:
كمينه:۲۰.۴°
بیشینه:۲۰.۹۹°
Updated in: ۲۹ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۶

ترامپ بر سر دوراهی بنزین ارزان و افزایش فشار بر ایران

وزیر نفت روز گذشته با حضور در برنامه پارک شهر رادیو تهران با اشاره به اینکه بازار نفت بر اثر تحریم‌ها علیه ایران، روسیه و ونزوئلا و تنش‌ها در لیبی شکننده شده است هشدار داد: اگر بخواهند فشار را روی ایران اضافه کنند، این شکنندگی به طرز غیرقابل پیش‌بینی اضافه خواهد شد
کد خبر: ۱۳۴۰۶۱
تاریخ انتشار: ۲۶ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۹:۲۱
اقتصاد گردان - بیژن زنگنه درباره تهدید جدید وزیر امور خارجه امریکا مبنی بر اینکه فشار و تحریم‌ها بر ایران بیشتر و تمدید خواهیم کرد افزود: ما به کارمان ادامه می‌دهیم، آنچه مهم است، این است که بازار شکننده است. این نیست که عرضه خیلی بالاتر از تقاضا باشد یا حتی ظرفیت‌های مازاد زیاد باشد. حرف‌هایی زده می‌شود که بیشتر تبلیغاتی است تا بازار را آرام کنند. اما هر روز بازار گران‌تر می‌شود و این نشان‌دهنده نگرانی بازار است.

وی گفت: آقای ترامپ باید انتخاب کند که می‌خواهد فشار بر ایران را اضافه کند یا قیمت سوخت را در پمپ بنزین‌های امریکا پایین یا بالا نگه دارد.

 وزیر نفت گفت: در حال حاضر ونزوئلا مشکل دارد. روسیه را هم تحریم کرده‌اند، لیبی هم ناآرام است. در امریکا هم بخشی از تولید از بین رفته است. اینها نشان می‌دهد که وضع تولید و عرضه و تقاضا بسیار شکننده است. اگر بخواهند فشار را روی ایران اضافه کنند، این شکنندگی به طرز غیرقابل پیش‌بینی اضافه خواهد شد.

 زنگنه در پاسخ به اینکه اگر تصور کنیم وضع کنونی سودان به نفع محوری پایان پذیرد که عربستان حمایت می‌کند و در ونزوئلا این فشارها ادامه یابد، آن موقع آیا فکر می‌کنید امریکا موفق به فشار بیشتر بر ایران خواهد شد، افزود: سودان در بحث نفت عددی نیست. عمدتاً نفت در سودان جنوبی است اما این اتفاقات در سودان شمالی افتاده است که نفتی وجود ندارد.

   هورالعظیم و تأسیسات نفتی

وی با بیان اینکه بعضی‌ها می‌گویند اگر سکوهای نفتی احداث شده در هورالعظیم می‌خواست در خشکی احداث شود30 درصد گران‌تر تمام می‌شد و بنابراین تصمیم به احداث در هورالعظیم گرفته شد، بیان کرد: این یک دروغ بزرگ است که دشمنان ایران منتشر می‌کنند. برخی از دوستان نیز باور کردند و بازنشر کرده‌اند.در حال حاضر اگر فیلم‌هایی که در رسانه‌ها منتشر شد، نشان می‌دهد، تمام تأسیساتی که ما احداث کردیم دور تا دور آن را آب گرفته است و محدوده‌های بسیار کوچکی (مثلاً 100 مترمربع که چاهمان یا دکل حفاری مان) آنجا بوده است را توانسته‌ایم حفظ کنیم.  وزیر نفت گفت: از جانب وزارت نفت هیچ منعی وجود ندارد. هیچ زمانی منع وجود نداشته است. همواره سیاست ما این بوده است که اکوسیستم هور باید به عنوان یک سیستم زنده در طبیعت بماند و برای همین هزینه‌هایی به ما اضافه شد، نه اینکه کم شود.

زنگنه ادامه داد: مسائلی را مطرح کردند و البته مدیریت این امر دست وزارت نفت نیست، مدیریت دست ستاد بحران استان است. آنها هر دستوری دادند ما اعلام آمادگی کردیم. در حال حاضر هم اگر دستوری دهند، ما آمادگی داریم. اخیراً هم در خوزستان اعلام کردم که هر اقدامی که بخواهند انجام دهند ما آماده‌ایم. حالا هم می‌توانند خودشان انجام دهند و هم اینکه به ما بگویند.

 وی بیان کرد: هر دستوری می‌خواهند بدهند که از این سدهای موقتی یا دایمی که ساخته‌اند، شکافته شود یا به ما بگویند یا خودشان انجام دهند. ما ابزاری نداریم که بخواهیم جلوگیری کنیم. در حال حاضر هم سراسر هور را آب گرفته است. اگر جایی آب نگرفته است به دلایل طبیعی مانند پستی و بلندی‌ها است.

 وزیر نفت گفت: هیچ کس در ذهنش این نبوده است که به خاطر حفظ تأسیسات نفتی به جان و مال مردم خسارت بزند.

 زنگنه در پاسخ به اینکه آقای صدر ساداتی در صفحه اینستاگرام خود ویدئویی منتشر کرده که آب در هورالعظیم حداکثر تا مچ پا وجود دارد گفت: مدیریت آب در هورالعظیم ربطی به وزارت نفت ندارد که وزارت نفت اجازه دهد یا ندهد. تصمیم با ستاد بحران استان است. استانداران صحبت کردند و گفتند که وزارت نفت حتی درخواستی از ما نداشته است. آنها خودشان تصمیمات درستی گرفتند.

 وزیر نفت اظهار داشت: ما خسارت‌های زیادی در سیل دیدیم. در اهواز هم در تلمبه‌خانه‌های ما و واحدهای بهره‌برداری ما محصور در سیل هستند. نفت هم وظیفه کمک به سیل‌زدگان را انجام می‌دهد و هم اینکه سوخت، گاز و سوخت مایع مردم را تأمین می‌کند و هم جریان وظایف ذاتی خود را برای سوخت پالایشگاه و صادرات را هم تأمین می‌کند. اما من گفتم تمام امکانات در اختیار مردم سیل زده باشد. اگر لازم است از جاهای دیگر امکاناتی برای کمک به سیل‌زدگان ارسال کنند. آنچه مهم است این است که در نفت و پتروشیمی خسارت دیده‌ایم. اما اول باید مشکلات مردم را حل کنیم.

 وی در پاسخ به اینکه روز گذشته یکی از مسوولان اعلام کردند که آبگیری از کانال سلمان را از ترس اینکه یک لکه نفتی آنجا وجود داشته است متوقف کرده‌اند افزود: هیچ نشتی از نفت تاکنون اطلاع داده نشده است. حتی هر جایی که نگران بودیم آسیب برسد، هم تولید را قطع کرده‌ایم و هم لوله‌ها را از نفت خالی کردیم.