:
كمينه:۱۳.۹۹°
بیشینه:۱۳.۹۹°
Updated in: ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۷
افزايش نسبي قيمت ارز و طلا و سكه

اخبار و قيمت ارز و طلا و سكه يكشنبه 18 فروردين 98؛ سكه گرمي 900 هزار تومان

با اعلام نرخ اونس جهاني طلا به قيمت 1292 دلار، و افزايش نرخ دلار، قيمت طلا و سكه نيز افزايش يافت و قيمت هر گرم طلا 18 عيار 437 هزار، مظنه مثقال 17 عيار 1 ميليون 892 هزار، سكه گرمي 900، ربع سكه 1 ميليون و 700 هزار، نيم سكه 2 ميليون و 620 هزار، سكه طرح جديد 4 ميليون و 840 هزار تومان داد و ستد شد
کد خبر: ۱۳۳۶۸۳
تاریخ انتشار: ۱۸ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۶:۴۰
اقتصاد گردان – محسن شمشيري
روز يكشنبه 18 فروردين 98 بازار ارز و طلا با روند افزايش قيمت همراه شد كه از عصر روز شنبه شروع شده بود و روز يكشنبه نرخ لحظه اي دلار در سامانه سنا را به 13500 و نرخ يورو را به 15400 تومان افزايش داد.  همچنين سامانه سنا ميانگين نرخ ارز براي روز شنبه 17 فروردين 97 را براي دلار 13073، يورو 15084، پوند 17243، درهم 3670، لير تركيه 2509 و يوآن 2086 تومان اعلام كرده است. 
صرافي هاي مجاز بانكي نيز نرخ فروش دلار را با 300 تومان افزايش نسبت به روز شنبه 13500 و يورو را 15500 تومان اعلام كردند و نرخ خريد دلار را 13400 و نرخ خريد يورو را 15400 تومان ثبت كرده اند. نرخ دلار نقدي نيز در بازار با 200 تومان افزايش نسبت به روز شنبه به قيمت 13700 تومان داد و ستد شد. 
براين اساس با اعلام نرخ اونس جهاني طلا به قيمت 1292 دلار، و افزايش نرخ دلار، قيمت طلا و سكه نيز افزايش يافت و قيمت هر گرم طلا 18 عيار 437 هزار، مظنه مثقال 17 عيار 1 ميليون 892 هزار، سكه گرمي 900، ربع سكه 1 ميليون و 700 هزار، نيم سكه 2 ميليون و 620 هزار، سكه طرح جديد 4 ميليون و 840 هزار تومان داد و ستد شد. 

ثبات اقتصادی، پیش شرط آرامش در بازار طلا

همچنين رئیس اتحادیه طلا و جواهر می گوید، مهمترین پیش شرط برای ایجاد آرامش در بازار طلا، بازگشت ثبات به اقتصاد کشور بویژه حوزه ارز است و مادامی که دولت در این زمینه موفق عمل کند، مردم نیز میلی برای تبدیل سرمایه به مسکوکات طلا ندارند.

ثبات اقتصادی، پیش شرط آرامش در بازار طلا

آیت محمدولی در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: در سال 97 کسب و کار فعالان صنعت طلا و جواهر چنگی به دل نزد زیرا نوسان های شدیدی در اقتصاد بوجود آمد که ناشی از تلاطم های ارزی بود.
وی با ابراز امیدواری از اینکه در سال 98 بازار طلا نسبت به سال گذشته بهبود یابد و شرایط سال گذشته در بازار تکرار نشود، اظهار داشت: تحقق این امر پیش شرط هایی دارد که مهمترین آن موفقیت سیاستگذاران اقتصادی در مدیریت اقتصاد و بازار است؛ اگر مدیریتی که در نیمه دوم پارسال اجرایی شد، تداوم باید، می توان به آینده امیدوار بود.
محمدولی یادآور شد: در نیمه نخست پارسال شاهد تلاطم های ارزی در کشور بودیم که نوعی سردرگمی در همه بازارها از جمله طلا، جواهر و سکه را رقم زد؛ تقاضا در بازار سکه و ارز تشدید شد و قیمت ها به صورت تصاعدی بالا رفت.
این فعال صنفی اظهار داشت: هرچند که مدیران و تصمیم گیران نیز در این مدت دست روی دست نگذاشته بودند و تلاش می کردند که بازارها را آرام کنند اما موفقیت آمیز نبود؛ در هر حال در نیمه دوم سال تصمیم های بهتری برای مدیریت بازار ارز گرفته شد که اثر خود را هم گذاشت و از التهابات کاسته شد.
محمدولی با یادآوری اینکه شرایط التهابی در بازار در نیمه نخست پارسال سبب شد تا مردم به خرید طلای آبشده، خام و مسکوکات تمایل پیدا کنند، اظهار داشت: تقاضایی که از مردم داریم، این است که برای سرمایه گذاری به حوزه هایی که تخصص ندارند - بویژه طلای خام و آبشده - ورود نکنند.

مصنوعات طلا بخرید

رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران با ابراز امیدواری به اینکه در سال 98 داد و ستد بین فعالان اقتصادی و اصناف از رونق بهتری برخوردار شود، به مردم توصیه کرد به جای خرید طلای خام و آبشده، به مصنوعات طلا روی بیاورند تا این صنعت نیز از شرایط رکودی خارج شود.
محمدولی اظهار داشت: نگاه مردم بابت پرداخت «اجرت ساخت» باید تغییر کند؛ نباید اینگونه تصور شود که این اجرت پولی اضافی است که طلاسازان از مردم می گیرند بلکه باید این نگاه را داشت که طلای ساخته شده شناسنامه دار است و حتی اگر نیم درصد ایراد داشته باشد، خریدار می تواند از طریق اتحادیه طلا شکایت خود را پیگیری کند.
وی افزود: این در حالیست که طلای آبشده فاقد هرگونه شناسنامه است و بررسی میزان عیار و خلوص دقیق آن تخصص می خواهد که هر کس توان و مهارت آن را ندارد.
وی اظهار داشت: اگر کسی طلای آبشده خرید و عیار آن پایین بود، مقصر آن صنعت طلا و جواهر نیست بلکه ناشی از عدم آگاهی و داد و ستد با دلالان سرپایی است.

منتظر اصلاح مالیات بر ارزش افزوده طلا هستیم

رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران در ادامه با ابراز امیدواری از اینکه در سال 98 لایحه اصلاح مالیات بر ارزش افزوده به تصویب نهایی مجلس برسد، اظهار داشت: یکی از بندهای این لایحه به مالیات بر ارزش افزوده طلا اختصاص دارد؛ در سال های گذشته اخذ مالیات 9 درصدی از طلا و جواهر اثر منفی بر این صنعت گذاشته و سبب شده تا صنعت طلا دچار رکود شود.
محمدولی ادامه داد: سال گذشته اتحادیه طلا رایزنی های بسیاری را با سازمان مالیاتی و نمایندگان مجلس برای اصلاح مالیات بر ارزش افزوده بخش طلا داشت و در نهایت نظر اتحادیه مبنی بر اینکه نباید از اصل طلا مالیات بر ارزش افزوده گرفته شود، پذیرفته شد؛ امیدوار بودیم لایحه دولت در سال 97 به صحن مجلس بیاید اما هنوز این اتفاق نیفتاده است.
وی اظهار داشت: به تازگی نمایندگان مجلس وعده داده است که در بهار امسال این لایحه در صحن مجلس مطرح می شود.

استقبال از تسهیل واردات طلای خام 

رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران با استقبال از تصمیم سال گذشته دولت برای تسهیل واردات طلای خام و شمش طلا به کشور اظهار داشت: اینکه واردات شمش طلا از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف شود، تصمیم درستی بود که گرفته شد زیرا اگر می خواهیم این صنعت رونق یابد، باید موانع کار را برطرف کنیم تا توان رقابت در بازارهای جهانی را داشته باشیم.
محمدولی در عین حال افزود: با این وجود واردات شمش طلا از گمرک کمی زمانبر است و بین 10 تا 20 روز طول می کشد به همین دلیل جلساتی را با وزارت صنعت و بانک مرکزی داشته ایم و آنها قول داده اند که در فروردین ماه موانع را رفع کنند.
وی یکی از این مشکلات را نگهداری شمش طلا در گمرک دانست و گفت: برای نمونه در گمرک فرودگاه باید صندوق های ویژه ای برای نگهداری شمش طلای وارداتی تعبیه شود تا واردکنندگان با خیال راحت محموله های خود را وارد کنند که امیدواریم به زودی این مشکل رفع شود.

نرخ دلار در سه ماه نخست سال نوسان ندارد

همچنين يك عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس اعلام کرد : نرخ دلار در سه ماه ابتدای سال جدید نوسان و تغییری نخواهد داشت.به گزارش خانه ملت، محمد حسینی عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس در خصوص تاثیر افزایش حقوق و دستمزد بر قیمت ارز در سال جدید، گفت: باتوجه به روالی که در کشور ما از سال ۸۸ ایجاد شد، به دنبال اجرای قانون پرداخت هماهنگ حقوق و افزایش حقوق متناسب با نرخ تورم، افزایش قیمت تمام شده خدمات و کالا متناسب با افزایش سطح حقوق ها رخ داد اما این افزایش اثری بر تراز ارزی و افزایش قیمت دلار نداشته است.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس ادامه داد: با این حال امکان افزایش نرخ ارز به دلایل مختلف یا عدم اجرای سیاست های پولی و مالی در سال جدید با توجه به شرایط حاکم بر کشور وجود دارد، متاسفانه بسیاری از کالاها با وجود عدم افزایش قمیت تمام شده آن، برای مصرف کننده گران شده اند که این موضوع می تواند تاثیر غیر مستقیم بر قیمت دلار داشته باشد.

افزایش حقوق و دستمزد  باعث افزایش نرخ ارز نمی شود

نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس دهم تاکید کرد: بنابراین با توجه به اینکه سال ها بر اساس رویه عادی در کشور، افزایش حقوق ها باعث افزایش قیمت دلار نمی شود؛ علت این است که افزایش حقوق و دستمزد دقیقا برای کالاهای مصرفی داخلی و صادراتی است نه در رابطه با واردات، یعنی تاثیر مستقیم بر بحث واردات ندارد که باعث افزایش نرخ ارز و دلار به عنوان واحد شناخته شده شود.
وی بیان داشت: افزایش قیمت دلار به میزان صادرات کالاهای غیر نفتی، نفتی و تراز ارزی کشور بستگی دارد به عبارتی اگر نیازهای مواد اولیه کشور از خارج تامین شود در واقع دولت بر اساس تنظیم واردات قابلیت مدیریت نرخ دلار را داشته است.
حسینی در ادامه، با بیان اینکه اگر عرضه و تقاضا متعادل نشود یقینا دچار نوسان در بازار ارز خواهیم شد، اظهار داشت: با این وجود تصور می کنم تا سه ماه آینده مشکلی در بازار ارز نخواهیم داشت و شاهد نوسانات نخواهیم بود.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با اشاره به تاکید دولت آمریکا برای به صفر رساندن صادرات ایران در پایان اردیبهشت ماه گفت: اعتقاد دارم ایالات متحده آمریکا نمی تواند این موضوع را عملی کند، با این حال اگر میزان صادرات نفت کشور از حدود یک میلیون ۵۰۰ هزار بشکه در روز تقلیل چشمگیری پیدا کند، افزایش نرخ ارز رخ خواهد داد.
وی تاکید کرد: امیدواریم با سیاست ها و تمهیداتی که دولت برای مدیریت بازار ارز در نظر گرفته است مشکلی در صادرات نفتی و غیر نفتی ایجاد نشود.