:
كمينه:۱۹.۸۴°
بیشینه:۲۲.۷۹°
Updated in: ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۴
نرخ اونس طلا 1576 دلار

كاهش نرخ ارز و طلا / ادامه روند نزولی یورو در برابر دلار

سامانه سنا نيز نرخ ميانگين معامله شده ارز براي روز چهارشنبه 23 بهمن 98 را براي دلار 13 هزار و 622 تومان، يورو 15 هزار و 56 تومان، پوند انگليس 17 هزار و 571 تومان، درهم امارات 3 هزار و 738 تومان، لير تركيه 2 هزار و 382 تومان و يوآن چين را يك هزار و 850 تومان اعلام كرد. در بازار طلا و سكه نيز، روز پنجشنبه مظنه يك مثقال طلاي آب شده 17 عيار 2 ميليون و 248 هزار تومان، هر گرم طلا 18 عيار 518 هزار و 900 تومان، سكه طرح جديد 5 ميليون و 95 هزار تومان، طرح قديم 5 ميليون و 70 هزار تومان، نيم سكه 2 ميليون 650 هزار تومان، ربع سكه يك ميليون و 620 هزار تومان و سكه گرمي نيز 930 هزار تومان معامله شد
کد خبر: ۱۴۹۳۶۱
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۸:۴۰
اقتصاد گردان - روز جمعه 25 بهمن ماه 98 در بازارهای جهانی نرخ اونس 1576 دلار معامله شد در بازار آزاد و معاملات نقدي نيز روز پنجشنبه قيمت دلار به 13940 تومان كاهش يافت.

 سامانه سنا نيز نرخ ميانگين معامله شده ارز براي روز چهارشنبه 23 بهمن 98  را براي دلار 13 هزار و 622 تومان، يورو 15 هزار و 56 تومان، پوند انگليس 17 هزار و 571 تومان، درهم امارات 3 هزار و 738 تومان، لير تركيه 2 هزار و 382 تومان و يوآن چين را يك هزار و 850 تومان اعلام كرد.
در بازار طلا و سكه نيز، روز پنجشنبه مظنه يك مثقال طلاي آب شده 17 عيار 2 ميليون و 248 هزار تومان، هر گرم طلا 18 عيار 518 هزار و 900 تومان، سكه طرح جديد 5 ميليون و 95 هزار تومان، طرح قديم 5 ميليون و 70 هزار تومان، نيم سكه 2 ميليون 650 هزار تومان، ربع سكه يك ميليون و 620 هزار تومان و سكه گرمي نيز 930 هزار تومان معامله شد.
در بازار ارز رسمي نيز بانک مرکزی روز پنجشنبه نرخ ۴۷ ارز را اعلام کرد که بر اساس آن نرخ ۸ ارز افزایش و قیمت ۲۹ واحد پولی از جمله پوند انگلیس و یورو کاهش یافت؛ ۱۰ ارز دیگر نیز ثابت ماند. بر اساس اعلام بانک مرکزی هر دلار آمریکا برای روز «پنجشنبه بیست و چهارم بهمن ماه ۴۲ هزار ریال قیمت خورد. پوند انگلیس ۵۴ هزار و ۴۰۷ ریال و هر یورو نیز ۴۵ هزار و ۶۴۷ ریال ارزش‌گذاری شد.

بازار طلا سوت و کور شد

از سوي ديگر، اخبار بد از بازار طلای چین ادامه دارد و اکنون پیش بینی می‌شود تقاضا برای جواهرات طلا در نتیجه هراس فزاینده از شیوع ویروس کرونا به شدت آسیب ببیند.
ژانگ یونگ تائو، مدیرعامل انجمن طلای چین در مصاحبه با بلومبرگ پیش‌بینی کرد: تقاضا برای جواهرات طلا در چین که بزرگترین مصرف کننده طلا در جهان است، به شدت افت خواهد کرد. وی در ادامه افزود: ترس از ابتلا به ویروس کرونا، مصرف کنندگان را در خانه نگه داشته است. شمار قربانیان ویروس کرونا در چین از مرز ۱۰۰۰ نفر گذشته است.
مدیرعامل انجمن طلای چین گفت: فروشگاه‌ها و مغازه‌ها به دلیل شیوع ویروس تعطیل هستند. فروش جواهرات و شمش طلا امسال به میزان قابل توجهی کاهش پیدا خواهد کرد.
فروش طلا در طول جشن سال نوی چین هم تعریفی نداشت. نانسی وانگ، نایب رییس شرکت "لوک فوک هولدینگز" اظهار کرد: جواهرفروشان بین‌المللی شاهد افت قابل ملاحظه‌ای در میزان خرده فروشی و تردد روزانه خریداران در سرزمین اصلی چین، هنگ کنگ و ماکائو در طول یک هفته تعطیل بودند.
بر اساس گزارش کیتکونیوز، آمار فروش طلا در چین سال میلادی گذشته مایوس کننده بود. آمار شورای جهانی طلا نشان داد که تقاضای چین برای جواهرات در سال ۲۰۱۹ به میزان هفت درصد افت کرده است. این موسسه خاطرنشان کرد که قیمت بالای طلا در بازار چین، بزرگترین عامل بازدارنده تقاضا برای خرید در سال میلادی گذشته بود. به نظر می‌رسد امسال اصلی‌ترین عواملی که تاثیر منفی بر تقاضا خواهند داشت، رشد اقتصادی ضعیف و نگرانی از شیوع ویروس کرونا هستند.
موسسه کپیتال اکونومیکس پیش بینی کرده است حتی اگر اپیدمی کرونا در چین مهار شد، این کشور رشد اقتصادی آهسته‌تری پیدا خواهد کرد. بانک آمریکایی گلدمن ساکس هم پیش بینی خود از رشد تولید ناخالص داخلی چین در سال ۲۰۲۰ را از ۵.۸ درصد به ۵.۲ درصد کاهش داده است.
همچنين قیمت طلا در معاملات روز پنجشنبه بازار جهانی پس از این که معلوم شد شمار موارد جدید ابتلا به ویروس کرونا در چین افزایش پیدا کرد و شیوع این اپیدمی برخلاف تصور قبلی آهسته نشده است، افزایش پیدا کرد.
هر اونس طلا برای تحویل فوری در معاملات روز جاری بازار سنگاپور با ۰.۵ درصد افزایش، به ۱۵۷۳ دلار و ۵۳ سنت رسید. در بازار معاملات آتی آمریکا، هر اونس طلا با ۰.۳ درصد افزایش، ۱۵۷۶ دلار و ۸۰ سنت بود.
جان شارما، اقتصاددان بانک ملی استرالیا در این باره گفت: افزایش نگران‌کننده شمار موارد ابتلا به ویروس کرونا در استان هوبی که مرکز شیوع این اپیدمی بوده است، باعث افزایش ریسک گریزی سرمایه‌گذاران و تقویت تقاضا برای خرید دارایی‌های امن نظیر طلا شد.
مقامات استان هوبی چین روز چهارشنبه از افزودن شدن ۲۴۲ نفر به شمار قربانیان ویروس کرونا و ابتلای ۱۴ هزار و ۸۴۰ مورد دیگر به این ویروس خبر دادند که افزایش چشمگیری نسبت به آمار ۲۰۱۵ مورد ابتلای جدید در روز سه شنبه داشت.
این سریع‌ترین رشد آمار تلفات روزانه از زمان آغاز شیوع اپیدمی کرونا بود و باعث سقوط شاخصهای سهام آسیایی شد اما ین ژاپن که ارز مطمئن به شمار می‌رود به بالاترین حد سه هفته اخیر در برابر دلار آمریکا صعود کرد.
ارزش دلار آمریکا هم در برابر ارزهای رقیب، نزدیک به بالاترین رکورد خود در بیش از چهار ماه گذشته در نوسان بوده و طلا را برای خریداران غیرآمریکایی گرانتر کرده است.
بر اساس گزارش رویترز، در بحبوحه کندی رشد اقتصاد جهانی و بازدهی منفی اوراق خزانه آمریکا و اجرای سیاستهای تسهیلی از سوی بانکهای مرکزی سراسر جهان، سرمایه‌گذاران اکنون به دنبال هر گونه اطلاعاتی درباره پیامدهای اقتصادی این اپیدمی هستند.
وضعیت اضطراری سلامتی باعث اختلال در حمل و نقل کانتینری جهانی شده و خطوط کشتیرانی به تغییر مسیر محموله‌ها و کاهش ورود به بنادر چین اقدام کرده‌اند.
جروم پاول، رییس بانک مرکزی آمریکا روز چهارشنبه در دومین روز سخنرانی خود در برابر کنگره آمریکا با وجود ابراز اطمینان به دورنمای اقتصادی کشورش، پیش بینی کرد ویروس کرونا تاثیر منفی خود را به زودی نشان دهد.
بانک مرکزی آمریکا در نشست سیاست پولی ماه گذشته خود در برابر آسیب اقتصادی ویروس کرونا نظر محتاطانه‌ای داشت و نرخهای بهره را بدون تغییر نگه داشت.
در بازار سایر فلزات ارزشمند، هر اونس پالادیم برای تحویل فوری تغییر چندانی نداشت و به ۲۴۰۷ دلار و دو سنت رسید. هر اونس نقره برای تحویل فوری با ۰.۹ درصد افزایش، ۱۷ دلار و ۶۳ سنت معامله شد. هر اونس پلاتین برای تحویل فوری ۰.۳ درصد افزایش پیدا کرد و به ۹۶۳ دلار و ۷۹ سنت رسید.

ادامه روند نزولی یورو

از سوي ديگر، با تداوم عملکرد ضعیف منطقه یورو، ارزش ارز واحد اروپایی در برابر دلار کاهش یافت. به گزارش رویترز، روند رشد ضعیف اقتصادی کشورهای اروپایی کماکان ادامه دارد؛ آلمان به عنوان بزرگ‌ترین اقتصاد اروپایی با کاهش شدید رشد مواجه شده و در فرانسه نیز اعتراضات به لایحه جنجالی اصلاح بازنشستگی ادامه دارد. در انگلیس نیز کابینه با یک زلزله داخلی مواجه شده و چند وزیر از جمله ساجد جاوید، وزیر دارایی و چهره کلیدی بودجه این کشور از سمت خود کناره گرفته اند.
عیسا مازن، استراتژیست ارشد بازار ارز در موسسه تی دی سکیوریتیز گفت: اروپا و به ویژه آلمان به روابط تجاری با آسیا مخصوصا چین وابستگی زیادی دارند و با تداوم اثرگذاری ویروس کرونا انتظار داریم مشکلات کشورهای اروپایی بیش از پیش تشدید شود.
هر چند نگرانی‌ها از شیوع بیشتر ویروس کرونا در سطح جهان به دنبال انتشار اخباری از ابداع واکسن مقابله با این ویروس در چین، ژاپن و انگلیس، تا حد زیادی کاهش یافته است اما سازمان بهداشت جهانی با صدور بیانیه‌ای هشدار داد که خطر شیوع ویروس کرونا در دیگر مناطق جهان ممکن است موجب زبانه کشیدن مجدد آتش زیر خاکستر شود. تاکنون ویروس کرونا جان بیش از ۱۴۸۰ نفر را گرفته است.
بانک مرکزی چین نیز برای جلوگیری از ریزش بیش‌تر بازارها به تزریق بیش از ۲۷۰ میلیارد دلار نقدینگی اقدام کرده که این اقدام اندکی در تقویت ارزش یوان موثر بوده است. پیشتر شکسته شدن محدوده مقاومتی مهم هفت یوانی در برابر هر دلار موجب نگرانی از ریزش بازارهای مالی در چین شده بود.
امره اشپایتسر، تحلیل گر بازار ارز در موسسه"وست پاک فارکس" گفت: عوامل متعددی دست به دست هم داده اند تا دلار را در مسیر صعودی قرار دهند. شیوع کرونا باعث شده است تا پول بیشتری روانه معاملات دلاری شود و این کاملا به ضرر کشورهای نوظهور تمام شده است.
شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می‌گیرد، در معاملات امروز با صعود ۰.۰۵ درصدی نسبت به روز قبل و در سطح ۹۷.۶۵۲ واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوئیس معادل ۱.۰۲۰۴ دلار اعلام شد.
 رقابت‌های انتخاباتی درون حزبی آمریکا اکنون به ایستگاه دوم رسید و با شمارش آرای ایالت نیوهمپشایر مشخص شد برنی سندرز و پت بوتیجج، برندگان انتخابات داخلی دموکرات ها هستند. پیش‌تر در ایالت آیوا نیز نتایج مشابهی به دست آمده بود و الیزابت وارن و جو بایدن، نامزدهای اصلی حزب دموکرات عملکرد ناامیدکننده‌ای داشتند. ایستگاه بعدی انتخابات درون حزبی ایالت نوادا خواهد بود. انتخابات ریاست جمهوری آمریکا قرار است در ماه نوامبر امسال برگزار شود.
از سوی دیگر پس از سه سال بحث و جدال، انگلیس سرانجام در آخرین روز از ماه ژانویه ۲۰۲۰ اتحادیه اروپا را ترک گفت تا بدین ترتیب به نخستین کشور در تاریخ این اتحادیه تبدیل شود که از آن خارج می‌شود. انتظار می‌رود پیامدهای برگزیت به تدریج بر روی اقتصاد انگلیس و کشورهای اروپایی آشکار شود، هر چند که انتظار نمی‌رود بانک مرکزی اروپا دست کم در کوتاه مدت تغییر زیادی در سیاست‌های پولی خود ایجاد کند. اقتصاد انگلیس به تدریج در حال وارد شدن به رکود است تا جایی که مرکز آمار انگلیس رشد اقتصادی این کشور در ماه دسامبر را تنها ۰.۱ درصد اندازه‌گیری کرده است.
هنوز مشخص نیست که با توجه به روند خروج شرکت‌های بزرگ بین‌المللی از انگلیس به دنبال برگزیت، رشد اقتصادی این کشور چگونه خواهد بود. دولت انگلیس به رهبری بوریس جانسون اکنون کار بسیار سختی برای احیای رشد اقتصادی و هم چنین رسیدن به توافق با اتحادیه اروپا بر سر چگونگی روابط دو طرف در آینده خواهد داشت. انتظار می‌رود که دست کم یک سال دوره گذار در نظر گرفته شود و روابط دو طرف به شکل کنونی باقی بماند.
بوریس جانسون، نخست‌وزیر انگلیس خواستار داشتن روابطی مشابه کانادا با اتحادیه اروپا شده اما یکی از مسئولان ارشد اتحادیه اروپا گفته است این اتحادیه تن به شرایطی مشابه روابط با کانادا برای انگلیس نخواهد داد و این توافق مد نظر یک رویای خیالی است. انگلیسی‌ها هم‌چنین با برخی از شرکای بزرگ تجاری خود نظیر استرالیا مذاکراتی را برای پیمان تجارت آزاد آغاز کرده اند.
در تازه‌ترین دور از معاملات، پوند با صعود ۰.۷۲ درصدی نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۳۰۴۵ دلار مبادله شد. یورو ۰.۳ درصد پایین رفت اما در کانال ۱.۰۹ باقی ماند و هر یورو به ۱.۱۰۸۳ دلار رسید. همچنین نرخ برابری هر دلار آمریکا معادل ۱.۳۲۵۸ دلار کانادا اعلام شد. در برابر همتای سنگاپوری، هر دلار به ازای ۱.۳۸۹۶ دلار سنگاپور مبادله شد.
تحلیل‌گران بانک "میتسوبیشی" ژاپن در یادداشتی نوشتند: با توجه به خروج انگلیس از اتحادیه اروپا و کاهش رشد اقتصادی کشورهای منطقه یورو از جمله آلمان و فرانسه، بانک مرکزی اروپا احتمالا ناچار به اتخاذ سیاست‌های انبساطی بیشتری خواهد بود و این مساله می تواند  یورو را بیش از پیش رو به پایین سوق دهد.
در حوزه تجاری نیز پس از ۱۷ ماه جنگ تجاری سرانجام دو اقتصاد بزرگ جهان به توافقی اولیه بر سر آتش‌بس رسیدند و نخست وزیر چین با سفر به واشنگتن به همراه دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا فاز نخست توافق را امضا کرد. چین از کاهش تعرفه واردات ۸۵ میلیارد دلار از محصولات آمریکایی به این کشور به عنوان بخشی از تعهدات فاز نخست توافق خبر داده است.
انتظار می‌رود به تدریج روند بازگشایی شعبات شرکت‌های بزرگ خارجی در چین آغاز شود. بسیاری از شرکت‌های بزرگ نظیر اپل، مک دونالد، هیوندای، هوندا، زیمنس و اشکودا، فعالیت‌های خود را در تمام یا قسمت‌هایی از چین به منظور مقابله با ویروس کرونا به طور موقت به حالت تعلیق درآورده اند.
ریچارد گریس، کارشناس بازار در بانک"کامن ولث" گفت: ریسک کاهش بیشتر رشد اقتصادی چین روی همه چیز سایه افکنده است. با توجه به این‌که اقتصاد چین ۱۷ درصد کل تولید ناخالص داخلی جهان را بر عهده دارد، ریسک تداوم تعطیلی بخش بزرگی از اقتصاد این کشور کاملا معامله‌گران را نگران کرده است.
در معاملات بازارهای ارزی جهانی، همچنین هر دلار با ۰.۰۳ درصد کاهش به ۱۰۹.۸۰۵۷  ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای ۱.۴۸۸۰ دلار مبادله شد. هم‌چنین نرخ برابری دلار معادل ۶.۹۸۱۱ یوان چین اعلام شد.

كاهش نرخ بهره سپرده‌های دلار و پوند در لبنان

در خبري ديگر، بانک مرکزی لبنان در تلاش برای تعدیل بحران مالی، به بانک‌های این کشور دستور داد تا نرخ بهره سپرده های دلار و پوند لبنان را کاهش دهند.
به گزارش شینهوا چین، این بانک سقف نرخ بهره را برای سپرده‌های دلار و پوند لبنان به ترتیب ۴ و ۷.۵ درصد اعلام کرده است.
بدین ترتیب نرخ بهره سپرده‌های دلار برای حساب‌هایی که بیش از یک ماه، ۶ ماه و یک سال یا بیشتر مسدود باشند به ترتیب ۲، ۳ و ۴ درصد خواهد بود.
نرخ بهره برای سپرده‌های پوند لبنان نیز برای حساب‌هایی که برای یک ماه، ۶ ماه و یک سال یا بیشتر مسدود باشند به ترتیب ۵.۵، ۶.۵ و ۷.۵ درصد خواهد بود. بانک مرکزی لبنان  دسامبر ۲۰۱۹ سقف نرخ بهره را برای سپرده‌های دلار و پوند لبنان به ترتیب ۵ و ۸.۵ درصد تعیین کرده بود.
کشور لبنان به دلیل کاهش ذخایر ارزی ناشی از افت رشد اقتصادی، کاهش تزریق نقدینگی توسط لبنانی‌های خارج از کشور و همچنین انتقال میلیاردها دلار از این کشور به بانک های سوئیس و اروپا در میان اعتراضات گسترده جهانی، در بحران مالی سختی به سر می‌برد.