:
كمينه:۲۲.۶۲°
بیشینه:۲۳.۷۹°
Updated in: ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۴
ایران، انگليس و روسيه کشورهاي بعدی دارای رمزارز ملی

كاهش تقاضاي سكه و طلا همراه با روند افزايش ارز

در شرايطي كه نرخ اونس طلای جهانی در حد 1521 دلار باقي مانده و نرخ دلار به 11540 تومان افزايش داشته است، نرخ سكه و طلا نيز رو به افزايش گذاشته و مظنه یک مثقال طلاي 17 عيار يا طلاي آبشده به 1 ميليون و 794 هزار تومان، يك گرم طلاي18عيار 414 هزار تومان، سکه طرح جديد امامی 4 ميليون و 130 هزار، نیم سکه 2 ميليون و 110 هزار، ربع سکه 1 ميليون و 310 هزار، سکه یک گرمی 940 هزار تومان معامله شد.
کد خبر: ۱۴۰۳۹۹
تاریخ انتشار: ۱۰ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۸:۵۵
اقتصاد گردان - روز يكشنبه 10 شهريور 98 نرخ لحظه اي دلار در سامانه سنا به 11450 و يورو به 12600 تومان رسيد. صرافي هاي مجاز بانكي نيز نرخ فروش دلار را 11450 و نرخ خريد دلار را 11350 تومان، نرخ فروش يورو را 12600 و نرخ خريد يورو را 12500 تومان اعلام كردند. همچنين سامانه سنا ميانگين نرخ ارز معامله شده در روز شنبه را براي دلار  11176، يورو 12491، درهم 3102، يوآن 1697، پوند 13733 و  ليرتركيه 2062 تومان اعلام كرد. 

در شرايطي كه نرخ اونس طلای جهانی در حد 1521 دلار باقي مانده و نرخ دلار به 11540 تومان افزايش داشته است، نرخ سكه و طلا نيز رو به افزايش گذاشته و  مظنه یک مثقال طلاي 17 عيار يا طلاي آبشده به 1 ميليون و 794 هزار تومان، يك گرم طلاي18عيار 414 هزار تومان، سکه طرح جديد امامی 4 ميليون و 130 هزار، نیم سکه 2 ميليون و 110 هزار، ربع سکه 1 ميليون و 310 هزار، سکه یک گرمی 940 هزار تومان معامله شد. 
در بازار ارز رسمي نيز بانک مرکزی نرخ ۴۷ ارز را اعلام کرد که بر اساس آن نرخ تمام ارزها ثابت ماند. هر دلار آمریکا برای یکشنبه دهم شهریورماه ۹۸ بدون تغییر ۴۲ هزار ریال قیمت خورد. همچنین هر پوند انگلیس بدون تغییر ۵۱ هزار و ۶۷ ریال و هر یورو نیز بدون تغییر ۴۶ هزار و ۲۲۶ ریال ارزش‌گذاری شد.
يك فعال بازار ارز گفت: قیمت سکه و طلا در بازار در مواردی کاهشی و در مواردی بدون تغییر بود اما قیمت‌ها در بازار ارز روند افزایشی را تجربه می‌کند. قیمت سکه تمام بهار آزادی طرح جدید چهار میلیون و ۹۵ هزار تومان است که ۳۰ هزار تومان نسبت به دیروز ارزان شده است اما سکه طرح قدیم با ثبات قیمت، همان چهار میلیون و ۵۰ هزار تومان نرخ دیروز داد و ستد می‌شود. قیمت نیم‌سکه دو میلیون و ۱۰۰ هزار تومان است که ۱۰ هزار تومان کاهش قیمت را تجربه می‌کند.  اما ربع سکه همچون سکه طرح قدیم ثبات قیمتش را حفظ کرده و یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان معامله می‌شود اما سکه گرمی بر خلاف دیگر قطعات سکه افزایش قیمت داشته و ۵۰ هزار تومان رشد کرده و به ۹۳۰ هزار تومان رسیده است.هر گرم طلای ۱۸ عیار هم بدون تغییر قیمت، همچون روز گذشته ۴۱۱ هزار تومان در طلافروشی‌ها داد و ستد می‌شود.
وي افزود: در بازار ارز، قیمت‌ها این روزها روند افزایشی به خود گرفته است؛ این در حالی است که پس از چند روز کاهش قیمت ارز و در حالی که قیمت دلار تا حدود ۱۱ هزار تومان نیز پایین آمده بود، بازار ارز در این روزها افزایشی است و بانک‌ها دهم شهریور هر دلار آمریکا را ۱۱ هزار و ۱۱۹ تومان خریدند. همچنین هر یورو در بانک‌ها به قیمت ۱۲ هزار و ۲۲۶ تومان خریداری شد که قیمت این ارز نیز نسبت به روزهای گذشته، افزایش یافته است.قیمت خرید هر پوند انگلیس در بانک‌ها نیز ۱۳ هزار و ۵۳۸ تومان است.ارز مسافرتی هم با احتساب کارمزد ۱۳۲۰۰ تومان است.
اما صرافی‌های مجاز بانک مرکزی قیمت دلار را نسبت به روز گذشته ۱۵۰ تومان افزایش دادند؛ به طوری که قیمت خرید دلار در این صرافی‌ها ۱۱ هزار و ۳۵۰ تومان و قیمت فروش آن ۱۱ هزار و ۴۵۰ تومان بود.این صرافی‌ها  هر یورو را به قیمت ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان خریدند و ۱۲ هزار و ۶۰۰ تومان فروختند که نسبت به روز گذشته ۵۰ تومان افزایش قیمت داشته است.

ایران، انگليس و روسيه کشورهاي بعدی دارای رمزارز ملی 

از سوي ديگر، با توجه به اين كه رمزارز اختصاصی چین بزودی وارد دنیای ارزهای دیجیتال می‌شود. سوال اینجاست که آیا ایران یا انگلستان کشورهای بعدی صف هستند تا رمزارز اختصاصی خود را معرفی کنند؟
پایگاه خبری دیکریپت در اين زمينه نوشت: ایران، روسیه و انگلستان اعلام کرده‌اند که با جدیت در حال بررسی استفاده از این امکان جدید هستند. کشورهای مختلف در گوشه گوشه جهان بررسی‌های خود را شروع کرده‌اند که ارز دیجیتال رسمی و تحت نظر بانک مرکزی خود را به‌عنوان یک ابزار جایگزین رمزارزهای فعلی معرفی کنند و همراه با رویکرد جهانی برای از بین بردن سلطه دلار آمریکا، قدمی مهم به سمت دنیای بهره‌ورتر فناوری بردارند.
این درحالی است که آمریکا به عنوان دارنده پُر معامله‌ترین ارز جهان – دلار – در برابر این تحولات سکوت کرده است. این گزارش در ادامه نگاهی به جدیدترین پیشرفت‌ها در حوزه رمزارزهای مورد حمایت دولت‌ها پرداخته و نوشته است: ایران از فوریه ۲۰۱۸ به این سو، ابعاد مختلف معرفی و رونمایی از رمزارز ملی خود را در حال بررسی دارد. اما جزییات جدید درباره یک رمزارز با پشتیبانی طلا حاکی از این است که استخراج این رمزارز قرار است توسط کنسرسیومی کوچک از شرکت‌های فناورانه خصوصی انجام شود.
پیش از ایران، چین کشوری بود که ایده ارز دیجیتال ملی خود را رونمایی کرد. چینی‌ها از اوایل سال ۲۰۱۸ ایده یک ارز دیجیتال با پشتیبانی بانک مردم این کشور را در سر داشتند، اما خیلی از فعالان این عرصه معتقدند که این ظهور رمزارز اختصاصی فیس بوک به نام «لیبرا» بود که چین را وادار کرد زودتر وارد عمل شود. انتظار می‌رود که رمزارز اختصاصی چین تا اوایل نوامبر امسال رونمایی شود و از طریق بانک‌های اصلی چین بین متقاضیان توزیع شود تا جایگزین پول نقدی شود که توسط مردم مورد استفاده قرار می‌گیرد.
از دیگر کشورهایی که درحال بررسی جدی ایده رونمایی از رمزارز اختصاصی ملی هستند می‌توان به روسیه اشاره کرد. پوتین، رییس‌جمهور روسیه اعلام کرده است که از آنجایی که ذخایر دلاری این کشور تحت تاثیر تحریم‌های آمریکا در حال کاهش است، گزینه های جایگزین مبادلات مالی روی میز قرار گرفته است. اما نکته اینجاست که روش روس‌ها این است که تا زمانی که همه کارها انجام نشود چیزی را علنی نمی‌کنند تا زمانی برای دشمنان برای اقدامات مقابله‌جویانه باقی نماند.
انگلستان از دیگر کشورهایی است که خیلی جدی به این موضوع ورود کرده است، ایده جذاب رمزارز اختصاص دیگر کشورها را هم به سوی خود جذب کرده است و از کشور کوچکی مثل جزایر مارشال تا کشورهای نفت‌خیزی همچون امارات و عربستان در حال بررسی این ایده هستند، در حقیقت براساس جدیدترین گزارش های منتشر شده، ۷۰ درصد از بانک‌های مرکزی در دنیا در حال مطالعه درباره این ایده هستند.
کشورهایی مثل تونس، سنگال و ونزوئلا ورژن اختصاصی خود را تاکنون رونمایی کرده‌اند. کشورهای دیگر مثل امارات، عربستان، تایلند و سنگاپور به صورت پایلوت اقداماتی را انجام داده‌اند و بزودی وارد فاز عملیاتی خواهند شد.

كاهش بدهی‌ ارزي ايران

از سوي ديگر،  میزان بدهی‌های خارجی ایران در پایان خردادماه سال ۹۸ به ۸ میلیارد و ۶۷۸ میلیون دلار رسید که نسبت به پایان سال ۹۷ معادل ۷ درصد کاهش داشته است.
براساس آخرین آمار بانک مرکزی میزان بدهی خارجی ایران در پایان خردادماه ۹۸ براساس سررسید اولیه بدهی‌ها ۸ میلیارد و ۶۷۸ میلیون دلار است که ۶ میلیارد و ۹۶۹ میلیون دلار آن بدهی‌های میان‌مدت و بلندمدت و یک میلیارد و ۷۰۸ میلیون دلار از این میزان بدهی‌های کوتاه مدت است.
این تعهدات بالفعل ایران بر مبنای یورو نیز رقمی بالغ بر ۷ میلیارد و ۷۰۰ میلیون یورو محاسبه شده که ۶ میلیارد و ۱۸۴ میلیون یورو از این میزان حجم بدهی‌های میان‌مدت و بلندمدت و یک میلیارد و ۵۱۶ میلیون یورو حجم بدهی‌های کوتاه‌مدت است.
حجم بدهی‌های ایران در پایان اردیبهشت ماه سال جاری ۸ میلیارد و ۸۱۶ میلیون دلار بوده که در پایان خردادماه با افت مواجه شده و به ۸ هزار و ۶۷۸ میلیون دلار رسیده است. این در حالی است که آمار بدهی‌های خارجی ایران در پایان اسفندماه سال ۹۷ معادل ۹ میلیارد و ۳۳۹ میلیون دلار بوده است که این آمار حکایت از کاهش حجم بدهی‌های خارجی ایران در سه ماهه نخست سال ۹۸ دارد