:
كمينه:۲۵.۴°
بیشینه:۲۸.۷۹°
Updated in: ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۰
بخش عمده‌ای از ارز خانگی به بازار عرضه شد

مذاکره صرافان با بانک مرکزی برای افزایش سقف خرید ارز

با اعلام نرخ اونس طلاي جهاني و قيمت 12970 توماني دلار در بازار آزاد قيمت طلا و سكه با افزايش قيمت نسبت به روز سه شنبه مواجه شد و بر اين اساس مظنه يك مثقال طلاي آب شده 17 عيار يك ميليون و 958 هزار تومان، هر گرم طلا 18 عيار 451 هزار و 800 تومان، سكه طرح جديد 4 ميليون و 570 هزار تومان، طرح قديم 4 ميليون و 480 هزار تومان، نيم سكه 2 ميليون و 380 هزار تومان، ربع سكه يك ميليون و 540 هزار تومان و سكه گرمي نيز 910 هزار تومان معامله شد
کد خبر: ۱۴۶۰۶۸
تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۸ - ۱۶:۵۹
اقتصادگردان-
روز چهارشنبه 13 آذر 98 در بازارهای جهانی نرخ اونس طلاي جهاني 1476 دلار قيمت گذاري شد و قيمت دلار در بازار آزاد نيز  به 12970 تومان افزايش يافت و در نتيجه قيمت طلا و سكه نيز افزايش يافت و مظنه مثقال طلا به سمت 2 ميليون تومان حركت كرده است.
در سامانه سنا نرخ لحظه اي قیمت خرید دلار  به  12 هزار و 550 تومان و قیمت فروش آن به 12 هزار و 700 تومان رسيد. همچنين نرخ لحظه اي هر یورو به قیمت 13 هزار و 800 تومان خريداري  و به قيمت 13 هزار و 950 تومان به فروش رسيده است.
با اعلام نرخ اونس طلاي جهاني و قيمت 12970 توماني دلار در بازار آزاد قيمت طلا و سكه با افزايش قيمت  نسبت به روز قبل مواجه شد و بر اين اساس مظنه يك مثقال طلاي آب شده 17 عيار يك ميليون و 958 هزار تومان، هر گرم طلا 18 عيار 451 هزار و 800 تومان، سكه طرح جديد 4 ميليون و 570 هزار تومان، طرح قديم 4 ميليون و 480 هزار تومان، نيم سكه 2 ميليون و 380 هزار تومان، ربع سكه يك ميليون و 540 هزار تومان و سكه گرمي نيز 910 هزار تومان  معامله شد. قیمت خرید دلار در صرافی‌های مجاز بانکی نسبت به روز سه شنبه با افزایش ۲۰۰ تومانی همراه شد و قیمت خرید آن ۱۲ هزار و ۵۵۰ تومان و قیمت فروش آن نیز ۱۲ هزار و ۷۰۰ تومان است، همچنین هر یورو در این صرافی‌ها ۱۳ هزار و ۸۰۰ تومان خریداری و ۱۳ هزار و ۹۵۰ تومان فروخته می‌شود که قیمت این ارز نیز ۱۵۰ تومان افزایش یافته است، ارز مسافرتی هم نسبت به روز سه شنبه با افزایش قیمت روبرو شد؛ به طوریکه که قیمت هر یوروی مسافرتی با احتساب کارمزد به حدود ۱۴ هزار و ۲۰۰ تومان می‌رسد، اما در بانک‌ها نیز قیمت خرید دلار و یورو افزایش داشت و هر دلار ۱۲ هزار و ۴۵۸ تومان و هر یورو ۱۳ هزار و ۷۱۱ تومان از مشتریان خریداری شده است.
سامانه سنا نرخ ميانگين ارز براي روز سه شنبه  12 آذر 98  را براي دلار 12 هزار و 486 تومان، يورو 13 هزار و 740 تومان، پوند انگليس 15 هزار و 973 تومان، درهم امارات 3 هزار و 409 تومان، لير تركيه 2 هزار و 248 تومان و يوآن چين يك هزار و 895 تومان اعلام كرد.
در بازار  ارز رسمي نيز بانک مرکزی نرخ ۴۷ ارز را برای روز چهارشنبه اعلام کرد که بر اساس آن نرخ ۲۱ ارز مانند یورو نسبت به روز سه شنبه کاهش و قیمت ۱۵ واحد پولی دیگر مانند پوند افزایش یافت؛ نرخ دلار و ۱۰ ارز دیگر نیز ثابت ماند.بر اساس اعلام بانک مرکزی هر دلار آمریکا برای روز «چهارشنبه سیزدهم آذر ماه ۹۸» بدون تغییر نسبت به روز سه شنبه ۴۲ هزار ریال قیمت خورد. همچنین هر پوند انگلیس نیز با ۲۴۴ ریال افزایش  نسبت به روز سه شنبه ۵۴ هزار و ۵۹۵ ریال و هر یورو نیز با ۳ ریال کاهش نسبت به روز سه شنبه ۴۶ هزار و ۵۱۸ ریال ارزش‌گذاری شد.
بخش عمده‌ای از ارز خانگی به بازار عرضه شد
از سوي ديگر، عضو شورای عالی کانون صرافان از بازگشت بخش عمده‌ای از ارز خانگی به بازار در پی ثبات نرخ ارز طی ماه‌های گذشته خبر داد.
کامران سلطانی‌زاده در یک نشست خبری در مورد بازار ارز اظهار داشت: بازار ارز در دو سال اخیر با مدیریت دکتر همتی به ثبات رسیده و نوسانات ارزی کاهش پیدا کرده و قیمت ارز نیز کنترل شده که نشان می‌دهد بانک مرکزی با کمترین هزینه و جلوگیری از واردات بی‌رویه کالاهای غیر ضروری توانسته بازار را کنترل کند.
وی افزود: در عین حال تمامی نیازهای واقعی تولیدکنندگان که توسط وزارت صمت تایید شده باشد با عرضه‌ای که در سامانه نیما وجود دارد پاسخ داده شده است. وی درباره نوسانات هفته‌های اخیر نرخ ارز نیز گفت: نرخ ارز همیشه متاثر از فضای روانی بوده، اما اگر به تناسب حساب کنیم قیمت ارز بعد از وقایع اخیر از سایر کالاها نوسان بسیار کمتری داشته که آن هم ناشی از فشار روانی بوده است.
سلطانی‌زاده به مردم پیشنهاد کرد در شرایط نوسانات ارزی وارد بازار و سرمایه‌گذاری نشوند و ادامه داد: این روند ادامه نخواهد داشت و تجربیات دو سال گذشته نشان می‌دهد که چندین مرحله استرس‌های شدید تاثیر زیادی بر نرخ ارز نداشته چرا که منابع بانک مرکزی منابع خوبی است و روند عرضه ارز در سامانه نیما و صرافی‌ها به همه نیازهای واقعی پاسخ می‌دهد.
وی درباره میزان ارزهای خانگی بیان داشت: با توجه به اینکه بخش عمده‌ای از ارزهای خانگی از کانال‌های غیر رسمی خریداری شده آمار دقیقی در دسترس نیست، اما با روند ثبات بازار به طور حتم طی این دو سال بخش زیادی از ارز خانگی به بازار عرضه شده است.
سلطانی‌زاده درباره نوسانات اخیر نرخ ارز بعد از گرانی بنزین تصریح کرد: افزایش قیمت بنزین تاثیری بر نرخ ارز نداشته و با وجود افزایش ۳۰۰ درصدی قیمت بنزین، نرخ ارز ۲ تا ۵ درصد نوسان داشته که این افزایش قیمت هم امکان بازگشت به نرخ قبل را دارد.
عضو شورای عالی کانون صرافان افزود: این میزان نوسان نیز با توجه به قرار گرفتن در پایان سال و سفرهای ماه ژانویه طبیعی است و همانطور که در ایام اربعین با آن حجم سفر نرخ ارز تغییر چندانی نکرد تاثیر این سفرهای کریسمس هم بیش از این نخواهد بود.
وی درباره دستگیری تعدادی از صرافان نیز گفت: متاسفانه چند همکار ما دستگیر شده‌اند و احکامی صادر شده است. ما طی نامه‌ای با رییس قوه قضاییه مکاتبه کردیم و ایشان نیز با نظر مثبت بررسی کردند و انشالله با بررسی‌های کارشناسی بتوانیم از صرافان خود دفاع کنیم. در این زمینه بانک مرکزی و مرکز پژوهش‌های مجلس نیز بررسی‌های کارشناسی کردند که نشان می‌دهد این معاملات برای سال ۹۶ بوده در حالی که بحران ارزی در سال ۹۷ رخ داده است.
مذاکره صرافان با بانک مرکزی برای افزایش سقف خرید ارز
همچنين دبیرکل کانون صرافان از مذاکره این کانون با بانک مرکزی برای افزایش سقف و تعداد دفعات خرید ارز در سال خبر داد.
شهاب ابراهیم قربانی در نشست خبری درباره پیش‌بینی بازار ارز تا پایان سال اظهار داشت: چشم‌انداز بازار تا پایان سال مثبت است و انتظار ثبات بازار را داریم و حتی می‌توانیم شاهد کاهش نرخ ارز نیز باشیم.
وی افزود: به مردم پیشنهاد می‌کنیم دنبال سرمایه‌گذاری در بازار ارز نباشند و برای سرمایه‌گذاری بازارهای دیگری که در اقتصاد ایران وجود دارند را انتخاب کنند، چرا که مردم عادی به دنبال سود در کوتاه‌مدت هستند و در این بازه زمانی نه تنها سودی کسب نمی‌کنند، بلکه ضرر نیز خواهند کرد.
قربانی درباره سقف خربد ۲۰۰۰ یورو یکبار در سال نیز عنوان داشت: مذاکراتی برای افزایش سقف و همچنین تعداد دفعات خرید با بانک مرکزی داشته‌ایم اما اکنون بسیاری از متقاضیان حتی کمتر از سقف خرید می‌کنند و با این آمارها بانک مرکزی معتقد است که نیازی به افزایش سقف نیست.
وی درباره اقدامات کانون برای مقابله با خرید و فروش ارز در فضای مجازی نیز گفت: باتوجه به گزارشات مردم و همچنین صرافی‌ها به کانون، سیاست کانون پیوسته این بوده که گزارش‌ها را جمع‌آوری کرده و در اختیار نهادهای امنیتی و قضایی قرار دهد.
دبیرکل کانون صرافان درباره فعالیت دلالان و نوسان‌گیران نیز گفت: حضور نوسان‌گیران با نظارت مستقیم بانک مرکزی و همکاری نیروهای انتظامی بسیار کمرنگ شده و خرید مردم از دلالان نیز بسیار کاهش یافته و می‌توان گفت این عده دبگر نفشی در نوسانات اندک بازار ارز ندارند.
حرکت تقاضا در بازار ارز به سمت واقعی شدن
 از سوي ديگر، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با اشاره به حرکت بخش تقاضا در بازار ارز به سمت واقعی شدن، گفت: اجازه تلاطم قیمتی داده نخواهد شد و رشد هیجانی نداریم.
غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی در گفتگو با ایبِنا با بیان اینکه نظارت بر بازار اجازه تلاطم قیمتی را نخواهد داد: گفت: خوشبختانه هوشیاری و نظارت های مستمر بانک مرکزی بر عملکرد صرافی ها و بازار از رشد قیمت ها در بازار جلوگیری خواهد کرد.
نماینده مردم رشت در مجلس با تاکید بر اینکه حضور مستمر در بازار پشتوانه محکمی برای آرامش مردم است، افزود: خوشبختانه از روزهای ابتدایی رشد نرخ بنزین رییس کل بانک مرکزی در صرافی ها حاضر شده و جویای قیمت ها بوده که خود جلوی سوءاستفاده ها را گرفت.
وی با بیان اینکه لازم است در سایر بخش ها نیز چنین اقداماتی صورت بگیرد، تصریح کرد: اینکه مسئولان همانند رییس کل بانک مرکزی در خصوص نرخ ها به کف بازار آمده و به گزارش های کاغذی اکتفا نکنند، خود بخش اعظمی از مشکلات را از میان بر می دارد.
این نماینده مردم در مجلس دهم با تاکید بر ضرورت تداوم نظارت ها حتی به مدت های طولانی، گفت: خوشبختانه سیاست گذاری های صحیح بانک مرکزی حتی برای تقاضاهای هیجانی نیز برنامه ارایه کرده و تنظیم نرخ ها در بازه زمانی قبلی این موضوع را ثابت کرد.
وی با بیان اینکه تقاضا در بازار ارز به سمت واقعی شدن حرکت کرده است، تصریح کرد: با کاهش تقاضا رشد هیجانی نرخ ها نیز روندی نزولی خواهد داشت. جعفرزاده ایمن آبادی با تاکید بر اینکه ما در جنگ اقتصادی قرار داریم، گفت: باید در این نوع جنگ بروزرسانی سیاست ها مدام در دستور کار باشد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی یادآور شد: حفظ وضعیت موجود در بازار ارز و تمایل به کاهش نرخ ها اولویت اصلی مسئولان باید باشد تا ساماندهی واقعی نرخ ها رخ دهد.
دلار به کف رسید!
افزایش مناقشات تجاری بین چین و آمریکا باعث کاهش ارزش دلار در برابر بسیاری از ارزها شد.
به گزارش رویترز، معاملات روز چهارشنبه بازارهای ارز، فضای معاملات بار دیگر کاملا تحت تاثیر اخبار مربوط به جنگ تجاری آمریکا و چین قرار گرفت. دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در جمع خبرنگاران در شهر لندن گفت که عجله ای برای امضای توافق تجاری با چین ندارد و احتمال می‌رود امضای فاز نخست توافق تجاری به پس از انتخابات ریاست جمهوری کشیده شود.
ویلبر راس، وزیر بازرگانی آمریکا نیز تهدید کرده است که در صورت حاصل نشدن پیشرفت در جریان مذاکرات تجاری، آمریکا تعرفه های بیشتری روی واردات خود از چین اعمال خواهد کرد.
چین و آمریکا درگیر یک جنگ تجاری طولانی مدت بوده‌اند که اکنون وارد هفدهمین ماه خود شده است و از آن به عنوان یکی از اصلی‌ترین دلایل کاهش رشد اقتصادی جهان نام برده می‌شود تا جایی که بانک جهانی، زیان این جنگ برای اقتصاد جهانی طی دو سال‌ آینده را حدود ۷۰۰ میلیارد دلار برآورد کرده است. دو طرف طیف گسترده‌ای از محصولات وارداتی یکدیگر را مشمول تعرفه‌های اضافی کرده‌اند.
شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می‌گیرد، با قرار گرفتن در کمترین سطح یک ماه اخیر و در سطح ۹۷.۷۳۷ واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوئیس معادل ۱.۰۱۲۷ دلار اعلام شد.
در حوزه برگزیت نیز بوریس جانوسن، رهبر حزب محافظه کار که کماکان از رقیب اصلی خود یعنی حزب کارگر در نظرسنجی‌ها پیش است وعده داده که در صورت پیروزی، انگلیس را سی و یکم ژانویه از اتحادیه اروپا خارج خواهد کرد. از سوی دیگر اما جرمی کوربین، رهبر حزب کارگر وعده داده است در صورت پیروزی در انتخابات، رفراندوم برگزیت را برای بار دوم برگزار خواهد کرد اما افزوده که در جریان این همه پرسی موضعی بی‌طرف اتخاذ خواهد کرد.
در آخرین دور از معاملات، پوند با ۰.۱۷ درصد افزایش قیمت نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۲۹۹۱ دلار مبادله شد. هر یورو نیز  با ۰.۱۵ درصد افزایش به ۱.۱۰۷۵ دلار افزایش یافت. هم‌چنین هر دلار آمریکا به ۱.۳۲۹۰ دلار کانادا کاهش یافت. در برابر همتای سنگاپوری، هر دلار به ازای ۱.۳۶۴۴ دلار سنگاپور مبادله شد.
علاوه بر اتخاذ موضع تند تر بر ضد چین، رئیس جمهور آمریکا دیگر کشورها را نیز بی‌نصیب نگذاشته تا جایی که تهدید کرده است در اعتراض به لایحه مالیات بر شرکت های دیجیتالی فرانسه، تعرفه وارداتی روی برخی از محصولت فرانسوی تا صد در صد افزایش پیدا کند. ترامپ هم‌چنین برزیل و آرژانتین را به افزایش تعرفه ها در صورت امضا نکردن توافق جدید مطابق میل این کشور تهدید کرده است. تهدیدات آمریکا به سرعت با واکنش منفی مقامات فرانسه، برزیل و آرژانتین مواجه شده است.
در معاملات بازارهای ارزی جهانی، همچنین هر دلار به ۱۰۸.۵۷۷۱ ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای ۱.۴۶۵۳ دلار مبادله شد. هم‌چنین نرخ برابری دلار معادل ۷.۰۷۹۲ یوان چین اعلام شد.
راه صعود طلا گشوده شد
قیمت طلا در معاملات روز چهارشنبه بازار جهانی تحت تاثیر اظهارات رییس جمهور آمریکا که به امیدها نسبت به انعقاد سریع توافق تجاری مقدماتی این کشور با چین ضربه زد، به روند صعودی روز گذشته ادامه داد و نزدیک به بالاترین حد یک ماه اخیر ایستاد.
به گزارش ایسنا، هر اونس طلا برای تحویل فوری در معاملات روز جاری بازار سنگاپور ۰.۱ درصد افزایش یافت و به ۱۴۷۸ دلار و ۸۱ سنت رسید. در بازار معاملات آتی آمریکا، هر اونس طلا ثابت بود و در ۱۴۸۴ دلار و ۶۰ سنت ایستاد.
قیمت طلا روز سه شنبه پس از این که دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا اعلام کرد توافق با چین ممکن است به پس از انتخابات ریاست جمهوری در نوامبر سال ۲۰۲۰ موکول شود، به بالاترین حد خود از هفتم نوامبر به این طرف صعود کرد.
قیمت طلا که در شرایط بی‌ثباتی اقتصادی و سیاسی به پناهگاه مطمئن سرمایه تبدیل می‌شود از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۱۵ درصد رشد کرده که عمدتا تحت تاثیر جنگ تجاری آمریکا و چین و تاثیر منفی آن بر رشد اقتصاد جهانی بوده است. اظهارات ترامپ مدت کوتاهی پس از اعلام وضع تعرفه‌هایی روی واردات فولاد و آلومینیوم برزیل و آرژانتین T مطرح شد.
به گفته جفری هالی، تحلیلگر ارشد شرکت OANDA، طلا از جریان تقاضا برای دارایی امن سود برده است و بازارهای سهام و دلار سقوط کرده اند. به همین دلیل طلا شب گذشته افزایش قیمت پیدا کرد. رییس جمهور آمریکا اعلام کرده که توافق تجاری با چین ممکن است تا پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در نوامبر سال ۲۰۲۰ روی ندهد و تصویب یک قانون دیگر مربوط به چین در مجلس نمایندگان آمریکا به نگرانیهای تجاری اضافه خواهد کرد زیرا بیم آن می‌رود که چین از میز مذاکرات خارج شود.
بر اساس گزارش رویترز، مجلس نمایندگان آمریکا لایحه ای را تصویب کرده که دولت این کشور را ملزم می کند در واکنش به سرکوبی اقلیت مسلمان اویغور  توسط پکن، موضع شدیدتری اتخاذ کند و به همین دلیل سرمایه گذاران نگران تیره شدن بیشتر روابط تجاری میان دو کشور هستند.
ویلبر راس، وزیر بازرگانی آمریکا با هر گونه مهلت برای توافق تجاری با چین مخالفت کرد و به حمله جدیدی علیه غول مخابراتی هواوی دست زد که باعث شد امیدها نسبت به امضای یک توافق تجاری لطمه بیشتری ببیند. اظهارات روز سه شنبه ترامپ باعث ریسک گریزی سرمایه گذاران شد و بازارهای سهام آسیایی با کاهش روبرو شدند در حالی که دلار آمریکا به پایین‌ترین حد خود در یک ماه گذشته سقوط کرد و به جذابیت طلا افزود. به گفته وانگ تائو، تحلیلگر فنی رویترز، هر اونس طلا برای تحویل فوری ممکن است به ۱۴۹۲ دلار صعود کند زیرا مقاومت در سطح ۱۴۷۸ دلار را شکسته است.
در بازار سایر فلزات ارزشمند، هر اونس پالادیم برای تحویل فوری با ۰.۲ درصد کاهش، به ۱۸۵۱ دلار و ۹۴ سنت رسید. هر اونس نقره برای تحویل فوری ثابت بود و در ۱۷ دلار و ۱۷ سنت ایستاد. هر اونس پلاتین برای تحویل فوری با ۰.۲ درصد افزایش، ۹۱۱ دلار و ۲۴ سنت بود.