:
كمينه:۱۶.۵۱°
بیشینه:۱۶.۹۹°
Updated in: ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۴
معاون وزیر جهاد کشاورزی:

مشکل علوفه دامی در آینده‌ای نزدیک حل می‌شود

با توجه به اهمیت تامین مواد اولیه در بخش کشاورزی و نقشی که تامین این مواد در شمایل نهایی کشاورزی کشور دارد. معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به تلاش برای تامین نیازهای زیربنایی کشور در این بخش گفت: در صورت موافقت مجلس ، طی یک برنامه ۵ ساله مشکل علوفه دامی در کشور برطرف خواهد شد
کد خبر: ۱۳۰۷۷۲
تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۷:۲۹
اقتصاد گردان -  کاظم خاوازی معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: بر اساس طرح ارائه شده  به مجلس علوفه دامی جدیدی را در کشور معرفی خواهیم کرد، اگر با این طرح موافقت شود طی یک برنامه ۵ ساله مشکل علوفه دامی کشور مرتفع خواهد شد.

وی افزود: در این طرح کشت گیاهان علوفه‌ای از جمله خارشتر که می‌تواند شرایط نامتعارفی مانند خشکی و شوری آب را تحمل کند در دستور کار قرار گرفته است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه کشت دوم برنج یکی از معضلات فعلی در استان گیلان و مازندران به شمار می‌رود بیان کرد: هم اکنون محققان سازمان تحقیقات به یک نوع چغندر  علوفه‌ای به نام کارا دست پیدا کرده اند که کشت این نوع علوفه بعد از برنج می‌تواند حداقل صد تن علوفه تر در هر هکتار تولید کند.

خاوازی ادامه داد: هم اکنون در صد هکتار از استان کرمان کشت  علوفه کارا انجام شده است که برای اجرای این پروژه نیاز به اعتبار داریم. از مسئولان انتظار می‌رود که بودجه این طرح را از محل محصولات تراریخته به سازمان تحقیقات، ترویج و آموزش کشاورزی اختصاص دهند.

وی با اشاره به اینکه امکان تولید یک میلیون تن علوفه دامی از سرشاخه‌های نیشکر در خوزستان وجود دارد، افزود: با بخش خصوصی در این زمینه وارد مذاکره شده ایم که سرمایه گذاری لازم را انجام دهد.

خاوازی با اشاره به اینکه چغندر علوفه کارا در ده هکتار از اراضی مازندران کشت شده است، بیان کرد: کشاورزان مازندرانی پیش بینی کرده اند که در هر هکتار ۱۵۰ تن علوفه تولید کنند در حالی‌که  موسسه تحقیقات خاک و آب در نظر دارد که این میزان را به ۳۰۰ تن در هکتار برساند. رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در بخش دیگر سخنان خود از ارائه سالانه ۱۵۰ دستاورد تحقیقاتی به بهره برداران خبر داد و گفت: ارائه دستاورد تحقیقاتی رتبه‌های ایران در عرصه‌های بین المللی را ارتقا داده است که به این ترتیب بسیاری از مشکلات را حل می‌کنیم.وی از معرفی ۳۰۳ دستاورد جدید از سال ۸۶ تا کنون در بخش کشاورزی خبر داد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی تولید محصولات کشاورزی در سال ۵۷ را ۲۶ میلیون تن اعلام کرد و افزود: این میزان در سال ۹۲ به ۹۷ میلیون تن و در سال ۹۷ به ۱۲۲ میلیون تن رسیده است که بخش قابل توجهی از این موفقیت ها را مرهون دستاورد تحقیقات در بخش کشاورزی هستیم.

وی معرفی ارقام جدید بذر را یکی از مهم‌ترین دستاورد‌های بخش تحقیقات برشمرد و گفت: با معرفی و تهیه و تولید بذر و توزیع در میان بهره برداران توانسته ایم

سالانه از خروج ۵۰۰ میلیون دلار ارز برای تامین این بخش از بذر مورد نیاز جلوگیری کنیم.این مقام مسئول از معرفی ۲۲۰ رقم بذر جدید از سال ۵۸ تا ۹۶ در کشور خبر داد و افزود: ۶۰ نوع از این ارقام در پنج سال اخیر معرفی و در اختیار بهره برداران قرار گرفته است.خاوازی ادامه داد: همه ساله بیش از ۶ هزارتن بذر گواهی شده درجه یک و ۲۵ هزار اصله نهال شناسنامه دار در اختیار بهره برداران قرار می‌گیرد.وی شناسایی حفظ ذخایر ژنتیک را یکی دیگر از برنامه‌های سازمان تحقیقات برشمرد و گفت: ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار نمونه حشرات، بندپایان و باقی موجودات غیر زنده در بانک‌ها و بیش از ۱۳۰ هزار نمونه زنده در باغات و کلکسیون‌ها نگه داری می‌شود که نسل آینده می‌تواند از آن استفاده کند.

 افزایش ذخایر ژنتیکی کشور

خاوازی با اشاره به اینکه از سال ۹۲ تاکنون ۲۶۰ هزار نمونه به ذخایر ژنتیکی کشور اضافه شده است، بیان کرد: در شناسایی حفظ ذخایر ژنتیکی، ۱۰۸ لاین برتر در زمینه کرم ابریشم داریم که در خاورمیانه منحصر به فرد است و عملکرد پیله با استفاده از لاین های در اختیار از ۲۵ به ۳۳ کیلوگرم افزایش یافته است.این مقام مسئول با اشاره به اینکه تغییرات آب و هوایی مد نظر سازمان تحقیقات است، افزود: با توجه به تغییرات آب و هوایی، کشت چغندر پاییزه و کشت نشایی در دستور کار قرار گرفته است چرا که این امر افزایش ۳ برابری بهره وری آب و کاهش یک سوم تا یک ششم مصرف بذر را به همراه دارد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی درباره آخرین وضع کشت محصولات تراریخته در کشور بیان کرد: تمام کشور‌های دنیا به صورت حاکمیتی تلاش می‌کنند تا از چیزی غافل نشوند به همین خاطر  از تمامی دانش و تکنولوژی روز دنیا بصورت آشکار و پنهان استفاده می کنند، از این رو نسبت به تمامی منابع تراریخته هوشیار هستیم و مراقبیم که عقب نمانیم.