:
كمينه:۲۱.۵۱°
بیشینه:۲۲.۷۹°
Updated in: ۲۸ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۶
بازار طلای سیاه معطل سیاست‌بازی‌ رییس‌جمهورها مانده است

زورآزمایی ناآرامی‌های عراق با جنگ تجاری در زمین نفت

قیمت‌های نفت که در معاملات نوبت صبح روز سه‌شنبه تحت تأثیر ناآرامی در کشورهای تولیدکننده نفت شامل عراق و اکوادور و نگرانی نسبت به مختل شدن عرضه جهانی، افزایش پیدا کرد، در ساعات پایانی معاملات روند نزولی به خود گرفت.
کد خبر: ۱۴۲۸۴۴
تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۵
اقتصادگردان- بهای معاملات آتی نفت برنت که صبح سه‌شنبه با ۳۸ سنت یا ۰.۷ درصد افزایش، به ۵۸ دلار و ۷۳ سنت در هر بشکه رسید، در نوبت عصر کاهشی شد و در نهایت با 45 سنت یا 0.77 درصد کاهش نسبت به معاملات بسته شده در پایان روز دوشنبه، به 57 دلار و 90 سنت در هر بشکه رسید.

بهای معاملات آتی وست تگزاس اینترمدیت امریکا نیز ابتدا با ۳۳ سنت یا ۰.۶ درصد افزایش، به ۵۳ دلار و هشت سنت در هر بشکه رسید، اما در ادامه 52 سنت یا 0.99 درصد به نسبت آخرین معاملات روز دوشنبه کاهش یافت و با 52 دلار و 19 سنت در هر بشکه معامله شد.

به گفته مایکل مک کارتی، استراتژیست ارشد بازار در شرکت «سی‌ام سی مارکتس»، مس و آلومینیوم در بازار لندن در قیمت بالاتری معامله شد و با توجه به آمار ضعیف تولید که هفته گذشته منتشر شد، وضعیت اخیر نشان می‌دهد که قیمت کالاهای صنعتی در حال تصحیح است.

سرمایه‌گذاران پیش از مذاکرات امریکا و چین که قرار است روز سه شنبه در واشنگتن برگزار شود، محتاط مانده‌اند با این حال انتظارات چندانی برای یک توافق جامع که به مناقشه میان دو اقتصاد بزرگ جهان پایان دهد، وجود ندارد.

استفن اینس، استراتژیست ارشد بازار در شرکت «اکسی تریدر» در یادداشتی نوشت: اگرچه پیش‌بینی نتیجه مذاکرات تجاری دشوار است اما اگر تعرفه‌های امریکا به قوت خود باقی بماند، روند نزولی نفت ممکن است استمرار پیدا کند و از آن در قیمت‌های پایین پشتیبانی کند.

اعتراضات در عراق و اکوادور به وضعیت اقتصادی ضعیف نگرانیها نسبت به احتمال مختل شدن عرضه نفت در بازار جهانی را برانگیخته است. جنوب عراق مرکز فعالیت‌های عمده صنعت نفت این کشور است. صادرات نفت عراق شریان حیات این کشور بوده و برای زنجیره تامین جهانی حائز اهمیت است؛ بنابراین هر گونه اختلال در عرضه این کشور در بازارهای جهانی منعکس خواهد شد. طبق محاسبات وب سایت تانکر ترکر، بندر بصره در سپتامبر ۳.۵ میلیون بشکه در روز نفت صادر کرد. عراق که دومین صادرکننده بزرگ عضو اوپک است، هر روز ۲۱۳ میلیون دلار از صادرات نفت درآمد دارد و بدون درآمد نفتی، این کشور قادر به ادامه فعالیت نیست.

نفت سنگین عراق در بازار فعلی بسیار ارزشمند و منبع مهم نفت برای چین، هند، هلند و کره جنوبی است. در امریکا نفت سنگین عراق کمک کرده است عدم واردات نفت از ونزوئلا که تحت تحریم‌های واشنگتن قرار دارد، جبران شود. عراق همچنین صادرکننده مهم فرآورده‌های نفتی است که بسیاری از آنها در پالایشگاه‌های بصره تولید می‌شود.

 نقش عراق در بازار فرآورده‌های نفتی اکنون که توانایی عربستان سعودی برای تولید این محصولات محدود شده است، اهمیت ویژه‌ای دارد. در حقیقت عربستان سعودی اکنون فرآورده‌های نفتی عراق را برای جبران افت تولید که ناشی از خسارات متحمل شده بوده است، وارد می‌کند.

اکوادور نیز که یکی از کوچک‌ترین اعضای اوپک است، به دلیل مشکلات مالی و با هدف تولید بالاتر نفت، قصد دارد سال میلادی آینده از عضویت اوپک خارج شود.

طبق نظرسنجی رویترز، ذخایر نفت امریکا هفته گذشته احتمالا برای چهارمین هفته متوالی رشد کرده است.

از سوی دیگر الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه به رویترز گفت: اگر مشکلات تولید عربستان سعودی به مدت طولانی ادامه می‌یافت، روسیه که دومین تولیدکننده بزرگ نفت در جهان است، قادر بود تولید خود را به سرعت به میزان ۰.۳ تا ۰.۵ میلیون بشکه در روز معادل ۰.۳ تا ۰.۵ درصد از عرضه جهانی افزایش دهد.

عربستان سعودی که بزرگ‌ترین صادرکننده نفت جهان است، پس از حملات هوایی ماه گذشته به تاسیساتش که به توقف نیمی از تولید این کشور منجر شد، تولید نفت خود را احیا کرده است.

طبق گزارش خبرگزاری SPA عربستان، عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی با مکسیم اورشکین، وزیر اقتصاد روسیه، درباره همکاری توسعه اقتصادی در انرژی و ثبات بازارهای جهانی گفت‌وگو کردند.