:
كمينه:۲۵.۴°
بیشینه:۲۸.۷۹°
Updated in: ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۰
اونس جهاني به دنبال نوسانات بازار نفت به 1248 دلار افزايش يافت

افزایش قيمت طلا و سكه و پيش بيني تحليل گران جهاني از رشد قيمت طلا در بازار جهاني

روز شنبه 17 آذر در شرايطي كه قيمت دلار در سامانه سنا براساس قيمتهاي روز قبل 11 هزار و 400 تومان ، يورو 12 هزار و 656 تومان ، پوند 14 هزار و 378 تومان و يوان چين يك هزار و 800 تومان قيمت خورد در بازار آزاد نرخ دلار به 11 هزار و 530 تومان رسيد
کد خبر: ۱۲۶۸۷۴
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۷ - ۱۸:۵۱
اقتصاد گردان -  در بازار طلا و سکه نيز متاثر از افزايش اونس جهاني به 1248 دلار به دنبال تحولات بازار نفت، قیمت سکه نسبت به آخرین قیمت هفته قبل، حدود 70 هزار تومان و طلای 18 عیار نیز 12 هزار تومان افزایش یافته است. قيمت سكه نسبت به هفته قبل با  افزایش ۲۱۰ هزار تومانی قیمت همراه شده است و به اذعان اعضاي اتحاديه دیگر هیچ دلالی در بازار سکه و ارز نیست.

به گفته رییس اتحادیه فروشندگان و سازندگان طلا و جواهر تهران، روز شنبه  قیمت طلا و سکه باافزایش قیمت مواجه شد که دلیل آن، افزایش نرخ جهانی طلا  به دنبال تغییرات در بازار نفت اوپک بوده است که امیدواریم به زودی نوسانات جهانی به پایان رسیده و آرامش به بازار سکه و طلا برگردد.
روند قیمت طلا و سکه طي روزهای گذشته، عکس دو هفته اخیر است و افزایش قیمت‌ها مجددا به چشم می‌خورد، به‌گونه‌ای که به گفته ابراهیم محمد ولی - رئیس اتحادیه فروشندگان طلا و جواهر، قیمت سکه تمام بهار طرح جدید و طرح قدیم به ترتیب سه میلیون و ۹۶۱ هزار تومان و سه میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است.
وی افزود: نیم‌سکه، دو میلیون و ۹۸۱ هزار تومان، ربع سکه، یک میلیون و ۱۵۱ هزار تومان و سکه یک گرمی، ۶۵۴ هزار تومان به فروش می‌رسيد
محمد ولی ادامه داد: قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار و هر مثقال طلای آب شده ۱۷ عیار به ترتیب ۳۵۴ هزار و ۴۰۰ تومان و یک میلیون و ۵۳۵ هزار تومان است. هم‌چنین هر انس طلای جهانی نیز به ۱۲۴۸ دلار رسید که نسبت به روز  شنبه افزایش قیمت را تجربه کرد.
رئیس اتحادیه فروشندگان و سازندگان طلا و جواهر تهران گفت: در حال حاضر با تغییراتی که در بازار نفت و کشورهای عضو اوپک افتاد که مقرر شد تا تولید نفت کاهش یابد، شنیده شده که کشورهایی مانند چین و روسیه در حال تبدیل ذخایر خود به طلا هستند و از همین رو نیز قیمت اونس جهانی طلا با افزایش رو به رو شده است و روی بازار داخلی طلا و سکه ایران نیز اثر گذاشته است اما امیدواریم با پایان یافتن خرید این دو کشور و حل شدن دیگر تغییر و تحولات در بازار جهانی نرخ اونس جهانی به ثبات برسد و بازار طلا و سکه ایران نیز به آرامش خود برگردد.
در اين رابطه رئیس کمیسیون تخصصی طلا و جواهر علت افزایش قیمت طلا و سکه در بازار را افزایش قیمت جهانی طلا و افزایش قیمت ارز اعلام کرد و افزود: داد و ستدها در بازار عادی است.
وی با بیان اینکه حباب سکه با توجه به تقاضای خرید 450 هزار تومان است، تصریح کرد: قیمت سکه نسبت به هفته قبل که 3 میلیون 760 هزار تومان بود، 210 هزار تومان افزایش داشته است.      کشتی آرای رئیس کمیسیون تخصصی طلا و جواهر در پاسخ به این سوال که آیا دلال ها نقشی در افزایش قیمت طلا و سکه در بازار نداشته اند؟ گفت: هیچ دلالی برای سکه و ارز دیگر در بازار نیست و داد و ستدها براساس روال بازار انجام می شود.
وی تاکید کرد: الان دیگر هیچ دلالی در این بازارها نیست و علت اساسی افزایش قیمت طلا و سکه در افزایش قیمت اونس جهانی است.

ادامه کاهش نرخ ارز به سمت تک نرخی

در حالی که طبق اعلام دولت  در بودجه 98 قرار است برای حمایت از معیشت مردم و جلوگیری از وارد شدن آسیب های اقتصادی ۱۴ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی برای تامین کالاهای اساسی اختصاص دهد و برای تسعیر نرخ ارز  نیز  دلار ۵۷۰۰ تومانی را در نظر گرفته است، اما برخی کارشناسان و نمایندگان مجلس معتقدند که با وجود افزایش نرخ تسعیر ارز در سال آینده، امکان تداوم روند کاهش نرخ ارز وجود دارد
در این رابطه مهرداد بائوج لاهوتی عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس، از ریل گذاری دولت و بانک مرکزی برای تک نرخی کردن ارز خبر داد و گفت: روند نزولی کاهش نرخ ادامه دارد. در حال حاضر نرخ ارز به صورت تک نرخی بوده و دولت برای تامین کالاهای اساسی فقط نرخی پایین‌تر را در نظر گرفته است.
این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه تامین کالاهای غیر اساسی با ارزی غیر دولتی امری کاملا منطقی است، افزود: خوشبختانه با واریز ارز حاصل از صادرات به سامانه نیما در ماه های اخیر توافق های مناسبی میان دولت و صادرکنندگان صورت گرفته که این خود آرامشی به بازار وارد کرده است.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه با اقدامات بانک مرکزی و تیم اقتصادی دولت خود به خود ارز به سمت تک نرخی شدن در حرکت است، گفت: خوشبختانه تدابیر اتخاذ شده نرخ ارز در بازار آزاد را نیز به روند نزولی هدایت کرده است.

انتظار تخلیه حباب قیمت ارز  و كاهش قيمت دلار 

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: نرخ ارز هنوزحباب زیادی دارد و در صورت تداوم سیاست‌های موجود در بلندمدت مسیر کاهشی را طی می‌کند.

حسین میرشجاعیان در گفتگو با ایبِنا، درباره وضعیت بازار ارز اظهار داشت: طی ماه‌های گذشته افزایش نرخ ارز را شاهد بودیم که در کوتاه مدت نوسان بالایی داشت و در هفته‌های اخیر با یکسری اقدامات و تغییرات شدت این نوسانات گرفته شود و با توجه به اینکه نرخ ارز هنوزحباب زیادی دارد امید داریم که قیمت‌ها بیش از این کاهش یابد.
وی با بیان اینکه سیاست‌های بانک مرکزی در راستای کاهش قیمت ارز است، افزود: دسترسی دلالان به پوزهای بانکی سرعت گردش پول را بالا برده بود که اقداماتی توسط بانک مرکزی برای کنترل آن انجام شد.
معاون وزیر اقتصاد ادامه داد: در همه جای دنیا نسبت به خرید و فروش ارز به صورت غیرقانونی در کوچه و خیابان  حساسیت دارند و اجازه نمی‌دهند که این کار انجام شود که اقداماتی برای کنترل آن انجام شده است.
وی در مورد پیش‌بینی قیمت ارز نیز گفت: در صورت پایداری در اعمال سیاست‌ها و اینکه تلاش کنیم بازار ارز شفاف باشد و براساس عرضه و تقاضا پیش رود، در بلند مدت مسیر کاهشی را داریم.
میرشجاعیان تاکید کرد: از فعالان تجاری تقاضا داریم به بازگشت ارز به سیستم اقتصادی کمک کنند، اقتصاد مانند یک موجود زنده است و در تبادلات بین‌المللی در مقابل صادرات باید واردات صورت گیرد و ارز ناشی از صادرات به صورت ارز یا کالا به کشور بازگردد.
وی خاطرنشان کرد: جنگ اقتصادی صرفا جنگ دولت نیست و تمام ملت را تحت تاثیر قرار داده است، در نتیجه باید همه در کنار هم مقابل آن بایستیم.

آخرين خبرها از راه‌اندازی بازار ارز در بورس

طبق قانون هر گونه اوراق بهادار از جمله بازار آتی ارز باید در بازار سرمایه شکل بگیرد اما قیمت مرجع این بازار می‌تواند از بازار نقد کشف شود. این طور که مسئولان می‌گویند زمان‌بندی و جزئیات راه‌اندازی بازار متشکل ارز را نهاد ناظر بازار پول مشخص خواهد کرد.
در اواسط تیر ماه امسال بود که نمادهای گواهی صادراتی یورو و گواهی صادراتی دلار  با نام‌های «گواهی ۱» و «گواهی ۲»  در سایت شرکت مدیریت فناوری بورس تهران قید و قرار بر این شد که ۲۰ درصد اظهار نامه‌های ارزی کالاهای صادراتی در بورس داد و ستد شود.
در آن زمان مدیر نظارت بر بازارهای سازمان بورس در مورد معاملات بازار گواهی ارز اعلام کرد که  "شروع معاملات این بازار به تصمیم‌سازی‌ها در وزارت صنعت معدن و تجارت و بانک مرکزی بستگی خواهد داشت. قیمت و حجم عرضه در این بازار از اهمیت بالایی برای تعدیل نرخ و تنظیم بازار خواهد داشت. " اما در نهایت این طرح مسکوت ماند و قرار شد آن ارزها نیز در سامانه نیما اظهار شوند.
اما با رفتن ولی الله سیف از بانک مرکزی و به ریاست رسیدن عبدالناصرهمتی در این بانک به تازگی دوباره درباره معاملات ارز در بورس اظهار نظرهایی شده است، به طوری که همتی چند روز پیش از راه‌اندازی بازار معاملات آزاد نقدی و حواله ارزی خبر داد و اعلام کرد که این بازار مبتنی بر ساز و کار حراج، با هدف کشف قیمت ارز و تسهیل تامین نیازهای خدماتی و خرد مردم خواهد بود و با مشارکت بانک‌ها و صرافی‌های مجاز و نظارت و بازگردانی بانک مرکزی در آینده نزدیک به طور گام به گام و با تمرکز بر معاملات نقدی راه‌اندازی خواهد شد.
اما باید بدانیم که این بازار نقد ارز است که می تواند در بازار پول شکل بگیرد و معاملات آتی ارز و هر گونه معاملات اوراق بهاداری باید مطابق قانون در بازار سرمایه انجام شود.
در تازه‌ترین اظهارنظرها، رئیس سازمان بورس در این مورد گفته که بانک مرکزی اعتقاد دارد که بازار نقدی ارز باید در بازار پول شکل بگیرد اما در عین حال، بر اساس قانون باید اوراق مشتقه ارز همانند قراردادهای آتی یا قراردادهای سلف در بازار سرمایه معامله شود. 
محمدی همچنین با اشاره به اینکه باید ارز یک قیمت مرجع داشته باشد، تاکید کرد: هر گونه اوراق بهادار باید در بازار سرمایه معامله شود، بنابراین اگر بازار نقدی مناسبی به وجود آید و یک قیمت مرجع در آن شکل بگیرد، بازار سرمایه آمادگی راه اندازی بازار قراردادهای مالی این اوراق را دارد. مصوبه شورای عالی بورس نیز از حدود سه سال گذشته وجود دارد که راه اندازی و معامله بازار قراردادهای آتی ارز در بازار سرمایه را مجاز و قانونی کرده است.
وی همچنین یادآور شد: زمان بندی و جزئیات راه اندازی این بازار وابسته به تصمیم بانک مرکزی است، اما در ارکان بازار سرمایه آمادگی راه اندازی این بازار جدید از مدت ها پیش تا به امروز وجود دارد به طوری که فرابورس و بورس کالا از ماه ها قبل، بسترها، سامانه معاملاتی و سایر موارد مرتبط با این بازار را آماده کرده اند تا با همکاری بانک مرکزی هر زمان تصمیم گیری نهایی اتخاذ شد، این بازار در بورس راه اندازی شود.
اما باید دید که دولت بانک مرکزی، وزارت صنعت و معدن و در نهایت سازمان بورس درباره معاملات ارز در بازار پول و سرمایه به کجا می‌رسد و این سیاست در صورت پیگیری بر قیمت ارزهای خارجی در ایران چه تاثیری می‌گذارد.

تازه ترین تحلیل بلومبرگ از آینده قیمت طلا

واحد اطلاعات بلومبرگ در تازه ترین تحلیل خود پیش بینی کرده است که قیمت طلا به زودی وارد یک مسیر کاملا صعودی خواهد شد.
به گزارش کیتکو نیوز، واحد اطلاعات بلومبرگ در تحلیل مهمی نوشت: نوسانات ارزش دلار آمریکا طی ماه های آینده تاثیر مهمی بر قیمت طلا خواهد داشت. به نظر می رسد ارزش دلار هم اکنون به اوج خود رسیده و طی ماه های آینده با کاهش ارزش دلار شاهد رشد فزاینده و چشمگیر قیمت طلا خواهیم بود.
بر اساس این گزارش واحد اطلاعات بلومبرگ افزود: نمودار مربوط به نوسانات قیمت طلا شباهت زیادی به نمودار نوسانات قیمت گاز طبیعی پیش از رشد فزاینده آن دارد. به نظر می رسد قیمت فلزات گرانبها به خصوص طلا طی ماه های آینده از الگوی قیمت گاز طبیعی تبعیت خواهد کرد و با رشد چشمگیری روبرو خواهد شد.
بلومبرگ افزود: افزایش تورم و سطح بدهی های آمریکا می تواند عامل موثری برای کاهش ارزش دلار و رشد قیمت جهانی طلا باشد.
از سوی دیگر ادامه روند صعودی قیمت نفت در بازارهای جهانی نیز می تواند عامل مهمی برای افزایش چشمگیر قیمت فلزات گرانبها به خصوص طلا باشد.
سیاست های پولی و نرخ بهره فدرال رزرو آمریکا نیز طی ماه های آینده تاثیر مهمی بر بازار طلا خواهد داشت.

طلای جهانی ارزان می‌شود یا گران؟

تحلیلگران اقتصادی بر این باورند که موضع جدید فدرال رزرو آمریکا درباره نرخ بهره می تواند در نهایت به نفع قیمت جهانی طلا باشد.
آدریان دی تحلیلگر ارشد اقتصادی گفت: بی شک موضع جدید فدرال رزرو آمریکا درباره عدم افزایش سریع و چشمگیر نرخ بهره طی ماه های آینده به ضرر ارزش دلار و به نفع قیمت طلا خواهد بود.
 بر اساس این گزارش وی تصریح کرد: گرچه فدرال رزرو آمریکا ظاهرا قصد دارد نرخ بهره را برای چهارمین بار متوالی در سال 2018 میلادی در نشست دسامبر افزایش دهد ولی در سال 2019 میلادی قطعا با همین روند و سرعت نرخ بهره را افزایش نخواهد داد.
علاوه بر این، ادامه تنش های سیاسی در اروپا به خصوص وضعیت برگزیت و بحران بودجه ایتالیا، تنش های غرب با روسیه می تواند در نهایت موجب افزایش تقاضا و قیمت جهانی طلا شود. ادامه تنش های سیاسی در آمریکا و پیروزی دموکرات ها در انتخابات میان دوره ای کنگره نیز می تواند به نفع قیمت طلا باشد.
چارلی ندوس تحلیلگر ارشد اقتصادی نیز گفت: سطح حمایتی قیمت طلا در کوتاه مدت 1220 دلار است و اگر این سطح شکسته شود قیمت تا 1200 دلار کاهش خواهد یافت.
سطح مقاومتی قیمت طلا نیز در شرایط کنونی 1230 دلار است و اگر این سطح شکسته شود قیمت تا 1240 دلار افزایش خواهد یافت.
به نظر می رسد تنش های تجاری بین آمریکا و چین نیز می تواند تاثیر زیادی بر نوسانات ارزش دلار و قیمت طلا داشته باشد.

قیمت بیت کوین به ۳۴۰۰ دلار سقوط کرد

قیمت هر واحد بیت کوین در ۲۴ ساعت اخیر با بیش از ۱۲ درصد کاهش به تقریبا ۳ هزار و ۴۰۰ دلار کاهش پیدا کرد.
به گزارش کوین مارکت کپ، قیمت بیت کوین در ۲۴ ساعت گذشته بیش از ۱۲ درصد کاهش پیدا کرد و به کمتر از ۳ هزار و ۴۰۰ دلار در هر واحد رسید که کمترین رقم در یکسال اخیر آن محسوب می شود.
در همین حال، قیمت بیت کوین در مقایسه با بالاترین رقم ثبت شده خود یعنی ۲۰ هزار دلار که در دسامبر سال ۲۰۱۷ میلادی ثبت شده بود، ۶ برابر کاهش پیدا کرده است. همچنین قیمت بیت کوین در روز جمعه ۳ هزار و ۳۸۹ دلار معامله شد که حاکی از افت ۱۲.۲ درصدی ارزش آن در یک روز دارد.
سرمایه بازار بیت کوین در حدود ۴.۸ میلیارد دلار در ۲۴ ساعت گذشته کاهش پیدا کرده و در هفته گذشته بیش از ۱۴ میلیارد دلار از سرمایه بازار خود را از دست داده است. این در حالی است که در دسامبر سال ۲۰۱۷ میلادی ارزش سرمایه بازار بیت کوین بیش از ۳۳۰ میلیارد دلار ثبت شده بود.
همچنین دیگر ارزهای رمزنگار از ضرر بازار ارزهای رمزنگار در امان نبودند و ارز اتریوم بیش از ۱۵ درصد و XRP همه ۱۰ درصد کاهش ارزش داشتند. قیمت بیت کوین در روز چهارشنبه هفته گذشته به ۳ هزار و ۹۰۰ دلار کاهش پیدا کرده بود.
بر پایه این گزارش، به گفته برخی از کارشناسان اقتصادی بازار ارزهای رمزنگار در حال رنج بردن از وضعیت منفی شرایط اعتماد به بازار خود است؛ ضمن اینکه روند نزولی ارزش ارزهای رمزنگار در سال آینده میلادی ادامه خواهد داشت. البته برخی ها هم بر این باور هستند که بیت کوین به یکهزار و ۵۰۰ دلار هم سقوط خواهد کرد.