:
كمينه:۱۶.۵۱°
بیشینه:۱۶.۹۹°
Updated in: ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۴
جزییات تورم اقلام خوراکی در خرداد ماه

8 قلم خوراكي سيب زميني، گوشت، پياز، شكر، رب، با تورم نقطه اي سه رقمي بالاي 100 درصد

آنگونه که مرکز آمار ایران گزارش داده است از 24 قلم کالای خوراکی مصرفی مردم در خرداد ماه تورم ماهانه 11 قلم منفی بوده است. هر چند در مجموع 8 قلم از خوراکی‌ها تورم نقطه‌ای سه رقمی تجربه کرده‌اند و سیب‌زمینی که از اقلام پر مصرف خوراکی در میان ایرانیان است با تجربه 296.8 درصد تورم نقطه‌ای و 13.2 درصد تورم ماهانه در صدر اقلام خوراکی با تورم بالا ایستاده است
کد خبر: ۱۳۸۲۲۰
تاریخ انتشار: ۱۴ تير ۱۳۹۸ - ۲۰:۰۷
اقتصاد گردان -  روز گذشته مرکز آمار ایران جزییات تغییرات قیمتی اقلام خوراکی در خرداد ماه را منتشر کرد. طبق آمار منتشر شده از سوی این مرکز، قیمت هر کیلوگرم برنج درجه یک در خرداد ماه سال 1398 به 27 هزار و 708 تومان رسیده است. این قلم 10.2 درصد تورم ماهانه و 65 درصد تورم نقطه‌ای داشته است.

همچنین قیمت برنج خارجی درجه یک در این ماه به هر کیلو 8919 تومان رسیده است. تورم ماهانه این قلم منفی دو درصد و تورم سالانه آن نیز 17.3 درصد بوده است.گوشت گوسفندی نیز در خرداد ماه به‌طور میانگین به قیمت هر کیلو 99 هزار و 219 تومان فروخته شده است. این قلم تورم ماهانه‌ای معادل صفر درصد داشته است، تورم نقطه‌ای این قلم 104.4 درصد بوده است گوشت گاو یا گوساله نیز در ماه گذشته به هر کیلو 92 هزار و 998 تومان رسیده است. تورم ماهانه این قلم منفی 0.2 درصد ولی تورم نقطه‌ای آن 119 درصد شده است.مرغ ماشینی نیز در خرداد ماه به قیمت هر کیلو 11 هزار و 684 تومان فروخته شده است. تورم ماهانه این قلم کالا منفی 1.7 درصد و تورم نقطه‌ای آن معادل 57.9 درصد بوده است.هر لیتر شیر پاستوریزه در ماه گذشته به رقم هر کیلو 4789 تومان رسیده است. تورم ماهانه این قلم کالا 0.1 درصد و تورم نقطه‌ای آن نیز 66.2 درصد بوده است.

همچنین هر 500 گرم پنیر ایرانی پاستوریزه در خرداد ماه 8954 تومان فروخته شده است. تورم ماهانه این قلم منفی 0.4 درصد و تورم نقطه‌ای آن 48.9 درصد بوده است.هر کیلوگرم تخم‌مرغ ماشینی هم در خرداد ماه، به قیمت 7804 تومان فروخته شده است در حالی که تورم ماهانه این قلم منفی 12.6 درصد و تورم نقطه‌ای آن منفی 9.5 درصد بوده است.هر کیلو سیب زرد درختی نیز در خرداد ماه 10 هزار و 297 تومان فروخته شده است، تورم ماهانه این قلم منفی دو درصد و تورم نقطه‌ای آن‌88.4 درصد بوده است.هر کیلو پیاز نیز در خرداد ماه به قیمت 4508 تومان فروخته شده است. تورم ماهانه این قلم منفی 38.9 درصد و تورم نقطه‌ای آن 156.4 درصد بوده است.تورم ماهانه شکر نیز در خرداد ماه منفی 4.1 درصد بوده و تورم نقطه‌ای آن 115.3 درصد. قیمت هر کیلو شکر در این ماه به 7431 تومان رسیده است.

قیمت هر کیلوگرم رب گوجه‌فرنگی نیز در خرداد ماه به 21 هزار و 317 تومان رسیده است. تورم ماهانه این قلم 3.7 درصد و تورم نطقه‌ای آن نیز 245.6 درصد بوده است.

چای خارجی بسته‌ای نیز در خرداد ماه به هر کیلو 35 هزار تومان فروخته شده است. تورم ماهانه این قلم 3.7 درصد و تورم سالانه آن 245.6 درصد بوده است.

 چه اقلامی ماهانه منفی شدند؟

از بین 24 قلم خوراکی مصرفی ایرانیان، 11 قلم خوراکی تورم ماهانه منفی داشته‌اند. به این ترتیب که تورم برنج خارجی درجه یک معادل منفی 0.2 درصد، گوشت گاو یا گوساله معادل منفی 0.2 درصد، مرغ ماشینی معادل منفی 1.7 درصد، پنیر ایرانی پاستوریزه معادل منفی 0.4 درصد، تخم مرغ ماشینی معادل منفی 12.6 درصد، موز معادل منفی 1.6 درصد، سیب درختی زرد معادل منفی 2 درصد، خیار معادل منفی 19.6 درصد، گوجه فرنگی معادل منفی 3.1 درصد، پیاز معادل منفی 38.9 درصد و شکر معادل منفی 4.1 درصد بوده است.همچنین بیشترین تورم ماهانه نیز به ترتیب متعلق به سیب‌‌زمینی با 13.2 درصد تورم، برنج ایرانی درجه یک 10.2 درصد، ماست پاستوریزه با 4.2 درصد تورم بوده است.

 سیب‌زمینی در صدر تورم نقطه‌ای

بر مبنای آمار‌های منتشر شده از بین اقلام مصرفی مردم تورم نقطه‌ای این قلم سه رقمی بوده است. به این ترتیب تورم رب گوجه فرنگی معادل 143.9 درصد، سیب زمینی معادل 296.8 درصد، پیاز معادل 156.4 درصد، گوجه‌فرنگی معادل 143.9 درصد، شکر معادل 119.4 درصد، قند معادل 115.3 درصد، گوشت گاو یا گوساله معادل 119 درصد و گوشت گوسفند معادل 104.4 درصد بوده است. اقلام مذکور بیشترین افزایش را نسبت به خرداد ماه سال پیش داشته است.گفتنی است سیب‌زمینی در بین آمار اقلام خوراکی منتشر شده بالاترین تورم نقطه به نقطه با 296.8 درصد از خرداد ماه سال پیش تا خرداد ماه امسال راتجربه کرده است. این کالا جزو پر مصرف‌ترین اقلام خوراکی مصرفی بین خانوار‌های ایرانی است .

در میان اقلام خوراکی مصرفی مردم تورم نقطه‌ای تخم‌مرغ نیز منفی 9.5 درصد بوده است. و بعد عدس با 20.7 درصد و لوبیا چیتی با 34 درصد و کره پاستوریزه با 45 درصد کمترین تورم را در میان تورم‌های نقطه‌ای داشته‌اند.