:
كمينه:۲۲.۶۲°
بیشینه:۲۳.۷۹°
Updated in: ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۶
جنیدی: تجمیع بانک های نظامی مغایر با خصوصی سازی نیست

همتي: قدمت و توانایی مالی و فنی عامل انتخاب بانك سپه بود، چقازردی:با استحکام مالی مطلوب آماده ادغام هستیم

معاون حقوقي رئيس جمهوري: تصمیم به تجمیع بانک ها و موسسه های مالی وابسته به نیروهای مسلح در یک بانک دولتی را مغایر با خصوصی سازی ندانست زیرا مالکیت آنها پیش از این در دست خصولتی ها بوده است / 24 میلیون سپرده گذار و 215 هزار میلیارد تومان سپرده دارند ضمن آنکه رقم تسهیلات پرداختی این بانک ها به 130 هزار میلیارد تومان می رسد. 130هزار سهامدار جزء نیز مشکلی نخواهند داشت/ رییس کل بانک مرکزی: با ادغام بانك هاي نظامي، بانکی قوی و موثر ايجاد مي شود
کد خبر: ۱۳۲۸۷۰
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۶:۳۵

اقتصاد گردان - رییس کل بانک مرکزی در همایش تبیین سیاست ها و فرآیند های اجرایی طرح ادغام بانک های وابسته به نیروهای مسلح تاکید کرد: بانک جديدي كه تحت نام سپه با ادغام پنج بانک و موسسه اعتباری، تشكيل مي شود، بانکی قوی و ارایه دهنده خدمات بهتر در عرصه نظام بانکی خواهد بود و با اين ادغام باتنك جديد موثرتر از قبل به ارائه خدمات اقدام مي كند. 
عبدالناصر همتی با ترسیم شرایط کشور و اشاره به اعمال تحریم ها، موضوع ادغام بانک های وابسته به نیروهای مسلح را امری حساس و ویژه خواند و گفت: علیرغم فشارهايي كه در همه زمینه ها به ویژه در جنگ اقتصادی شاهد هستيم، تصمیم خوب و تاریخی در جهت ادغام بانک های وابسته به نیروهای مسلح گرفته شده كه به افزايش كارايي نظام بانكي كمك خواهد كرد. 
رییس کل بانک مرکزی از نهایی شدن ادغام بعد از چهار ماه خبر داد و گفت: پس از چهار ماه اقدامات مقدماتی، ادغام نهایی صورت خواهد گرفت و شاهد تشکیل بانک سپه جدید با قدرت و توانایی بیشتری خواهیم بود. انجام پروژه ادغام با حجم عملیات و نیروی انسانی شش بانک و با در اختیار داشتن ۱۸ درصد از منابع شبکه بانکی قطعاً کاری بزرگ و ماندگار در تاریخ نظام بانکی خواهد بود.
همتی با اشاره به ظرفیت های بانک سپه و سایر بانک های ادغامی از همه دست‌اندرکاران این طرح خواست با استفاده از ظرفیت بانک های ادغامی در جهت پیشبرد هر چه بهتر این پروژه اقدام کنند.


قدمت و توانایی مالی و فنی عامل انتخاب بانك سپه براي ادغام بود

رییس کل بانک مرکزی دلیل انتخاب بانک سپه به عنوان راهبر طرح ادغام را قدمت و توانایی مالی و فنی این بانک برشمرد و تصریح کرد: بانک سپه از نظر مالی بنیه قوی و قابل توجهی دارد که اطمینان خاطر خوبی برای بانک مرکزی در زمینه ادغام ایجاد کرده است.
 همتی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بانک محور بودن نظام اقتصادی کشور اظهار کرد: شبکه بانکی علیرغم مواجهه با مشکلات متعدد، در عرصه تامین مالی و انجام پروژه های کلان اقتصادی اقدامات چشمگیر و موثری انجام داده و کارنامه نظام بانکی را قابل دفاع کرده است. 



برگزاري مجامع

وی از هیات مدیره و مدیران عامل بانک های ادغامی خواست به سرعت مجامع خود را برگزار کنند و حفظ حقوق مشتریان و شهروندان بانک های ادغامی باید در اولویت بانک سپه و بانک های ادغام شونده قرار داشته باشد. 
رییس شورای پول و اعتبار  به کارکنان بانک های ادغامی اطمینان داد که در بانک سپه نوین فضای خدمت برای همه وجود دارد و کارکنان نباید از این بابت دغدغه ای داشته باشند. هیات مدیره و مدیران عامل باید به موضوع ادغام با دید پروژه نگاه کنند و در احصای دارایی‌ها و بدهی های این بانک ها نهایت دقت را صرف کنند. بانک مرکزی همچون گذشته حامی بانک ها و موسسات اعتباری است و در این طرح نیز با تمام توان وارد شده است.

24 میلیون سپرده گذار در بانک ها و موسسات ادغامی 

ادغام پنج بانک و موسسه وابسته به نیروهای مسلح با مصوبه شورای پول و اعتبار و ستاد اقتصادی سران قوا اجرایی شده است؛ اینها در مجموع 24 میلیون سپرده گذار و 215 هزار میلیارد تومان سپرده دارند ضمن آنکه رقم تسهیلات پرداختی این بانک ها به 130 هزار میلیارد تومان می رسد. 
به گفته عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی، در فرآیند ادغام تکلیف سهامداران وابسته به نیروی های مسلح مشخص است و 130هزار سهامدار جزء نیز مشکلی نخواهند داشت.

جنیدی: تجمیع بانک های نظامی مغایر با خصوصی سازی نیست

یازدهم اسفند ماه که بانک مرکزی در اطلاعیه ای تجمیع بانک های انصار، حکمت ایرانیان، قوامین، مهر اقتصاد و موسسه اعتباری کوثر را در بانک سپه کلید زد، این گمانه زنی مطرح شد که با این کار، در حقیقت شاهد بازگشت مدیریت دولتی بر نظام بانکی هستیم زیرا بانک سپه با تجمیع این بانک ها و موسسه های اعتباری وابسته به نیروهای مسلح در عمل به بزرگترین بانک دولتی از نظر تعداد شعب و نیروی انسانی تبدیل می شود.
برخی نیز این ایده را مطرح کردند که اگر قرار بود دوباره نظام مدیریت دولتی بر بانکها حاکم شود، چه اصراری بود که در دهه 80 و اوایل دهه 90 خورشیدی بخشی از سهام بانک های بزرگی چون تجارت، صادرات، ملت و رفاه به بخش خصوصی واگذار شود. 
معاون حقوقی رییس جمهوری در پاسخ به این سوال که «با توجه به اینکه بخش قابل توجهی از سهام این بانک ها در اختیار خصولتی ها قرار دارد، آیا این ادغام مغایر با سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی مبنی بر خصوصی سازی نیست؟» گفت: تصمیم به تجمیع بانک ها و موسسه های مالی وابسته به نیروهای مسلح در یک بانک دولتی را مغایر با خصوصی سازی ندانست زیرا مالکیت آنها پیش از این در دست خصولتی ها بوده است. هرچه خصولتی باشد مغایرتی با سیاست های کلی اصل 44 ندارد.
لعيا جنيدي تاکید کرد: سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی هرگز خواهان خصولتی نبود بلکه دنبال خصوصی سازی بود؛ از نظر من ایجاد خصولتی ها در اقتصاد از ابتدا ربطی به اجرای اصل 44 نداشت.  هرجایی که بنگاه خصولتی ایجاد شده، شما نمی توانید بگویید خصوصی سازی انجام شده و آن را مطابق اصل 44 قانون اساسی بدانید و بعد از ادغام نگران مغایرت آن با خصوصی سازی شوید. 
معاون حقوقی رییس جمهوری یادآور شد: موضوع نظام بانکی و کارکرد آن در همه جای دنیا از اهمیت دو چندانی برخوردار است؛ اگر مشکلی در بانک ها پیش آید، دولت ها از اختیارات حاکمیتی خود برای این موضوع استفاده می کنند. در عرصه اقتصاد، بازار سرمایه و پول برای دولت ها مهم هستند و به همین دلیل تنظیم و مقررات گذاری در این بخش ها نیز مهم است زیرا وقتی این دو بازار دچار اشکالاتی شود، اصل بقای کل بازار دچار تزلزل می شود و کل اقتصاد تحت تاثیر قرار می گیرد.  اگر مسئولان و کارشناسان اقتصادی ارزیابی درستی در لزوم اصلاحات در بازار سرمایه و بانک داشته باشند، نمی توانید بگویید که این اصلاحات سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی را رد کرده است. 

چقازردی: با استحکام مالی مطلوب آماده ادغام بانک‌ها هستیم

همچنين محمدکاظم چقازردی در نخستین گردهمایی «تبیین سیاست‌ها و فرآیندهای اجرایی مرتبط با طرح ادغام» که با حضور رئیس‌کل بانک مرکزی، معاون بیمه و بانک وزارت امور اقتصادی و دارایی، معاون طرح و برنامه‌وبودجه ستاد کل نیروهای مسلح و مدیران عامل بانک‌های ادغام شونده و بانک سپه برگزار شد، اظهار داشت: وضعیت مناسب بانک سپه در شاخص‌های مهمی نظیر؛ منابع و مصارف، نقدینگی، حضور فعال و مستمر در بازار بین‌بانکی و همچنین فعالیت‌های ارزی باعث شده تا این بانک در شرایط ایده آل و مناسب برای پذیرش بانک‌های وابسته به نیروهای مسلح قرار گیرد.


شرایط خوب برای ادغام

وي گفت: این بانک در آستانه ادغام بانک‌های وابسته به نیروهای مسلح به لحاظ استحکام مالی و شاخص‌های عملکردی در وضعیت مطلوبی قرار دارد. شرایط یادشده بانک سپه در کنار ظرفیت‌های موجود در بانک‌ها ادغامی باعث شده تا این تصمیم ملی به بهترین شکل ممکن امکان اجرایی شدن پیدا کند.
وی افزود: بانک سپه با صندوق توسعه ملی 12 میلیارد و 500 میلیون دلار قرارداد امضا کرده و با عملیاتی کردن بیش از 50 درصد این قرارداد گام‌های مهمی در تأمین مالی بخش‌های مختلف اقتصادی به ‌ویژه نفت، گاز و پتروشیمی برداشته که پروژه بیدبلند یکی از آن‌هاست.
رئیس هیئت‌مدیره بانک سپه تصریح کرد: این بانک نسبت به سهم بازار خود از منابع و مصارف نظام بانکی در زمینه حمایت از واحدهای تولیدی و کمک به تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی همواره جزو رتبه‌های برتر بوده است
وی به راه‌اندازی سامانه‌ها و اقدامات زیرساختی در حوزه فناوری اطلاعات در بانک سپه طی چند سال اخیر اشاره کرد و افزود: واگذاری عاملیت تأمین مالی پروژه مهم ملی نظیر؛ تنظیم و مهار آب‌هاي مرزی از محل صندوق توسعه به بانک سپه، ظرفیت بالای این بانک برای اجرای کارهای بزرگ را نشان می‌دهد.
چقازردی حاکمیت انضباط مالی، حضور مدیران، کارشناسان و کارکنان مجرب، متعهد و پاکدست را از ویژگی‌ها مهم بانک سپه برشمرد و اظهار داشت: مجموعه توانمندی‌ها، این بانک را آماده پذیرش و اجرای طرح ملی ادغام 4 بانک و یک موسسه اعتباری وابسته به نیروهای مسلح در بانک سپه کرده است.
وی ادامه داد: بانک سپه در راستای اجرای قانون رفع موانع تولید، دارایی‌ها و سهام مازاد خود را در قالب شرکت سرمایه‌گذاری امید (یکی از بزرگ‌ترین هلدینگ های کشور) واگذار می‌کند و این امر اجرای طرح ادغام بانک‌های وابسته به نیروهای مسلح در بانک سپه را تسهیل می‌کند.
 
رئیس هیئت‌مدیره بانک سپه به اقدامات و عملکرد مطلوب و اثرگذار برخی از بانک‌های ادغام شونده در اقتصاد کشور اشاره کرد و گفت: ظرفیت‌های مدیریتی، کارشناسی، سامانه‌ای، سیستمی و فناوری اطلاعات موجود در بانک‌های ادغام شونده در بانک سپه مورداستفاده قرار خواهد گرفت.
چقازردی ظرفیت‌های موجود در بانک‌های ادغام شونده را سرمایه‌های نظام بانکی کشور خواند و ابزار امیدواری کرد از این ظرفیت‌ها نیروهای مسلح و عموم مردم استفاده کنند.

 ترکیب تجربه‌ها با نیروی جوان و به‌روز

وي اظهار داشت: در این ادغام بزرگ، سرمایه‌ها، ظرفیت‌ها و همچنین تجارب ارزشمند قدیمی‌ترین بانک کشور با ظرفیت‌های مدیریتی، نیروهایی جوان و به‌روز و کارآمد بانک‌های ادغام شونده باهم ترکیب می‌شوند.
وی ضمن تأکید بر ضرورت برنامه محوری کارآمدی و همدلی در فرآیند ادغام ابراز امیدواری کرد با حمایت ارکان نظام به‌ویژه پشتیبانی ستاد کل نیروهای مسلح، بانک مرکزی، وزارت امور اقتصادی و دارایی و سایر مشتریان، ادغام 4 بانک و یک موسسه اعتباری وابسته به نیروهای مسلح در بانک سپه در زمان معین به نحو مطلوب انجام شود.

 سابقه طولانی در خدمت‌ به نیروهای مسلح

وی ضمن اشاره به توفیق خدمت بیش از 9 دهه بانک سپه ابزار امیدواری کرد: تدبیر و تصمیم صحیح ادغام 4 بانک و یک موسسه اعتباری وابسته به نیروی مسلح به حفظ و ارتقای بانک سپه منجر شود.
چقازردی به سوابق طولانی بانک سپه در خدمات‌رسانی به نیروهای مسلح طی سال‌های گذشته اشاره کرد و افزود: سال 1327 وظیفه پرداخت حقوق افسران بازنشسته، موظفین و مستمری‌بگیران در سراسر کشور به بانک سپه محول و در سال 1331 اداره امور موظفین برای تولیت خدمت‌رسانی مطلوب به نیروهای مسلح در این بانک تأسیس شد و هم‌اکنون فعال و مؤثر در خدمت این قشر از مردم جامعه است.
 
سپه، بر اساس قانون بانک عامل نیروهای مسلح شد

رئیس هیئت‌مدیره بانک سپه اظهار داشت: بعد از انقلاب با امضای تفاهم‌نامه همکاری بین شهید چمران وزیر وقت دفاع و مدیرعامل وقت بانک سپه وظیفه نگهداری وجوه صندوق بازنشستگی کارکنان نیروهای مسلح به این بانک تفویض شد. بانک سپه با راه‌اندازی شعب پادگانی و تسری حساب‌های پس‌انداز کارکنان بانک به کارکنان نیروهای مسلح به‌موجب قانون، بانک عامل نیروی مسلح شد.
وی خاطرنشان کرد: از 16 هزار پرسنل بانک سپه 4 هزار تن آنها عضو خانواده‌ای شهدا، جانبازان، ایثارگران و اسرای جنگ تحمیلی هستند که در مسئولیت‌های مهم صف و ستاد مشغول خدمت و انجام وظیفه می باشند.
وی در پایان ضمن اعلام آمادگی بانک سپه، ابراز امیدواری کرد تحت عنایات پروردگار متعال با همدلی و انسجام و تدبیر فرایندهای اجرایی ادغام طبق مصوبات ابلاغی و زمان‌بندی به مرحله انجام برسد.