گذشته رشد کرده  و برخی فعالان اقتصادی معتقدند که قیمت دارایی ها از جمله مسکن و سهام با رشد مواجه خواهند شد. اما این که چقدر حاصل از رشد بهره وری و رشدو رونق است و چقدر حاصل رشد سفته بازی و نقدینگی و رشد قیمت های متاثر از افزایش حجم پول است نکته ای است که باعث شده عده ای نسبت به ارزش ذاتی سهام توجه داشته باشند و به سهامداران هشدار دهند که سهام را با دقت و تدبیر و بررسی خریداری کنند تا در آینده با ریزش احتمالی همراه نباشند. 

روز شنبه 9فروردین 99،  در بازار آزاد و معاملات نقدی،  نرخ دلار 15930، یورو 17500، درهم 4420 تومان معامله شد.  سامانه سنا نیز نرخ میانگین معاملات ارز در روز پنجشنبه 7 فروردین را برای دلار 15762 تومان، دلار کانادا 10800، یورو 17388 تومان اعلام کرده است.
در بازار طلا و سکه نیز، با اعلام اونس جهانی طلا به قیمت 1630 دلار، و قیمت دلار به نرخ 15970 تومان، قیمت طلا و سکه با کاهش نسبت به روزهای پایانی سال قبل همراه شده است. هر گرم طلای 18 عیار  618 هزار، مظنه مثقال طلای 17 عیار 2 میلیون و 724 هزار تومان،  سکه گرمی 975 هزار، ربع سکه 1 میلیون و 790 هزار، نیم سکه 3 میلیون و 85 هزار، سکه طرح جدید 6 میلیون و 140 هزار، طرح قدیم 5 میلیون و 975 هزار، داد و ستد شد
بانک مرکزی نرخ ۴۷ ارز را برای امروز اعلام کرد که بر اساس آن نرخ ۲۶ ارز از جمله پوند انگلیس و یورو افزایش و قیمت ۱۳ واحد پولی دیگر کاهش یافت. نرخ دلار و ۸ ارز دیگر نیز ثابت ماند. بر اساس اعلام بانک مرکزی هر دلار آمریکا برای امروز «شنبه نهم فروردین ماه ۹۹» بدون تغییر نسبت به روز گذشته ۴۲ هزار ریال قیمت خورد. همچنین هر پوند انگلیس با ۲هزار و ۷۰۷ ریال افزایش به قیمت ۵۲ هزار و ۳۰۹ ریال و هر یورو نیز با یک هزار و ۴۸۲ ریال رشد به نرخ ۴۶ هزار و ۸۸۶ ریال ارزش‌گذاری شده است.

آمریکا با آزادی دارایی‌های ایران برای مقابله با کرونا مخالفت کرد
 
وب سایت واشنگتن فری بکن بامداد شنبه به نقل از وزارت خارجه امریکا نوشت که واشنگتن در شرایط بحرانی کرونا با آزاد کردن دارایی‌های نقدی ایران موافقت نکرده است.
به گزارش ایبِنا از ایرنا، وب سایت واشنگتن فری بکن افزود، براساس اطلاعاتی که وزارت امورخارجه آمریکا منحصراً در اختیار این وب سایت قرار داده، ایالات متحده گزارش‌های اخیر مبنی بر اینکه  دولت ترامپ به زودی معافیت‌های ویژه‌ای برای دسترسی ایران به دارایی‌های نقدی ارائه خواهد کرد را نادرست خواند.  
تارنمای میدل ایست آی روز جمعه در مطلبی نوشت که ایالات متحده با ارائه معافیت تحریم به برخی کشورها موافقت کرده تا به آن‌ها کمک کند دارایی‌های بلوکه شده ایران را آزاد کنند تا بتوانند به تهران برای خرید دارو و تجهیزات برای مقابله با ویروس کرونا کمک کنند.  
براساس این گزارش، بخش زیادی از دارایی‌های ایران به دلیل تحریم‌های دولت ترامپ علیه ایران در حال حاضر در بسیاری از حساب‌های بانکی اروپا مسدود شده‌اند.  
وزارت امورخارجه آمریکا در ادامه صحت تمام این گزارشات را تکذیب کرد.  
مجید تخت روانچی نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد عصر جمعه در گفت‌وگو با خبرنگاران ایرانی مقیم سازمان ملل متحد از پیگیری‌های دیپلماتیک ایران برای مبارزه با کرونا سخن گفت و ابراز امیدواری کرد که تلاش‌های «آنتونیو گوترش» دبیرکل این سازمان برای رفع تحریم‌های غیرقانونی آمریکا برای مقابله بهتر با کرونا به نتیجه برسد.  
وی با تاکید بر اینکه ایران از نظر پزشکی و تجهیزات مربوطه در سطح خوبی است، یادآور شد: البته تحریم‌های ظالمانه‌ای که علیه مردم ایران اعمال شد، باعث شده است نتوانیم از ظرفیت‌هایی که داریم به بهترین شکل استفاده کنیم.  
وی خاطرنشان کرد:در این باره با دبیرکل صحبت کرده‌ و خواسته‌ایم که به عنوان یک وظیفه بین‌المللی موضوع رفع تحریم‌های ظالمانه را در دستور کار قرار دهد و همانطوری که در جریان هستید در موضع گیری اخیر بر رفع تحریم‌ها تاکید داشت تا کشورها بتواند با این ویروس، بهتر مبارزه کنند.  
سفیر ایران در سازمان ملل متحد تصریح کرد: دبیرکل سازمان ملل متحد با مقامات آمریکایی هم تماس‌هایی داشته است و امیدواریم به نتیجه برسد تا این مانع را بتوانیم از پیش پای خود برداریم.  

کنگره آمریکا لایحه ۲ تریلیون دلاری مقابله با کرونا را تصویب کرد
 
مجلس نمایندگان آمریکا بامداد امروز (شنبه) بسته تاریخی ۲.۲ تریلیون دلاری مقابله با کرونا را به منظور کمک به افراد و کسب و کارهایی که با پیامدهای اقتصادی ناشی از کرونا دست و پنجه نرم می‌کنند، تصویب کرد.
به گزارش ایبِنا از رویترز، این لایحه علاوه بر این میلیاردها دلار را به بخش خدمات پزشکی که در خط مقدم جبهه مقابله با کرونا فعالیت می‌کنند، سرازیر خواهد کرد.
نانسی پلوسی رییس مجلس نمایندگان آمریکا در پایان جلسه سه ساعته گفت: کشور ما به دلیل پاندمی ویروس کرونا که بدترین اپیدمی جهانی یک قرن اخیر است، با اضطرار اقتصادی و بهداشتی تاریخی مواجه شده است. مهم نیست که قدم بعدی ما چیست اما در حال حاضر قصد داریم این قانون را تصویب کنیم.
نمایندگان دمکرات و جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا (که تحت رهبری دمکرات‌ها اداره می شود) با رای گیری شفاهی به بسته پیشنهادی رای داده و چالش رویه‌ای مطرح شده توسط توماس مَسی نماینده جمهوریخواه کنگره را که با سماجت بدنبال رای گیری رسمی و مستند بود، کنار زدند؛ چنین اقدامی می‌توانست تصویب این لایحه را به تاخیر بیاندازد.
مَسی که به دفعات رهبران حزب جمهوریخواه را به چالش کشیده و برابر آنان ایستاده است، در توییتی نوشت که به اعتقاد وی در این لایحه هزینه‌های غیرضروری زیادی گنجانده شده و علاوه بر این به فدرال رزرو قدرت زیادی می‌دهد. 
دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا نیز در توییتی مَسی را «خودنمای درجه سوم» خواند و نوشت: او فقط به دنبال شهرت است. او نمی‌تواند این (بسته) را متوقف کند، تنها (کاری که می‌تواند انجام دهد) به تاخیر انداختن آن است که هم خطرناک است و هم پرهزینه. کارگران و کسب و کارهای کوچک حالا برای بقا به پول نیاز دارند.
وی در ادامه توییت خود نوشته بود: مجلس را دوباره به دست بگیرید اما مَسی را از حزب جمهوریخواه بیرون بیاندازید!
با این حال سایر قانونگذاران حزب جمهوریخواه و هم‌قطار مسی با درخواست وی مخالفت کردند. وی در حالی درخواست حضور رسمی نمایندگان را برای رای گیری مطرح کرده بود که آزمایش ابتلا به کرونای دست کم سه عضو کنگره مثبت شده و بیش از یک دوجین از نمایندگان نیز در قرنطینه خانگی به سر می‌برند.
این بسته نجات بزرگترین کمک مالی است که توسط کنگره به تصویب رسیده و شامل ۵۰۰ میلیارد کمک به صنایع به شدت خسارت دیده و ۲۹۰ میلیارد دلار پرداختی مستقیم به خانواده‌های آمریکایی تا سقف ۳هزار به ازای هر خانوار است.
علاوه بر این، بسته مذکور ۳۵۰ میلیارد دلار در قالب وام برای کسب و کارهای کوچک، ۲۵۰ میلیارد دلار در قالب کمک مالی برای بیکاری طولانی مدت و دست کم ۱۰۰ میلیارد دلار اعتبار را برای بیمارستان‌ها و سایر سیستم‌های بهداشتی مرتبط فراهم می‌آورد.
حمایت نادر اما عمیق هر دو حزب کنگره از این لایحه، بر این موضوع صحه می‌گذارد که قانونگذاران تا چه اندازه خطر این اپیدمی جهانی را جدی می‌گیرند؛ بحرانی که آمریکایی‌ها را دچار و سیستم بهداشتی این کشور را به شدت تهدید کرده است.
پنجشنبه هفته گذشته آمریکا از حیث بیشترین تعداد مبتلایان به کووید-۱۹ از چین و ایتالیا سبقت گرفت. شمار مبتلایان در آمریکا از ۸۷ هزار نفر گذشته و تعداد قربانیان نیز از یک هزار و ۳۰۰ تن تجاوز کرده است.
براساس آمار جدید منتشر شده توسط اداره کار ایالات متحده، بیش از ۳ میلیون آمریکایی هفته گذشته برای استفاده از مزایای بیکاری ثبت نام کردند؛ این در حالی است که بالاترین رقم ثبت شده متقاضیان بیکاری به اکتبر سال ۱۹۸۲ مربوط می‌شود؛ زمانی که ۶۹۵ هزار آمریکایی برای استفاده از مزایای بیکاری فرم پر کرده بودند.

تامین نیازهای ارزی

دکتر همتی رئیس کل بانک مرکزی گفت: ین روزها، زندگی اقتصادی مردم تحت فشار تحریم های ظالمانه و همه جانبه و شیوع ویروس کرونا، نیازمند پشتیبانی‌ و تلاش جدی و فوری مسئولان می باشد. بانک مرکزی، در ادامه رویکرد فعال و تلاش های خود با همراهی و پشتیبانی وزیر محترم امور خارجه، تمام توان و همت خودش را صرف تأمین منابع ارزی مورد نیاز کشورمان، از محل منابع متعلق به ايران، برای تدارک دارو، تجهیزات پزشکی و انسان دوستانه نموده و به تلاش های خود دامه خواهد داد. 
تلاش برای دسترسی به تأمین مالی سریع از صندوق بین المللی پول به عنوان حق قانونی و قطعی ایران و پیگیری آزادسازی منابع ارزی بانک مرکزی ایران که به ناحق و با اعمال فشار دولت آمریکا مسدود شده است، همگی در این راستا است.
بحمدالله، پیگیری ها در هر دو مورد تاکنون روند مثبتی داشته است. در مورد تبلیغات برای وارونه نشان دادن تلاش های ایران برای استفاده از حقوق و منابع مسدود خودش برای تأمین نیازهای دارویی و تجهیزات پزشکی مورد نیاز مردم و این ادعا که ایران در تلاش برای دسترسی به پول نقد است! نه دارو و تجهیزات پزشکی! بایستی توضیح بدهم که تلاش ما صرفاً در جهت برداشتن محدودیت ها برای انتقال منابع ارزی بانک مرکزی، برای تداوم تأمین دارو و تجهیزات برای مقابله با این بیماری عالم‌گیر است.
همه می دانند که شرایط خطیر کنونی ایجاب می کند که کشورها در مبارزه جهانی با این معضل در تامین نیازهای ضروری و انسان دوستانه خود با محدودیتی مواجه نباشند.
مطمئناً بانک مرکزی، تمامی تلاش خود را در جهت گشایش‌ های بیشتر در رفع مشکلات و تأمین نیازهای مردم انجام خواهد داد، همانطور كه قبل از شيوع كرونا، مسير روبه بهبود در رشد اقتصادى و تورم را بدون استفاده از منابع مسدود شده، به خوبی شكل داده است
در جلسه 7 فروردین 98 ستاد اقتصادی دولت و بر اساس تاکید ریاست محترم جمهور، جهت ارایه راهکارهای اقتصادی لازم برای پشتیبانی از بخش های اقتصادی آسیب دیده از شیوع ویروس کرونا، بانک مرکزی در ایفای نقش و نیز انجام رسالت تاریخی خود در این مقطع حساس، پیشنهاد اعطای تسهیلات دو ساله بانکی با نرخ ترجیحی 12 درصد، تا سقف 750 هزار میلیارد ریال را ارایه کرد که مورد تصویب قرار گرفت. بانک مرکزی با تامین اعتبار لازم و با همراهی بانک های کشور، این تصمیم مهم را در اسرع وقت عملیاتی و اجرایی خواهد کرد. 
بانک های کشور همانطور که در شرایط سخت کرونایی فداکارانه در خدمت مردم بوده و هستند و نزدیک به 30 نفر از بهترین همکارانشان را در جریان خدمت به مردم از دست داده اند، در این ماموریت نیز که کمک به تداوم رونق تولید کالا و خدمات در کشور و حمایت از کسب و کارهای آسیب دیده می باشد، مسوولیت تاریخی خود را ایفا خواهند کرد. 

دلار از نفس افتاد
 
اخبار بد از آمریکا، دلار را به عقب راند. به گزارش رویترز، در جریان معاملات  روز جمعه، بسیاری از ارزهای مختلف در برابر دلار در موقعیت صعودی قرار گرفتند و دلار به عقب رانده شد. بخش بزرگی از اروپا در نتیجه گسترش شیوع کرونا به حال تعطیلی درآمده که وضعیت در ایتالیا، هشتمین اقتصاد بزرگ جهان و اسپانیا، پنجمین اقتصاد بزرگ اروپا از همه وخیم‌تر است. دولت ایتالیا قرنطینه سراسری را به مدت چهار ماه دیگر تمدید و از جریمه ۳۰۰۰ دلاری خاطیان خبر داده است. اسپانیا از کشورهای عضو ناتو درخواست کمک کرده است.  
در فرانسه نیز دولت از تمدید قرنطینه سراسری و جریمه سنگین ناقضان قرنطینه خبر داد.  در شرایطی که شمار قربانیان ویروس کرونا در آمریکا به ۱۳۰۱ نفر افزایش یافته است، دولت این کشور از در نظر گرفتن یک بسته حمایتی دو تریلیون دلاری و اهدای ۳۰۰۰ دلار به هر خانواده خبر داده است.  فدرال رزرو که پیشتر نرخ بهره را در اقدامی بی سابقه یک درصد کاهش داده و به محدوده ۰.۲۵ درصدی تا صفر درصدی رسانده بود از آغاز عملیات جدید خرید اوراق قرضه به میزان نامحدود خبر داد. بسیاری از بانک های مرکزی دیگر نیز در سراسر جهان دست به اقدام مشابه زده‌اند.  
اکنون در سراسر آمریکا وضعیت فوق العاده اعلام شده و فرماندار کالیفرنیا از احتمال بیکاری موقت یک میلیون نفر خبر داده است. دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا که پیشتر نسبت به بازگشایی اقتصاد این کشور تا عید پاک ابراز امیدواری کرده بود، با مخالفت های گسترده فرمانداران محلی از موضع قبلی خود عقب  نشینی کرده است. مایک پمپیو، وزیر خارجه آمریکا نیز پنهانکاری چین در ارایه اطلاعات مربوط به کووید-۱۹ را عامل گسترش این بیماری در جهان دانسه است.  
تاکنون بیش از ۵۳۲ هزار  و ۲۶۳ مورد  ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین ۲۴ هزار و ۹۰ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به ایتالیا با ۸۲۱۵ نفر، اسپانیا با ۴۳۶۵ نفر، چین با ۳۲۹۲ نفر،  ایران با ۲۲۳۴ نفر و فرانسه با ۱۶۹۶ نفر بوده است.
مارگارت یانگ، استراتژیست بازار ارز در موسسه سی ام سی مارکتس گفت: پس از سه هفته عجیب و غریب و دیوانه وار، شاهد بازگشت نسبی عقلانیت به روند معاملات بازار هستیم و هر چند نوسانات کماکان بالاست اما بازار قابل پیش بینی تر شده است.  
رقابت‌های انتخاباتی درون حزبی آمریکا اکنون به ایستگاه هشتم رسید و انتخابات درون حزبی دموکرات‌ها در ایالت های آریزونا، فلوریدا و ایلینویز برگزار شد که طی آن جو بایدن در هر سه ایالت به پیروزی رسید.
اکنون جو بایدن در صدر سه نامزد باقی مانده دموکرات از حیث آرای متعهد قرار دارد. به دلیل کرونا انتخابات در ایالت های آلاسکا، وایومینگ لغو شد و هاوایی مقصد بعدی انتخابات درون حزبی خواهند بود.  
انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در ماه نوامبر امسال برگزار خواهد شد. نامزدی دونالد ترامپ از حزب جمهوری خواه قطعی شده است.
شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می‌گیرد، در معاملات امروز با ریزش ۱.۱۶۳ درصدی نسبت به روز قبل و در سطح ۹۹.۲۹ واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوئیس معادل ۱.۰۴۰۶ دلار اعلام شد.  
در اروپا بسیاری از کشورها به حالت قرنطینه درآمده اند و نخست وزیر انگلیس با ابراز نارضایتی از رفتار شهروندان در نادیده گرفتن هشدارها در این کشور قرنطینه سراسری اعلام و تجمع بیش از دو نفر را ممنوع اعلام کرد. اسپانیا یک بسته ۲۰۰ میلیارد یورویی و آلمان یک بسته ۷۵۰ میلیارد یورویی را برای حمایت از اقتصاد خود در نظر گرفته اند.  
در شرایطی که کشورهای اروپایی به شدت درگیر مقابله با کرونا هستند به نظر می رسد رسیدن به توافقی بر سر برگزیت بین انگلیس و اتحادیه اروپا بیش از هر زمان دیگری بعید است به ویژه آن که انگلیس کماکان بر موضع خود در دستیابی به یک توافق تجاری با اتحادیه اروپا مشابه کانادا اصرار دارد اما طرف اروپایی چندان مایل به انجام چنین کاری نیست. از سوی دیگر نیز برخی منابع خبری گزارش داده اند بوریس جانسون با تمدید مهلت مذاکرات برگزیت مخالفت کرده است.
اکنون بسیاری از کشورهای آسیایی در حال بررسی گزینه‌های موجود برای تقویت رشد اقتصادی خود هستند. بر طبق برخی گزارشات، به دنبال رشد منفی هفت درصدی اقتصاد ژاپن در سه ماهه پایانی سال قبل، اکنون دولت و بانک مرکزی این کشور در حال رایزنی با یکدیگر برای اتخاذ سیاست های محرک بیشتر هستند. نخست وزیر استرالیا نیز از آماده شدن یک بسته جدید برای تقویت رشد اقتصادی خبر داده است.  نیوزلند نیز با اعلام اقدامات حمایتی جدید اعلام کرد کشور را قرنطینه می کند.  
در تازه‌ترین دور از معاملات، پوند با صعود ۳.۶۶ درصدی نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۲۲۵۷ دلار مبادله شد. یورو ۱.۱۰ درصد بالا رفت و با عبور از کانال ۱.۰۹ به ۱.۱۰۵۷ دلار رسید. همچنین نرخ برابری هر دلار آمریکا معادل ۱.۴۰۱۱ دلار کانادا اعلام شد. در برابر همتای سنگاپوری، هر دلار به ازای ۱.۴۲۷ دلار سنگاپور مبادله شد.
در چین فعالیت ها در بسیاری از مناطق مهم نظیر پکن، شانگهای و گوانگجو از سر گرفته شده است. در ووهان، کانون اولیه شیوع کرونا نیز بخش زیادی از کارکنان با رعایت نکات بهداشتی به سر کار خود بازگشته اند.
توهورو ساسایی، مدیر مرکز تحقیقات بازار ژاپن در بانک  پی مورگان گفت: احتمالا در روزها و هفته های آینده شاهد ارایه آمارهای عجیبی از نرخ بیکاری خواهیم بود که هضم آن برای بازارها دشوار خواهد بود. اگر وضعیت بدتر شود به نفع دلار تمام خواهد شد.  
هر چند هنوز مشخص نیست برگزاری رقابت های المپیک به دلیل کرونا به تعویق خواهد افتاد یا خیر اما شهردار توکیو لغو آن را غیرقابل تصور دانسته است. ژاپن برای تقویت رشد اقتصادی خود نیاز زیادی به برگزاری این مسابقات دارد.  کمیته جهانی المپیک با تعویق یک ساله برگزاری مسابقات موافقت کرده است.  
شماری از کشورهای جهان از جمله کانادا خواهان به تعویق افتادن برگزاری این رقابت ها شده و تهدید کرده اند در صورت اصرار توکیو به برگزاری مسابقات، ورزشکاران خود را اعزام نخواهند کرد. وزیر بهداشت فرانسه نیز گفته است برگزار شدن یا نشدن مسابقات به خود ژاپن مربوط است اما در صورت باقی ماندن شرایط در این وضعیت، فرانسه ورزشکاران خود را به این مسابقات اعزام نخواهد کرد.  
یوکیو ایشیزوکی، استراتژیست ازار ارز در موسسه ایوا سکیوریتیز گفت: نمی دانیم دولت ها چه اقدامات حمایتی دیگری را انجام خواهند داد اما معامله گران چشم به راه کارهای بیشتری هستند. دلار کماکان رهبر بازار ارز است و نوسانات آن به خوبی نشان دهنده اضطراب معامله گران است.
در معاملات بازارهای ارزی جهانی، همچنین هر دلار با ۲.۰۱ درصد کاهش به ۱۰۸.۵۰۷۷ ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای ۱.۶۴۰۴ دلار مبادله شد. همچنین نرخ برابری دلار معادل ۷.۰۷۷۳ یوان چین اعلام شد.
 
طلا آماده افزایش بیشتر قیمت است
 
در نظرسنجی هفتگی کیتکونیوز، ۷۱ درصد کارشناسان وال استریت و سرمایه گذاران انتظار داشتند قیمت طلا پس از رشد هفتگی چشمگیر به روند افزایشی خود در هفته جاری ادامه دهد.
بهای معاملات آتی طلای بازار نیویورک صبح جمعه با وجود کاهش ۳۳.۱۰ دلاری، همچنان ۹ درصد رشد هفتگی نشان می‌داد. در نهایت هر اونس طلا در بازار معاملات آتی آمریکا روز جمعه با ۲۶ دلار و ۲۰ سنت معادل ۱.۶ درصد کاهش در ۱۶۲۵ دلار بسته شد اما تحت تاثیر ضعیف شدن ارزش دلار و نگرانی‌ها نسبت به اختلالات عرضه در بازار فیزیکی، برای کل هفته ۹.۵ درصد رشد ثبت کرد که بزرگترین رشد هفتگی از سپتامبر سال ۲۰۰۸ بود.
تحلیلگران به این نکته اشاره می کنند که انگیزه اصلی طلا از ثبت بزرگترین افزایش هفتگی خود در ۱۱ سال اخیر سیاست‌های تسهیل مالی بانک مرکزی آمریکا برای حمایت از اقتصاد داخلی و بازارها در بحبوحه شیوع ویروس کرونا بوده است.
سنای آمریکا یک بسته کمک اقتصادی دو تریلیون دلاری را تصویب کرده و انتظار می رود نمایندگان مجلس هم اقدام مشابهی را انجام دهند. بانک مرکزی آمریکا هم اعلام کرد که اوراق قرضه را به شکل نامحدودی خریداری خواهد کرد و از وام مستقیم به شرکتها حمایت خواهد کرد.
در نظرسنجی کیتکونیوز از کارشناسان وال استریت، ۱۴ نفر شرکت کردند که از میان آنها ۱۰ نفر معادل ۷۱ درصد به افزایش قیمت و یک نفر معادل هفت درصد به کاهش قیمت طلا رای دادند. سه نفر معادل ۲۱ درصد نظری نداشتند.
در این بین، ۱۵۹۵ نفر در نظرسنجی آنلاین کیتکونیوز شرکت کردند که از میان آنها، ۱۱۳۸ نفر معادل ۷۱ درصد افزایش قیمت طلا و ۲۴۴ نفر معادل ۱۵ درصد کاهش قیمت طلا در هفته جاری را پیش بینی کردند و ۲۱۳ نفر معادل ۱۳ درصد نظری نداشتند.
چارلی ندوس، استراتژیست ارشد بازار در گروه لاسال فیوچرز به کیتکونیوز گفت: اکنون که شاخص دلار نزدیک به میانگین قیمت ۲۰ روزه سقوط کرده است، قیمت طلا در معاملات هفته جاری افزایش بیشتری پیدا خواهد کرد. البته دلار از رکورد پایین خود بهبود پیدا کرده و طلا با سودگیری روبرو شده است اما در بلندمدت قیمت طلا بالاتر خواهد رفت. از نظر فنی هم طلا در محدوده ۱۶۰۰ دلار از حمایت خوبی برخوردار خواهد بود.
کوین گریدی، رییس شرکت فونیکس فیوچرز هم با وجود کاهش قیمت طلا در معاملات روز جمعه، نسبت به افزایش قیمت این فلز ارزشمند در هفته جاری ابراز خوش بینی کرد.
جیم ویکاف، تحلیلگر فنی ارشد کیتکونیوز هم اظهار کرد: نمودارهای فنی به نفع رشد قیمت طلا هستند و سرمایه گذاران و معامله گران اکنون اطمینان بیشتری برای ورود به بازار و خرید به جای ماندن در حاشیه بازار و جمع کردن نقدینگی دارند.
اما کارشناسانی شامل کالین سیژینسکی از شرکت مدیریت دارایی اس آی ای و فیلیپ استرایبل از شرکت بلو لاین فیوچرز درباره روند قیمت طلا نظر خنثی داشتند. سیژینسکی در این باره گفت: احتمال نوسان قیمت طلا در هر دو جهت کاهش یا افزایش قیمت وجود دارد. آنچه که برای دلار آمریکا اتفاق افتاده است ممکن است عامل نوسان معاملات کوتاه مدت شود.