:
كمينه:۲۶.۵۱°
بیشینه:۲۶.۹۹°
Updated in: ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۳
رییس پلیس راهور تهران بزرگ: اجرای فاز دوم LEZ را تضمین می‌کنیم

یک‌سال حبس در انتظار مخدوش‌کنندگان پلاک خودرو

به گفته رییس پلیس راهور تهران بزرگ مجازات افرادی که اقدام به دستکاری پلاک خود کنند مجازاتشان 6 ماه تا یکسال حبس است، البته این علاوه بر جریمه‌هایی است که صورت می‌گیرد.
کد خبر: ۱۲۳۵۹۸
تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۳۹۷ - ۱۳:۳۶
اقتصادگردان- سردار مهماندار، رییس پلیس راهور تهران بزرگ در نشست خبری مشترک شهرداری تهران و پلیس درباره آغاز فاز دوم طرح کاهش آلودگی هوا (LEZ) که از اول آبان اجرایی می‌شود، گفت: آلودگی هوا و ترافیک دو معضل اساسی کلان‌شهر تهران است و طبیعی است در هر دو حوزه نیازمند اقدامات جدی هستیم. وی با بیان اینکه در بحث آلودگی هوا مصوبات قانونی زیادی وجود دارد گفت: قطعا نیروی انتظامی با متخلفینی که فاقد معاینه فنی هستند برخورد می‌کند. به گزارش فارس، مهماندار با اشاره به اینکه موضوع سلامت شهروندان قابل اغماض نیست، گفت: در این زمینه نیروی انتظامی ورود جدی می‌کند. رییس پلیس راهور تهران بزرگ با بیان اینکه دوربین‌ها خودروهایی که فاقد معاینه فنی باشند را روزانه 50 هزار تومان جریمه می‌کنند، گفت: به عنوان مثال، اگر فردی 10 روز تردد کند باید 500 هزار تومان جریمه دهد. وی با بیان اینکه در تمامی معابر شهر تهران اعمال قانون صورت می‌گیرد، گفت: حتی دوربین‌هایی که کد اخذ جریمه معاینه فنی را نداشتند به این کد مجهز شدند. به گفته مهماندار امکان ندارد از این پس خودرویی در معابر تهران حرکت کند و توسط این دوربین‌ها دیده نشود و قطعاً اغماضی برای متخلفین وجود ندارد.

وی در خصوص افرادی که پلاک‌های خود را مخدوش می‌کنند گفت: ‌قطعا عده‌ای هستند که قانون را دور می‌زنند و ما هم با آنها برخورد می‌کنیم که تعداد آنها بالا نیست کسی که پلاک خود را می‌پوشاند مرتکب جرم می‌شود و ما روزانه تعداد زیادی پرونده برای این افراد درست می‌کنیم و قطعا این افراد بر اساس قانون مجازات می‌شوند. به گفته رییس پلیس راهور تهران بزرگ، مجازات افرادی که اقدام به دستکاری پلاک خود کنند 6 ماه تا یکسال حبس است البته این علاوه بر جریمه‌هایی است که صورت می‌گیرد.

وی در خصوص معاینه فنی خودروها گفت: خودروهایی که 4 سال از تولیدشان می‌گذرد باید برای دریافت معاینه فنی مراجعه کنند کنترل‌های میدانی صورت می‌گیرد و اگر خودرویی معاینه فنی داشته باشد اما به هر دلیلی دودزا به آن خودرو پلاک تعمیری می‌دهند و بعد از 48 حق تردد ندارد و اگر تردد کند به پارکینگ منتقل می‌شود. مهماندار در خصوص معاینه فنی جعلی گفت: ممکن است یکسری افراد سودجو برای فروش معاینه فنی مراجعه کنند اما تأکید می‌کنم اطلاعات تمام کسانی که به مراکز معاینه فنی مراجعه می‌کنند ثبت و از آنها عکس گرفته می‌شود و این افراد اطلاعاتشان در سیمفا ثبت می‌شود درصورتی که معاینه فنی جعلی داشته باشند سوابقی در سامانه ندارند و آنها جریمه می‌شوند. وی گفت: در 6 ماه اول امسال بیش از یک میلیون ثبت تخلف معاینه فنی داشته‌ایم و همچنین 20 هزار مورد خودروی دودزا داشته‌ایم که با آنها برخورد شده است. مهماندار همچنین در پاسخ به اینکه پول جریمه‌های معاینه فنی چه می‌شود، ‌گفت: تمام مبالغ جریمه‌ای به حساب خزانه می‌رود و هیچ چیز در دست نیروی انتظامی نیست.

   تضمین برای اجرای طرح کاهش آلودگی

وی در خصوص اجرای طرح کاهش از ابتدای آبان گفت: تضمین می‌دهیم که این طرح انجام می‌شود و ما برای اجرا در کنار شهرداری هستیم و از ابتدای آبان خودروهای فاقد معاینه فنی جریمه می‌شوند. رییس پلیس راهور تهران بزرگ همچنین در خصوص بخشش برخی از جرایم گفت: در نیروی انتظامی و پلیس بخششی در جرایم وجود ندارد اما اگر کسی اعتراض به جرایم داشته باشد و مستنداتی ارایه کند که جریمه‌اش درست نبوده آن را اصلاح می‌کنیم.

مهماندار تأکید کرد: سازمان‌های دولتی هم بدانند که اگر بخواهند خودروی جدیدی را شماره‌گذاری کنند قبل از آن باید تمام بدهی‌هایشان را پرداخت کنند.

   افزایش ۴ برابری دوربین‌های نظارتی

 محسن پورسیدآقایی معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران نیز در این نشست خبری با اشاره به اینکه تهران دو معضل اساسی دارد نخست ترافیک و دیگری آلودگی هوا گفت: نیمه دوم سال آزمون جدی برای ماست که ببینیم چگونه می‌توانیم آن را کنترل کنیم. وی ادامه داد: تمام ورودی‌های تهران مجهز به دوربین شدند که معاینه فنی خودروها را کنترل می‌کنند. از روز اول آبان هر خودرویی که به تهران وارد شود و در هر مسیری تردد کند، معاینه فنی آن بررسی می‌شود. این کنترل شامل خودروهای سواری، کامیون‌ها و اتوبوس‌ها خواهد بود. معاون شهردار تهران تاکید کرد: دوربین‌های بررسی‌کننده طرح تهران در طول این طرح چهاربرابر شده و از ۳۰۰ دوربین به ۱۲۴۰ دوربین افزایش یافته است.  پورسیدآقایی با بیان اینکه تاکنون ۱۹ اتوبوس دودزا توسط مردم گزارش شده است که از طریق جی‌پی‌اس نصب شده روی آنها شناسایی و مورد بازبینی در معاینه فنی قرار گرفته‌اند گفت: این کنترل از ابتدای آبان بر روی سایر خودروهای دیزلی نیز انجام خواهد شد و مردم می‌توانند آلودگی‌ آنها را گزارش کنند. معاونت حمل‌ونقل و ترافیک با تاکید بر اینکه تردد خودروهای دودزا تضییع حق مردم است. امیدوارم با اطلاع‌رسانی و همکاری مردم از تردد خودروهای دودزاد جلوگیری شودگفت: با اقدامات انجام شده امیدواریم با شرایط جوی سال گذشته، امسال شرایط جوی بهتری داشته باشیم. وی با بیان اینکه از یک میلیون خودروی مراجعه‌کننده از ابتدای سال، حدود ۳۵ درصد موفق به دریافت معاینه فنی برتر شده‌اند، گفت: هرخودرویی که وارد مراکز معاینه فنی تهران می‌شود بصورت پیش فرض معاینات برتر انجام می‌شود و در صورتی که نتواند پاس کند، معاینات معمولی بر آن اعمال می‌شود. حسینی منش با بیان اینکه از اقدامات دیگر معاونت حمل و نقل ترافیک، راه‌اندازی خودروهای بررسی سیار کنترل ترافیک در سطح شهر تهران است گفت: تعداد خطوط سیار معاینه فنی به عدد ۵ در تهران خواهد رسید وبه زودی مراکز معاینه فنی به ۱۵ عدد می‌رسد. وی با بیان اینکه بسیاری از خودروها معاینه فنی دریافت می‌کنند، اما پایداری این خودروها در طول سال ثابت نیست و نمی‌توانند استاندارد لازم را حفظ کنند گفت: اکیپ مشترکی با همکاری پلیس راهور به بررسی خودروهای دیزلی به صورت سیار پرداختند که از ۵۳۶ خودرویی بررسی شده تعداد، ۴۶۷ خودرو، معاینه فنی داشتند.  به گفته حسینی منش ۲۱ تا ۲۵ درصد ناوگانی که به صورت سیار بررسی شده نتوانستند شرایط را حفظ کنند گفت:  از این تعداد ۱۲۰ عدد اتوبوس شهرداری تهران بود که دو اتوبوس فک پلاک شدند.