:
كمينه:۱۱.۷۹°
بیشینه:۱۳.۹۹°
Updated in: ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۴
سکه در کانال۶ میلیون تومانی

کاهش تدریجی نرخ دلار در کانال ۱۴هزار تومانی / انگلیس هم نرخ بهره را کاهش داد

در بازار طلا و ارز نيز به دنبال اعلام نرخ اونس جهاني طلا به قيمت 1667 دلار و نرخ دلار در بازار آزاد و معاملات نقدي به قيمت 15400 تومان، يورو 17200 تومان و درهم 4210 تومان، قيمت انواع طلا و سكه اندكي كاهش يافت و هر گرم طلاي 18 عيار 597 هزار تومان، مظنه مثقال 17 عيار 2 ميليون و 588 هزار، سكه جديد 6 ميليون و 30 هزار، سكه قديم 5 ميليون و 845 هزار، نيم سكه 3 ميليون و 35 هزار، ربع سكه 1 ميليون و 750 هزار و سكه گرمي 965 هزار تومان معامله شد
کد خبر: ۱۵۰۷۸۸
تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۵:۳۵
اقتصاد گردان – محسن شمشيري
 روز چهارشنبه 21 اسفند 98، نرخ خرید دلار و یورو در بانک‌ها  و صرافي هاي مجاز بانكي کاهش داشت . در صرافی‌های مجاز بانک مرکزی هر دلار ۱۴ هزار و ۷۵۰ تومان خریداری و ۱۴ هزار و ۸۵۰ تومان فروخته شد که نسبت به سه شنبه ۱۰۰ تومان کاهش یافته است. این صرافی‌ها نرخ خرید هر اسکناس یورو را ۱۶ هزار و ۶۰۰ تومان اعلام کردند و به قیمت ۱۶ هزار و ۷۰۰ تومان فروختند که این نوع ارز هم نسبت به روز قبل ۵۰ تومان کاهش قیمت را تجربه کرده است.



بانک‌ها هر دلار را به نرخ ۱۴ هزار و ۴۰۰ تومان از متقاضیان خریدند که بیش از ۲۵۰ تومان ارزان شده است. همچنین نرخ خرید هر اسکناس یورو از سوی بانک‌ها ۱۶ هزار و ۳۷۰ تومان اعلام شده است که نشانگر کاهش ۳۰۰ تومانی است. ارز مسافرتی نیز با احتساب کارمزد بانک مرکزی و بانک‌ها به ازای هر یورو حدود ۱۶ هزار و ۹۰۰ تومان در اختیار مسافران قرار گرفت.
در سامانه سنا نيز نرخ لحظه اي خريد دلار 14750 و نرخ فروش دلار 14850 تومان، نرخ خريد يورو 16600 و نرخ فروش يورو به 16700 تومان رسيد. هممچنين سامانه سنا، نرخ ميانگين معاملات ارز براي روز سه شنبه را براي دلار 15081، يورو 16789، درهم 4125، يوآن 2264، پوند 19014، لير تركيه 2503 تومان اعلام كرد.
در بازار طلا و ارز نيز به دنبال اعلام نرخ اونس جهاني طلا به قيمت 1667 دلار و نرخ دلار در بازار آزاد و معاملات نقدي به قيمت 15400 تومان، يورو 17200 تومان و درهم 4210 تومان،  قيمت انواع طلا و سكه اندكي كاهش يافت و هر گرم طلاي 18 عيار 597 هزار تومان، مظنه مثقال 17 عيار 2 ميليون و 588 هزار، سكه جديد 6 ميليون و 30 هزار، سكه قديم 5 ميليون و 845 هزار، نيم سكه 3 ميليون و 35 هزار، ربع سكه 1 ميليون و 750 هزار و سكه گرمي 965 هزار تومان معامله شد.


صعود دوباره سکه به کانال۶ میلیون تومانی

هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید در بازار آزاد تهران امروز (چهارشنبه) با رشد حدود ۱۵ هزار تومانی نسبت به روز معاملاتی گذشته به نرخ ۶ میلیون و ۱۰ هزار تومان رسید.هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم نیز در بازار آزاد امروز پنج میلیون و ۸۵۰ هزار تومان فروخته شد.همچنین نیم سکه نیز سه میلیون و ۳۰ هزار تومان، ربع سکه یک میلیون و ۷۳۰ هزار تومان و هر قطعه سکه گرمی ۹۷۰ هزار تومان داد و ستد شد.
هر گرم طلای خام ۱۸ عیار ۵۹۵ هزار تومان و هر مثقال طلا نیز ۲ میلیون و ۵۷۸ هزار تومان به فروش رسید.
نرخ اونس طلا امروز با رشد حدود ۱۰ دلاری به یک هزار و ۶۶۱ دلار رسید. مهم ترین علت رشد قیمت طلا و سکه در معاملات امروز، افت بهای اونس در بازارهای جهانی است

کاهش تدریجی نرخ دلار در کانال ۱۴هزار تومانی

دلار در صرافی‌های بانکی، امروز (چهارشنبه) با افت ۱۰۰ تومانی نسبت به آخرین روز معاملاتی به نرخ ۱۴ هزار و ۸۵۰ تومان فروخته شد.نرخ خرید هر دلار در ساعت ۱۳ امروز در تابلوی صرافی‌های بانکی ۱۴ هزار و ۷۵۰ تومان و فروش ۱۴ هزار و ۸۵۰ تومان بود.قیمت خرید هر یورو نیز ۱۶ هزار و ۶۰۰ تومان و نرخ فروش آن ۱۶ هزار و ۷۰۰ تومان شد.میانگین بهای هر یورو در روز معاملاتی گذشته در سامانه سنا ۱۶ هزار و ۷۸۹ تومان و هر دلار ۱۵ هزار و ۸۱ تومان بود.
 همچنین در سامانه نیما در روز معاملاتی گذشته هر حواله یورو ۱۵ هزار و ۴۳۹ تومان فروخته شد، حواله دلار نیز ۱۳ هزار و ۲۰۱ تومان به فروش رسید.نرخ دلار در هفته های اخیر با جوسازی سفته بازان، به دلیل قرار گرفتن نام ایران در لیست سیاه FATF و شیوع کرونا رو به افزایش گذاشته است.
به نظر کارشناسان، رشد اخیر قیمت دلار در هفته گذشته، تحت تاثیر عوامل روانی مرتبط با تصمیم FATF و شیوع ویروس کرونا بوده است و ریشه در عوامل واقعی اقتصادی ندارد.رییس کل بانک مرکزی چندی پیش در صفحه اینستاگرام خود نوشت: نکات مطرح شده به نقل از من درخصوص نگرانی از هجوم نقدینگی به بازار ارز و غیره را تایید نکرده و تاکید می‌کنم بازار ارز با حضور و مدیریت بانک مرکزی، همچنان ریسک بالایی برای سرمایه‌گذاری دارد.

انگلیس هم نرخ بهره را کاهش داد

دفتر تجارت و توسعه سازمان ملل نيز اعلام کرد که کرونا به اقتصاد جهانی یک تریلیون دلار خسارت خواهد زد.
بانک مرکزی انگلیس در واکنش به بحران کرونا نرخ بهره در این کشور را نیم درصد کاهش داد و به ۲۵ صدم درصد رساند. این نرخ پایین ترین نرخ بهره در تاریخ پولی این کشور است.  بانک مرکزی انگلیس در اقدامی غیرمنتظره در راستای تقویت اقتصاد بریتانیا برابر اختلال ناشی از شیوع ویروس کرونا، نرخ بهره را به نصف کاهش داد. به گزارش رویترز، بانک مرکزی انگلیس با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که اعضای کمیته سیاست پولی این بانک روز (چهارشنبه) به طور متفق القول به کاهش نرخ بهره از ۰.۷۵ به ۰.۲۵ درصد رای دادند؛ از آگوست ۲۰۱۶ تاکنون، این نخستین باری است که این بانک دست به این اقدام می‌زند.
در بیانیه بانک مرکزی انگلیس آمده است: گرچه وسعت شوک اقتصادی ناشی از کووید-۱۹ بسیار مبهم است اما انتظار می‌رود فعالیت اقتصادی در انگلیس طی ماه‌های آتی به شکلی قابل توجه کاهش یافته و تضعیف شود. بانک مرکزی انگلیس مدعی است که هدف گذاری این نهاد برای خریداری اوراق دولتی و اوراق مشارکت به ترتیب ۴۳۵ و ۱۰ میلیارد پوند است.
این بانک علاوه بر این، برای کسب و کارهای کوچک، بودجه مالی را با مدت زمانی جدید معرفی کرد. در پی شیوع کرونا در جهان، بازار‌های سهام تنها در یک روز 2.5 میلیارد دلار زیان دیدند و به این ترتیب جهان به سمت بیشترین کاهش یک روزه از زمان بحران مالی اواخر سال ۲۰۱۸ حرکت کرد.

روند افزایشی طلا ازسرگرفته شد

 
قیمت طلا پس از ریزش شدید به دلیل ابهاماتی که نسبت به بسته محرک مالی ارایه شده از سوی دولت آمریکا وجود داشت، در معاملات روز چهارشنبه بازار جهانی افزایش یافت. هر اونس طلا برای تحویل فوری در معاملات روز جاری بازار سنگاپور ۰.۴ درصد افزایش پیدا کرد و به ۱۶۵۶ دلار و ۳۷ سنت رسید. بهای معاملات این بازار روز گذشته با امیدواری به اعلام تدابیر محرک مالی از سوی بانکهای مرکزی جهانی حدود دو درصد سقوط کرده بود.
در بازار معاملات آتی آمریکا، هر اونس طلا با ۰.۲ درصد کاهش، ۱۶۵۶ دلار و ۷۰ سنت معامله شد. بهای معاملات این بازار روز گذشته با ۱۵ دلار و ۴۰ سنت معادل ۰.۹ درصد کاهش، در ۱۶۶۰ دلار و ۳۰ سنت بسته شده بود. کاخ سفید و کنگره روز سهشنبه درباره اقداماتی برای تقویت اقتصاد آمریکا و مردم در برابر تاثیرات اپیدمی کرونا مذاکره کردند اما توافق فوری حاصل نشد.
مارگارت یانگ یان، تحلیلگر شرکت سی ام سی مارکتس در این باره گفت: ریسک پذیری ضعیف شده و بازار از تاخیر ترامپ برای اعلام بسته محرک مالی که روز سهشنبه قول آن را داده بود، مایوس شده است. افت بازده اوراق خزانه و ارزش دلار آمریکا از قیمت طلا پشتیبانی کرده است.
بازارهای سهام آسیا و وال استریت با افزایش بدبینی نسبت به بسته محرک مالی دولت آمریکا سقوط کردند و بازده اوراق خزانه ۱۰ ساله آمریکا روند نزولی خود را ازسرگرفت. دلار آمریکا در معاملات روز چهارشنبه با ادامه نگرانی‌ها نسبت به شیوع ویروس کرونا در برابر رقیبان بزرگ خود کاهش پیدا کرد.
بر اساس گزارش رویترز، شمار موارد ابتلا به ویروس کرونا در چین تا روز سهشنبه به ۸۰ هزار و ۷۷۸ نفر افزایش یافت در حالی که بیش از ۱۱۶ هزار نفر در سطح جهان به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شده اند.
در این بین، بانکهای مرکزی جهان اقدامات برای مبارزه با تبعات اقتصادی اپیدمی کرونا را افزایش دادهاند. پس از اقدام هفته گذشته بانک مرکزی آمریکا در کاهش ۵۰ واحدی نرخ‌های بهره، بازارها منتظر کاهش مجدد نرخ‌های بهره در نشست ۱۸ مارس این بانک مرکزی هستند. کریستین لاگارد، رییس بانک مرکزی اروپا هم در کنفرانس ویدیویی با رهبران اتحادیه اروپا شرکت کرده و به بحث درباره اقدامات لازم برای مقابله با اثرات کرونا خواهد پرداخت.
در بازار سایر فلزات ارزشمند، هر اونس پالادیم برای تحویل فوری با ۰.۶ درصد کاهش، به ۲۴۰۴ دلار و ۵۸ سنت رسید. هر اونس نقره برای تحویل فوری با ۱.۳ درصد افزایش، ۱۷ دلار و هشت سنت معامله شد. هر اونس پلاتین برای تحویل فوری با ۰.۸ درصد افزایش، در ۸۷۵ دلار و ۳۷ سنت ایستاد.

دلار یک پله عقب نشست
 
شاخص دلار از ۹۶ واحد عقب نشست.  به گزارش خبرگزاری فرانسه، در جریان معاملات چهارشنبه، بسیاری از ارزهای مختلف در برابر دلار در موقعیت صعودی قرار گرفتند و دلار به عقب رانده شد. در شرایطی که  شمار قربانیان ویروس کرونا در آمریکا به ۲۹ نفر افزایش یافته است، برخی از کارشناسان معتقدند باید شاهد کاهش بیشتر نرخ بهره در این کشور باشیم. پیش‌تر فدرال رزرو نرخ بهره را در اقدامی کم سابقه با ۰.۵ درصد کاهش به محدوده یک تا ۱.۲۵ درصدی کاهش داده بود.  
امیدواری‌ها از روند کاهشی شمار مبتلایان به چین اکنون جای خود را به نگرانی از شیوع گسترده ویروس در خارج از مرزهای چین داده و گزارشات جدید حاکی از آن هستند که کرونا در حال ادامه پیشروی در مناطق مختلف جهان بوده و شمار بیشتری را نیز مبتلا کرده است.
تاکنون بیش از ۱۱۷ هزار و ۷۵۰ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین ۴۲۹۲ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به چین با ۳۱۵۸ نفر، ایتالیا با ۶۳۱ نفر، ایران با ۲۹۱ نفر و کره جنوبی با ۶۰ نفر بوده است.
رودریگو کارتیل، تحلیلگر بازار ارز در بانک ملی استرالیا گفت: انتظار می رود سیاست گذاران پولی به یک پاسخ مشترک برای تهدید کرونا برسند اما تا آن زمان عامل اصلی تعیین مسیر دلار، اخبار مربوط به نرخ بهره خواهد بود.  
رقابت‌های انتخاباتی درون حزبی آمریکا اکنون به ایستگاه ششم رسید و  انتخابات درون حزبی دموکرات‌ها در شش ایالت این کشور، به طور همزمان در ایالت های آیداهو، میشیگان، می سی سی پی، واشنگتن، میسوری و داکوتای شمالی برگزار شد.
جو بایدن، معاون اول دوره ریاست جمهوری اوباما در چهار ایالت و برنی سندرز در دو ایالت پیروز شدند. اکنون جو بایدن در صدر سه نامزد باقی مانده دموکرات از حیث آرای متعهد قرار دارد. جزایر ماریانای شمالی مقصد بعدی انتخابات درون حزبی خواهد بود. انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در ماه نوامبر امسال برگزار خواهد شد. نامزدی دونالد ترامپ از حزب جمهوری خواه قطعی شده است.
شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می‌گیرد، در معاملات امروز با ریزش ۰.۴۹ درصدی نسبت به روز قبل و در سطح ۹۵.۹۱۸ واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوئیس معادل ۱.۰۷۱۷ دلار اعلام شد. از سوی دیگر روند رشد ضعیف اقتصادی کشورهای اروپایی کماکان ادامه دارد و ویروس کرونا نیز به سرعت در حال گسترش در نقاط مختلف این قاره است. در نتیجه وخیم تر شدن وضعیت در ایتالیا، بسیاری از شرکت های هواپیمایی پروازهای خود به این کشور را لغو کرده اند.  
از طرف دیگر  مقامات انگلیس و اتحادیه اروپا پس از یک وقفه یک ماهه،  مذاکرات خود را برای امضای پیمان تجاری جدید آغاز کردند. اظهارات اخیر مذاکره کننده ارشد اتحادیه اروپا نشان داد که طرفین چه قدر تا رسیدن به یک توافق فراگیر فاصله دارند. میشل بارنیه گفت: اگر بخواهم با شما صادق باشم هنوز اختلافات زیادی وجود دارد که کاملا هم جدی هستند.  
یک سخنگوی دولت انگلیس در گفتگو با رویترز با تایید وجود اختلافات تهدید کرده است که اگر اتحادیه اروپا با انگلیس به توافقی نظیر آن چه با کانادا دارد دست پیدا نکند، این کشور در روابط آینده تجاری تابع مقررات سازمان تجارت جهانی خواهد بود و اولویت خود را از اتحادیه اروپا به استرالیا و آمریکا تغییر خواهد داد. با این حال آملی مونتشلین، دستیار رییس جمهور فرانسه در امور اروپایی آب پاکی را روی دست انگلیسی ها ریخته و گفته است: شما (انگلیسی ها) کانادا نیستید، استرالیا هم نیستید. شما یک کشور اروپایی هستید.  
سام لووه، کارشناس ارشد تحقیقات در مرکز اصلاحات اروپایی گفت: رسیدن به یک توافق کلی بین انگلیس و اتحادیه اروپا تا پایان سال ۲۰۲۰ هنوز هم ممکن است اما چنین مساله ای نیازمند آن است که دو طرف اندکی از مواضع سرسختانه خود کوتاه بیایند و این به نفع همه خواهد بود.
اکنون بسیاری از کشورهای آسیایی در حال بررسی گزینه های موجود برای تقویت رشد اقتصادی خود هستند. بر طبق برخی گزارشات، به دنبال رشد منفی هفت درصدی اقتصاد ژاپن در سه ماهه پایانی سال قبل، اکنون دولت و بانک مرکزی این کشور در حال رایزنی با یکدیگر برای اتخاذ سیاست های محرک بیشتر هستند. نخست وزیر استرالیا نیز از آماده شدن یک بسته جدید برای تقویت رشد اقتصادی خبر داده است.  
در تازه‌ترین دور از معاملات، پوند با ریزش  ۰.۸۷ درصدی نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۲۹۳۴ دلار مبادله شد. یورو ۰.۰۹ درصد بالا رفت و با باقی ماندن در کانال ۱.۱۳ به ۱.۱۳۶۱ دلار رسید. همچنین نرخ برابری هر دلار آمریکا معادل ۱.۳۷۱۶ دلار کانادا اعلام شد. در برابر همتای سنگاپوری، هر دلار به ازای ۱.۳۸۹۷ دلار سنگاپور مبادله شد.
انتظار می‌رود به تدریج روند بازگشایی شعبات شرکت‌های بزرگ خارجی در چین از ابتدای ماه‌ آینده میلادی آغاز شود. با وجود متوقف ماندن بسیاری از پروازها به چین، شرکتهای خارجی در حال برنامه ریزی از سرگیری تولید خود هستند؛ هر چند که موج جدیدی از تعلیق پروازها و تعلیق فعالیت ها در کشور همسایه یعنی کره جنوبی به راه افتاده است. سامسونگ و هیوندای دو شرکت مهمی هستند که بخشی از خطوط تولید خود در کره جنوبی را به دلیل ویروس کرونا تعطیل کرده اند. کره جنوبی پس از چین دومین کانون کرونا از نظر تعداد مبتلایان در شرق آسیا به شمار می‌رود.
با کاهش سرعت شیوع ویروس کرونا در چین، بسیاری از بیمارستان های صحرایی تعطیل شده اند و برنامه ریزیهایی برای بازگشت بخشی از افراد به کار و هم چنین اجازه مسافرت به آن ها در حال انجام است.  
دولت ژاپن اعلام کرده است از ورود اتباع چین و کره جنوبی ممانعت به عمل می آورد. برخی از کشورهای دیگر نیز محدودیت های مشابهی علیه اتباع چینی، ایرانی، کره ای و ایتالیایی وضع کرده اند.
سام استوول، استراتژیست سرمایه گذاری در موسسه سی اف آر ای گفت: معامله گران منتظر رسیدن لحظه مهار بیماری هستند و تا آن زمان شیب نزولی بازارها و شاخص ها ادامه خواهد داشت.
در معاملات بازارهای ارزی جهانی، همچنین هر دلار با ۰.۳۹ درصد کاهش به ۱۰۴.۳۵۷۱ ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای ۱.۵۳۸۱ دلار مبادله شد. هم‌چنین نرخ برابری دلار معادل ۶.۹۴۷۷ یوان چین اعلام شد.
شاخص‌های بورسی در معاملات امروز رفتار متناقضی با هم داشتند. به گزارش ایسنا به نقل از اسوشیتدپرس، ایتالیا به عنوان کانون اصلی کرونا در اروپا اعلام کرده است که قرنطینه را به تمام کشورش گسترش خواهد داد. میشل مک کارتنی، کارشناس موسسه سی ام سی مارکتس گفت: ترس و اضطراب در بین معامله‌گران کاملا مشهود است، به ویژه که حالا ایتالیا تصمیم گرفته است کل کشور را قرنطینه کند.
چین اعلام کرده است که از زمان همه‌گیری کرونا تاکنون صادراتش ۱۷ درصد و وارداتش چهار درصد کاهش پیدا کرده است. با توجه به بزرگی بازار چین، بسیاری از شرکت‌های مطرح بین‌المللی انتظار زیان سنگینی را در نتیجه تعطیلی کسب و کارهای خود دارند.  
تاکنون بیش از ۱۱۷ هزار و ۷۵۰ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین ۴۲۹۲ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به چین با ۳۱۵۸ نفر، ایتالیا با ۶۳۱ نفر، ایران با ۲۹۱ نفر و کره جنوبی با ۶۰ نفر بوده است.
در بسیاری از کشورهای جهان از جمله چین، ژاپن، کره جنوبی، سنگاپور، هنگ‌کنگ، تایلند، تایوان، مالزی، ایران، ایتالیا، استرالیا، آلمان، آمریکا، ویتنام، فرانسه، ماکائو، کانادا، امارات متحده، جمهوری چک، اتریش، الجزایر، کرواسی، سوییس، رومانی، انگلیس، فیلیپین، هند، روسیه، اسپانیا، بلژیک، کامبوج، مصر، فنلاند، فلسطین اشغالی، کویت، عمان، افغانستان، لبنان، نپال، سری لانکا و سوئد ابتلا به کرونا گزارش شده است.  
به دنبال افزایش شمار قربانیان ویروس کرونا در آمریکا به ۲۹ نفر، در کالیفرنیا و واشنگتن حالت فوق العاده اعلام شده و کنگره نیز بودجه اضطراری مقابله با کرونا تخصیص داده است. فدرال رزرو نرخ بهره را در اقدامی کم سابقه با ۰.۵ درصد کاهش به محدوده یک تا ۱.۲۵ درصدی کاهش داد اما انتظار می رود که روند کاهش نرخ بهره در ماه های پیش رو نیز ادامه داشته باشد.