:
كمينه:۱۶.۵۱°
بیشینه:۱۶.۹۹°
Updated in: ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۴
۱۷ شرکت ممنوع‌المعامله هستند

ریزش ۳۸۳۴ واحدی شاخص بورس / تاثیر مسایل سیاسی منطقه بر معاملات بازار سرمایه

معاملات تالار شیشه‌ای روز جاری با کاهش ۳۸۳۴ واحدی شاخص کل بورس و رسیدن این متغیر به ۳۰۲ هزار و ۸۲ واحد به پایان رسید.یک کارشناس با اشاره به مسایل سیاسی اخیر در منطقه، گفت: این موضوع موجب افزایش قیمت جهانی نفت و در پی آن اقبال سهامداران به شرکت‌هایی که از این اتفاق تاثیر مثبت می‌پذیرند، از جمله پالایشگاه ها شده است
کد خبر: ۱۴۱۲۸۳
تاریخ انتشار: ۲۶ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۵:۱۱
اقتصاد گردان - جزییات داد و ستدهای بازار سهام بر اساس آمارهای ثبت شده نشان می‌دهد که همه شاخص های معاملاتی در بازار سهام امروز با کاهش مواجه شدند.

افت شاخص ها

بر اساس آمارهای معاملاتی، روز جاری اکثر شاخص های بورس با ریزش دسته جمعی مواجه شدند به طوری که شاخص کل با (۳۸۳۴) واحد کاهش معادل (۱.۲۵) درصد به ۳۰۲ هزار ۸۲ واحد، شاخص قیمت «وزنی - ارزشی»  با (۱۰۳۰) واحد افت معادل (۱.۲۵) درصد به ۸۱ هزار ۱۹۱ واحد، شاخص کل «هم وزن» با (۴۸۹) واحد کاهش معادل (۰.۵۶) درصد به ۸۶ هزار و ۳۶۹ واحد، شاخص قیمت «هم وزن» با (۳۲۷) واحد افت، معادل (۰.۵۶) درصد به ۵۷ هزار و ۸۱۵ واحد، شاخص آزاد شناور با (۴۲۰۰) واحد کاهش، معادل (۱.۲۰) درصد به ۳۴۶ هزار و ۷۳۸ واحد، شاخص بازار اول با (۳۰۲۱) واحد افت معادل (۱.۳۵) درصد به ۲۲۰ هزار ۲۷ واحد و شاخص بازار دوم با (۶۷۴۷) واحد کاهش معادل (۱.۰۹) درصد به ۶۱۲ هزار و ۱۴۶ واحد رسید.

 نمادهای تاثیرگذار

از سویی دیگر جزییات داد و ستدهای روز جاری مشخص می کند که امروز ۶ نماد «فولاد با (۳۴۴) واحد، اخابر با (۲۱۶) واحد، کچاد با (۱۹۱) واحد، تاپیکو با (۱۸۵) واحد، کگل با (۱۸۳) واحد و وغدیر با (۱۷۳) واحد» افت، بیشترین تاثیر منفی را در کاهش شاخص کل بورس بر جای گذاشتند.

نوسان شاخص صنایع

این گزارش می افزاید، روز جاری اکثر شاخص صنایع تالار شیشه ای با نوسان مواجه شدند به طوری که شاخص صنایع «انتشار و چاپ با ۶۰۳۷۱ واحد رشد معادل ۴.۷۸ درصد به یک هزار و ۳۲۴ واحد، وسایل ارتباطی با ۱۵۹ واحد افزایش معادل ۲.۰۹ درصد به ۷ هزار و ۸۱۱ واحد، دستگاه های برقی با (۳۳۲۶۸) واحد کاهش معادل (۲.۱۵) درصد به یک هزار و ۵۱۳ واحد، خودرو (۱۰۳۲) واحد افت معادل (۲.۴۳) درصد به ۴۱ هزار و ۳۹۱ واحد، ذغالسنگ با با (۲۹۳) واحد ریزش، معادل (۳.۱۵) درصد به ۹ هزار و ۲۷ واحد، تامین آب، برق و گاز با (۲۲) واحد کاهش معادل (۳.۲۳) درصد به ۶۷۳ واحد، محصولات چوبی با (۱۳۱۹۸) واحد افت معادل (۳.۷۵) درصد به ۳۴۴ هزار ۹۹۷ واحد» رسید.

بیشترین افزایش قیمت ها

در عین حال نگاهی به آمارهای معاملاتی امروز بازار سهام مشخص می کند:  قیمت سهام نمادهای «شلعاب، غنوش، چافست، وپترو، خمحور، ستران و کرازی»  بیشترین افزایش قیمت و نمادهای «کحافظ، ختراک، شگل، ختور، بنیرو، کفرا و وتوکا» بیشترین کاهش قیمت را در بازار سهام رقم زدند.

به این ترتیب، در پایان چهارمین روز معاملاتی بورس در هفته جاری، در ۶۵۵ هزار و ۲۴۸ نوبت معاملاتی، ۱۰ میلیارد و ۵۵۹ میلیون برگه اوراق بهادار به ارزش ۲۵ هزار و ۹۴۸ میلیارد تومان در بورس معامله شد.

تاثیر مسایل سیاسی منطقه بر معاملات بازار سرمایه

یک کارشناس با اشاره به مسایل سیاسی اخیر در منطقه، گفت: این موضوع موجب افزایش قیمت جهانی نفت و در پی آن اقبال سهامداران به شرکت‌هایی که از این اتفاق تاثیر مثبت می‌پذیرند، از جمله پالایشگاه ها شده است.

رضا رحمتی در گفتگو با ایبِنا با اشاره به شرایط رو به رشد و صعودی شاخص بورس و قیمت سهام شرکت‌ها گفت: ورود نقدینگی جدید به بازار سرمایه دلیل اصلی این موضوع است که در پی رکود حاکم بر سایر بازارها این اتفاق رقم خورده است.

این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این پرسش که چرا با وجود رشد چند ده هزار واحدی شاخص بورس، اصلاح و استراحت چشمگیری در شاخص و قیمت سهام شرکت‌های مختلف به چشم نمی‌خورد، اذعان داشت: زمانی که حجم نقدینگی وارد شده به بازار سهام زیاد باشد، این نقدینگی پیاپی موجب ایجاد تقاضا در بازار شده و همین عامل موجب می‌شود تا اصلاح و استراحت خاصی را در بازار شاهد نباشیم.

وی در ادامه با اشاره به بازگشایی نماد معاملاتی شرکت‌های حاضر در بازار پایه فرابورس از روز دوشنبه گذشته گفت: بازگشایی این دسته از نمادهای در جو مثبت بازار اتفاق افتاد، ضمن این که پیش از توقف این نمادها شاهد ریزش هیجانی قیمت‌ها در این بازار بودیم که پس از این اتفاق، در زمان بازگشایی بیبشتر نمادهای حاضر در بازار پایه با اقبال سهامداران و رشد قیمت همراه بودند.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: خوشبختانه هیجان نیز در این بازار کاهش پیدا کرده و با توجه به دستورالعمل جدید بازار پایه فرابورس پیش‌بینی می‌شود از این پس معاملات این بازار بدون نوسان و در مدار تعادل انجام شود.

وی همچنین در خصوص حملات پهپادی اخیر به تأسیسات نفتی در عربستان سعودی و ایجاد اختلال در تولید شرکت آرامکو بر بازار سرمایه گفت: این موضوع موجب افزایش قیمت جهانی نفت شد و همین امر هم سبب گردید تا اقبال سهامداران به صنایع پالایشگاهی افزایش پیدا کند.

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه با اشاره به این که حجم نقدینگی وارد شده به بازار سهام این روزها از میزان قابل قبولی برخوردار است، اذعان داشت: باید برنامه‌ای ویژه برای این نقدینگی داشت، تا با ماندگاری در بازار سرمایه هم در خدمت تولید و صنایع باشد و هم این که این نقدینگی دوباره به سایر بازارها بازنگشته و موجب ایجاد تورم نشود.

وی با بیان این که در حال حاضر شرایط برای تداوم روند رو به رشد بازار سهام آماده است، گفت: علاوه بر ورود نقدینگی جدید به بازار و بهبود بازار جهانی نفت، بازار کالاهای جهانی نیز در مدار متعادل قرار دارد و آرامش در مناسبات سیاسی ایالات متحده و چین هم به این موضوع کمک کرده است.

رحمتی با بیان این که در برخی موراد به دلیل رشدهای پیاپی شاخص بورس و قیمت سهام شرکت‌ها و همچنین عرضه‌های سنگین حقوقی‌ها ممکن است شاهد بازار منفی باشیم، گفت: سرمایه‌گذاری در بازار سهام مقوله‌ای میان و بلندمدت است، بنابراین سهامداران بویژه تازه‌واردان به این بازار نباید تحت تاثیر هیجانی این موضوعات قرار گرفته و اقدام به فروش سهام خود کنند.

وی گفت: از نگاهی دیگر شرایط منفی باز می‌تواند فرصت مناسبی برای اصلاح پرتفو و همچنین کاهش میانگین خرید سهام شرکت‌ها برای سرمایه‌گذاران باشد.

۱۷ شرکت ممنوع‌المعامله هستند

بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی بورس اوراق بهادار تهران تا پایان روز معاملاتی یکشنبه ۲۴ شهریور ماه ۹۸ تعداد ۱۷ شرکت ممنوع المعامله شده‌اند که در بین آنها دو بانک نیز حضور دارد.

تازه ترین فهرست نمادهای متوقف شده در تالار شیشه ای حاکی از آن است که ۱۷ شرکت با دلایل متفاوت از معاملات بازار سهام محروم شده اند. بر اساس این گزارش، در فهرست نمادهای ممنوع المعامله نام دو بانک «ملت و انصار» نیز به چشم می خورد که در کنار ۱۵ شرکت دیگر در وضعیت توقف معاملاتی قرار گرفته اند.

جزییات این اطلاعات منتشر شده مشخص می کند که تا پایان روز یکشنبه ۲۴ شهریور ماه ۹۸ نماد دو بانک «ملت و انصار» به دلیل تعلیق و ۱۵ شرکت دیگر با دلایلی همانند «تغییرات بیش از ۵۰ درصد در ۱۵ روز متوالی، افشای اطلاعات، برگزاری مجمع و ... در تالار شیشه ای متوقف شده است.

۳ سال توقف نماد

همچنین بررسی‌های ‌ایبِنا نشان می‌دهد که نماد معاملاتی کنتورسازی ایران «آکنتور» که در معاملات بازار اول  بورس حضور دارد به عنوان قدیمی‌ترین نماد متوقف شده از ۱۳ شهریور ماه ۹۵ در تالار شیشه‌ای در وضعیت ممنوع‌المعامله قرار دارد و نزدیک به ۳ سال از توقف این نماد می‌گذرد.

توقف به دلیل مجمع عمومی و فوق العاده

از سویی دیگر، نماد شرکت‌های «ماشین سازی نیرومحرکه، الکتریک خودرو شرق، نفت سپاهان، شیرپاستوریزه پگاه خراسان و تامین سرمایه لوتوس پارسیان» به دلیل برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه و فوق العاده در بازار سهام متوقف شده است.

فشار نوسان شدید قیمت

افزون بر این جزییات این اطلاعات منتشر شده و ارزیابی های ایبِنا نشان می‌دهد که نماد شرکت های «کمک فنر ایندامین، محورسازان ایران خودرو، داروسازی روزدارو، سیمان غرب، لعابیران و کاشی پارس» به دلیل تغییرات بیش از ۵۰ درصد در ۱۵ روز متوالی از سوی ناظر بازار دچار سکته معاملاتی شده اند.

حاشیه های افشای اطلاعات مهم

لازم به ذکر است بر مبنای آمار منتشر شده از سوی بورس اوراق بهادار تهران، نماد شرکت های «نفت پارس» به علت تعلیق و «داده گستر عصر نوین – های وب و سرمایه گذاری صنعت نفت» به علت افشای اطلاعات با اهمیت دچار توقف معاملاتی شده اند.