:
كمينه:۱۵.۴°
بیشینه:۱۶.۷۹°
Updated in: ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۴
فعالیت ۶۸۶ صرافی مجاز در شهریور ۹۸

دلایل کاهش قیمت طلا در هفته اخير / كاهش 250 توماني ارز مسافرتي / افزايش نرخ اونس، طلا و سكه و ارز

در بازار طلا و سكه نيز با افزايش اونس جهاني طلا به 1504 دلار، و افزايش نرخ دلار به 11450 تومان، نرخ سكه طرح جديد بار ديگر به بالاي 4 ميليون تومان رسيد و 4 ميليون و 50 هزار تومان معامله شد. نيم سكه 2 ميليون و 60 هزار، ربع سكه 1 ميليون و 260 هزار، سكه گرمي 860 هزار تومان دادو ستد شد. هر گرم طلاي 18 عيار نيز به 408 هزار تومان، مظنه مثقال 17 عيار يا طلاي آبشده نيز 1 ميليون و 767 هزار تومان، معامله شده است
کد خبر: ۱۴۱۲۱۷
تاریخ انتشار: ۲۵ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۶:۴۸
اقتصاد گردان - آیت محمدولی رییس اتحادیه طلا و جواهر دلایل کاهش قیمت‌ها در بازار طلا و جواهر را پس از یک هفته تعطیلی تشریح کرد و  درباره وضعیت بازار طلا و سکه کشور با توجه به تعطیلی یک هفته‌ای این بازار و آغاز ماه محرم و صفر، اظهار داشت: با توجه به شروع ماه محرم و در پیش داشتن ماه صفر، مردم مشغول عزاداری هستند، طبیعتا مراسم‌ها و جشن‌های طی این دوماه نیز تعطیل است و بالطبع تقاضا در بازار به روال سال‌های گذشته کمتر خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه این ایام تاثیر ملموسی بر داد و ستدها در بازار طلا و سکه دارد، گفت: اما دلیل وضعیت رکود در بازار صرفا به خاطر ایام عزاداری نیست. همه ساله در ده روز اول محرم داد و ستدها به صفر می رسد.پس از دهه اول محرم نسبتا به تدریح مردم داد و ستد را در بازار آغاز می کنند و از ابتدای هفته شاهد آغاز این داد و ستدها هستیم، اما نه طبق انتظارها و ما همچنان منتظر روزهای رونق خردید و فروش در بازار هستیم.
محمدولی در پایان درباره دلایل کاهش قیمت ها در بازار روزهای اخیر، تاکید کرد: کاهش قیمت‌ها در بازار طی این روزها به دلیل رصد صحیح بازار ارز و تامین نیازهای مردم در این بازار و همچنین نوسانات انس جهانی است.

686 صرافي مجاز

از سوي ديگر، بر اساس آمار بانک مرکزی ۶۸۶ صرافی مجاز درسراسر کشور در حال فعالیت هستند این تعداد در اردیبهشت ماه ۶۹۲ مورد بوده که طی چهار ماه فعالیت ۶ صرافی متوقف شده است.
بررسی جدیدترین بروزرسانی فهرست صرافی‌های دارای مجوز از بانک مرکزی نشان می‌دهد در حالی تعداد صرافی‌های دارای مجوز در شهریور ماه سال جاری با کاهش مواجه شده که تعداد صرافی‌های دارای مجوز در سراسر کشور در اردیبهشت ماه با اضافه شدن ۵۲ صرافی جدید، به ۶۹۲ مورد رسیده بود.
 این آمار در حالی است که در سال ۹۶ تعداد صرافی‌های مجاز ۴۱۹ مورد بوده است که نشان از روند رو به رشد تاسیس صرافی‌ها در کشور در این سال  نسبت به سال های قبل از آن دارد.
از این تعداد صرافی، ۳۴۱ مورد در تهران مشغول به کار هستند که بیشتر آنها در محدوده خیابان فردوسی فعالیت دارند و ما بقی نیز در سایر شهرستان ها فعال هستند. 
در حال حاضر براساس قوانین بانک مرکزی، خرید و فروش ارز حاصل از صادرات به صورت حواله‌های ارزی در چارچوب مقررات ارزی بر مبنای نرخ بازار صرفا از طریق «سامانه نظام یکپارچه‌ معاملات ارزی (نیما)» مجاز است. همچنین صرافی‌های مجاز معتبر موظفند حواله‌های ارزی خریداری شده از صادرکنندگان را در سامانه نیما راسا و یا به واسطه سایر صرافی‌های معتبر و بانک‌های عامل حداکثر ظرف مدت سه روز کاری به فروش رساند. نرخ فروش ارز صرافی‌های مجاز معتبر حداکثر یک درصد بالای نرخ خرید مندرج در سامانه «نیما» و «سنا» خواهد بود.
با توجه به قوانین جدید خرید و فروش ارز به صورت اسکناس (معاملات جزیی بر مبنای مقررات ناظر بر عملیات ارزی صرافی‌ها) توسط صرافی‌های مجاز معتبر صرفا با ثبت در «سامانه نظارت ارز (سنا)» امکان‌پذیر است و همه صرافی‌های مجاز معتبر می‌توانند نسبت به خرید ارز به صورت اسکناس با رعایت مقررات ارزی و مقررات مبارزه با پولشویی اقدام کنند.
براین اساس فروش ارز به صورت اسکناس توسط صرافی‌های مجاز معتبر بابت مصارف ارزی خدماتی با رعایت مقررات ارزی و مقررات مبارزه با پولشویی مجاز است و صرافی‌های مجاز معتبر می‌توانند حداکثر پنج درصد از حواله‌های ارزی خریداری شده را تبدیل به ارز کرده و به صورت اسکناس برای مصارف خدماتی به فروش رسانند. همچنین همه هزینه‌های نقل و انتقالات و تبدیلات ارزی به عهده مشتری خواهد بود.

نرخ ها در بازار 

از سوي ديگر، نرخ هاي طلا و ارز و سكه در بازار روز دوشنبه 25 شهريور 98 نشان مي دهد كه نرخ لحظه اي دلار در سامانه سنا به 11350 و يورو به 12650 تومان رسيده كه اندكي افزايش داشته است. نرخ دلار در بازار ازاد و معاملات نقدي نيز به 11450 تومان معامله شده است. در صرافي هاي مجاز بانكي نيز نرخ فروش دلار 11250 تومان و نرخ خريد دلار 11150 تومان، نرخ فروش يورو 12600 و نرخ خريد يورو 12500 تومان اعلام شده است. 
در بازار طلا و سكه نيز با افزايش اونس جهاني طلا به 1504 دلار، و افزايش نرخ دلار به 11450 تومان، نرخ سكه طرح جديد بار ديگر به بالاي 4 ميليون تومان رسيد و 4 ميليون و 50 هزار تومان معامله شد. نيم سكه 2 ميليون و 60 هزار،  ربع سكه 1 ميليون و 260 هزار، سكه گرمي 860 هزار تومان دادو ستد شد.  هر گرم طلاي 18 عيار نيز به 408 هزار تومان، مظنه مثقال 17 عيار يا طلاي آبشده نيز 1 ميليون و 767 هزار تومان، معامله شده است. در ساعات اوليه معاملات، قیمت سکه تمام بهار آزادی طرح جدید در بازار دوشنبه با ۵۵ هزار تومان افزایش، به چهار میلیون و ۳۵ هزار تومان رسید. همچنین سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم چهار میلیون تومان قیمت دارد که ۵۰ هزار تومان نسبت به دیروز گران شده است.نیم‌سکه نیز ۲۰ هزار تومان افزایش قیمت را تجربه کرده و دو میلیون و ۶۰ هزار تومان قیمت دارد. ربع سکه هم یک میلیون و ۲۵۰ هزار تومان قیمت دارد که ۱۰ هزار تومان گران شده است. سکه یک گرمی نیز ۸۵۰ هزار تومان است که ۱۰ هزار تومان افزایش قیمت داشته است. هر گرم طلای ۱۸ عیار هم با افزایش۳۰۰۰ تومانی، در طلافروشی‌ها ۴۰۶ هزار و ۶۰۰ تومان معامله می‌شود.
بررسی تغییر قیمت ارز در معاملات دوشنبه نشان می‌دهد که بانک‌ها هر دلار را ۱۱ هزار و ۲۵۰ تومان و هر یورو را ۱۲ هزار و ۴۵۰ تومان خریداری کردند.ارز مسافرتی نیز حدود ۱۲ هزار و ۶۵۰ تومان بود که حدود ۲۵۰ تومانی کاهش داشته است که با این وجود همچنان قیمتی بالاتر از بازار آزاد دارد. همچنین صرافی‌های بانکی برای دلار ۱۱ هزار و ۳۵۰ و یورو ۱۲ هزار و ۶۵۰ تومان قیمت گذاری کردند که آن هم تفاوت قابل توجهی ندارد.