:
كمينه:۱۹.۸۴°
بیشینه:۱۹.۹۹°
Updated in: ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۴

ترکیه شرایط حمل سوخت برای کامیون‌های ایرانی را آسان‌ کرد

رئیس سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای از توافقات جدید ایران و ترکیه برای عبور کامیون‌های ترانزیتی ایرانی از خاک ترکیه خبر داد و گفت: ترکیه مجوز همراه داشتن سوخت به اندازه ظرفیت باک کامیون‌ها را صادر کرد.
کد خبر: ۱۴۱۵۱۰
تاریخ انتشار: ۳۰ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۵:۵۷
اقتصادگردان- دولت ترکیه چند سال پیش اعلام کرده بود که کامیون‌های ایرانی فقط می‌توانند ۵۰ لیتر گازوئیل در باک‌های خود داشته باشند و نباید با بیشتر از این میزان وارد خاک ترکیه شوند.

این رقم مدتی بعد و در پی تسهیل روابط ترانزیتی بین دو کشور به ۳۰۰ و سپس به ۵۰۰ لیتر افزایش یافت.

از آنجاییکه سوخت در ترکیه گران‌تر از ایران است کامیون‌های ایرانی برای محدودیتی که در حمل سوخت داشتند مجبور به پرداخت هزینه‌های بیشتری بودند.

امروز پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی به نقل از عبدالهاشم حسن‌نیا خبر داده است که ایران در ۶ ماه گذشته دو بار با طرف ترک نشست مشترک برگزار و دو موضوع بسیار مهم مطرح، بررسی، حل‌وفصل و اجرایی شد.

وی گفته است: طبق توافق قبلی کامیون‌های ایرانی می‌توانستند حداکثر ۵۵۰ لیتر سوخت وارد کشور ترکیه کنند و در ادامه مسیر مجبور به سوخت‌گیری با قیمت بالاتر بودند که منجر به افزایش هزینه‌های آنها می‌شد.

رئیس سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای ادامه داد: اولین دستاورد مذاکرات دو جانبه در ۶ ماه اخیر تغییر در این قانون بود؛  با توجه به تردد سالانه ۳۲ هزار دستگاه کامیون‌ ترانزیتی ایرانی از قلمرو ترکیه به اروپا و گرجستان، مجوز همراه داشتن سوخت به اندازه ظرفیت باک ‌آنها در طول سفر از سوی طرف ترک صادر شد.

معاون وزیر راه و شهرسازی گفته است: با این توافق به ازای تردد هر کامیون ترانزیتی عبوری از خاک ترکیه ۵۰۰ تا ۷۰۰ یورو در هزینه‌ها صرفه جویی می‌شود.

حسن‌نیا گفت: در مقابل به کامیون‌های ترک نیز اجازه داده شد سوختی که همراه خود از ترکمنستان وارد ایران می‌کنند همراه خود داشته باشند؛ اما باک ناوگان آن‌ها در زمان ورود به داخل مرز کشور اندازه‌گیری و پلمپ و در زمان خروج نیز مجدد اندازه ‌گیری و پس از راستی آزمایی مجوز خروج صادر می‌شود.

وی دومین دستاورد مذاکرات را رفع محدودیت‌های زمان ترانزیت در قلمرو هر دو کشور عنوان کرد و گفت: در گذشته محدودیت‌هایی باعث افزایش زمان حمل محمولات ترانزیتی توسط ناوگان ایرانی می‌شد که بعد از انجام مذاکرات آن‌ها از سوی مقامات ترکیه برای ناوگان ایرانی لغو شد.

رئیس سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای از دستاوردهای جدید در بخش حمل‌ونقل مسافر خبر داد و گفت: پیش‌از انجام مذاکرات اخیر، ناوگان مسافربری ایرانی برای انجام سفرهای غیرمنظم در زمان  ورود به خاک ترکیه باید اجازه‌نامه‌هایی را برای ارائه به طرف مقابل همراه خود می‌داشت که در جریان مذاکرات این مورد نیز حذف شد. ‌

معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: طبق توافق صورت‌گرفته در بخش حمل‌ونقل مسافری جاده‌ای بین ایران و ترکیه، ناوگان ایرانی آسان‌تر از گذشته و به راحتی می‌تواند به ارائه خدمات بپردازد.

حسن‌نیا یادآور شد: روابط بین دو کشور در بخش حمل‌ونقل بین‌المللی و ترانزیت رو به‌ رشد و در حال توسعه است.