:
كمينه:۱۱.۷۹°
بیشینه:۱۵.۹۹°
Updated in: ۲۹ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۶
رئیس هیات مدیره بازار مبل ملایر خبر داد:

تولید ۶۲ درصد مبل منبتی ایران در ملایر/ مبلمان و منبت موفق‌ترین صنعت تولیدی سال ۹۶ کشور

رئیس هیات مدیره بازار مبل ملایر از تولید بیش از ۶۲ درصد مبلمان منبتی ایران در ملایر خبر داد و گفت: ملایر پایتخت مبلمان منبتی در ایران است که در سال گذشته به عنوان یکی از موفق ترین صنایع تولیدی کشور شناخته شده است
کد خبر: ۱۱۲۰۷۸
تاریخ انتشار: ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۴:۳۱
اقتصاد گردان - یدالله کریمی در گفت وگو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی اتاق اصناف ایران با بیان اینکه ملایر پایتخت منبت کاری و مبلمان ایران است، افزود: واحدهاي طراحي و منبت کاري، واحدهاي توليد کننده مبلمان خام و واحدهاي توليد کننده مبلمان نهايي ، بيشترين سهم از کارگاه‌هاي توليدي مبل و منبت شهرستان ملایر را دارند و محصولات تولیدی در این واحدها به سه دسته اصلي مبلمان استيل، مبلمان راحتي و دکوراسيون تقسيم مي شود که حدود ۸۵ درصد این کارگاه‌ها به تولید مبلمان استیل می پردازند.
 عضو هیات مدیره اتحادیه صنفی مبلمان ملایر با بیان اینکه شهرستان ملایر بیش از هشت هزار نخبه منبت کار دارد، تصریح کرد: یکی از ظرفیت‌های مهم شهرستان ملایر، تولید مبلمان با محوریت منبت کاری است و بیش از چهار هزار و ۵۰۰ کارگاه تولید مبلمان در شهرستان ملایر به صورت ثبت شده فعال هستند ضمن اینکه بیش از ۲ هزار واحد ثبت نشده نیز فعالیت می کنند. 
وی ادامه داد: ریشه منبت کاری در ایران به شهرستان ملایر باز می گردد و هنر منبت کاری قدمت دیرینه ای را در شهرستان ملایر دارد و در گذشته های دور این هنر بر روی درها و پنجرها نقش می بسته و اکنون در تولید مبل، جایگاه ویژه ای به این صنعت در ملایر بخشیده و همین امر موجب منحصر به فرد بودن مبل های ساخت ملایر و برخورداری از ارزش هنری و اقتصاد ویژه در سطح کشور شده است. 
کریمی خاطرنشان کرد: متاسفانه با وجود ظریفت بسیار بالای مبل سازی و منبت کاری در شهرستان ملایر، عمده مبل های ساخته شده این شهرستان به صورت خام به تهران منتقل شده و پس از روکش به نام مبل تهران به خریداران عرضه می شود. 
رئیس هیات مدیره بازار مبل ملایر ، تولید مبل و صنعت منبت کاری را یکی از ارکان اصلی اشتغال در ملایر دانست و تصریح کرد: هم اکنون هشت هزار و ۴۰۰ منبت کار در ملایر به طور مستقیم مشغول به کار هستند و با توجه به فعالیت زیرمجموعه هایی نظیر رنگ کار، نجار، ماشین کار و پارچه کوب که در خارج از کارگاه‌های مبل فعالیت دارند، هر کارگاه بین ۳ تا ۱۵ نفر اشتغالزایی می کند . 
در این بخش ها برای بیش از ۲۰ هزار نفر اشتغال ایجاد شده ضمن اینکه در شش ماه دوم سال ۹۶ برای ۲ هزار و ۵۰۰ نفر اشتغال جدید ایجاد شده است.
 وی افزود: از بین ۸۵ هزار سرویس مبلمان منبت تولیدی در کشور بیش از ۶۲ درصد آن در شهرستان ملایر تولید می شود . کریمی تصریح کرد: ظرفیت بالای تولید مبلمان ملایر می تواند از صادرات نفتی کشور بیشتر باشد و این صنعت نیاز به حمایت و فراهم شدن زیرساخت ها برای صادرات به اروپا و همه کشورهای جهان را می طلبد که باید این اتفاق بیفتد .
 وی با بیان اینکه صنعت مبلمان ملایر یکی از موفق ترین صنایع تولیدی کشور در سال های اخیر بوده است، گفت: با توجه به اینکه بازار کشور در شرایط رکود قرار دارد، خوشبختانه بازار مبل ملایر توانسته تولید و فروش خوبی داشته باشد . 
کریمی افزود: در حاضر مبلمان ملایر به کشورهای گرجستان، ارمنستان، کشورهای حاشیه خلیج فارس، کردستان عراق و بغداد صادر می شود و مبل ملایر در صورت فراهم شدن زیرساخت‌های حمایتی و بستر های لازم برای حضور در بازارهای جهانی این ظرفیت را دارد که میزان تولید ، صادرات و اشتغالزایی خود را افزایش دهد. وی با بیان اینکه استفاده از چوب درختان راش، گردو و ممرز در صنعت مبل و منبت استفاده می‌شود، گفت: چوب درختان راش، گردو و ممرز که از اطراف ملایر و شهرهای شمالی کشور و گرجستان تهیه می شود، برای منبت کاری و ساخت مبل مناسب بوده که در صورت خشک و سالم بودن، باعث افزایش عمر مبل می شود.
 کریمی در پایان از زحمات اتاق اصناف شهرستان ملایر برای همکاری با تولیدکنندگان مبلمان و منبت این شهرستان تشکر كرد.