:
كمينه:۱۵.۴°
بیشینه:۱۵.۹۹°
Updated in: ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۲
مشاور عالی وزیر جهاد کشاورزی:

امنیت غذایی مهم‌ترین رویکرد ‌گذر از بحران کم‌آبی است

مسئول کمیته بهره‌وری آب در سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی گفت: تامین امنیت غذایی مهم‌ترین رویکرد اصلاح الگوی کشت و گذر از بحران کم آبی است.
کد خبر: ۱۲۵۶۴۶
تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۷ - ۱۷:۴۶
اقتصادگردان- مهندس سید محمد حسین شریعتمدار امروز در همایش اصلاح الگوی کشت در اتاق بازرگانی قم عنوان کرد: شیوه های مدرنی در اصلاح الگوی کشت در سطح جهان به وجود آمده که مصرف آب را به یک سوم شرایط قبلی رسانده است.

‌وی اظهار کرد: در حال حاضر برای هر نفر 1100 متر مکعب آب داریم و اگر بقای کشور و آینده فرزندان را می خواهیم باید این منابع آبی را مدیریت کنیم.   در برخی از کشورها سهمیه آب برای کشاورزی کمتر از این است اما با مدیریت منابع به بهره‌وری رسیده اند.

وی خاطرنشان کرد: ما هنوز در شرایط حاد و بحرانی از نظر کمبود آب و به راه بی بازگشت نرسیده‌ایم و فرصت برای جبران مشکلات پیش آمده وجود دارد.

مشاور عالی وزیر جهاد کشاورزی گفت: در حال حاضر در دشت ساوه 220 میلیون متر مکعب آب داریم و وضعیت آب در شریف‌آباد قم نیز مساعد است و با توجه به اجرای طرح اصلاح الگوی کشت به صورت پایلوت در این دو منطقه، امید است بتوان بحران کم آبی را پشت سر بگذاریم.  با امکانات فعلی می توان این دو دشت را به یک موفقیت خوبی برسانیم و می توان از کنار بحران ها رد شد.

شریعتمدار بیان کرد: خشکسالی خسارت های زیادی را در بسیاری از کشورها در پی داشته است اما مدیریت خشکسالی در کشورهای پیشرفته منجر به شکل گیری 452 شغل در هر منطقه بیشتر از زمان قبل از بحران شده است چرا که آن ها تهدیدات را به فرصت تبدیل می کنند.

وی عنوان کرد: برنامه کشورهای پیشرفته برای مواجهه با خشکسالی و گذر از بحران آب آماده است و حتی برای 27 سال آینده برنامه دارند و دچار کمترین خسارت می شوند ما نیز باید این مسائل را جدی بگیریم.

مشاور عالی وزیر جهاد کشاورزی اظهار کرد: در خشکسالی سال 2012 کالیفرنیا در عرض 5 سال مشکل و بحران خشکسالی حل شد اما همین خشکسالی دو سال قبل از جنگ جهانی دوم در کل آمریکا اتفاق افتاد و همه کشور را درگیر کرد، در آن زمان آمریکا راهکاری نداشت.

وی تصریح کرد: باید برنامه پایلوت الگوی کشت را در با موفقیت در قم پشت سر بگذاریم تا در کشور بتوانیم الگو باشیم.

شریعتمدار اظهار کرد: کشاورزان و فعالان باید به میدان بیایند و همه دستگاهها با هم افزایی طرح را اجرایی کنند همچنین این طرح باید سالانه ارزیابی شود تا مشکلات و کاستی های آن رفع گردد.

وی گفت: پایداری تولید یکی از شاخص های مهم در الگوی کشت است از طرفی باید تعادل در آب‌های زیرزمینی و بهبود کیفیت آب و جلوگیری از شوری آب را برای پشت سر گذاشتن بحران ها در نظر بگیریم.

مشاور عالی وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: اگر در مدیریت منابع، درآمد کشاورزان کاسته شود نشان از نقصان در طرح است، فناوری و تکنوژی به اندازه ای پیشرفت کرده است که می توان بحران خشکسالی را به راحتی حل کرد.

وی بیان کرد: از افراد نخبه و نظریه پردازان باید در پیشبرد طرح اصلاح الگوی کشت استفاده کرد تا طرح اصلاح الگوی کشت را ارزیابی کنیم و به نتایج خوبی در امر مدیریت آب و منابع و کشاورزی پایدار دست یابیم.