:
كمينه:۵.۷۹°
بیشینه:۵.۹۹°
Updated in: ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۴

کاهش 22 درصدی واردات کشور

رضا رحمانی، وزیر صنعت، معدن و تجارت در آیین افتتاح نخستین نمایشگاه فرصت‌های ساخت داخل و رونق تولید گفت: سال گذشته کاهش ۲۲ درصدی واردات به کشور را شاهد بودیم که بخشی از آن مربوط به توسعه داخلی‌سازی برخی محصولات و تولیدات بود.
کد خبر: ۱۳۸۸۴۵
تاریخ انتشار: ۲۹ تير ۱۳۹۸ - ۰۸:۳۹
اقتصادگردان- این وزارتخانه ۱۰ میلیارد دلار پروژه برای داخلی‌سازی کالاهایی که در گذشته وارد کشور می‌شده‌اند، تعریف کرده که بخشی از آن هم‌اکنون محقق شده است. او تاکید کرد: نمایشگاه‌های ساخت داخل تا داخلی‌سازی آخرین قطعات وارداتی در کشور ادامه خواهد یافت و امسال در سیاست‌های تجاری و وارداتی وزارتخانه در نظر داریم هر کالایی که ساخت داخل آن به حد کافی وجود دارد، واردات آن ممنوع و در غیر این‌صورت، داخلی‌سازی شود. وزیر صمت با بیان اینکه راهکار اصلی حل مشکلات اساسی جامعه از جمله بیکاری، معیشت، حفظ ارزش پول ملی و غیره در رونق تولید است، افزود: بهترین‌محل بروز و ظهور اجرایی شدن اقتصاد مقاومتی، توسعه شرکت‌های دانش‌ بنیان، بهره وری و غیره در واحدهای صنعتی است و با رونق فعالیت آنها سایر دستگاه‌ها نیز می‌توانند به هدف خود دست یابند.
او تاکید کرد: شکوفایی صنعت کشور نیازمند ارتقای فناوری و صادرات است که در این صورت رونق تولید و اشتغال به‌ویژه اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاهی را شاهد خواهیم بود. در سه ماهه نخست سال ۹۸ بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی ۱.۴ درصد کاهش یافته است که بخشی از آن مرهون همین حرکت‌ها در جهت رونق تولید است.  رحمانی بیان کرد: عمده واردات کشور را واردات خودرو، پتروشیمی، فولادی و غیره تشکیل می‌دهد و اگر در زمینه داخلی‌سازی نیازهای این صنایع بزرگ خودکفا شویم، می‌تواند بر سایر صنایع نیز تاثیرگذار باشد. این نمایشگاه در واحدهای بزرگ صنعتی و معدنی کشور تا داخلی‌سازی آخرین قطعات مورد نیاز ادامه خواهد یافت، اما در سایر واحدها مثل شرکت‌های سیمانی، قطعات خودرو، صنایع غذایی، پتروشیمی و غیره، انجمن‌های مربوطه وارد عمل خواهند شد و نیازهای واحدها را جمع‌آوری خواهند کرد. او از برنامه‌ریزی برای داخلی‌سازی قطعات و تجهیزاتی معادل ۱۰ میلیارد دلار خبر داد که تا پیش از این از خارج کشور تامین می‌شدند و گفت: به این منظور سهمیه داخلی‌سازی برای صنایع مختلف خودرویی، فولادی و غیره تعیین شده است. اگر بتوانیم این ۱۰ میلیارد دلار قطعات و تجهیزات را امسال یا حداکثر در سال آینده داخلی‌سازی کنیم، به همان نسبت از ارزبری اقتصاد کشور کاسته شده و چه بسا که امکان صادرات و ارزآوری آنها نیز فراهم شود.