:
كمينه:۱۲.۶۲°
بیشینه:۱۳.۷۹°
Updated in: ۰۸ فروردين ۱۴۰۳ - ۲۲:۵۱
همتي: بسیاری از نوسانات بازار ارز سیاسی است / وزير اقتصاد: اقدامات حاکمیتی بازار متشکل ارز انجام شد

تشريح بسته جديد ارزي بانك مركزي، كاهش نرخ ارز در صرافي ها و بازار آزاد

نرخ دلار در سنا و صرافي هاي مجاز بانكي 13750 تومان و در بازار ازاد 14340 تومان شد و اختلاف آن به 600 تومان رسيد اما بعد از تكذيب خبر از دستور خارج شدن fatf دلار در بازار آزاد به 13900 تومان رسيد. عده اي از كارشناسان مهمترين دليل كاهش نرخ ارز در دو هفته اخير را بخشنامه جدید بانک مرکزی در خصوص بازگشت ارز حاصل از صادرات ارزيابي كرده اند اما در مقابل عده اي معتقدند كه از دستور خارج شدن لوايح FATF و اخبار سياسي عامل افزايش قيمت در بازار ازاد بوده است كه البته اعلام شده كه مجمع تشخيص مصلحت اين خبر يعني از دستور خارج كردن fatf را تكذيب كرده است و لذا در روزهاي آينده انتظار مي رود كه فاصله دو نرخ سنا و بازار آزاد كاهش يابد و عصر سه شنبه نيز فاصله دو نرخ سنا و بازار ازاد به 150 تومان كاهش يافت.
کد خبر: ۱۳۶۲۰۹
تاریخ انتشار: ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۶:۳۰
اقتصاد گردان - احسان شمشيري- روز سه شنبه نرخ ارز در بازار و صرافي ها روند غير قابل  پيش بيني به خود گرفت و علي رغم كاهش قيمت دلار در صرافي ها و بانكها اين نرخ در بازار  آزاد و معاملات نقدي افزايش يافت. 
در تازه ترين اقدامات بانك مركزي براي سر و سامان دادن به اوضاع بازار ارز، مدیر اداره صادرات بانک مرکزی بسته جدید بانک مرکزی را تکمیل کننده سیاست‌های کلی سال گذشته اعلام کرد و با بررسی روند تکمیل شدن سیاست‌های ارزی سال گذشته و چگونگی بازگشت ارز به چرخه اقتصادی گفت: از ۲۲ فروردین ۹۷ کلیه صادرکنندگان مجاب شدند ارز حاصل از فروش را به چرخه ارزی و اقتصادی کشور برگردانند. دوم اردیبهشت سال گذشته نحوه بازگشت در هیات دولت تصویب شد و درباره روش‌های واردات در مقابل صادرات و چگونگی بازگشت ارز به سامانه نیما تصمیم گیری شد
صمد کریمی افزود: در نهایت بسته جدید چگونگی بازگشت ارزی مصوب شد که در آن دو گروه پتروشیمی و سایر صادرکنندگان و میزان بازگشت ارز به سامانه نیما مشخص شده است. از این پس هیچگونه محدودیت قیمتی برای صادرکنندگان در بازار دوم نخواهیم داشت. معاملات اسکناس در بانک‌ها و نیما انجام می‌شود و در سامانه نیما (بازار دوم) ثبت خواهد شد.معاملات اسکناس هم در بانک‌ها انجام می‌شود و هم در صرافی‌های مجاز که در سامانه نظارت ارز ثبت می‌شود. 
وی در بخش دیگری عملکرد پتروشیمی را خوب ارزیابی کرد و گفت: صنعت پتروشیمی تعامل خوبی با بانک مرکزی انجام می‌دهند و عمده واردات به کشور توسط بانک مرکزی رصد می‌شود. 
کریمی با بیان اینکه چنانچه کالایی بخواهد وارد کشور شود وزارت صمت باید تایید کند، ادامه داد: سیاست هوشمندانه ای است و کمک به صادرکنندگان قدم برمی دارد. تامین مالی تجارت بهتر است با کشورهای همسایه صورت گیرد.
کریمی به درستی راهبردی و تصمیم گیری در تجارت با همسایگان تاکید کرد و افزود: این کار می‌تواند بر خروج ارز از کشور جلوگیری کند. 
وی به چگونگی سرمایه گذاری ارزی در بانک مرکزی اشاره کرد و گفت: عملکرد صادرکنندگان به ۱۹ میلیارد دلار رسیده است. باید با همین منابع ارزی حاصل از فروش محصولات غیر نفتی بتوانیم کالاهای مورد نیاز کشور را تامین کنیم. 
وی به رصد دقیق صادرکنندگان و  صادرات آن‌ها اشاره کرد و گفت:صادرکنندگانی که بیش از ۷۰ درصد از ارز حاصله را به سامانه نیما عرضه کرده اند تشویق می‌شوند. قرار شده گمرک هم به طور سیستمی آمار خود را به سامانه اطلاع دهد. صادرکنندگانی که صادرات در مقابل واردات انجام می‌دهند می‌توانند اطلاعات صادراتی خود را به سامانه جامع تجارت وارد کنند.
کریمی درباره بازار متشکل ارزی و کنترل نرخ ارز گفت: کارگزاران این بازار صرافی‌ها هستند. نگاه بانک مرکزی به بازار متشکل ارزی شبیه نگاه به یک بانک است که زیر نظر بانک مرکزی اقدام به تجارت و تعاملات اقتصادی می‌کند.قبل از شروع این بازار که قرار است در کل کشور عرضه شود باید نیازسنجی شود. 
مدیر اداره صادرات بانک مرکزی به علت کاهش ارز در روزهای اخیر اشاره کرد و گفت: از سه ماهه چهارم سال گذشته شرکت‌هایی مانند پتروشیمی توانسته اند ارز بیشتری به بازار عرضه کنند، همچنین کنترل بازار ارز در کاهش قیمت دلار در روزهای اخیر تاثیر گذاشته است.  

نرخ ها در بازار


نرخ دلار در سنا و صرافي هاي مجاز بانكي 13750 تومان و در بازار ازاد 14340 تومان شد و اختلاف آن به 600 تومان رسيد اما بعد از تكذيب خبر از دستور خارج شدن fatf  دلار در بازار آزاد به 13900 تومان رسيد.  عده اي از كارشناسان مهمترين دليل كاهش نرخ ارز در دو هفته اخير را بخشنامه جدید بانک مرکزی در خصوص بازگشت ارز حاصل از صادرات ارزيابي كرده اند اما در مقابل عده اي معتقدند كه از دستور خارج شدن لوايح FATF و اخبار سياسي عامل افزايش قيمت در بازار ازاد بوده است كه البته اعلام شده كه مجمع تشخيص مصلحت اين خبر يعني از دستور خارج كردن fatf  را تكذيب كرده است و لذا در روزهاي آينده انتظار مي رود كه فاصله دو نرخ سنا و بازار آزاد كاهش يابد و عصر سه شنبه نيز فاصله دو نرخ سنا و بازار ازاد به 150 تومان كاهش يافت. 
اگرچه قیمت ارز از شنبه هفته گذشته روند كاهشي به خود گرفته و دلار از 15400 تومان به سمت كانال 14 هزار و 13 هزار حركت كرد و به خصوص از روز يك شنبه روند کاهشی به خود گرفت و دلار بار دیگر به کانال ۱۳ هزار تومان بازگشت، اما روز سه شنبه شاهد فاصله قابل توجه نرخ ارز در بازار آزاد و سامانه سنا هستيم. روز سه شنبه نرخ لحظه اي دلار در سامانه سنا به 13 هزار و 750 تومان و يورو به  15 هزار و 650 تومان رسيد. اما نكته قابل توجه اين است كه در معاملات بازار آزاد و نقدي دلار به 14340 تومان رسيد و عملا اختلاف قيمت سنا و بازار ازاد به 600 تومان رسيد. اين در حاليست كه در هفته هاي اخير، قيمت سنا و بازار آزاد يا صفر بوده و يا حداكثر 100 تومان بوده است.  اين نكته نشان مي دهد كه به دنبال تحولات اخير و اخبار بازار متشكل ارزي و همچنين اخبار سياسي روزهاي اخير، معاملات در بازار آزاد با نرخ بالاتري انجام مي شود. 

نرخ ميانگين ارز روز دوشنبه نيز نشان مي دهد كه دلار  در سامانه سنا بر اساس قيمتهاي روز دوشنبه 14 هزار و 318 تومان، يورو 16 هزار و 404 تومان، درهم 3هزار و 859 تومان، يوان 2هزار و 208 تومان و پوند 18 هزار و 280 تومان اعلام شده است.
عده اي از كارشناسان مهمترين دليل كاهش نرخ ارز در دو هفته اخير را بخشنامه جدید بانک مرکزی در خصوص بازگشت ارز حاصل از صادرات ارزيابي كرده اند اما در مقابل عده اي معتقدند كه از دستور خارج شدن لوايح FATF و اخبار سياسي عامل افزايش قيمت در بازار ازاد بوده است. 
 برخي فعالان بازار معتقدند كه به علت انتشار اخبار بازار متشكل ارزي، بهبود وضعيت حواله هاي درهم امارات، نظارت بانك مركزي در بازار، انتشار اخبار مربوط به بازگشت و  بيش از 18 ميليارد دلار تزريق ارز صادراتي در بازار و... در روزهاي اخير شاهد كاهش نرخ دلار و سكه و طلا بوده ايم. اما عده اي از خبره هاي بازار تحت تاثير اخبار سياسي، عملا به خريدار تبديل شده و فروش ندارند و فقط خريد مي كنند و همين موضوع باعث شده كه روز سه شنبه عملا نرخ دلار بازار آزاد و سنا از هم فاصله بگيرد. 
همچنين بانک‌ها روز سه شنبه ۳۱ اردیبهشت قیمت ارز را نسبت به روز دوشنبه به میزان قابل توجهی کاهش دادند و هر دلار آمریکا را ۱۳ هزار و ۳۵۳ تومان می‌خرند، این در حالی است که قیمت خرید دلار در بانک‌ها در روز  دوشنبه ۱۴ هزار و ۷۰ تومان اعلام شده بود و اين موضوع نشانه كاهش زياد نرخ خريد ارز در بانك هاست. همچنین قیمت خرید یورو نیز نسبت به روز  دوشنبه با کاهش همراه شد و به زیر ۱۵ هزار تومان سقوط کرد؛ به طوریکه شعب ارزی بانک‌ها روز هر یورو را ۱۴ هزار و ۹۰۷ تومان می‌خرند. هر پوند انگلیس نیز روز سه شنبه در شعب ارزی بانک‌ها به قیمت ۱۶ هزار و ۹۹۷ تومان خریداری می‌شود.

قیمت ارز مسافرتی

قیمت ارز مسافرتی نیز در بانک‌ها همچنان از قیمت فروش آن در بازار بالاتر است؛ به طوری که قیمت فروش ارز مسافرتی در بانک‌ها ۱۵ هزار و ۶۵۶ تومان اعلام شده که با احتساب کارمزد به حدود ۱۶ هزار تومان می‌رسد.

قیمت ارز در صرافی‌های بانکی

قيمت يورو در صرافي هاي مجاز بانكي و ملي در روز سه شنبه 31 ارديبهشت 98، براي خريد يورو  15550  و فروش 15650 و نرخ دلار نيز در صرافي هاي مجاز بانكي و ملي براي خرید 13650  و فروش 13750 تومان اعلام شده است. 

قیمت دلار آمریکا در صرافی‌های مجاز بانک مرکزی از عصر دوشنبه روند کاهشی به خود گرفت و با کاهش قابل توجهی همراه شد، به طوریکه قیمت دلار در روز دوشنبه در این صرافی‌ها در ابتدا ۱۴ هزار و ۲۵۰ تومان بود و تا پایان روز به ۱۳ هزار و ۷۵۰ تومان رسید و قیمت فروش دلار ۱۳ هزار و ۷۵۰ تومان اعلام شده است.
این صرافی‌ها همچنین، هر یورو را به قیمت ۱۵ هزار و ۵۵۰ تومان می‌خرند و ۱۵ هزار و ۶۵۰ تومان می‌فروشند.
به دنبال افزايش نرخ دلار در بازار ازاد به نرخ 14340 تومان و اعلام اونس جهاني به نرخ 1276 دلار، قیمت سکه و طلا افزايش يافت و هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز ۴۲8 هزار تومان و طلاي آبشده يا مظنه مثقال 17 عيار به 1 ميليون و 860 هزار تومان رسيد
همچنين سكه طرح جدید به ۴ میلیون و 850 هزار تومان رسید كه نسبت به روز دوشنبه افزايش داشته است. هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم ۴ میلیون و 7۰۰ هزار تومان، نیم سکه ۲ میلیون و ۶۲۰ هزار تومان، ربع سکه ۱ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان و سکه گرمی یک میلیون و ۱۰ هزار تومان معامله شد. 
رییس کمیسیون تخصصی طلا و جواهر دلایل کاهش قیمت سکه و طلا طی روزهای اخیر را تشریح کرد و حباب فعلی قیمت سکه را نیز ۵۷۰ هزار تومان اعلام کرد.
محمد کشتی‌آرای، درباره وضعیت فعلی بازار سکه و طلا و درباره کاهش قیمت طی روزهای اخیر، توضیح داد: وضعیت بازار به گونه‌ای است که در هفته‌های گذشته به دلیل تحولات سیاسی کشور قیمت ارز رو به افزایش بود، اما پس از افت تنش‌های سیاسی منطقه قیمت ارز نیز روند کاهشی را آغاز کرد و همزمانی با کاهش ۱۶ دلاری قیمت جهانی طلا موجب شد تا قیمت طلا و سکه در بازار روند کاهشی داشته باشد.
وی افزود: این دو عامل در مجموع باعث شد تا در این بازه زمانی شاهد کاهش ۵۰۰ هزار تومانی برای هر قطعه سکه باشیم و همچنین با نزدیکی به روزهای میانی ماه مبارک رمضان و افت تقاضا طلا و سکه شاهد کاهش چشمگیر قیمت ارز و طلا خواهیم بود.
رییس کمیسیون تخصصی طلا و جواهر ادامه داد: به نظر می آید این روزها تقاضا و یا خریدار کمتر از فروشندگان در بازار است که این به ادامه روند کاهشی قیمت طلا و سکه کمک می کند.
به گفته کشتی‌آرای قیمت انس جهانی یک هزار و ۲۷۶ دلار، قیمت سکه ۴ میلیون و ۶۶۰ هزار تومان، نیم سکه دو میلیون و ۶۲۰ هزار تومان، ربع سکه یک میلیون و ۶۷۰ هزار تومان، سکه یک گرمی ۹۹۵ هزار تومان، هر مثقال طلا یک میلیون و ۸۰۵ هزار تومان و هر گرم طلا ۱۸ عیار نیز ۴۱۶ هزار و ۹۰۰ تومان است. حباب سکه نیز اکنون ۵۷۰ هزار تومان است.

دلیل افت قیمت در بازار

همچنين رییس کمیسیون اقتصادی مجلس علت اصلی کاهش قیمت ارز در دو روز گذشته را بخشنامه جدید بانک مرکزی در خصوص بازگشت ارز حاصل از صادرات عنوان کرد.
محمدرضا پورابراهیمی در گفتگو با ایبِنا درباره روند کاهشی نرخ ارز طی روزهای گذشته گفت: علت اصلی این موضوع، بخشنامه روز گذشته بانک مرکزی درباره بازگشت ارز حاصل از صادرات بود. براساس این بخشنامه، صادرکنندگان برای اولین بار اجازه یافته اند تا ۱۰ درصد از ارز صادراتی خود را به شکل اسکناس وارد کشور کرده و با نرخ بازار آزاد بفروشند. هر اندازه این تنفس بیشتر شده و به سمت تشکیل بازار متشکل ارز هم برویم، قیمت ارز پایین تر خواهد آمد و پیش بینی من ادامه روند کاهشی است.
روز گذشته بسته سیاستی نحوه برگشت ارز حاصل از صادرات در سال ۹۸ و نحوه رفع تعهد ارز صادراتی سال ۱۳۹۷ صادرکنندگان تصویب شد. به موجب این مصوبه، نحوه برگشت ارز پتروشیمی ها به چرخه اقتصادی در سال ۱۳۹۸، حداقل ۶۰ درصد سامانه نیما، حداکثر ۱۰ درصد اسکناس و مابقی واردات در مقابل صادرات خود تعیین شد. سایر صادرکنندگان نیز باید دست کم ۵۰ درصد ارز خود را در سامانه نیما عرضه کنند و حداکثر تا ۲۰ درصد به صورت اسکناس و مابقی واردات در مقابل صادرات خود یا سایر اشخاص نسبت به برگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصادی اقدام کنند.
همچنین مقرر شد بانک مرکزی در خصوص نحوه رفع تعهد ارز حاصل از صادرات سال ۱۳۹۷ نسبت به معرفی صادرکنندگانی که ارز حاصل از صادرات خود را به چرخه اقتصادی برابر دستوالعمل های صادره در سال گذشته اقدام کرده‌اند به سازمان امور مالیاتی اقدام کند. در همین زمینه به اطلاع می رساند صادرکنندگانی که تاکنون موفق به برگشت کامل ارز صادراتی خود نشده اند تا پایان تیرماه مهلت دارند مطابق دستوالعمل های ابلاغی سال ۱۳۹۷ نسبت به برگشت ارز اقدام کنند.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس همچنین درباره از دستور کار خارج شدن بررسی دو لایحه مرتبط با الحاق ایران به گروه ویژه اقدام مالی (FATF) نیز گفت: من از این موضوع بی اطلاع هستم. ما منتظر بودیم تا مجمع مانند تمامی مواردی که اختلافی بین مجلس و شواری نگهبان به وجود می آید، نظر خود را درباره این ۲ لایحه نیز اعلام کند.
پور ابراهیمی درباره تاثیر عضویت نیافتن ایران در گروه ویژه اقدام مالی بر نظام بانکی نیز گفت: اگر تمامی کشورها به تعهدات خود در حوزه شفافیت اطلاعات مالی و مبارزه با پولشویی پایبند باشند، مجموعه اقدامات ایران هم می تواند در راستای دیگر کشورها هم به کشور خودمان و هم آنها کمک کند.
همچنين سیدمحمد صدر یکی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام گفته بود که بررسی دو لایحه مرتبط با الحاق ایران به گروه ویژه اقدام مالی که مورد اختلاف مجلس و شورای نگهبان بود، از دستور کار این نهاد خارج شده است.
وی ادامه داد: با این حال به نظر می رسد روندی که در حال اجراست، از جنس سیاسی است  FATF از جنس شفافیت اطلاعات مالی خارج شده است. در حال حاضر FATF به یک ابزار سیاسی در دست آمریکا و کشورهای دیگر تبدیل شده است.
نماینده کرمان با بیان اینکه برخی کشورها با اطلاع تمامی دنیا در حال پولشویی و تامین مالی تروریسم هستند، تصریح کرد: به عنوان نمونه میلیاردها دلار منابع سوریه غارت شده و در کشورهای اروپایی فروخته شده است. همه کشورها نیز از این موضوع مطلع هستند ولی درباره آن تصمیمی گرفته نمی شود.
رییس کمیسیون اقتصادی خاطرنشان کرد: چه کشوری در در دنیا نمی داند عربستان تامین مالی تروریسم می کند؟ با این حال وقتی FATF  به ابزار تبدیل می شود، همکاری ایران با آنها موضوعیت پیدا نمی کند و جنس آن سیاسی می شود.

وزير اقتصاد: اقدامات حاکمیتی بازار متشکل ارز انجام شد

 از سوي ديگر، وزیر امور اقتصادی و دارایی تاکید کرد که تمام اقدامات حاکمیتی لازم برای ایجاد بازار متشکل معاملات ارز انجام شده است.همان طور که رییس کل بانک مرکزی نیز اعلام کرد، تمام اقدامات حقوقی و مقرراتی و اقداماتی که باید توسط حاکمیت انجام می شد، در این رابطه انجام شده است و کارهای دیگر مسائل شرکتی است که آن هم در حال انجام است. موضوعی که بنده اعلام کرده بودم، تحقق پیدا کرده است.
وی همچنین درباره اختلاف آمار بازگشت ارز صادراتی وزارت اقتصاد با بانک مرکزی نیز گفت: آمارها به زمان اعلام آن بستگی دارد و اختلافی نیست.شاید آمار امروز بازگشت ارز صادراتی با دیروز متفاوت باشد. ادرکنندگان واقعا تصمیمات درستی گرفته‌اند تا ارز صادراتی خود را بازگردانند و هر روز یک عدد متفاوت در این زمینه داریم. 

کاهش دو هزار تومانی دلار در چند روز

  همچنين رییس کل بانک مرکزی، با بیان اینکه مردم نباید وارد بازار ارز شوند چرا که ممکن است متضرر شوند،گفت: ذخایر کافی ارز در کشور وجود دارد و بانک مرکزی هر زمانی اراده کند وارد بازار می‌شود.
عبدالناصر همتی، با بیان اینکه سال ۹۸ حدود ۱۸.۷ میلیارد دلار ارز صادراتی به کشور بازگشته است،گفت: طی دو ماه گذشته نیز روند بازگشت ارز صادراتی به کشور خوب بوده و یک مولفه به نام واردات در برابر صادرات به این بخش اضافه شده که براین اساس صادرکنندگان می‌توانند ارز خود را برای وارداتی که ثبت سفارش شده اختصاص دهند.
رئیس کل بانک مرکزی، با اشاره به صدور بخشنامه امروز بانک مرکزی درباره سیاست‌های ارزی سال ۹۸ این بانک در برابر صادرکنندگان، افزود: در این بخشنامه پیش‌بینی شده که پتروشیمی‌ها عمده، صادرکنندگان غیرنفتی هستند، بتوانند حداقل ۶۰ درصد از ارز خود را در سامانه نیما عرضه کنند و مابقی نیز به خود آنها اختصاص یابد، چرا که خودشان به واردات تجهیزات احتیاج دارند.
وی ادامه داد: همچنین در بخشنامه امروز بانک مرکزی تأکید شده که مابقی صادرکنندگان برای اینکه تسهیلات بیشتری در اختیارشان قرار گیرد، باید حداقل ۵۰ درصد صادرات خود را در سامانه نیما عرضه کرده و مابقی آن را می‌توانند به صورت اسکناس وارد کشور یا به صورت واردات در برابر صادرات توسط خود یا دیگران اختصاص دهند و دلیل اصرار بانک مرکزی برای عرضه این ارز در سامانه نیما به این دلیل بوده که این سامانه منبع تأمین کالاهای اولیه و اساسی کشور، مواد اولیه کارخانه‌ها، مواد واسطه‌ای و کالاهای ضروری است.
همتی با اشاره به اینکه به دلیل اعمال تحریم‌ها، هزینه‌ معاملاتی و تخفیفاتی برخی صادرکنندگان در خارج از کشور افزایش یافته است، تأکید کرد: بر این اساس مصوب شده که هر صادرکننده بر مبنای پایه صادراتی گمرک، ۸۰ درصد ارز را به کشور بازگرداند و ۲۰  درصد مابقی از آن کم می‌شود که امیدوارم با این حرکت سال جاری نسبت به سال گذشته شرایط بهتری تجربه شود.
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه در حال حاضر کشور قله مقاومت را رد کرده و شرایط خوبی را سپری می‌کند، افزود: تلاش دشمنان شکست خورده اما هنوز فشارها ادامه دارد، البته این فشارها نمی‌تواند تأثیری در کشور داشته باشد، چرا که دشمنان زمانی از ارز ۴۰ و ۵۰ هزار تومانی سخن می‌گفتند، اما این اظهارات رویایی بیش نبود و طی ماه‌های آینده ثبات بیشتری در کشور حاکم شده و آینده خوبی در انتظار اقتصاد ایران است.
وی با اشاره به اینکه اقشار متوسط رو به پایین جامعه تحت فشار هستند، ادامه داد: تمام تلاش دولت این بوده که فشار تورمی به این اقشار را کاهش دهد و در این راستا دنبال راهکارهایی بوده تا از میزان این فشارها کاسته شود.

بسیاری از نوسانات بازار ارز سیاسی است

همتی با تأکید بر اینکه بسیاری از نوسانات بازار ارز سیاسی است، تصریح کرد: مردم نباید وارد این بازار شوند چرا که ممکن است متضرر شوند. ظرف این دو هفته قیمت ارز حدود دو هزار تومان کاهش یافته است، بنابراین توصیه می‌شود مردم با توجه به متغیرهای سیاسی تأثیرگذار در بازار ارز وارد آن نشوند.

ذخایر کافی ارزی در کشور وجود دارد

وی در گفت‌وگو با خانه ملت افزود: ذخایر کافی ارزی در کشور وجود دارد و بانک مرکزی هر زمانی اراده کند وارد بازار می‌شود، کما اینکه گاهی وارد این بازار شده و نتیجه را تغییر داده است.
حدود ۶ میلیارد دلار ارز در دو ماه ابتدایی سال جاری برای کالاها تأمین شده است
همتی با بیان اینکه حدود ۶ میلیارد دلار ارز در دو ماه ابتدایی سال جاری برای کالاها تأمین شده است، افزود: حدود ۳ میلیارد دلار از این ارز به کالاهای اساسی و دارو اختصاص یافته که این کالاها اعم از برنج، روغن، نهاده‌های دامی، دارو و تجهیزات پزشکی بوده و بانک مرکزی پول آن را پرداخت کرده است.
رئیس کل بانک مرکزی،گفت: بانک مرکزی این توان را دارد که ظرف دو ماه ۶ میلیارد دلار ارز تأمین کند و اگر صادرکنندگان در این بخش به دولت کمک کنند می‌توانیم با سرعت بیشتری دوران تحریم‌ها را پشت سر بگذاریم.