:
كمينه:۱۱.۷۹°
بیشینه:۱۴.۹۹°
Updated in: ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۴
سكه در كانال 5 ميليون

افزايش نرخ اونس طلا به 1575 دلار / همتي: آرزوی بی ثبات کردن بازارها را ناکام خواهیم گذاشت

روز دوشنبه با اعلام اونس طلاي جهاني به قيمت 1579 دلار و دلار آزاد به قيمت 13 هزار و 950 تومان در بازار آزاد، طلا و سكه با افزايش قيمت مواجه شدند بر اين اساس مظنه يك مثقال طلاي آب شده 17 عيار 2 ميليون و 208 هزار تومان، هر گرم طلا 18 عيار 509 هزار و 800 تومان، سكه طرح جديد 5 ميليون و 205 هزار تومان، طرح قديم 5 ميليون و 100 هزار تومان، نيم سكه 2 ميليون و 550 هزار تومان، ربع سكه يك ميليون و 560 هزار تومان و سكه گرمي نيز 940 هزار تومان معامله شد
کد خبر: ۱۴۷۶۹۸
تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۳۹۸ - ۱۶:۵۶
اقتصاد گردان - رییس شورای پول و اعتبار خاطرنشان کرد: بانک مرکزی قطعا همچون ماه‌های گذشته با قدرت، تلاش کسانی که در آرزوی بی ثبات کردن بازارها هستند را ناکام خواهد گذاشت. بانک مرکزی در این مرحله از جنگ اقتصادی دشمن، از هیچ تلاشی برای خنثی‌سازی فشار حداکثری آنها به مردم ایران و برای حفظ و تداوم ثبات در بازار ارز و پول و نیز سایر بازارها، فروگذار نخواهد کرد.
رییس کل بانک مرکزی با بیان اینکه خون سردار سپهبد قاسم سلیمانی فصل جدیدی از عظمت و شکوه ملت ایران را موجب شده است، تاکید کرد تلاش کسانی که در آرزوی بی‌ثبات کردن بازار هستند را ناکام خواهد گذاشت.
دکتر عبدالناصر همتی روز دوشنبه  نوشت: روز ۱۶ دی‌ماه ۱۳۹۸، یکی از حماسی‌ترین و باشکوه‌ترین رخدادهای تاریخ انقلاب اسلامی بود. خیل عظیم مردم، از همه گرایش‌ها و تمام کسانی که به کشورشان و اهداف انقلاب اسلامی ایران علاقمند هستند، برای تشییع و تجلیل از قهرمان ملی خود، سردار سرفراز مقاومت اسلامی، حاج قاسم عزیز به میدان آمدند.
وی ادامه داد: خون شهید سلیمانی فصل جدیدی از عظمت و شکوه ملت ایران در سراسر کشور ایجاد و همبستگی عمیق ملی را موجب شده است؛ این روزها و لحظات را قدر بدانیم و اتحاد و همبستگی ملی ایجاد شده را برای پیشبرد آنچه که حاج قاسم نیز یک عمر برای آن تلاش کرد، حفظ و تقویت کنیم.
روز دوشنبه 16 دي ماه 98 در بازارهای جهانی نرخ اونس طلا  تحت تاثير تحولات خاورميانه، با جهشي 26 دلاري نسبت به روز يكشنبه به 1579 دلار رسيد و كارشناسان معتقدند كه احتمال رشد قيمت طلا در سال 2020 و متاثر از تحولات اخير وجود دارد. همچنين برخي فعالان بازار معتقدند كه تحت تاثير رشد قيمت نفت و كاهش قيمت سهام در برخي بازارهاي جهاني، بار ديگر جذابيت طلا افزايش يافته و به عنوان يك دارايي سنتي و با ريسك كمتر، با افزايش تقاضا و قيمت مواجه شده است.
در بازار ارز نيز نرخ دلار در بازار آزاد و معاملات نقدي به قيمت 13950 تومان معامله شد و همچنان در كانال 13 هزار تومان قرار دارد.  سامانه سنا نيز نرخ ميانگين ارز براي روز يكشنبه 15 دي 98  را براي دلار 13 هزار و 305 تومان، يورو 14 هزار و 918 تومان، پوند انگليس 17 هزار و 303 تومان، درهم امارات 3 هزار و 693 تومان، لير تركيه 2 هزار و 338 تومان و يوآن چين نيز 2 هزار اعلام كرد.
روز دوشنبه با اعلام اونس طلاي جهاني به قيمت 1579 دلار  و دلار آزاد به قيمت 13 هزار و 950 تومان در بازار آزاد، طلا و سكه با افزايش قيمت مواجه شدند بر اين اساس مظنه يك مثقال طلاي آب شده 17 عيار 2 ميليون و 208 هزار تومان، هر گرم طلا 18 عيار 509 هزار و 800 تومان، سكه طرح جديد 5 ميليون و 205 هزار تومان، طرح قديم 5 ميليون و 100 هزار تومان، نيم سكه 2 ميليون و 550 هزار تومان، ربع سكه يك ميليون و 560 هزار تومان و سكه گرمي نيز 940 هزار تومان معامله شد.

جدال دلار وسکه با مرزهای روانی

همچنين، دلار و سکه رفتار افزایشی داشتند؛ در این میان، دلار نتوانست از مرز 14 هزار تومانی عبور کند، ولی سکه موفق شد به بالای مرز 5 میلیون تومانی برود و از قيمت 5 ميليون و 200 هزار تومان عبور كند. به گفته فعالان، از همان آغاز روز یک شنبه بازار به کام افزایشی ها بود، به طوری که دلار حدودا در محدوده 13 هزار و 700 تومانی آغاز به کار کرد که 150 تومان بالاتر از روز شنبه بود و سکه تمام بهار آزادی با قیمت 4 میلیون و 850 هزار تومان در ابتدای روز مورد معامله قرار گرفت که 30 هزار تومان بیشتر از روز ابتدایی هفته بود.
با ادامه روند افزایشی، سکه تا عصر روز يكشنبه با قیمت 5 میلیون و 20 هزار تومان مورد معامله قرار گرفته است و دلار نیز در همین مقطع زمانی روی عدد 13 هزار و 950 تومان قرار داشت که 400 تومان بیشتر از روز شنبه بود. قیمت دلار در همین ماه گذشته در مقطعی حتی تا بالای کانال 14 هزار تومانی رشد کرده بود و به سرعت از آن عقب نشست، ولی در مورد بازار سکه مدت ها بود که این فلز گران بها بالای مرز 5 میلیون تومانی را به خود ندیده بود. آمارها نشان می دهد که آخرین بار فلز گران بهای داخلی در بازار سبزه میدان در اواخر اردیبهشت ماه با ارقام بالاتری مورد معامله قرار گرفته بود.
افزایش قیمت دلار و سکه در شرایطی صورت گرفت که انتظارات چندگانه ای در بازار وجود داشت؛ برخی از معامله گران باور داشتند به واسطه افزایش احتمال تنش ها در خاورمیانه طبیعی است که خریدهای احتیاطی در بازار افزایش پیدا کند؛ در مقابل دسته  دیگری باور داشتنند نوسان گیران به دنبال آن هستند که با جوسازی پیرامون اخبار در بازار ایجاد هیجان و کسب سود کنند. ولی بازارساز تصمیم گرفته که با فروش ارز  در قیمت های بالا ، سفته بازان را دچار ضرر کند.
در واقع دسته دوم معتقد بودند بازارساز به یک عقب نشینی استراتژیک دست زده است تا از طریق آن بتواند از یک سو با هزینه کمتری نوسانات را مدیریت کند و از سوی دیگر نوسان گیران را دچار ضرری کند که بازگشت فعالیت آن ها را به بازار دشوار کند. به گفته این دسته، بازارساز در آذرماه نیز یک ماه این تاکتیک را در پیش گرفت و توانست با فروش از قیمت های بالا، پس از آن بازار را در یک دوره آرامش قرار دهد. بازارساز روز شنبه با بالا بردن قیمت در صرافی های بانکی به مقابله با نوسان گیران رفت ولی در روز یک شنبه قیمت بر تابلوی این صرافی ها تکان نخورد تا برخی از تغییر استراتژی بازارساز سخن بگویند.
در مقابل، دسته اول باور داشتند با توجه به سطح تنش ها مقداری تعدیل قیمتی در بازارهای دارایی طبیعی است؛ حتی عده ای از آن ها عنوان می کردند انتظار داشتند قیمت رشد بیشتری را تجربه کند، ولی بازارساز توانست در برابر شوک قیمتی مقاومت کند. به گفته این دسته، بازارهای جهانی نیز از وقایع اخیر نگران شدند در نتیجه واکنش بازار داخلی نیز برای این دسته دور از انتظار نبود.
در این میان، عده ای نیز باور دارند با کاهش سطح ناآرامی های خبری، فضای بازار ارز و سکه طبیعی تر خواهد شد و قیمت ها در وهله اول به سمت سطوح پیشین حرکت خواهند کرد. در مقابل، عده ای از فعالان، معتقدند همه چیز بستگی به جهت گیری انتظارات خواهد داشت و در شرایط فعلی هر خبری می تواند به تغییر دیدگاه ها کمک کند.
با این حال، در روزهای اخیر فضای بازار سکه کمی ملتهب تر از بازار ارز است، به طوریکه این فلز گران بها یک رکورد حدودا هفت ماهه را به ثبت رساند. به گفته برخی فعالان، در بازار سکه از یک طرف امکان عرضه مستقیم توسط بازارساز وجود ندارد و از سوی دیگر، افزایش قیمت طلای جهانی دیگر عاملی است که قیمت فلز گران بهای داخلی را تحریک می کند. عده ای باور دارند قیمت طلای جهانی ممکن است در روزهای آتی به بالای هزار و 560 دلار نیز برود كه اين پيش بيني تحقق يافته است. در این میان، عده ای نیز می گویند افراد عادی برای خرید سکه تمایل بیشتری دارند، چرا که معتقدند حساسیت کمتری نسبت به معاملات بورس دارد.

عقب نشيني دلار

از سوي ديگر، شاخص دلار در نخستین روز از معاملات هفتگی با افزایش تمایل سرمایه گذاران به خرید ارزهای امن  نسبت به روز قبل خود در سطح پایین تری بسته شد. فضای معاملات ارز کماکان تحت تنش هاي سياسي در سطح بين المللي قرار دارد.
به گزارش رویترز، به دنبال تحولات اخیر در عراق و تشدید تنش ها در خاورميانه، بسیاری از کشورها خواهان خویشتنداری طرفین و کاهش تنش ها شده اند. پس از رای پارلمان عراق به اخراج نیروهای نظامی آمریکا از این کشور، آمریکا تهدید به وضع تحریم‌های بی سابقه علیه این کشور کرده است که این موضع بلافاصله با مخالفت برخی متحدان واشنگتن از جمله آلمان مواجه شد. برخی از گروه های عراقی از دولت این کشور خواسته اند سفارت آمریکا در این کشور را ببندد، روابط آمریکا با اروپا نیز بر سر مسائل تجاری همچنان متشنج است و پس از تحریم پروژه انتقال گاز روسیه به آلمان توسط آمریکا، تنش‌ها بین متحدان دو سوی اقیانوس اطلس شدت گرفته و آلمان از کشورهای عضو اتحادیه اروپا خواسته است با هم یک سپر دفاعی در برابر تحریم‌ها تشکیل دهند، فرانسه نيز آمریکا را تهدید کرده است که در صورت عملی شدن افزایش تعرفه‌ها، پرونده را به سازمان تجارت جهانی خواهد بود، تنها خبر امیدوارکننده احتمال امضای فاز نخست توافق تجاری بین آمریکا و چین خواهد بود که به گفته ترامپ برای روز پانزدهم ژانویه برنامه ریزی شده است
ری آتریل، استراتژیست ارشد ارزی در بانک ملی استرالیا گفت: بازارها بسیار مضطرب هستند. همه منتظر پاسخ متقابل ایران و کاری که ترامپ بعد از آن انجام می دهد هستند.
در معاملات بازارهای ارزی جهانی، هر دلار با 3 درصد کاهش به ۱۰۸.۱ ین رسید که پایین‌ترین نرخ برابری دلار در مقابل ارز ژاپنی طی سه ماه اخیر محسوب می شود. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای ۱.۴ دلار مبادله شد. هم‌چنین نرخ برابری دلار معادل ۶.۹ یوان چین اعلام شد.

دلار به قعر ۳ ماهه فرستاده شد

شاخص دلار در نخستین روز از معاملات هفتگی با افزایش تمایل سرمایه گذاران به خرید ارزهای امن  نسبت به روز قبل خود در سطح پایین تری بسته شد. فضای معاملات ارز کماکان تحت تاثیر ریسک‌های ژئوپلتیک باقی مانده است.
به دنبال تحولات اخیر در عراق و تشدید تنش ها، بسیاری از کشورها خواهان خویشتنداری طرفین و کاهش تنش ها شده اند. پس از رای پارلمان عراق به اخراج نیروهای نظامی آمریکا از این کشور، آمریکا تهدید به وضع تحریم‌های بی سابقه علیه این کشور کرده است که این موضع بلافاصله با مخالفت برخی متحدان واشنگتن از جمله آلمان مواجه شد. همچنین برخی از گروه های عراقی از دولت این کشور خواسته اند سفارت آمریکا در این کشور را ببندد.
از سوی دیگر کره شمالی نیز پس از آن‌که اعلام کردکه دیگر به محدودیت آزمایش موشک های بالستیک پایبند نخواهد بود، تهدید کرده است که خاورمیانه ممکن است تبدیل به قبرستان سربازان آمریکایی شود.
روابط آمریکا با اروپا نیز بر سر مسائل تجاری کماکان متشنج است و پس از تحریم پروژه انتقال گاز روسیه به آلمان توسط آمریکا، تنش‌ها بین متحدان دو سوی اقیانوس اطلس شدت گرفته و آلمان از کشورهای عضو اتحادیه اروپا خواسته است با هم یک سپر دفاعی در برابر تحریم‌ها تشکیل دهند. از سوی دیگر نیز فرانسه آمریکا را تهدید کرده است که در صورت عملی شدن افزایش تعرفه‌ها، پرونده را به سازمان تجارت جهانی خواهد بود.
ری آتریل، استراتژیست ارشد ارزی در بانک ملی استرالیا گفت: فکر می کنم بازارها بسیار مضطرب هستند. همه منتظر پاسخ متقابل ایران و کاری که ترامپ بعد از آن انجام می دهد هستند.
شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می‌گیرد، در معاملات امروز با کاهش ۰.۴ درصدی نسبت به روز قبل و در سطح ۹۶.۵۶ واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوئیس معادل ۱.۰۲۹۵ دلار اعلام شد.
در حال حاضر تنها خبر امیدوارکننده برای معاملعه گران، احتمال امضای فاز نخست توافق تجاری بین آمریکا و چین خواهد بود که به گفته ترامپ برای روز پانزدهم ژانویه برنامه ریزی شده است. با این حال آن طور که رویترز گزارش داده است، چین برخلاف اظهارات ترامپ مبنی بر امضای فاز نخست توافق توسط روسای جمهور دو کشور، نخست وزیر خود را راهی واشنگتن خواهد کرد.
سین مک‌لین، استراتژیست ارزی در موسسه " پپر استون" گفت: نمی دانیم چه خواهد شد اما باید صبر کنیم. شرایط خیلی حساس و شکننده است.
در آخرین دور از معاملات، پوند با صعود ۰.۲۵ درصدی نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۳۰۸۸ دلار مبادله شد. یورو نیز سرانجام صعودی شد و به ۱.۱۱۶۲ دلار رسید. همچنین هر دلار آمریکا به ۱.۲۹۸۲ دلار کانادا کاهش یافت. در برابر همتای سنگاپوری، هر دلار به ازای ۱.۳۵۰۷ دلار سنگاپور مبادله شد.
تحولات انگلیس نشان می‌دهد که باید منتظر اتخاذ موضع سرسختانه تر از طرف لندن در برابر بروکسل به دنبال پیروزی تاریخی محافظه‌کاران در انتخابات بود. احتمالا انگلیس خواهان گرفتن امتیازات بیشتری از اتحادیه اروپا در خصوص توافقات تجاری، بانکی و گمرکی خواهد شد. مجلس جدید انگلیس با اکثریت قاطع آرا به لایحه دولت برای ترک اتحادیه اروپا تا ۳۱ ژانویه سال‌ آینده رای مثبت داد تا برگزیت یک گام بزرگ به سرانجام خود نزدیک شود. با این حال برخی از مسئولین اروپایی نسبت به طولانی شدن دوران گذار در صورت تغییر موضع انگلیس هشدار داده‌اند.
اورسلا فون در لین، رئیس کمیسیون اروپا با تغییر موضعی آشکار گفته است که اتحادیه اروپا شاید مهلت زمانی مذاکرات با انگلیس را تمدید کند. موضع گیری جدید مقامات مالی و درایی انگلیسی نیز نشان می دهد که بودجه سال ۲۰۲۰ متمرکز بر تقویت زیرساخت‌ها و افزایش هزینه های دولتی در بخش های آموزشی و درمانی خواهد بود که به معنای در نظر گرفتن یک دوره گذار طولانی برای برگزیت خواهد بود.
در معاملات بازارهای ارزی جهانی، همچنین هر دلار با ۰.۳ درصد کاهش به ۱۰۸.۱۲۱۶ ین رسید که پایین‌ترین نرخ برابری دلار در مقابل ارز ژاپنی طی سه ماه اخیر محسوب می شود. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای ۱.۴۳۹۹ دلار مبادله شد. هم‌چنین نرخ برابری دلار معادل ۶.۹۷۷۳ یوان چین اعلام شد

قیمت جهانی طلا بالاتر از رکورد ۷ ساله

قیمت جهانی طلا با فرار سرمایه‌گذاران به سوی سرمایه‌های امن، به بالاترین سطح ۷ سال اخیر رسید. به گزارش سی‌ان‌بی‌سی، با فرار سرمایه‌گذاران به سوی سرمایه‌های امن به دنبال افزایش تنش‌های خاورمیانه، قیمت جهانی طلا، امروز دوشنبه(16 دی 98)، به بالاترین سطح ۷ سال اخیر رسید، در حالی که قیمت پالادیوم با رسیدن به ۲۰۰۰ دلار، رکوردی تاریخی ثبت کرد.
قیمت خرید نقدی هر اونس طلا( اسپات‌گلد) ۱.۴۸ درصد یا ۲۲.۹۰ دلار جهش کرد و به ۱۵۷۴.۳۰ دلار رسید. همچنین در معاملات امروز قیمت طلا تا رکورد ۱۵۷۹.۵۵ دلار هم بالا رفت که بالاترین قیمت آن از ۱۰ آوریل است.
قیمت پیش‌خرید هر اونس طلای آمریکا ۱.۵ درصد جهش کرد و به ۱۵۷۵.۸۰ دلار رسید. قیمت هر اونس پالادیوم به بالاترین رکورد تاریخ خود یعنی ۲۰۱۱.۴۸ دلار رسید.
به دنبال رأی پارلمان عراق به قانونی که خواستار خروج نیروهای آمریکایی از عراق است، ترامپ عراق را به تحریم تهدید کرد. تنش‌های شدید خاورمیانه باعث افزایش گرایش به خرید سرمایه‌های امنی مانند طلا شده است.

90 هزار برابر شدن قیمت بیت کوین

در خبري ديگر، بررسی روندعملکرد بیت‌کوین طی ۱۰ سال گذشته نشان می‌دهد که این رمز ارز مشهور، با وجود تمام فراز و نشیب‌هایی که پشت سر گذاشت، باز هم جلوتر از بسیاری دیگر است. گفتنی است که بزرگترین رمز ارز دیجیتالی جهان که در حال حاضر با قیمت حدود ۷۲۰۰ دلار معامله می‌شود، از ماه ژوئیه ۲۰۱۰ تا کنون، حدود ۹ ميليون درصد افزایش ارزش را تجربه کرده است.
بر اساس گزارش بلومبرگ، با بررسی روند تغییر ارزش شرکت‌ها و صنایع بزرگ دیگر، مشاهده می‌شود که هیچ کدام از آنها با بیت‌کوین قابل مقایسه نیستند. برای مثال، ارزش سهام شاخص S&P ۵۰۰ در این بازه زمانی تنها سه برابر شده است. از طرفی، ارزش طلا طی ۱۰ سال اخیر، ۲۵ درصد افزایش پیدا کرده است. همچنین، قابل ذکر است که برخی از سهام‌های با بهترین عملکرد، همچون Russell ، حدود ۳۰۰۰ درصد افزایش ارزش را تجربه کرده است.
 
رکوردشکنی ۷ ساله بهای جهانی طلا پیامد التهاب‌ در خاورمیانه
 
هجوم سرمایه‌گذاران برای خرید طلا به دلیل تنش‌های خاورمیانه موجب شد بهای این فلز گرانبها رکورد هفت ساله را بشکند.
به گزارش رویترز، تنش‌های ناشی از ناآرامی‌های منطقه خاورمیانه و تهدیدهای ضد ایرانی آمریکا موجب شد تا در معاملات امروز(۱۶ دی) بهای نفت خام نیز به بالاترین میزان خود در چهار ماه اخیر برسد.
به نوشته رویترز، مظنه هر اونس طلا با ۱.۵ درصد افزایش به یک هزار و ۵۷۹ دلار رسید که گرانترین بهای این فلز از آوریل ۲۰۱۳ تاکنون است.
عبور نفت از ۷۰ دلار
قیمت نفت خام نیز از بیم درگیری احتمالی در منطقه و امکان اختلال در عرضه جهانی این حامل انرژی افزایش یافت.
هر بشکه نفت برنت در معاملات امروز با یک دلار و ۴۶ سنت افزایش به بشکه ای ۷۰ دلار و ۶ سنت رسید و هر بشکه نفت خام آمریکا(وست تگزاس) نیز با یک دلار و ۱۷ سنت افزایش به ۶۴ دلار و ۲۲ سنت رسید.
در معاملات امروز نیز ارزش نیکِی (شاخص بورس ژاپن) ۲ درصد کاهش یافت و گشایش تلخی را برای سهامداران رقم زد.
سردار سپهبد قاسم سلیمانی فرمانده شهید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ابومهدی المهندس معاون سازمان نیروهای مردمی عراق به همراه هشت نفر دیگر بامداد جمعه (۱۳ دی) در مسیر فرودگاه بغداد به دستور دونالد ترامپ و با پهپادهای وزارت دفاع این کشور (پنتاگون) ترور شده و به شهادت رسیدند.
در پی این حرکت تروریستی و احتمال اقدام تلافی‌جویانه ایران، رئیس جمهوری آمریکا با گسیل نیرو به منطقه و انتشار مطالب تهدیدآمیز بر تنش‌های منطقه بیش از پیش افزوده است.

 بازار جهانی طلا  در سال ۲۰۲۰

بازار جهانی طلا سال نوی میلادی را تحت تاثیر ابهامات ژئوپلیتیکی شروع کرده، تا یکی از مهم‌ترین بازارهای جهان سال ۲۰۲۰ را در روزهای پُرابهامی را پیش ببرد.
به گزارش ایبِنا، در نظرسنجی "کیتکونیوز" که مهم ترین نهاد پیش‌بینی وضعیت بازار طلاست از سرمایه‌گذاران وال استریت، شمار معدودی از سرمایه‌گذاران روند نزولی طلا در سال ۲۰۲۰ را پیش بینی می‌کنند و ۸۰ درصد اظهار کردند انتظار دارند قیمت طلا تا پایان سال جاری حداقل به بالای ۱۶۰۰ دلار در هر اونس برسد.
رشد قیمت سالانه طلا تحت تاثیر نگرانی‌های پیرامون رکود اقتصادی روی داد که تقاضای سرمایه‌گذاران را به سطح کم سابقه‌ای رساند. اگرچه تحلیل گران وال استریت انتظار دارند قیمت طلا تا پایان سال ۲۰۲۰ به روند صعودی ادامه دهد اما به اندازه سرمایه‌گذاران خوش بین نیستند.
به گفته استفن اینس، استراتژیست بازار شرکت "اکسی تریدر"، فضای نرخ‌های بهره پایین، تداوم ابهامات کلان و رکورد بالای بازارهای سهام، نگهداری طلا به عنوان پناهی در برابر ناملایمات اقتصادی را منطقی کرده است. این دیدگاه احتمالا می‌تواند عامل تقاضای بالاتر برای طلا در سال ۲۰۲۰ باشد و از روند صعودی میان مدت این فلز ارزشمند پشتیبانی کند.
فضای بخش خُرده فروشی بازار طلا ممکن است نشانه‌ای از تداوم روند صعودی قیمت‌ها در سال جاری باشد. بهای طلا در معاملات روز جمعه بازار جهانی تحت تاثیر خبر شهادت سرلشکر قاسم سلیمانی که ریسک گریزی سرمایه‌گذاران را به همراه داشت، به بالاترین حد در چند ماه اخیر صعود کرد. هر اونس طلا برای تحویل در فوریه در بازار نیویورک ۲۴ دلار و ۳۰ سنت افزایش پیدا کرد که بالاترین قیمت از چهارم سپتامبر سال ۲۰۱۹ میلادی بود.