:
كمينه:۱۶.۵۱°
بیشینه:۱۶.۹۹°
Updated in: ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۴

ممنوعیت‌های تازه وارداتی و صادراتی در سه بخشنامه جداگانه

و زیر صنعت، معدن و تجارت شرایط جدید صادرات محصولات کشاورزی را ابلاغ کرد. این وزارتخانه در تازه‌ترین نامه‌ای به گمرک، شرایط جدیدی را برای صادرات و واردات اعلام کرده که بر مبنای یک بند آن، صادرات برخی کالاها تنها با کارت بازرگانی صاحبان واقعی کالاها یا نمایندگان قانونی و رسمی آنها امکانپذیر است
کد خبر: ۱۳۶۴۲۹
تاریخ انتشار: ۰۷ خرداد ۱۳۹۸ - ۲۳:۵۷
اقتصاد گردان -  براساس این ابلاغیه، در خصوص کالاهای کشاورزی، محموله‌های صادراتی میوه و تره بار و محصولات غذایی صرفا در گمرکات استانی پس از صدور گواهی قرنطینه و تأیید و ارزیابی ضوابط و شاخص‌های بسته‌بندی توسط وزارت جهاد کشاورزی و گمرکات باید اظهار شود. همچنین این محصولات در گمرکات مرزی کشور ارزیابی، اظهار و پلمب نمی‌شود و گمرکات مرزی صرفا معبر خروج کالاهای مذکور هستند. ضمن اینکه صادرات محصولات غذایی صرفا توسط واحدهای تولیدی یا نماینده ویژه واحد مربوطه و فقط با کارت بازرگانی صاحبان واقعی کالا یا نماینده رسمی آنها امکان پذیر است.  از سوی دیگر، رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن وتجارت در بخشنامه دیگری رفع ممنوعیت صادرات «پیاز و سیب زمینی» را نیز ابلاغ کرد. 
پیش از این به دلیل تنظیم بازار داخلی صادرات پیاز و سیب زمینی بطور موقت لغو شده بود. اما یک بخشنامه دیگر در دستور وزارتخانه صنعت قرار گرفت. به موجب این بخشنامه مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات وزارت صنعت، معدن و تجارت از «ممنوع شدن واردات غذای سگ و گربه» خبر داد.  سید مهدی نیازی گفت: از 8 اردیبهشت امسال 143 ردیف تعرفه مشمول ممنوعیت واردات شد، که غذای سگ و گربه نیز در این فهرست قرار دارد. او با بیان اینکه واردات غذای سگ وگربه صرفا برای مصارف لوکس نبوده، گفت: از برخی سگ‌ها در حوزه ماموریت‌های نیروی انتظامی، هلال احمر و آتش نشانی و به منظور استفاده از حس بویایی یا چشایی آنها استفاده می‌شود که خوراک خاص مصرف می‌کنند. از این رو ممکن است این خوراک در کشور تامین نشود.  به گفته نیازی، سال 96 ارزش میزان واردات غذای سگ و گربه 10 میلیون دلار بود که در سال 97 با اعمال سیاست‌های مدیریت واردات به 7 میلیون دلار کاهش یافت. ضمن اینکه سال جاری با توجه به اعمال ممنوعیت واردات در این بخش کاهش واردات بیشتر هم خواهد بود. 
اما به گزارش خبرگزاری تسنیم، درحالی که آمار گمرکات کشور نشان‌دهنده واردات بیش از یک میلیون دلار غذای سگ و گربه در فروردین امسال است، آمار واردات این اقلام در مدت مشابه سال قبل حاکی از آن است که واردات غذای سگ و گربه در نخستین ماه امسال 5 برابر سال قبل شده است.  حال بنابه گفته مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات وزارت صنعت، معدن و تجارت، با سیاست‌ها و اقداماتی که در سال 97 پیش بینی و اجرا شد واردات در مقایسه با سال 96 حدود 20 درصد کاهش یافت و این در حالی است که کاهش واردات در حوزه کالا‌های مصرفی حدود 32 درصد بوده است. بنابر آمار اعلامی از سوی نیازی، واردات کالا‌های ممنوعه از حدود 3 میلیارد دلار در سال 96 به حدود 800 میلیون دلار در سال 97 کاهش یافت. او همچنین با بیان اینکه روند مدیریت تقاضا در سال 98 هم ادامه‌دار خواهد بود به منظور حمایت از تولیدات داخل و مدیریت تقاضا ممکن است، ممنوعیت واردات در برخی ردیف‌های تعرفه‌ای افزایش یابد کما اینکه از ابتدای امسال تاکنون اقلام ممنوعه واردات از 1390 ردیف تعرفه به 1512 ردیف تعرفه افزایش یافت که برخی از این کالا‌های ممنوعه از داخل تامین می‌شود برای برخی دیگر هم در شرایط کنونی اولویتی برای تامین از طریق واردات تشخیص داده نشده است. 
مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات وزارت صنعت، معدن و تجارت همچنین درباره آخرین تغییرات در فهرست 25 قلم کالای اساسی که ارز 4200 تومانی دریافت می‌کنند، گفت: چند قلم از این فهرست خارج شده که از جمله آن گوشت قرمز، حبوبات، کره و بخشی از کاغذ است که از این پس به آن ارز نیمایی تعلق می‌گیرد البته برای کاغذ مورد مصرف در مطبوعات همچنان ارز 4200 اختصاص می‌یابد.  او افزود: البته برای کالا‌هایی که اعلام ممنوعیت واردات می‌شود باید توجه کنیم که بعد از اعلام ممنوعیت، ثبت سفارش و تامین ارز صورت نمی‌گیرد، اما کالا‌هایی که قبلا ثبت سفارش و تامین ارز شده یا خریداری و در حال حمل به کشور یا در گمرک است براساس قوانین، مشمول ممنوعیت واردات نمی‌شوند.