:
كمينه:۲۲.۶۲°
بیشینه:۲۲.۹۹°
Updated in: ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۴
جدیدترین تحلیل بلومبرگ از اقتصاد ایران

توقف روند نزول ایران پس از ۴سال / گزارش بانک جهانی از فضای کسب وکار ایران

در تازه‌ترین گزارش بانک جهانی درباره بهبود فضای کسب و کار ۲۰۲۰، جایگاه ایران از رتبه ۱۲۸ با یک رتبه بهبود به ۱۲۷ رسیده است. ایران این رتبه را در میان ۱۹۰ کشور مورد بررسی به دست آورده است و با وجود فشارهای سنگین اقتصادی در یک سال گذشته، توانسته جایگاه خود را ارتقا ببخشد
کد خبر: ۱۴۳۹۴۰
تاریخ انتشار: ۰۳ آبان ۱۳۹۸ - ۱۹:۴۴
اقتصاد گردان - رتبه ایران در تازه‌ترین گزارش بانک جهانی از عملکرد کشورها در بهبود فضای کسب و کار یک رده ارتقا پیدا کرده است.
 در تازه‌ترین گزارش بانک جهانی درباره بهبود فضای کسب و کار ۲۰۲۰، جایگاه ایران از رتبه ۱۲۸ با یک رتبه بهبود به ۱۲۷ رسیده است. ایران این رتبه را در میان ۱۹۰ کشور مورد بررسی به دست آورده است و با وجود فشارهای سنگین اقتصادی در یک سال گذشته، توانسته جایگاه خود را ارتقا ببخشد.

از سوی دیگر، امتیاز ایران در گزارش سال ۲۰۲۰ بانک جهانی ۵۸.۵ بوده؛ در حالی که  در سال ۲۰۱۹ رتبه کشور ۵۶.۹۸ بوده که با توجه به این تغییرات می توان نتیجه گرفت که به لحاظ جایگاه ۱ پله صعود و به لحاظ  امتیاز، ۱.۵۲ واحد افزایش یافته است.

ایران درحالی امتیاز ۵۸ را کسب کرده که پایین‌ترین امتیاز این جدول ۲۰ و بالاترین امتیاز آن ۸۶ بوده است.

این ارتقای یک رتبه‌ای ‌ایران در این جدول از این لحاظ قابل بررسی است که روند نزولی ایران در این رده بندی پس از چهار سال متوقف شده است.

برزیل، پاراگوئه و آرژانتین کشورهایی هستند که با اختلاف امتیاز اندک رتبه های بالاتر ایران را به خود اختصاص داده اند. از سوی دیگر، باربادوس، اکوادور و نیجریه هم با اختلاف اندکی در رتبه‌های پایین‌تر از ایران هستند.

در رده بندی جدید بانک مرکزی، بالاترین رتبه در بهبود فضای کسب و کار به نیوزلند، سنگاپور و هنگ کنگ اختصاص یافته و کشورهای سومالی، اریتره و ونزوئلا نیز پایین ترین رتبه ها را به خود اختصاص داده اند.
رتبه ایران در شاخص جهانی سهولت کسب ‌وکار در مقایسه با سال قبل یک رتبه افزایش یافت.

بانک جهانی امسال نیز به رتبه‌بندی ۱۹۰ کشور جهان بر اساس درجه سهولت انجام کسب و کار پرداخت. شاخص انجام کسب وکار بانک جهانی شامل ۱۰ زیرشاخص شروع کسب و کار، اخذ مجوز ساخت ، دسترسی به برق، ثبت مالکیت، اخذ اعتبارات، حمایت از سهامداران خرد، سهولت پرداخت مالیات، تجارت فرامرزی، سهولت اجرای قراردادها، ورشکستگی و پرداخت بدهی است.

ایران در رتبه بندی امسال بالاتر از کشورهایی همچون اکوادور و نیجریه و پایین تر از کشورهایی همچون آرژانتین و برزیل در رتبه ۱۲۷ قرار گرفته است که این رتبه در مقایسه با رتبه کشورمان در سال گذشته، یک رتبه بهبود یافته است.

برترین کشورها در رتبه‌بندی امسال

نیوزلند موفق شد امسال صدرنشین رتبه بندی کشورهای جهان باشد. پس از این کشور نیز نام دو کشور آسیایی دیگر سنگاپور و هنگ کنگ به چشم می‌خورد. دانمارک، کره جنوبی، آمریکا، گرجستان، انگلیس، نروژ و سوئد به ترتیب در رده های بعدی امسال ایستاده اند.

بدترین کشورها در رتبه‌بندی امسال

سومالی با ایستادن در رده صد و نودم بدترین کشور از نظر عملکرد در رتبه بندی امسال بوده است. اریتره، ونزوئلا، یمن، لیبی، سودان جنوبی، جمهوری آفریقای مرکزی، کنگو، چاد و جزایر تیمور نیز در رده های بعدی انتهایی فهرست قرار گرفته اند.

رتبه دیگر کشورها

به جز رتبه شگفت آور گرجستان و حضور در جمع ۱۰ کشور برتر، برخی از کشورهای دیگر نیز موفق شده اند با جهش زیاد نسبت به سال گذشته خود را فراتر از کشورهای توسعه یافته مطرح کنند. در رتبه بندی امسال مالزی در رده دوازدهم بالاتر از استرالیا ( چهاردهم)، امارات ( شانزدهم) و فنلاند ( بیستم) قرار گرفته است. آلمان در رده بیست و دوم و کانادا در رده بیست و سوم ایستاده اند و روسیه با تصاحب جایگاه بیست و هشتمی، بالاتر از ژاپن ( بیست و نهم)، چین ( سی و یکم)، فرانسه ( سی و دوم)، ترکیه ( سی و سوم) و سوئیس ( سی و ششم) ایستاده است.


کدام شاخص‌ها رتبه ایران را به ۱۲۷ رساند؟ 

ایران در تازه‌ترین گزارش بانک جهانی از عملکرد کشورها در بهبود فضای کسب و کار درحالی یک رده ارتقا پیدا کرده است که این نهاد برای تعیین این رتبه‌ها جزییات مختلفی را مورد بررسی قرار داده است.

به گزارش ایبنا، در تازه ترین گزارش بانک جهانی درباره بهبود فضای کسب و کار ۲۰۲۰، جایگاه ایران در میان ۱۹۰ کشور مورد بررسی از رتبه ۱۲۸ با یک رتبه بهبود به ۱۲۷ رسیده است. درحالی که میانگین امتیازات ایران، این کشور را در جایگاه ۱۲۷ قرار داده، هر کدام از شاخص های زیرمجموعه نیز امتیازی جداگانه کسب کرده است.

براساس این گزارش، در شاخص "آغاز یک کسب و کار جدید" ایران در رتبه ضعیف ۱۷۸ قرار گرفته است. در زمینه "مجوزهای ساخت و ساز" رتبه ایران بهتر است و در جایگاه ۷۳ قرار دارد. رتبه ایران در زمینه ثبت شرکت هم ۷۰ است.

در زمینه "دسترسی به برق" جایگاه ایران در رتبه ۱۱۳ قرار دارد، در زمینه "تامین اعتبار" رتبه ایران ۱۰۴ است و البته "حفاظت از سرمایه گذاران خرد" نیز ایران رتبه ۱۲۸ را کسب کرده است.

رتبه ایران در پرداخت مالیات در جایگاه ۱۴۴، رتبه ایران در تجارت با کشورهای مرزی در جایگاه ۱۲۳ و در زمینه اجرایی شدن قراردادها در رتبه ۹۰ قرار دارد. جایگاه ایران در حل اختلافات نیز ۱۳۳ است.

بنابراین در حوزه مدیریت کسب و کار بالاترین رتبه ایران در زمینه ثبت شرکت و مجوزهای ساخت و ساز است و بدترین امتیاز در حوزه آغاز کسب و کار جدید و پرداخت مالیات هاست.

جدیدترین تحلیل بلومبرگ
خبرگزاری بلومبرگ ‌پیش‌بینی کرد که اقتصاد ایران سال آینده از این رکود عمیق خارج شده و به تدریج به سمت رشد مثبت حرکت می‌کند.

به گزارش ایبِنا، بلومبرگ در گزارشی از اقتصاد ایران نوشت که روند بهبود وضعیت به تدریج در حال آشکار شدن است به‌گونه‌ای که در یک نظرسنجی تازه صورت گرفته اکثریت شرکت‌کنندگان معتقدند که کارزار فشار حداکثری دولت ترامپ راه به جایی نخواهد برد.

خبرگزاری بلومبرگ ‌پیش بینی کرد که اقتصاد ایران سال آینده از این رکود عمیق خارج شده و به تدریج به سمت رشد مثبت حرکت می کند و همکنون ثبات نسبی به قیمت‌های مصرف‌کننده، تولید، تجارت و ارزش پول ملی بازگشته است.

بلومبرگ، تقویت ۴۰ درصدی ارزش ریال در مقایسه با سال قبل را مشهودترین نشانه از بهبود وضعیت اقتصاد ایران خوانده است.

اقدامات موثر بانک مرکزی نظیر به کارگیری فناوری‌های جدید و اتصال شبکه صرافی‌ها به بانک‌ها باعث شده تا سفته بازی و سوءاستفاده از شرایط ارزی دشوارتر شود و در شدیدترین التهابات منطقه، بازار ارز با ثبات بماند.

انتظار می‌رود که صادرات غیرنفتی ایران امسال به ۴۰ میلیارد دلار برسد که یک رکورد تازه خواهد بود. در صورت تحقق این امر برای نخستین بار در تاریخ مدرن ایران، صادرات غیرن رافتی را صادرات نفتی پیشی خواهد گرفت.