:
كمينه:۱۸.۷۳°
بیشینه:۱۸.۹۹°
Updated in: ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۴
مایک پامپئو: این تصمیم ظرف یک هفته اجرایی خواهد شد و تمامی بانک‌ها و شرکت‌ها بایستی معاملات را متوقف کنند

آمریکا سپاه پاسداران را سازمان تروریستی خواند، ظريف: شورای عالی امنیت ملی نیروهای نظامی آمریکا در غرب آسیا را در فهرست گروه‌های تر‌وریستی قرار دهد

دولت آمریکا در ادامه سیاست فشار بر گروه‌هایی که از طریق مبارزه با گروه‌های تروریستی این کشور را در پیشبرد اهدافش در منطقه ناکام گذاشته‌اند، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به فهرست سازمان‌های اصطلاحاً «تروریستی» خود اضافه کرد
کد خبر: ۱۳۳۷۸۱
تاریخ انتشار: ۱۹ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۹:۴۰
اقتصاد گردان - «مایک پامپئو»، وزیر خارجه آمریکا امروز دوشنبه علی‌رغم هشدارها، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به فهرست سازمان‌های اصطلاحاً «تروریستی» خود اضافه کرد. 
به گزارش فارس، این اولین بار است که کاخ سفید نیروهای مسلح رسمی یک کشور خارجی را به عنوان «سازمان تروریستی» معرفی می‌کند. مایک پامپئو در کنفرانس خبری گفت که این تصمیم ظرف یک هفته اجرایی خواهد شد. او گفت که تمامی بانک‌ها و شرکت‌ها بایستی معاملات با سپاه ایران را متوقف کنند. 


هشدارها در واشنگتن

  پیش از این کارشناسان در خود آمریکا هم درباره تبعات این اقدام هشدار داده‌ و تلاش کرده‌اند کاخ سفید را از آن برحذر دارند.

روزنامه نیویورک‌تایمز، به عنوان اولین رسانه‌ای که ۲۸ اسفندماه مقاصد دولت آمریکا در این باره را گزارش کرد نوشت این طرح هنگام ارائه با مخالفت مقام‌های پنتاگون و «سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا» (سیا) رو به رو شده است.

ارزیابی پنتاگون و سیا این است که چنین اقدامی نظامیان ایالات متحده و مأموران اطلاعاتی آن را در معرض خطر اقدامات متقابل توسط دولت‌های خارجی قرار می‌دهد. 

کارشناسان مسائل حقوقی می‌گویند در صورتی که طرفین کنوانسیون‌های ژنو در بدعتی جدید نیروهای مسلح یکدیگر را «سازمان تروریستی» بنامند و این رویه رواج پیدا کند، اعضای نیروهای مسلح آمریکا نیز، در صورت دستگیری در یک کشور ثالث، ممکن است متقابلاً «تروریست» تلقی شده و محاکمه شوند.


واکنش‌ها در ایران

در ایران، سرلشکر پاسدار «محمد علی جعفری»، فرمانده کل سپاه گفته در صورتی که آمریکا چنین حماقتی مرتکب شوند ارتش و نیروهای امنیتی آمریکا در منطقه غرب آسیا، دیگرآرامش امروز را نخواهند داشت.

سردار جعفری گفت: «اگر آمریکایی‌ها دست به چنین حماقتی بزنند و امنیت ملی ما را به مخاطره بیندازند، مطابق سیاست‌های نظام جمهوری اسلامی ایران اقدامات مقابله به مثل را عملیاتی و در دستور کار قرار خواهیم داد.»

«محمد جواد ظریف»، وزیر خارجه ایران هم به دولت آمریکا درباره اقدام علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران هشدار داده است.

ظریف روز یکشنبه (۱۸ فروردین‌ماه) در توئیترش نوشت: «کسانی که نتانیاهو را در اولویت نخست قرار می‌دهند و از مدت‌ها پیش با اشتیاق برای تروریستی اعلام کردن سپاه تلاش کرده‌اند، کاملا از تبعاتی که این کار برای نیروهای ایالات متحده در این منطقه دارد، مطلعند. در حقیقت، آن‌ها می‌خواهند به نمایندگی از او (نتانیاهو) ایالات متحده را به یک باتلاق بکشانند.»

از طرف دیگر، برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی ایران هم در تدارک آماده کردن طرحی برای مقابله با اقدام دولت آمریکا هستند. 

«سید حسین نقوی حسینی»، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یکشنبه در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس گفت این طرح «تروریستی نامیدن نیروهای نظامی آمریکا و پایگاه های آنها در منطقه» نام دارد.

نقوی حسینی همچنین خاطرنشان کرد: «اگر آمریکا قرار دادن نام سپاه در لیست گروه های تروریستی را دنبال کند، این طرح را تصویب خواهیم کرد.»

اقدام دولت آمریکا برای فشار بر سپاه، در ادامه سیاست‌هایی است که این کشور برای تنبیه گروه‌هایی در پیش گرفته که با اقدام علیه گروه‌های تروریستی واشنگتن را در پیشبرد اهدافش در منطقه ناکام گذاشته‌اند. واشنگتن، در ماه‌های گذشته اروپایی‌ها را برای اعمال فشار بر «حزب‌الله لبنان» هم تحت فشار قرار داده است.  

گزارش رسانه‌های آمریکا حاکی است کاخ سفید طرحی نیز برای معرفی برخی از گروه‌های نظامی هم‌پیمان با ایران در عراق به عنوان «سازمان تروریستی خارجی» در دست بررسی دارد. 

این گروه‌ها، زیر چتر «نیروهای بسیج مردمی عراق» (حشدالشعبی) فعالیت می‌کنند که با مصوبه پارلمان این کشور به یک نهاد قانونی و پشتیبان نیروهای امنیتی عراق تبدیل شده‌اند. این نیروها با مشورت‌های ایران نقش مهمی در مبارزه با گروه تروریستی داعش ایفا کرده‌اند. 

ظريف: شورای عالی امنیت ملی نیروهای نظامی آمریکا در غرب آسیا را در فهرست گروه‌های تر‌وریستی قرار دهد

وزیر خارجه ایران در نامه‌ای به رئیس جمهور پیشنهاد کرد که شورای عالی امنیت ملی، نیروهای نظامی آمریکا در منطقه غرب آسیا موسوم به «سنتکام» را در فهرست گروه‌های تروریستی از نظر ایران قرار دهد.

شورای عالی امنیت ملی نیروهای نظامی آمریکا در غرب آسیا را در فهرست  گروه‌های تر‌وریستی قرار دهد
 نظر به حمایت پنهان و آشکار نیروهای نظامی آمریکا در منطقه از گروه‌های تروریستی و دخالت مستقیم در انجام فعالیت های تروریستی توسط نظامیان آن کشور،  محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان با ارسال نامه ای خطاب به حسن روحانی رئیس شورای عالی امنیت ملی، بر اساس «قانون مقابله با نقض حقوق بشر و اقدامات ماجراجویانه و تروریستی آمریکا در منطقه» مصوب مجلس شورای اسلامی، پیشنهاد کرد شورای عالی امنیت ملی کشورمان نیروهای نظامی آمریکا در منطقه غرب آسیا موسوم به «سنتکام» را در فهرست گروه‌های تروریستی از نظر جمهوری اسلامی ایران قرار دهد.

دقایقی قبل، با اعلام وزیر امور خارجه آمریکا، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران به فهرست سازمان‌های تروریستی خارجی وزارت خارجه آمریکا افزوده شد. کنگره آمریکا ظرف هفت روز آینده می‌تواند جلوی این اقدام را بگیرد اما اگر یک هفته بگذرد، این اقدام اجرایی خواهد شد.

پیش از سخنان پامپئو که به مثابه اعلام رسمی بود، کاخ سفید نیز در بیانیه‌ای از طرح خود برای گنجاندن نام سپاه پاسداران در فهرست مزبور خبر داده بود.

این اولین بار در تاریخ ایالات متحده آمریکاست که واشنگتن اقدام به تروریست خواندن نیروهای نظامی رسمی یک کشور دیگر می‌کند.