:
كمينه:۱۶.۵۱°
بیشینه:۱۶.۹۹°
Updated in: ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۴
با ثبت ۱.۴ میلیارد تراکنش در خودپردازها طی ۳ ماه صورت گرفت

روزانه 16 ميليون تراكنش از طريق خودپردازها و پايانه هاي شعب

بر اساس آمار منتشره از سوی بانک مرکزی بالغ بر یک میلیارد و ۴۲۱ میلیون تراکنش توسط خودپردازهای بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری در سراسر کشور در سه ماهه نخست سال جاری انجام شده است كه ميانگين روزانه آن 15 ميليون و 290 هزار تراكنش از طريق خودپردازها بوده است.از سوي ديگر، در شبكه پايانه هاي شعب نيز 76 ميليون و 345 هزار تراكنش انجام شده كه روزانه 820 هزار تراكنش بوده است
کد خبر: ۱۴۰۳۹۸
تاریخ انتشار: ۱۰ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۸:۴۲
اقتصاد گردان - 
 آمار عملكرد خودپردازها و پايانه هاي شعب نشان مي دهد كه روي هم رفته 1 ميليارد و 498 ميليون و 257 هزار تراكنش در سه ماه اول 98 انجام شده كه نشان مي دهد ميانگين روزانه 16 ميليون و 110 هزار تراكنش از طريق خودپردازها و پايانه هاي شعب صورت گرفته است

 اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران گزارش تعداد تراکنش ابزارهای پرداخت شبکه بانکی را به تفکیک تا پایان خرداد ماه ۹۸ اعلام کرد؛ در این گزارش عملکرد سه ماهه ابتدایی سال جاری در بخش‌های خودپرداز و پایانه شعبه در دو قسمت استان تهران و سایر استان‌ها منتشر شده که بر اساس آن، بالغ بر یک میلیارد و ۴۲۱ میلیون و  ۹۱۲ هزار تراکنش در شبکه خودپردازهای سیستم بانکی تا پایان سه ماهه اول سال جاری انجام شده است؛ همچنین در این گزارش اعلام شده که در حدود  ۷۶ میلیون و ۳۴۵ هزار تراکنش از طریق پایانه‌های شعب (کارتخوان‌های شعبه) شبکه بانکی در مدت مشابه به ثبت رسیده است.
لازم به ذکر است که بر اساس آمار منتشر شده، گزارش اعلامی برخی بانک‌ها از جمله انصار، ایران زمین، پارسیان، توسعه صادرات و تجارت در خصوص تعداد تراکنش ابزارهای پرداخت به روز نبوده و متعلق به سال‌های گذشته بوده و همچنین گزارش ابزارهای پرداخت موسسه اعتباری ملل و قرض الحسنه رسالت نیز اعلام نشده است. همچنين بانک‌های ملی، رفاه و صادرات صاحب بیشترین تعداد تراکنش دستگاه خودپرداز بوده اند. 

بر اساس گزارش منتشر شده از سوی اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی تا پایان خرداد ماه سال جاری بالغ بر ۵۷ هزار و ۵۲ دستگاه خودپرداز از سوی شبکه بانکی راه‌اندازی و فعالیت داشته است که شهروندان با استفاده از خودپردازهای در سه ماهه نخست امسال یک میلیارد و ۴۲۱ میلیون و ۹۱۲ هزار تراکنش انجام دادند كه به طور ميانگين هر خود پرداز در اين سه ماه 35 هزار تراكنش انجام داده است. همچنين روزانه هر خود پرداز 268 تراكنش انجام مي دهد كه اگر ميانگين هر تراكنش را 120 هزار تومان در نظر بگيريم، روزانه 32 ميليون تومان پول يا انتقال وجه يا پرداخت قبض از طريق خود پردازها انجام مي شود و حال بايد بررسي شود كه آيا اين مبلغ انتقال وجه براي بانك ها سودآوري و صرفه اقتصادي دارد و منجر به جذب منابع مي شود يا خير؟ 
 بانک ملی ایران با تعداد ۷ هزار و ۹۴۵ دستگاه خودپرداز بیشترین میزان دستگاه عابر بانک در میان بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری کشور را به خود اختصاص داده است که در آمار اعلام شده در خصوص سهم از  تعداد تراکنش نیز این بانک بالغ بر ۲۹۹  میلیون و ۳۵۷ هزار تراکنش را به خود اختصاص داده است.بر اساس این گزارش بانک‌های رفاه با ۱۳۰ میلیون تراکنش، صادرات با ۱۲۶ میلیون تراکنش و ملت با ۱۰۹ میلیون تراکنش بعد از بانک ملی در جایگاه‌های بیشترین تعداد تراکنش دستگاه خودپرداز قرار دارند.
آمار منتشر شده از سوی بانک مرکزی در خصوص تعداد تراکنش خودپردازهای فعال در استان تهران حاکی از آن است که در پایتخت بالغ بر ۳۲۹ میلیون و ۱۷۱ هزار تراکنش توسط دستگاه خودپرداز شبکه بانکی انجام شده از این میان بیشترین سهم از خودپردازهای فعال  متعلق به بانک‌های پاسارگاد، ملی ایران و صادرات است.
این گزارش نشان می‌دهد که در سایر استان‌های ایران در حدود یک میلیارد و ۹۲ میلیون تراکنش با استفاده از دستگاه خودپرداز انجام شده که بیشترین فراوانی تراکنش خودپرداز در شهرستان‌ها به بانک‌های ملی، رفاه و صادرات اختصاص دارد.
از سوي ديگر، بیشترین سهم از تراکنش پایانه‌های شعب توسط بانک‌های ملی، صادرات و کشاورزی صورت گرفته است. جدیدترین گزارش بانک مرکزی در وضعیت پایانه‌های شعب (کارتخوان‌های بانکی مورد استفاده در شعب) نشان از فعالیت بالغ بر ۷۱ هزار و ۱۳۳ دستگاه پایانه شعبه در سطح کشور توسط شبکه بانکی دارد که بانک ملی ایران با برخورداری از ۱۵ هزار و ۵۹ پین پد در رتبه نخست این جدول قرار گرفته و پس از آن نیز بانک‌های کشاورزی و صادرات قرار دارند اما گزارش تعداد تراکنش پایانه‌های شعب حاکی از آن است که در حدود ۷۶ میلیون و ۳۴۵ هزار تراکنش از طریق این ابزار پرداخت در کشور در سه ماهه ابتدایی سال ۹۸ انجام شده است که بیشترین تراکنش متعلق به بانک‌های ملی، صادرات و کشاورزی است.

آمار منتشر شده از وضعیت تراکنش کارتخوان‌های شعب در استان تهران حاکی از آن است که در سطح استان تهران بالغ بر ۱۳ میلیون و ۱۰۰ هزار تراکنش از طریق  ۱۴ هزار و و ۶۸۳  دستگاه پایانه شعبه به ثبت رسیده است که از این میان بیشترین سهم به بانک‌ ملی ایران بوده است.
آمار نشان می‌دهد در سایر استان‌های ایران در حدود ۵۶ هزار و و ۴۵۰ هزار دستگاه کارتخوان شعبه وجود دارد که  با استفاده از این ابزار پرداخت تعداد ۶۳ میلیون و ۲۴۵ هزار تراکنش انجام شده است؛ بانک ملی در شهرستان‌ها نیز بیشترین سهم از تراکنش پایانه‌های شعبه را در اختیار دارد.