:
كمينه:۱۲.۷۹°
بیشینه:۱۳.۹۹°
Updated in: ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۴
گرم طلا به 530 هزار تومان افزايش يافت

فاصله خريد و فروش دلار در صرافي به 400 رسيد

با اعلام اونس طلاي جهاني به قيمت 1584 دلار و دلار به نرخ 14 هزار و 100 تومان در بازار آزاد، نرخ طلا و سكه با افزايش قيمت مواجه شد. مظنه يك مثقال طلاي آب شده 17 عيار 2 ميليون و 296 هزار تومان، هر گرم طلا 18 عيار 530 هزار و 200 تومان، سكه طرح جديد 5 ميليون و 195 هزار تومان، طرح قديم 5 ميليون و 160 هزار تومان، نيم سكه 2 ميليون 700 هزار تومان، ربع سكه يك ميليون و 620 هزار تومان و سكه گرمي نيز 930 هزار تومان معامله شد
کد خبر: ۱۴۹۴۲۷
تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۸:۳۰
اقتصاد گردان - روز شنبه 26 بهمن ماه 98 در بازارهای جهانی نرخ اونس طلا 1584 دلار معامله شد  كه با افزايش نسبت به هفته گذشته همراه شده است. در بازار آزاد و معاملات نقدي نيز روند افزايشي قيمت دلار  در روزهاي اخير ادامه يافت و دلار به نرخ 14100 تومان معامله شد. كارشناسان معتقدند كه با نزديك شدن به پايان مهلت گروه اقدام مالي به ايران براي تصويب لوايح چهارگانه FATF نرخ دلار در روزهاي اخير افزايش يافته و احتمالا اين روند را براي روزهاي آينده حفظ خواهد كرد. اما در مقابل مسوولان بانكي كشور مي گويند كه بازار ارز ربطي به FATF ندارد و سفته بازان تلاش مي كنند كه نرخ ارز را دچار نوسان كنند و از نوسان گيري سود ببرند و لذا مردم نبايد به اين نوسان ها توجه كنند.
 در بازار ارز روز شنبه،  قيمت هر يورو نيز در بازار آزاد 15400 تومان رسيد، همچنين هر درهم امارات در بازار آزاد و معاملات نقدي 3840 تومان  معامله شده و  بهای خرید هر دلار در تابلوی صرافی‌های بانکی 13 هزار و 450 تومان و فروش دلار 13 هزار و 850 تومان درج شد و  نرخ خرید هر یورو نیز ۱۴ هزار و 850 تومان و نرخ فروش آن 15 هزار و 150 تومان معامله شد.
 براين اساس، فاصله نرخ خريد و فروش دلار به 400 تومان و فاصله نرخ خريد و فروش يورو به 300 تومان افزايش يافت كه به عقيده كارشناسان اين اقدامات براي جلوگيري از سفته بازي و دلال بازي و خريد و فروش هاي غير ضروري انجام مي گيرد.
در سامانه سنا  نيز نرخ لحظه اي قیمت خرید دلار  13 هزار و 450 تومان و قیمت فروش آن 13 هزار و 850 تومان اعلام شد. همچنين نرخ لحظه اي خريد هر یورو 14 هزار و 850 تومان و فروش آن 15 هزار و 150 تومان معامله شد. از سوي ديگر، سامانه سنا نيز نرخ ميانگين معامله شده ارز براي روز پنجشنبه 24 بهمن 98  را براي دلار 13 هزار و 358 تومان، يورو 15 هزار و 196 تومان، پوند انگليس 17 هزار و 718 تومان، درهم امارات 3 هزار و 795 تومان، لير تركيه 2 هزار و 390 تومان و يوآن چين را 2 هزار و 100 تومان اعلام كرد.
در بازار طلا و سكه نيز، با اعلام اونس طلاي جهاني به قيمت 1584 دلار و دلار به نرخ 14 هزار و 100 تومان در بازار آزاد، نرخ طلا و سكه با افزايش قيمت مواجه شد.  مظنه يك مثقال طلاي آب شده 17 عيار 2 ميليون و 296 هزار تومان، هر گرم طلا 18 عيار 530 هزار و 200 تومان، سكه طرح جديد 5 ميليون و 195 هزار تومان، طرح قديم 5 ميليون و 160 هزار تومان، نيم سكه 2 ميليون 700 هزار تومان، ربع سكه يك ميليون و 620 هزار تومان و سكه گرمي نيز 930 هزار تومان معامله شد.
در بازار ارز رسمي نيز بانک مرکزی نرخ ۴۷ ارز را اعلام کرد که بر اساس آن نرخ ۲۴ ارز مانند یورو کاهش و قیمت ۱۳ واحد پولی از جمله پوند انگلیس افزایش یافت؛ نرخ دلار و ۹ ارز دیگر نیز ثابت ماند. بر اساس اعلام بانک مرکزی هر دلار آمریکا برای روز «شنبه بیست و ششم بهمن ماه ۹۸» ۴۲ هزار ریال قیمت خورد. همچنین هر پوند انگلیس ۵۴ هزار و ۷۹۷ ریال و هر یورو نيز به نرخ ۴۵ هزار و ۴۷۶ ریال ارزش‌گذاری شد.

نوسانات نرخ ارز به حداقل رسید

همچنين عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اینکه بازار ارز در مدیریت جدید دوره پایدار و خوبی را طی می‌کند، بیان داشت: مدیریت صحیح توانسته نوسانات را به حداقل ممکن برساند.
علی اکبر کریمی در گفتگو با ایبِنا با اشاره به دلایل تعلل بانک مرکزی در راه اندازی بازار غیر متشکل ارزی، گفت: هر چند راه اندازی و فعال کردن بازار غیر متشکل ارزی اقدامی برای ساماندهی بازار است، اما باید بدانیم تعلل در اجرای آن دلیلی دارد.
نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: به نظر می رسد با توجه به رویکرد فعلی بانک مرکزی و تاکید بیشتر بر محدود کردن تقاضا برای ارز بانک مرکزی به این نتیجه رسیده که فعال کردن این بازار می تواند به تقاضا دامن بزند، به همین دلیل انجام نداده است.
کریمی با تاکید بر اینکه وجود سامانه نیما و صرافی ها توانسته نیازهای ارزی را تامین کند، تصریح کرد: با وجود اینکه اکنون مشکلی در بازار احساس نمی شود، اما وجود بازار متشکل می تواند با ایجاد اطمینان بیشتر در صادرکنندگان به بازگرداندن ارز بیشتر به کشور کمک کند.
وی در پاسخ به این سوال که علت نوسانات اخیر نرخ ارز چیست؟ گفت: نوسانات فعلی در دو بخش عوامل روانی و شوک هایی که به بازار وارد می شود قابل تحلیل است. این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان اینکه عوامل روانی حاکم بر بازار باعث افزایش بی ثباتی در نرخ ارز می شود، افزود: بخشی از نوسانات حاکم بر بازار ناشی از عدم تعادل میان عرضه و تقاضای ارز و عدم پایداری بازار است که این امر واقعی است که در طی زمان شکل می گیرد و باید تمهیداتی برای پایداری نرخ ارز در بازار اندیشیده شود.
کریمی با تاکید بر اینکه بازار ارز در مدیریت جدید دوره پایدار و خوبی را طی می کند، گفت: خوشبختانه مدیریت صحیح توانسته نوسانات را به حداقل ممکن برساند، از اینرو رییس کل جدید بانک مرکزی نمره خوبی را از مجلس می گیرد. عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ، یادآور شد: تلاش بیشتر تیم اقتصادی دولت به ویژه بانک مرکزی برای ایجاد ثبات نرخ ارز لازم است.

طلا دوباره رکورد می‌زند

از سوي ديگر، در نظرسنجی هفتگی کیتکونیوز کارشناسان وال استریت با اشاره به بالا ماندن قیمت طلا با وجود رشد ارزش دلار و سهام، عوامل فنی و نگرانیهای پیرامون تاثیر منفی شیوع ویروس کرونا بر اقتصاد جهانی، به افزایش قیمت طلا در معاملات هفته جاری خوش بین بودند.
به گزارش ایسنا، قیمت طلا در نیمه اول هفته گذشته نوسان اندکی داشت اما در نیمه دوم هفته پس از این که معلوم شد شمار موارد جدید ابتلا به ویروس کرونا در چین افزایش پیدا کرد و شیوع این اپیدمی برخلاف تصور قبلی آهسته نشده است، افزایش پیدا کرد.
ادامه اپیدمی ویروس کرونا و ابتلای هزاران نفر به آن و افزایش آمار مرگ و میر و آسیب شدید اقتصادی این ویروس مرگبار، باعث افزایش ریسک گریزی سرمایه گذاران و تقویت تقاضا برای خرید داراییهای امنی نظیر طلا شد.
در نظرسنجی کیتکونیوز از کارشناسان وال استریت، ۱۷ نفر شرکت کردند که ۱۱ نفر معادل ۶۵ درصد افزایش قیمت و یک نفر معادل شش درصد کاهش قیمت طلا را پیش بینی کردند و پنج نفر معادل ۲۹ درصد نظری نداشتند.
در این بین، ۷۲۶ نفر در نظرسنجی آنلاین کیتکونیوز از سرمایه گذاران شرکت کردند که ۴۷۲ نفر معادل ۶۵ درصد افزایش و ۱۴۸ نفر معادل ۲۰ درصد کاهش قیمت را پیش بینی کردند در حالی که ۱۰۶ نفر معادل ۱۵ درصد نظری نداشتند.
در نظرسنجی هفته گذشته ۶۷ درصد کارشناسان وال استریت و ۶۰ درصد سرمایه گذاران به افزایش قیمت طلا رای داده بودند. بهای معاملات آتی طلا در بازار آمریکا روز جمعه هفت دلار و ۶۰ سنت معادل ۰.۵ درصد افزایش پیدا کرد و در ۱۵۸۶ دلار و ۴۰ سنت بسته شد و برای کل هفته حدود ۰.۸ درصد افزایش ثبت کرد.
ریچارد بیکر، دبیر نشریه "اورکا ماینر" پیش بینی کرد اپیدمی ویروس کرونا وخیمتر شود و طلا تا مرز ۱۵۹۰ دلار پیشروی کرده و برای عبور از مرز ۱۶۰۰ دلار تلاش کند.
چارلی ندوس، استراتژیست ارشد بازار در گروه لاسال فیوچرز اظهار کرد وی تا زمانی که قیمت معاملات آتی بالای میانگین قیمت ۱۰ روزه که در ۱۵۷۲ دلار قرار دارد و میانگین قیمت ۲۰ روزه که در ۱۵۷۳ دلار قرار دارد، باقی بماند به افزایش قیمت طلا خوش بین مانده است و خریدار خواهد کرد.
فیلیپ استرایبل، استراتژیست ارشد بازار در "بلو لاین فیوچرز" پیش بینی کرد قیمت طلا در هفته جاری بالاتر خواهد رفت و اگر به ۱۵۹۰ دلار برسد، به سرعت به ۱۶۰۰ دلار صعود خواهد کرد. با وجود این که شاخصهای سهام به رکورد بالای جدیدی صعود کرده اند و دلار هم بالا می‌رود، طلا قیمت خود را حفظ کرده و در حال اندوختن توان برای صعود بیشتر است.
باب هابرکورن، کارگزار ارشد کالا در شرکت "آر جی او فیوچرز" اظهار کرد که قیمت طلا ممکن است ۱۶۰۰ دلار در هر اونس را تست کند. در این بین، شون لاسک، یکی از مدیران شرکت "والش تریدینگ" تنها کسی بود که کاهش قیمت طلا را پیش بینی کرد و دلایل خود برای این پیش بینی را عوامل فصلی و سودگیری احتمالی معامله گران ذکر کرد. وی به کیتکونیوز گفت: نیمه دوم فوریه تا مارس از نظر فصلی برای طلا ضعیف است و احتمال پایین رفتن قیمت طلا وجود دارد. دلیل دیگر هم پایان مناسبتهایی مانند فصل تعطیلات سال نوی چینی است که معمولا دوره رونق خرید فیزیکی طلا است.
بر اساس گزارش کیتکونیوز، کوین گریدی، رییس شرکت فونیکس فیوچرز درباره روند قیمت طلا نظری نداشت و گفت: تصور می کنم اخباری که از چین در خصوص ویروس کرونا منتشر می‌شود، بازار سهام را تحت فشار قرار می‌دهد و به خرید فلزات رونق می‌بخشد. من انتظار ندارم طلا تحت تاثیر این اخبار صعود کند.

ادامه کانال شکنی‌های دلار

در خبري ديگر، شاخص دلار در ادامه روند صعودی خود از ۹۹ واحد نیز گذشت. به رویترز، روند رشد ضعیف اقتصادی کشورهای اروپایی کماکان ادامه دارد؛ آلمان به عنوان بزرگ‌ترین اقتصاد اروپایی با کاهش شدید رشد مواجه شده و در فرانسه نیز اعتراضات به لایحه جنجالی اصلاح بازنشستگی ادامه دارد. در انگلیس نیز کابینه با یک زلزله داخلی مواجه شده و چند وزیر از جمله ساجد جاوید، وزیر دارایی و چهره کلیدی بودجه این کشور از سمت خود کناره گرفته اند.

به دنبال افزایش تعرفه روی محصولات ایرباس از ۱۰ درصد به ۱۵ درصد و تهدید وزارت خزانه داری این کشور به اعمال تعرفه های بیشتر بر روی محصولات اروپایی درصورت نرسیدن به توافق تجاری، یورو بیش از پیش در موقعیتی ضعیف قرار گرفته است. هم‌چنین نگرانی‌ها از تاثیرگذاری ویروس کرونا بر روی رشد اقتصادی‌منطقه یورو باعث شده است تا ارز واحد اروپایی ضربه دیگری دریافت کند.
عیسا مازن، استراتژیست ارشد بازار ارز در موسسه تی دی سکیوریتیز گفت: اروپا و به ویژه آلمان به روابط تجاری با آسیا مخصوصا چین وابستگی زیادی دارند و با تداوم اثرگذاری ویروس کرونا انتظار داریم مشکلات کشورهای اروپایی بیش از پیش تشدید شود.
هر چند نگرانی‌ها از شیوع بیشتر ویروس کرونا در سطح جهان به دنبال انتشار اخباری از ابداع واکسن مقابله با این ویروس در چین، ژاپن و انگلیس، تا حد زیادی کاهش یافته است اما سازمان بهداشت جهانی با صدور بیانیه‌ای هشدار داد که خطر شیوع ویروس کرونا در دیگر مناطق جهان ممکن است موجب زبانه کشیدن مجدد آتش زیر خاکستر شود. تاکنون ویروس کرونا جان بیش از ۱۴۸۰ نفر را گرفته است.
بانک مرکزی چین نیز برای جلوگیری از ریزش بیش‌تر بازارها به تزریق بیش از ۲۷۰ میلیارد دلار نقدینگی اقدام کرده که این اقدام اندکی در تقویت ارزش یوان موثر بوده است. پیشتر شکسته شدن محدوده مقاومتی مهم هفت یوانی در برابر هر دلار موجب نگرانی از ریزش بازارهای مالی در چین شده بود.
امره اشپایتسر، تحلیل گر بازار ارز در موسسه"وست پاک فارکس" گفت: عوامل متعددی دست به دست هم داده اند تا دلار را در مسیر صعودی قرار دهند. شیوع کرونا باعث شده است تا پول بیشتری روانه معاملات دلاری شود و این کاملا به ضرر کشورهای نوظهور تمام شده است.
شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می‌گیرد، در معاملات امروز با صعود ۰.۰۷ درصدی نسبت به روز قبل و در سطح ۹۹.۰۳۹ واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوئیس معادل ۱.۰۱۸۱ دلار اعلام شد.
 رقابت‌های انتخاباتی درون حزبی آمریکا اکنون به ایستگاه دوم رسید و با شمارش آرای ایالت نیوهمپشایر مشخص شد برنی سندرز و پت بوتیجج، برندگان انتخابات داخلی دموکرات ها هستند. پیش‌تر در ایالت آیوا نیز نتایج مشابهی به دست آمده بود و الیزابت وارن و جو بایدن، نامزدهای اصلی حزب دموکرات عملکرد ناامیدکننده‌ای داشتند. ایستگاه بعدی انتخابات درون حزبی ایالت نوادا خواهد بود. انتخابات ریاست جمهوری آمریکا قرار است در ماه نوامبر امسال برگزار شود.
از سوی دیگر پس از سه سال بحث و جدال، انگلیس سرانجام در آخرین روز از ماه ژانویه ۲۰۲۰ اتحادیه اروپا را ترک گفت تا بدین ترتیب به نخستین کشور در تاریخ این اتحادیه تبدیل شود که از آن خارج می‌شود. انتظار می‌رود پیامدهای برگزیت به تدریج بر روی اقتصاد انگلیس و کشورهای اروپایی آشکار شود، هر چند که انتظار نمی‌رود بانک مرکزی اروپا دست کم در کوتاه مدت تغییر زیادی در سیاست‌های پولی خود ایجاد کند. اقتصاد انگلیس به تدریج در حال وارد شدن به رکود است تا جایی که مرکز آمار انگلیس رشد اقتصادی این کشور در ماه دسامبر را تنها ۰.۱ درصد اندازه‌گیری کرده است.
هنوز مشخص نیست که با توجه به روند خروج شرکت‌های بزرگ بین‌المللی از انگلیس به دنبال برگزیت، رشد اقتصادی این کشور چگونه خواهد بود. دولت انگلیس به رهبری بوریس جانسون اکنون کار بسیار سختی برای احیای رشد اقتصادی و هم چنین رسیدن به توافق با اتحادیه اروپا بر سر چگونگی روابط دو طرف در آینده خواهد داشت. انتظار می‌رود که دست کم یک سال دوره گذار در نظر گرفته شود و روابط دو طرف به شکل کنونی باقی بماند.
بوریس جانسون، نخست‌وزیر انگلیس خواستار داشتن روابطی مشابه کانادا با اتحادیه اروپا شده اما یکی از مسئولان ارشد اتحادیه اروپا گفته است این اتحادیه تن به شرایطی مشابه روابط با کانادا برای انگلیس نخواهد داد و این توافق مد نظر یک رویای خیالی است. انگلیسی‌ها هم‌چنین با برخی از شرکای بزرگ تجاری خود نظیر استرالیا مذاکراتی را برای پیمان تجارت آزاد آغاز کرده اند.
در تازه‌ترین دور از معاملات، پوند با صعود ۰.۰۱ درصدی نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۳۰۴۶ دلار مبادله شد. یورو ۰.۰۵ درصد پایین رفت اما در کانال ۱.۰۸ باقی ماند و هر یورو به ۱.۰۸۲۸ دلار رسید. همچنین نرخ برابری هر دلار آمریکا معادل ۱.۳۲۵۱ دلار کانادا اعلام شد. در برابر همتای سنگاپوری، هر دلار به ازای ۱.۳۹۲۱ دلار سنگاپور مبادله شد.
تحلیل‌گران بانک "میتسوبیشی" ژاپن در یادداشتی نوشتند: با توجه به خروج انگلیس از اتحادیه اروپا و کاهش رشد اقتصادی کشورهای منطقه یورو از جمله آلمان و فرانسه، بانک مرکزی اروپا احتمالا ناچار به اتخاذ سیاست‌های انبساطی بیشتری خواهد بود و این مساله می تواند  یورو را بیش از پیش رو به پایین سوق دهد.
در حوزه تجاری نیز پس از ۱۷ ماه جنگ تجاری سرانجام دو اقتصاد بزرگ جهان به توافقی اولیه بر سر آتش‌بس رسیدند و نخست وزیر چین با سفر به واشنگتن به همراه دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا فاز نخست توافق را امضا کرد. چین از کاهش تعرفه واردات ۸۵ میلیارد دلار از محصولات آمریکایی به این کشور به عنوان بخشی از تعهدات فاز نخست توافق خبر داده است.
انتظار می‌رود به تدریج روند بازگشایی شعبات شرکت‌های بزرگ خارجی در چین آغاز شود. بسیاری از شرکت‌های بزرگ نظیر اپل، مک دونالد، هیوندای، هوندا، زیمنس و اشکودا، فعالیت‌های خود را در تمام یا قسمت‌هایی از چین به منظور مقابله با ویروس کرونا به طور موقت به حالت تعلیق درآورده اند.
ریچارد گریس، کارشناس بازار در بانک"کامن ولث" گفت: ریسک کاهش بیشتر رشد اقتصادی چین روی همه چیز سایه افکنده است. با توجه به این‌که اقتصاد چین ۱۷ درصد کل تولید ناخالص داخلی جهان را بر عهده دارد، ریسک تداوم تعطیلی بخش بزرگی از اقتصاد این کشور کاملا معامله‌گران را نگران کرده است.
در معاملات بازارهای ارزی جهانی، همچنین هر دلار با ۰.۰۳ درصد افزایش به ۱۰۹.۷۶۴۷  ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای ۱.۴۸۹۶ دلار مبادله شد. هم‌چنین نرخ برابری دلار معادل ۶.۹۸۶۹ یوان چین اعلام شد.