:
كمينه:۱۲.۷۹°
بیشینه:۱۵.۹۹°
Updated in: ۲۸ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۸:۳۱
گزارش اقتصادگردان از آخرين تحولات بازار ارز و سكه

ثبات قيمت در بازار ارز و سكه

قيمت جهاني اونس طلا بدون تغيير با قيمت 1488 دلار در بازار جهاني قيمت گذاري شد. همچنين با اعلام نرخ دلار در بازار آزاد و معاملات نقدي، به قيمت 11460 تومان، بازار ارز و طلا در داخل كشور به ثبات قيمت خود ادامه داد.
کد خبر: ۱۴۳۰۹۶
تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۳۹۸ - ۱۵:۴۸
اقتصادگردان-
روز  يكشنبه  21 مهر 98،  قيمت جهاني اونس طلا بدون تغيير با قيمت 1488 دلار در بازار جهاني قيمت گذاري شد. همچنين  با اعلام نرخ  دلار در بازار آزاد و معاملات نقدي، به قيمت 11460 تومان،  بازار ارز و طلا در داخل كشور به ثبات قيمت خود ادامه داد. مظنه يك مثقال طلاي آب شده 17 عيار يك ميليون و 757 هزار تومان، هر گرم طلا 18 عيار 405 هزار و 600 تومان، سكه طرح جديد با كاهش پنج هزار توماني به 3 ميليون تومان و 985 هزار، طرح قديم 3 ميليون و 975 هزار  تومان، نيم سكه 2 ميليون و 30 هزار تومان، ربع سكه يك ميليون و 220 هزار تومان و سكه يك گرمي 830 هزار تومان معامله شد.
صرافی‌های مجاز بانک مرکزی نیز قیمت خرید دلار را ۱۱ هزار و ۳۰۰ تومان و قیمت فروش آن را ۱۱ هزار و ۴۰۰ تومان اعلام کرده‌اند که ثابت بوده است. این صرافی‌ها هر یورو را به قیمت ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان می‌خرند و ۱۲ هزار و ۶۰۰ تومان می‌فروشند.
همچنين سامانه سنا نرخ ميانگين ارز براي روز شنبه 20 مهر 98  را براي دلار 11 هزار و 333 تومان، يورو 12 هزار و 523 تومان، پوند انگليس 13 هزار و 861 تومان، درهم امارات 3 هزار و 137 تومان، لير تركيه 2 هزار و 45 تومان و يوآن چين يك هزار و 685 تومان اعلام كرد.
بانک مرکزی نرخ ۴۷ ارز را برای اعلام کرد که بر اساس آن نرخ تمام ارزها ثابت ماند. بر اساس اعلام بانک مرکزی هر دلار آمریکا برای روز یکشنبه 21 مهرماه ۹۸ بدون تغییر ۴۲ هزار ریال قیمت خورد. همچنین هر پوند انگلیس بدون تغییر نسبت به روز شنبه ۵۳ هزار و ۱۳۰ ریال و هر یورو نیز بدون تغییر به قيمت  ۴۶ هزار و ۳۷۸ ریال ارزش‌گذاری شد.
سکه در هفت ماه اخير ضرر داد
همچنين بررسی قیمت سکه در شش ماهه نخست سال جاری حاکی از زیان سرمایه‌گذاران در این بخش است. به گزارش ایسنا، طلا و سکه همواره به عنوان یک سرمایه‌گذاری مطمئن برای افرادی که منابعی بیش از نیاز روزمره خود دارند، مورد توجه است، اما این سرمایه‌گذاری همیشه هم سودآور نیست و در برخی موارد با ضرر همراه است.
در شرایط فعلی اقتصاد ایران که بازار ارز و طلا به ثبات نسبی رسیده، کمتر کسی می‌تواند با سرمایه‌گذاری در این بازارها، به دنبال کسب سود باشد، مگر افرادی که به دنبال سود بردن از پول خود نیستند و علاقه‌ای هم به نگه‌داری پول نقد ندارند.در این باره می‌خواهیم بدانیم افرادی که در سال جاری نسبت به سرمایه‌گذاری در بازار سکه اقدام کرده‌اند، از این سرمایه‌گذاری سود برده یا متضرر شده‌اند؟
بر اساس این گزارش، در روزهای پایانی سال گذشته قیمت هر سکه بهار آزادی طرح جدید به چهار میلیون و ۶۵۰ هزار تومان رسید و هر سکه طرح قدیم با قیمت چهار میلیون و ۴۰۰ هزار تومان معامله شد؛ نیم سکه و ربع سکه نیز به ترتیب، دو میلیون و ۴۵۰ هزار تومان و یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان قیمت‌گذاری شد.
اما با ورود به ماه دوم سال جاری، قیمت سکه با افزایش همراه بود و هر سکه طرح جدید چهار میلیون و ۸۵۵ هزار تومان و طرح قدیم چهار میلیون و ۷۰۰ هزار تومان قیمت خورد. از سوی دیگر نیم سکه نیز به قیمت دو میلیون و ۵۸۰ هزار تومان و ربع سکه هم یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان معامله شد. به این ترتیب، سرمایه‌گذاران در بازار سکه در یک ماه توانستند از خرید سکه سود ببرند.
قیمت سکه در روزهای نخستین ماه سوم سال، تغییر چندانی نسبت به اردیبهشت ماه نداشت؛ به طوریکه قیمت هر سکه طرح جدید چهار میلیون و ۸۱۰ هزار تومان و طرح قدیم چهار میلیون و ۷۰۰ هزار تومان بود؛ نیم سکه و ربع سکه نیز با نرخ‌های دو میلیون و ۷۰۰ هزار تومان و یک میلیون و ۷۴۰ هزار تومان خرید و فروش شدند.
اما از روزهای پایانی خردادماه قیمت دلار و سکه کاهش یافت و در نخستین روز تیر ماه، هر سکه طرح جدید به قیمت چهار میلیون و ۶۴۵ هزار تومان و طرح قدیم چهار میلیون و ۴۵۰ هزار تومان رسید. قیمت نیم سکه در این روز دو میلیون و ۴۵۰ هزار تومان و ربع سکه یک میلیون و ۵۸۰ هزار تومان بود. بنابراین یک سرمایه‌گذاری سه ماهه در بازار سکه در سه ماه نخست سال جاری عملا سودی عاید خریداران سکه نکرده و ارزش دارایی آن‌ها نه بیشتر و نه کمتر شد.
اما در ادامه تیرماه، قیمت سکه به تدریج کاهش یافت به طوری که قیمت سکه طرح جدید در ۲۰ تیرماه به چهار میلیون و ۵۲۷ هزار تومان و قیمت سکه طرح قدیم به چهار میلیون و ۳۶۲ هزار تومان رسید. این روند ادامه یافت تا اینکه در آخرین روز از ماه اول تابستان، قیمت سکه طرح جدید به چهار میلیون و ۲۰۵ هزار تومان و طرح قدیم به چهار میلیون و ۹۴ هزار تومان رسید. در این روز همچنین، نیم سکه دو میلیون و ۲۷۸ هزار تومان و ربع سکه یک میلیون و ۴۴۹ هزار تومان شد.اما در مرداد ماه، بازار سکه در اغلب روزها در آرامش و ثبات بود، به طوریکه در میانه این ماه قیمت فروش سکه طرح جدید چهار میلیون و ۲۱۸ هزار تومان و طرح قدیم چهار میلیون و ۹۴ هزار تومان بوده است.
در میانه شهریور ماه نیز قیمت سکه به مرز چهار میلیون تومان نزدیک شد و هر سکه تمام بهار آزادی طرح جدید به نرخ چهار میلیون و ۱۱۵ هزار تومان و طرح قدیم چهار میلیون و ۸۰ هزار تومان معامله شد.  بر این اساس هر نیم سکه به دو میلیون و ۱۰۰ هزار تومان و هر ربع سکه یک میلیون و ۲۹۰ هزار تومان رسید.
قیمت سکه در آخرین روزهای شهریور ماه سال جاری باز هم کاهش یافت تا هر سکه بهار آزادی طرح جدید به چهار میلیون و ۶۱ هزار تومان و طرح قدیم به چهار میلیون و ۱۰ هزار تومان برسد. به این ترتیب بررسی قیمت سکه در شش ماهه نخست سال جاری حاکی از آن است که سرمایه‌گذاری روی سکه در این مدت نه تنها سودی عاید سرمایه‌گذاران نکرده، بلکه منجر به ضرر آن‌ها شده است.
نایب رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران با بیان اینکه حباب سکه و طلا اکنون منفی شده است، گفت: ارزش سکه در بازارهای داخلی به 50 هزار تومان زیر قیمت جهانی رسیده که این موضوع باعث رونق قاچاق طلا و سکه به خارج از کشور می‌شود.
محمد کشتی‌آرای روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: حباب سکه اکنون به منفی ۵۰ هزار تومان رسیده یعنی این سکه ۵۰ هزار تومان کمتر از نرخ جهانی در داخل کشور به فروش می‌رسد. نایب رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران ادامه داد: هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز حدود ۵ هزار تومان زیر قیمت جهانی در حال داد و ستد است.وی ادامه داد: کاهش قیمت طلا و سکه در بازارهای داخلی نسبت به بازارهای جهانی اتفاق خوبی به شمار نمی‌رود و تاثیر منفی خواهد داشت.
 نایب رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران افزود: فروش طلا و سکه زیر قیمت جهانی باعث قاچاق طلا به خارج از کشور شده و بازار قاچاق را رونق می‌دهد.کشتی‌آرای خاطر نشان کرد: علت اصلی وجود حباب منفی در بازار طلا و سکه کاهش تقاضا است، به طوری که مردم به سوی سایر بازارهای سرمایه گذاری مانند بورس تمایل پیدا کرده‌اند.
آرامش بازار طلا
نایب رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران گفت: قیمت طلا و سکه تحت تاثیر دو عامل نرخ اونس طلا در بازارهای جهانی و قیمت دلار است که ثبات قیمت آنها در هفته گذشته، باعث آرامش بازار طلا و سکه شد.
کشتی‌آرای افزود: قیمت هر اونس طلا در هفته گذشته بین ۱۵۰۱ تا ۱۵۰۹ دلار در نوسان بود که باعث شد قیمت سکه و طلا در کشور نوسان اندکی داشته باشد. قیمت دلار نیز در هفته گذشته ثبات کاملی داشت و به همین دلیل وضعیت بازار طلا و سکه تقریبا آرام بوده و نوسان جزئی ۱۰ تا ۲۰ هزار تومانی را تجربه کرد.
 نایب رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران گفت: اما در پایان هفته گذشته به دلیل مثبت شدن شاخص‌های اقتصادی امریکا، ارزش دلار بالا رفته و به تبع آن نرخ اونس جهانی طلا افت زیادی کرد به طوری که نرخ اونس با افت ۲۰ دلاری به یک هزار و ۴۸۹ دلار کاهش یافت.
وی افزود: این عامل باعث شد تا در جریان معاملات روز (شنبه) نرخ سکه به زیر ۴ میلیون تومان کاهش یافته و پس از گذشت مدت‌ها نرخ سکه طرح قدیم و جدید یکسان شده و به رقم سه میلیون و ۹۸۰ هزار تومان برسد.
نایب رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران ادامه داد: بهای هر مثقال طلا نیز حدود ۱۰ هزار تومان کاهش یافت و به یک میلیون و ۷۶۰ هزار ۶۱ هزار تومان رسید، هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز با ۳ هزار تومان افت قیمت به نرخ ۴۹۶ هزار و ۵۰۰ تومان عقب‌نشینی کرد.
کشتی‌آرای ادامه داد: با توجه به نرخ اونس و دلار، تعطیلی و مناسبت های سوگواری در روزهای آینده بینی می‌شود که تا پایان ماه صفر شاهد بازاری آرام و با ثبات برای طلا و سکه باشیم که نوسان‌های اندکی خواهد داشت.
ترکیه، مقصد اصلی طلای قاچاق شده از ایران
از سوي ديگر، بررسی‌ها نشان می‌دهد که با افزایش بیشتر فاصله منفی قیمت طلا و سکه در بازارهای داخلی و خارجی، قاچاق‌چیان و سوداگران با جمع‌آوری سکه و طلا اقدام به آب کردن آنها کرده و به شکل طلای آبشده، آن را به کشورهای همسایه منتقل می‌کنند.
ايرنا در گزارشي نوشت: ترکیه که در سال‌های اخیر سرمایه‌گذاری گسترده‌ای در زمینه صنعت طلا کرده به عنوان یکی از مقاصد اصلی طلای قاچاق شده از ایران به شمار می‌رود.