:
كمينه:۲۶.۵۱°
بیشینه:۲۶.۹۹°
Updated in: ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۵
معاون پژوهشگاه نیرو :

صرفه جویی ۴۸۰ میلیون یورویی با اصلاح توربین های گازی

معاون فناوری پژوهشگاه نیرو گفت: با افزایش راندمان توربین‌ها، ۲هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور اضافه و ۴۸۰ میلیون یورو صرفه جویی انجام شد.
کد خبر: ۱۴۳۰۴۴
تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۸ - ۱۵:۵۰
اقتصادگردان- سید محسن مرجان مهر، معاون فناوری پژوهشگاه نیرو امروز در نشستی خبری  در توضیح دو طرحی که قرار است فردا توسط وزیر نیرو افتتاح شود، گفت: یکی از این طرح ها مربوط به اصلاح پره های کمپرسور توربین های گازی به منظور افزایش بهره برداری این تجهیزات متناسب با آب و هوای کشور است. به این معنا که اغلب توربین هایی که وارداتی هستند مناسب آب و هوای جغرافیایی ایران نیستند. از آنجایی که عمده نیاز ایران به برق در فصول گرم سال است، این توربین ها نمی توانند در این آب و هوای خشک به حداکثر راندمان خود برسند.

وی با بیان اینکه ۸۰ درصد توان تولیدی برق کشور از نیروگاه های برق حرارتی است، ادامه داد: در راستای اصلاح و افزایش راندمان توربین های گازی مورد استفاده در نیروگاه های برق حرارتی، با اجرای یک طرح، اقدام به بازچینش پره های کمپرسور توربین ها کرده ایم که منجر به کاهش ۵ تا ۷ درصدی افت تولید این توربین ها شده است. 

این مقام مسوول درباره هزینه کرد این طرح گفت: با اجرای این طرح ۲ هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاهی کشور اضافه شد و اگر  قرار بود برای اضافه شدن چنین ظرفیتی، اقدام به احداث نیروگاه جدید کنیم، به۶۰۰ میلیون یورو اعتبار نیاز داشتیم؛ این در حالی که طرح بازچینش پره های کمپرسور توربین‌ها با ۱۲۰ میلیون یورو هزینه انجام شد. 

مرجان مهر با اشاره به طرح دیگری که فردا قرار است توسط وزیر نیرو افتتاح شود، گفت: این طرح که برای نخستین بار در کشور کلید می خورد یک سامانه یکپارچه به منظور پایش آنلاین و دائم تولید، تعمیرات و نگهداری تجهیزات برق نیروگاه های کل کشور است که هزینه اجرای آن ۲ تا ۳ میلیون یورو است که با توجه به کمکی که به افزایش ۱ درصدی راندمان نیروگاه های کشور می کند می توان به جرات گفت که ۱۰ برابر این هزینه به صنعت برق باز می گردد.

معاون فناوری پژوهشگاه نیرو تصریح کرد: آنچه امروز به نتیجه رسیده بر مبنای نقشه راهی است که در حوزه بهبود عملکرد نیروگاهی پیاده سازی شده و یک مسیر حمایتی را از ایده ها تا پروژه های بخش خصوصی در پژوهشگاه نیرو پیموده است.

وی ادامه داد: مرکز رشد فناوری و صندوق پژوهش فناوری صندوق برق در پژوهشگاه ایجاد شده و به بخش خصوصی فعال در این صنعت سرویس دهی می کند تا بتواند با حمایت پژوهشگاه، طرح های نوآورانه و فناورانه را از ایده به صنعت برساند.

مرجانی مهر در تشریح سامانه پایش وضعیت نیروگاهی گفت: بحث راه اندازی مرکزی جهت پایش و عیب یابی و رصد وضعیت توربین های نیروگاهی بوده که می توان برای کلیه نیروگاه های حرارتی کشور پیاده سازی کرد. این سامانه که با همکاری بخش خصوصی دانش بنیان به نتیجه رسیده و آماده سرویس دهی صنعتی است، مرکزی در پژوهشگاه نیرو است که تمامی نیروگاه های کشور را به صورت آنلاین رصد و پایش مستمر می کند و سرویس های لازم را در زمینه های مختلف بهره برداری، عیب یابی و تعمیرات ارائه می دهد.

معاون فناوری پژوهشگاه نیرو با بیان اینکه تمامی همکاری های پژوهشی پژوهشگاه نیرو بر مبنای جذب حداکثری توان بخش خصوصی در توسعه فناوری است، توضیح داد: طرح ارتقا و تطبیق با شرایط محیطی توربین گازی HAS از آنجا حائز اهمیت است که توربین های گازی در شرایط ایزوی محیطی ظرفیت اسمی خود را در زمان تولید خواهند داشت اما با توجه به اینکه اغلب این توربین ها در شرایط محیطی گرم تر شرایط ایزو مورد استفاده قرار می گیرند، توان تولیدی آنها افت می کند.

وی افزود: پیش بینی ما این است که طی ۲ تا ۳ سال آینده تمامی نیروگاه های حرارتی کشور به سامانه CM متصل شده و رصد و پایش آنلاین آنها در مرکز CM انجام شود.